Forum » Problemi človeštva » Vlada 2012 -
Vlada 2012 -
Temo vidijo: vsi

tpleko ::
tisto mi je čudno "pmanjkanje konsenza koalicijskih strank". saj lahko vsi priznamo da se koalicijske stranke tokrat zaenkrat še ne kregajo. se mi zdi da so malo pomešal, ker je za sprejetje tega ustavnega zakona potrebna opozicija in so jo šteli kot del koalicije.

Buggy ::
kje ste Avsrijci...rabimo vas, nasa opozicija govnaca fasisicnega od jajca ne zna s trona spravit, dajte ga vsaj vi v samnico lepo prosim koncno postavit, kamor tudi spada, da bo Slovenija koncno zadihala.
BTW: Jajc kako si se imel kaj letos na hrvaski obali? Aja bojis se odpelat tja, ker ves, da bi te zarad orozja pohopsal, da kar res ni...jeba je ja, ker tam pa dokumentov nisi mogu zjebat...govno!
...majkemi...buh se nas usmili, kaj imamo mi za PM in to v celo v tem casu, ko je potrebno res kaj narest z drzavo!
BTW: Jajc kako si se imel kaj letos na hrvaski obali? Aja bojis se odpelat tja, ker ves, da bi te zarad orozja pohopsal, da kar res ni...jeba je ja, ker tam pa dokumentov nisi mogu zjebat...govno!
...majkemi...buh se nas usmili, kaj imamo mi za PM in to v celo v tem casu, ko je potrebno res kaj narest z drzavo!

LuiIII ::
Država bo žal delovala in potem dihala, če hočete, takrat, ko bo imel davčni inšpektor plačo 4k€, ko bo lahko finančna policija na podlagi naloga prišla do prav vsakega (predvsem vključeni župani in drugi funkcionarji ter njihova podjetja) in ko bo sedenje v kehi, poplačilo dolgov državi in prepoved ustanovitve podjetja za dobo 5-ih let čisto normalna stvar za neplačnike DDV in drugih davkov. In če se temu reče fašizem: "Heil fašizem!", komunizem: "Živela komunistična internacionala!" ali klerikalizem: "Hvaljen Jezus!".
Po tem obdobju, ko se bo finančna disciplina in ne sredozemsko-balkansko hebanje države morda malo bolj prijela, bo država lahko "dihala". Dokler pa bo taglavni car tisti, ki je najbolj nategnil državo bo pa dihala na škrge oz. po slamici.
Kar me najbolj moti v moji državi je to, da jaz, če ne plačam oz. samo če sistem na DURS-u ne knjiži pravočasno, dobim opomin (kar ni nič narobe BTW) pred začetkom davčne izvržbe (po enem tednu), medtem, ko pa davčni svetovalci lokalnih šerifov se hodijo menit na taisti DURS, kako bi še malo zavlačevali s plačilom verjetno večletnih obveznosti! Srčno upam, da se bo vse, ki tako direktno nategujejo mojo državo, pozaprlo in se jim za nekaj časa tudi onemogočilo "podjetništvo". In me prav malo briga ali so taki tipi na politični levici, desnici ali na sredini in kdo so njihovi botri, sorodniki ter mentorji.
Aja in če kdo misli, da država ni tudi moja, lahko mirno vrne državljanstvo in z njim povezane pravice kot tudi dolžnosti.
Po tem obdobju, ko se bo finančna disciplina in ne sredozemsko-balkansko hebanje države morda malo bolj prijela, bo država lahko "dihala". Dokler pa bo taglavni car tisti, ki je najbolj nategnil državo bo pa dihala na škrge oz. po slamici.
Kar me najbolj moti v moji državi je to, da jaz, če ne plačam oz. samo če sistem na DURS-u ne knjiži pravočasno, dobim opomin (kar ni nič narobe BTW) pred začetkom davčne izvržbe (po enem tednu), medtem, ko pa davčni svetovalci lokalnih šerifov se hodijo menit na taisti DURS, kako bi še malo zavlačevali s plačilom verjetno večletnih obveznosti! Srčno upam, da se bo vse, ki tako direktno nategujejo mojo državo, pozaprlo in se jim za nekaj časa tudi onemogočilo "podjetništvo". In me prav malo briga ali so taki tipi na politični levici, desnici ali na sredini in kdo so njihovi botri, sorodniki ter mentorji.
Aja in če kdo misli, da država ni tudi moja, lahko mirno vrne državljanstvo in z njim povezane pravice kot tudi dolžnosti.

solatko ::
SDK smo zaprli, finančne policije nismo ustanovili! Veš za razlog tega početja?
Delo krepa človeka

