» »

overclokanje celerona

overclokanje celerona

monty ::

živjo
mi lahko poveste kako naj navijem celerona 633 in do koliko dela stabilno. Probal sem spreminjat v biosu pa mi vedno ko kaj spremenim ne zalaufa ampak napiše da je s cpu clock nek narobe. A so celeroni zaklenjeni. kako ga lahko odklenem. :)

alien-w ::

hja, to imas tam v biosu nekje nastavljeno, da lahko sam spreminjas nastavitve procesorj (pozabil sem, kako se reče), sam mors imet izklopljeno, pa ti tega ne pise vec... celeroni so zakljeneni le na faktor množenja (tega jim ne moreš spreminjati), zato pa se jih da dobro OCjati preko FSBja. Kolk ti gre max? poskusi... pocasi visaj FSB ter po potrebi se napetost. moj celeron 600 dela na 1017 pri 1,95V.

lukacar ::

jest mam celerona 633 pa sm ga v biosu navil na 790 pol mi je pa neke napake javlu ker se je pregrevu pa sm nou cooler kupu pa pal hladilne paste dou na cooler pa vse OK dela.Sam sigurno se ga da cez 1000 navit sam jest mam bedno plato!!!

celeron 790,segate 20.4 gb,geforce2 mx 400 64mb tv-out,plata matsonic ms7112c,...

monty ::

dej povejta kje v biosu se odklene celerona. kaj je to fsb. to je do kolk se ga da navit al kaj.
tenks za odgovore:)

cyber ::

Mah kaj boš odklepal celerona enostavno zvišaj fsb v biosu, kolikor pač gre,saj ga boš našel, še prej pa vzem mal navodila od plate v roke in jih dobr preber ker jih boš potreboval.

alien-w ::

Ok, gremo od zacetka... najprej mi povej, katero plato imas? Potem si preberi vse clanke na to temo na slo-techu (priporocam tiste o hlajenju sistema, procesorja, o termalnih pastah, o ocjanju za zacetnike ipd.). Potem pa vzami navodila od plate, pa poisci v njej, ce imas slucajno na sami plati DIP switche. Ce jih imas jih pravilno nastavi, tako da bos lahko spreminjal spremenljivke direktno v BIOSu. Ce jih nimas, pozabi na njih. Navija se preko FSBja. Ti imas 633ko. Ta procesor dela na 66FSBja (zunanje hitrosti) ter ima 9,5 faktor pomnoževanja. Sedaj bos lahko ti spreminjal le FSB, zato ga pocasi visaj, dokler ne prides do neke stevilke, ki ti bo vsec... ce das FSB na 75, bos imel 9,5 X 75 = 713Mhz ce das na vec, bos pac imel vec. Vmes pazi na temperature ter na napetost...
Ne vem natancno kje se tista zadeva izklopi, toda malce poisci po BIOSu in bos nasel.

monty ::

alien-w tenks. bom probal kaj naredit pol popoldan.zdaj nimam časa. fax in podobno. Imam abitovo plato ne vem kero točno ampak se mi zdi da v6 al nek tazga. Bom pogledu ko pridem domov. se kasneje še kaj oglasim. tenks:)):))

Bx ::

jaz mam 633@950 na 100 fsb

pazt moraš tudi na frekvenco
PCI = 33MHz
AGP= 66MHz

tko da če maš fsb na 66MHz daš
PCI slotu deljitelj (v biosu) na 1/2
AGP-ju pa 1/1

če daš npr. fsb na 100 potem
PCI 1/3
AGP 2/3
Bx

monty ::

OK ugotovil sem kako to gre
Zdej moi pa prosm še povejte do kolk lahko največ. Mi kje jjavi napako al kako veš da je dovolj.
fsb-ja imam max 150 Mhz.
Kako naj spreminjam voltago. do kolk je primerno segrevanje, mislm do kolk največ lahko pride temperatura cpu-ja in sistema.
Najlepša hvala

alien-w ::

lej, ti pocasi visaj FSB, vsakic restartaj, ter pocakaj, da se Winsi nalozijo. potem pa zalufaj kaksen stability test in ce dela OK, pojdi na visji FSB. Zaenkrat ga hladi s tistim kar imas, potem pa kupi kaksen dober cooler ali pa naredi vodno. Temp naj ne bi bila visja od 60°C pri 100% obremenitvi. Ce bo prevec navit, bos videl po tem, da se ti comp ne bo hotel zbootati oziroma ti bo freeznil v winsih...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

do kolk navit celeron 1200 brez dodatnega hlajenja (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
764927 (3766) mihamedo
»

ko navijem, zvok ne dela

Oddelek: Navijanje
371582 (1291) _Dejan_
»

SDRAM / FSB

Oddelek: Navijanje
111065 (880) OwcA
»

Celeron II in napetosti... potrebjem nasvet

Oddelek: Navijanje
111801 (1578) MadMax
»

Problem pri overcklockanju celerona

Oddelek: Navijanje
10908 (754) `DoC

Več podobnih tem