» »

Usb ne deluje, kot bi moral

Usb ne deluje, kot bi moral

Brainstorm ::

Usb je kar naekrat nehal delovati normalno.
Printer, scanner, miš, tipkovnica, vse to lepo deluje, ko pa priklopim usb ključ pas javi "USB device not recognized" in niti ne zasveti lučka na ključu, prav tako isto javi napako za 3,5 colski usb disk. Če pa priključim en sklumpan usb 1.1 hub pa sveti lučka na hubu tudi ga pc zazna in ko vklopim usb ključ v hub zadeva deluje, prav tako disk, res pa da samo z usb 1.1 standardom in je prekleto počasi vse.
Ni mi jasno kaj bi to bilo, sem pa včeraj vklopil en defekten usb ključ v usb port, vendar se ni zgodilo nič sumljivega, lahko da je bil ključ v kratkem stiku in je povzročil kakšno okvaro, samo zakaj se je to pokazalo šele danes?

Duhec ::

XP, Vista, WIn7 ?
Mogoče je bil defekten ključ okužen z zajedalcem, ki zdaj heca preko autorun.inf vse po vrsti, kar vtakneš v usb. Zato preveri proti škodljivcem.
Nato preizkusi te usb naprave, ki jih komp ne prepozna, v varnem načinu, če jih isto ne prepozna.
Če jih ne, potem v normalnem načinu pod Device Manager (Upravitelj naprav) preglej vse USB Root Hube in enote po istem postopku: z desnim klikom na USB hub/napravo , Lastnosti, zavihek Upravljanje porabe in odstrani kljukico pri "Dovoli kompu, da izklopi to napravo zaradi varčevanja z energijo".
Restart in test.
Poročaj.

Brainstorm ::

Hvala za nasvete, sem uredil že isti večer, mi ni dalo miru, očitno je bila programska napaka.
Vglavnem v upravitelju naprav sem odstranil vse kar je bilo povezano z USBjem, dokler je še miška delovala, ki je tudi na usbju, nakar ga še popolnoma izklopil iz vtičnice za par minut in zaganal nazaj.
Gonilniki so se ponovno instalirali, sedaj pa spet vse deluje kot mora, očitno je bilo neko naklučje, ker sem prejšni dan vklopil okvarjeno usb napravo, naslednji dan pa so se začele te težave, samo da bi mi tista zadeva posula gonilnike ne verjamem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

odstranjevanje usb ključa

Oddelek: Strojna oprema
223397 (2885) vostok_1
»

Usb ključa ne prepozna

Oddelek: Pomoč in nasveti
2112319 (10493) BlaY0
»

Težava...krvavo potrebujem pomoč

Oddelek: Programska oprema
183070 (2864) Duhec
»

Matična plošča in usb 2.0?

Oddelek: Strojna oprema
292348 (1814) itsmeanthony
»

Zunanji Disk Se Ne Odziva

Oddelek: Strojna oprema
497414 (6248) Lyon

Več podobnih tem