SDK smo zaprli ker je bil "inštrument" partijskega režima. Z lustracijo in prestrukturiranjem SDK v finančno policijo...
Zakaj ni bilo finančne policije? Ne vem, si pa lahko mislim, da ni bilo t.i. "politične volje" zaradi zlizanosti politike in našega "državno interesnega" kapitala. Krasno bi bilo, da bi v času, ko smo se pogovarjali o finančni policiji, prodali državne banke in še nekaj t.i. državne srebrnine. Tako bomo pač prisiljeni v bankrot teh bank in odpise njihovih dolgov in zaradi politično in kapitalno neučinkovitega sodstva, tudi v pravno čistost in brezmadežnost vseh vpletenih. Ja to pa je problem, ker bodo te zgodbe ostale neraščiščene in sok za nadaljni politično-kulturni dvoboj, ki se ga gremo v Sloveniji. Jaz sam pa na to gledam kot na ponovno priložnost za razščiščenje oz. katarzo slovenske politično - gospodarske scene in umik politike iz gospodarstva.
Zaenkrat vlada tega ne počne in to ji hudo zamerim. Sam pričakujem od nje bolj ostre in boleče ukrepe pa čeprav na račun nepopularnosti,...
Zakaj ni bilo finančne policije? Ne vem, si pa lahko mislim, da ni bilo t.i. "politične volje" zaradi zlizanosti politike in našega "državno interesnega" kapitala. Krasno bi bilo, da bi v času, ko smo se pogovarjali o finančni policiji, prodali državne banke in še nekaj t.i. državne srebrnine. Tako bomo pač prisiljeni v bankrot teh bank in odpise njihovih dolgov in zaradi politično in kapitalno neučinkovitega sodstva, tudi v pravno čistost in brezmadežnost vseh vpletenih. Ja to pa je problem, ker bodo te zgodbe ostale neraščiščene in sok za nadaljni politično-kulturni dvoboj, ki se ga gremo v Sloveniji. Jaz sam pa na to gledam kot na ponovno priložnost za razščiščenje oz. katarzo slovenske politično - gospodarske scene in umik politike iz gospodarstva.
Zaenkrat vlada tega ne počne in to ji hudo zamerim. Sam pričakujem od nje bolj ostre in boleče ukrepe pa čeprav na račun nepopularnosti,...

Matako ::
Ker nam je Jajo zafural deželico, nam bodo pomagali sosedje.
Hrvati so že zalaufali pomoč v stilu Band-aida - v sili spoznaš prijatelja!
Hrvati so že zalaufali pomoč v stilu Band-aida - v sili spoznaš prijatelja!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

Karaya 52 ::
Ce bi imeli jajca, bi sli v izglasovanje konstruktivne nezaupnica.Ja, ker po novem v parlamentu jajca štejejo namesto poslancev.Če bi imeli 46 poslancev, bi že zdavnaj izglasovali konstruktivno nezaupnico.
O.
Potem se najbrz strinjava, da je izredna seja brezvezna. Verjetno bi Desus, SLS in DL sami predlagali konstruktivno nezaupnico, ce bi imel kdo z boljsi program.

MadMicka ::
http://www.rs-rs.si/rsrs/rsrs.nsf/I/K31...
"Po osamosvojitvi leta 1991 je naloge Službe družbenega knjigovodstva Jugoslavije v celoti prevzela Služba družbenega knjigovodstva v Republiki Sloveniji. V letu 1994 pa je pravno nasledstvo prevzela Agencija Republike Slovenije za plačilni promet, nadziranje in informiranje. Tega leta je bil izdan zakon o računskem sodišču in Računsko sodišče Republike Slovenije je začelo delovati 1. januarja 1995. Dobilo je pooblastilo za nadziranje celotnega poslovanja javnega sektorja v delu, ki se nanaša na rabo sredstev javnih financ, pa tudi zasebnega sektorja. Računsko sodišče je prevzelo določen del nalog Službe družbenega knjigovodstva, hkrati pa prevzelo tudi vrsto novih nalog, zato sta njegova ustanovitev in določitev njegovih pristojnosti pomenila vzpostavitev nove sistemske ureditve državne revizije.
Tako se je Slovenija pridružila tistim sodobnim državam, ki imajo več desetletno ali več stoletno tradicijo v revidiranju javne porabe."
solatko, policija je policija, ne rabiš za vsako zadevo posebno vrsto policije.
"Po osamosvojitvi leta 1991 je naloge Službe družbenega knjigovodstva Jugoslavije v celoti prevzela Služba družbenega knjigovodstva v Republiki Sloveniji. V letu 1994 pa je pravno nasledstvo prevzela Agencija Republike Slovenije za plačilni promet, nadziranje in informiranje. Tega leta je bil izdan zakon o računskem sodišču in Računsko sodišče Republike Slovenije je začelo delovati 1. januarja 1995. Dobilo je pooblastilo za nadziranje celotnega poslovanja javnega sektorja v delu, ki se nanaša na rabo sredstev javnih financ, pa tudi zasebnega sektorja. Računsko sodišče je prevzelo določen del nalog Službe družbenega knjigovodstva, hkrati pa prevzelo tudi vrsto novih nalog, zato sta njegova ustanovitev in določitev njegovih pristojnosti pomenila vzpostavitev nove sistemske ureditve državne revizije.
Tako se je Slovenija pridružila tistim sodobnim državam, ki imajo več desetletno ali več stoletno tradicijo v revidiranju javne porabe."
solatko, policija je policija, ne rabiš za vsako zadevo posebno vrsto policije.

