» »

Pregrevanje procesorja

Pregrevanje procesorja

VeNoM666 ::

Zdravo!
Sem nov na forumu in imam dve vprašanji: kako normalni sta temperatura in frekvenca mojega CPUja pri delu z Cubaseom?
Procesor je C2D T8300 2.4GHz
Na servisu, mi trdijo, da ob 100% obremenjenosti čez noč ni presegla 80°C. In verjetno ni odveč, če omenim, da sem jim povedal, da mi je v real tempu že prej kazalo čez 100°C
Na servis sem ga peljal, ker mi je "čez noč" začel štekat Cubase (za tiste, ki ne poznate, to je digital audio workstation, se pravi program za obdelavo zvoka), pri malo bolj "obsežnem" projektu, ventilator je pa postal zelo glasen (že pri mirovanju) (laptop ni vroč (!) in iz reže od ventilatorja prihaja ven zrak, ki je malo toplejši od sobne temperature). Laptop so mi "očistili" spywara in virusov (pred tem sem to storil že sam (!) ter kao odvečnih procesov pri zagonu (v taskmanagerju ne opazim nobene razlike pri procesih, pravtako ne pri hitrosti), ker se kao ne pregreva in naj bi bil po njihovem to (odvečni procesi in spyware/virusi) vzrok počasnosti. Danes sem računalnik prvič prižgal in opazil sem sledeče. Zagnal se ni popolnoma nič hitreje, procesov ni nič manj, ventilator je enako glasen, temperatura je pa zopet zelo visoka (sprobal sem z tremi različnimi programi, kar lahko vidite na spodnji sliki), frekvenca obeh jeder pa nizka, moja denarnica pa praznejša za 50€
Kaj mi je zdaj storiti? ;(
 Slika

Slika

Hvala za odgovore! ;)
  • spremenil: VeNoM666 ()

boogie_xlr ::

Nesi nazaj pa reci naj ti zamenjajo pasto oziroma popravijo toplotni stik med procesorjem in hladilnikom.

Voluharr ::

Če so imeli na servisu recimo kišto na mizi ti si jo pa spravil v kartonasto škatlo bi bilo logično, da se ti toliko bolj greje. Če pa imaš to v kakšni čudni omari je pa tudi podobna situacija.

blackbfm ::

Tut če imaš virus ali karkoli kar bi ti žrlo cpu, se stvar ne sme pregrevat 100 stopinj je res malo huda. Daj probaj še počekirat s coretemp. Pri pregrevanju gre ponavadi za zasvinjana hladilna rebra ali pa slab stik kot je že omenjeno. Pasto je fino menjat (in obenem spihat prah) najmanj 1x letno < to bo šlo sigurno komu v nos ampak za večino primerov se tak način dobro obnese.

@boogie xlr ja, saj mi drugega ne preostane, ampak na živce mi gre, da so me nategnili, da se ne pregreva in mi je šlo zato 50€;(
@Voluhar91 govora je o prenosniku ;)
@blackclw saj sem preverjal z core tempom ;)

Voluharr ::

Se opravičujem nisem popolnoma prebral. Koliko je pa zadeva kaj stara. Se ventilator sliši kot da se vrti na 100% ali je bolj tih?
Tudi če zrak prihaja ven to ne pomeni, da je pretok zraka zadosten.

Laptop je star 3 leta in pol. Glasnost pa varira, enkrat je dokaj tih, drugič pa zelo glasen (na 100%), oboje se mi npr dogaja zdaj, ko sem samo na netu.
Drugače pa sem ga imel pred dvema mesecema na servisu pri Birotehni (nikoli več, take neprijaznosti osebja in nezanimanja za kupca še nisem bil deležen!) zaradi pregrevanja, kjer so rekli, da je crknil hladilnik od grafične (brenčal je) in so ga zamenjali, od takrat naprej brenčanja ni več, laptop je hladnejši, 2 tedna nazaj pa je postal glasen in performanse je močno upadel, praktično čez noč.

EDIT: mogoče je malo nejasno napisano, 2x sem ga imel na servisu v zadnjem letu. Pred 2 mesecema v Birotehni in pred enim tednom v eni drugi firmi ---> opisano v 1. postu

EDIT2: še to me zanima, ali lahko zahtevam kakšen popust ali kaj, glede na to, da sem zaradi njihove napačne diagnoze vrgel proč 50EUR?

Zgodovina sprememb…

blackbfm ::

še to me zanima, ali lahko zahtevam kakšen popust ali kaj, glede na to, da sem zaradi njihove napačne diagnoze vrgel proč 50EUR?

Kakšen popust:)) nesi nazaj pa naj zrihtajo, če ne znajo pa naj vrnejo denar. Pa verjetno je izven garancije? ..tako da ga lahko sam odpreš in poservisiraš če se ti da.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

blackbfm je izjavil:

še to me zanima, ali lahko zahtevam kakšen popust ali kaj, glede na to, da sem zaradi njihove napačne diagnoze vrgel proč 50EUR?

Kakšen popust:)) nesi nazaj pa naj zrihtajo, drugače pa naj vrnejo denar

Ja, popust v obliki - teh 50€, ki sem jih plačal za prazen nič.
Ja, ni več v garanciji, in sam ga raje nebi odpiral...

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

servis avtomobila - upravičenje porabe časa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10811389 (8845) Mato989
»

Je to normalo? Problem ventilator. (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8913471 (12001) imagodei
»

HP Envy - zmrzuje in se pregeva

111378 (1185) Mesar
»

Preglasen notesnik

5771 (748) ant
»

računalnik friza...