» »

Internet in avtodom

Internet in avtodom

mavto ::

Pozdrav, letos imam namen prenoviti star avtodom, glede notranje opreme imam že vse splanirano, zanima pa me kaj priporočate glede interneta.
Z avtodom imam namen potovati po evropi, in me zanima če ima kakšen smisel da bi vgradil ruter, z nemenom izbolšanja signala. Torej ali je sploh možno da bi z ruterjem sprejemal internet od recimo kakšne gostilne na parkirišču? Ali naj imam pač samo laptopa z wireless kartico in na njem sprejemam internet.

Vice ::

Najprej se vprašej na katerega ponudnika se boš priklopil. Nima lih ravno vsaka gostilna net še manj pa za "nepovabljene" goste.

msjr ::

Wifi imajo avtokampi in parkirišča za avtodome za minimalno plačilo (južno od nas) oz. celo zastonj (severno od nas). Signal je dober, tako v kampu/parkplacu kakšnega ojačevalca niti ne rabiš. V "vukojebinah" pa tudi ojačevalec ne pomaga, ker tudi lokalci nimajo kaj več od dial up-a...

Je pa Hrvaška glede tega zanimiva, kjer na morju dokaj dobro lovi njihov Vip-net, ki niti ni pretirano drag, nasprotno pa je v kampih internet zasoljen, predvsem, če ga rabiš več kot 20 minut.

mavto ::

Aha tnx. Zanima pa me naslednje, doma vse naprave ki uporabljajo internet, ga pač "pridobivajo" iz ruterja torej ne preko kablov. Primer naprav laptop, tablični računalnik, telefon,ip kamera (upload),...... Zanima me ali je možno da jaz brezžični internet v kampu sprejemam na mojem ruterju, ki bo v avtodomu in potem ta isti ruter uporabim za oddajanje interneta na vse moje naprave.

ToniT ::

Možno je, vendar moraš imeti router, ki to omogoča. DD-Wrt firmware je skoraj nuja....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najem avtodoma in pasti

Oddelek: Loža
449109 (3405) Mike_Rotch
»

WI FI v camp prikolici

Oddelek: Omrežja in internet
464381 (2706) Daliborg
»

vspostavitev interneta v kampu

Oddelek: Omrežja in internet
223680 (2275) Otzi
»

Dobri avtokampi na Hrvaškem in v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5957745 (27980) shinko
»

Švica - odkrijmo jo v 7 dneh

Oddelek: Loža
96163 (5830) SkIDiver

Več podobnih tem