Forum » Navijanje » navijanje celerona 1.7 Ghz
navijanje celerona 1.7 Ghz
c3R4R ::
do kolk lohk navijem celerona 1.7 Ghz, oz. do kolk lohk povečam fsb (v biosih piše max. 132) ne da bi pri tem skuril diska, menjal ventilator in napajalnik! čakam pametne odgovore
the_unborn ::
jst sem ga mel na 2380 (17x140), voltazo sem moral dvignit na max, hladilnika pa nisem menjal, ceprav se je zadeva hudo grela, tam okoli 55-60 stopinj
odgovor Un Verse-u!
a bi mi lohk saj prbližn povedu, do kolk ga lohk navijem (računi na to da fsb ne morem navit na več kot 132), brez dviganja voltaže in brez stranskih učinkov (skurjen disk, itd.)
a bi mi lohk saj prbližn povedu, do kolk ga lohk navijem (računi na to da fsb ne morem navit na več kot 132), brez dviganja voltaže in brez stranskih učinkov (skurjen disk, itd.)
the_unborn ::
jah nevem, ne morem nic rect...
pojdi po korakih po 5 MHz FSB-ja pa bos vidu do kje bo stabilno, pri tem FSB-ju ne bos nic skuru, mogoce bos moral spremeniti deljutelje PCI/AGP busa (nisem preprican, preverjaj v sisoft sandri PCI (mora bit okoli 33mhz) in AGP (mora bit okoli 66mhz) frekvenco)
pojdi po korakih po 5 MHz FSB-ja pa bos vidu do kje bo stabilno, pri tem FSB-ju ne bos nic skuru, mogoce bos moral spremeniti deljutelje PCI/AGP busa (nisem preprican, preverjaj v sisoft sandri PCI (mora bit okoli 33mhz) in AGP (mora bit okoli 66mhz) frekvenco)
odgovor Un Verse-u
Sori, ampak sem nov v tem biznisu navijanja, pa me zanima, kako oziroma kje vidiš stabilnost tiktakanja procesorja? Za PCi mislm da je okol 33, AGP pa okol 66 Mhz! Hvala
Sori, ampak sem nov v tem biznisu navijanja, pa me zanima, kako oziroma kje vidiš stabilnost tiktakanja procesorja? Za PCi mislm da je okol 33, AGP pa okol 66 Mhz! Hvala
Zheegec ::
Ko dobivaš BSOD (Blue Screen Of Death) in pa ti ven iz špilov meče, ali pa noče sploh Winsov naložit, takrat CPU ni več stabilen :) Drugače pa brez strahu, Celeron se ne skuri kar tko Moj je iz 366 na 458, pa sploh ni nič narobe, pa je to kar nekaj % OC.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
PlayTheGame ::
Jst mam točno tak procesor navit na 1.8, ker nočm navijat do onemoglosti. Zadeva pa mislim, da bi stabilno delovala tam nekje do 2 GHz - moramo vedeti, da se teh Celeronov, ki so še na (starem) jedru Willamette, ne da kej dobr navijat. Boljš se navija Northwoode, ki imajo 0.13 mikronsko jedro.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
mene neki zajebava tole... trenutno mam procesor na 1869.93 Mhz (17x110)! procesor je na tej ferkvenci stabilen. če fsb dvignem na 111 Mhz, se zvok predvaja, ampak se ne sliši iz zvočnikov! KVA ME zajebava
TribesMan ::
Zadevca se po mojih izkušnjah zelo lepo navija. Z povečevanjem napetosti nekje do 2.4Ghz brez pa do 2.15 GHz
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
gploj ::
Jaz sem hotel naviti celerona 1800.Zato sem mu povečal FSB na 133.Za izbiro fsb-ja imam smo 100 in 133.Ko sem dal FSB na 133 mi se sploh računalnik ni prižgal.Kako naj navijem tega celerona ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | do kolk navit celeron 1200 brez dodatnega hlajenja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5007 (3846) | mihamedo |
» | Kakšno frekvenco lohk disk prebavOddelek: Navijanje | 1225 (909) | Ali-baba |
» | Kako naviti AMD 1600XPOddelek: Navijanje | 1944 (1479) | Hux |
» | Navijanje AMD 1GhzOddelek: Navijanje | 2183 (1647) | OwcA |
» | overclokanje celeronaOddelek: Navijanje | 934 (760) | alien-w |