PaX_MaN ::
BlueRunner je izjavil:
Kratkoviden pogled. Na receiving end je Slovenija. JJ ima s to zgodbo samo toliko, da pac ni del resitve drzave.
Jah, nč, odstopi naj - ker ga podpira manj kot 20% državljanov - pa da mesto komu bolj sposobnemu, ne?

solatko ::
MadMicka - Meni je statusna ureditev nadzora popolnoma jasna, je pa problem, ker je imela SDK določene kompetence, ki jih novoustanovljeno računsko sodišče nima, poleg tega, je SDK nadzirala pretok vsega kapitala (zato so komunisti težje in počasneje, predvsem pa v manjših količinah kradli), tako nebi bili možni raznorazni fiktivni posli, fiktivno knjiženje......, pa tudi neplačevanje določenih obveznosti, brez blokade računa, nebi šlo skozi.
Ker so politiki to dobro vedli, so sprejeli tako organiziranost, da nihče nikomur nič ne more, ko pa pride zadeva do sodišča, je pa potrebno dokazat namen, kar pa je najtežje.
Do ustanovitve Računskega sodišča in ukinitve SDK, je tudi prihvatizacija potekala počasneje in bolj pregledno, potem pa je bil lov odprt in je še danes.
Nemci prav lepo shajajo s Finančno policijo, z vsemi pooblastili prave policije ali pa še večjimi.
Ker so politiki to dobro vedli, so sprejeli tako organiziranost, da nihče nikomur nič ne more, ko pa pride zadeva do sodišča, je pa potrebno dokazat namen, kar pa je najtežje.
Do ustanovitve Računskega sodišča in ukinitve SDK, je tudi prihvatizacija potekala počasneje in bolj pregledno, potem pa je bil lov odprt in je še danes.
Nemci prav lepo shajajo s Finančno policijo, z vsemi pooblastili prave policije ali pa še večjimi.
Delo krepa človeka

Ne bot' no hec'n. SDK je organ, ki bi ga bila vesela vsaka totalitarna drzava. Big brother osebnih financ. In ne, Nemci tega nimajo, brez skrbi.

Jaz pravim, da finančno policijo vseeno rabimo in to ravno zato ker nočemo več v obdobje SDK-ja. Če je SDK totalitarno in centralno zajemal celoten finančni tok v državi, potem naj finančna policija vodi pregon s strani DURS-a.

Daedalus ::
In ne, Nemci tega nimajo, brez skrbi.
Majo pa zato učinkovito davkarijo. In policijo. In inšpekcijske organe.
Jaz pravim, da finančno policijo vseeno rabimo in to ravno zato ker nočemo več v obdobje SDK-ja.
Tile klovni na oblasti si bojo do konca leta popolnoma podredili Policijo in zjebali NPU. Tako da kr upaj na finančno policijo. Not gonna happen.
In še nekaj o tem, kako Vlada razume odgovornost za vodenje države. Vsi drugi so krivi, itak. Tanko pa pravi, da je Vlada impotentna, sam da ne bojo v zvezi s tem nič naredli. In seveda, Stožice so največji problem slovenskega bančništva. Še en, ki je zamudil priložnost, da bi modro molčal.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Looooooka ::
Ce bi imeli jajca, bi sli v izglasovanje konstruktivne nezaupnica.Ja, ker po novem v parlamentu jajca štejejo namesto poslancev.Če bi imeli 46 poslancev, bi že zdavnaj izglasovali konstruktivno nezaupnico.
O.
Potem se najbrz strinjava, da je izredna seja brezvezna. Verjetno bi Desus, SLS in DL sami predlagali konstruktivno nezaupnico, ce bi imel kdo z boljsi program.
Kaj bi bil smisel tega ce nimajo vecine?
Sej je blo lepo povedano, da bi vecino svojih zadev lahko ze speljali pa ni bilo od tega nic.
Zgovarjat se na opozicijo pri vsaki zadevi je pac bullshit. Njihovo stalisce pri dolocenih zadevah je bilo znano ze na volitvah. Ne mores pricakovat, da bodo kljub vecini in po "Ukradenih" volitvah zdaj sprejeli programi s katerim se prej niso strinjali.
Niso vsi previranti.
Pa zakaj hocejo met zaprto sejo. A se bojijo argumentov?
Naj nardijo sejo pa naj vsak pove svoje nacrte. Opozicija naj pljuva a ne. Ce se izkaze, da zelijo samo kopati luknjo(vse se vraca vse se placa btw...) bomo to tudi opazili a ne. Jih bo ze stalo na naslednjih volitvah.
Problematicno je ze to, da clani koalicije govorijo druge stvari kot Jansa. Ze navzven ne delujejo enotno. Pljuvanje po opoziciji tega izgleda pac ne izboljsuje.
Kaksen konkreten nacrt(pa tud ce se izkaze da ni bil najboljsi) je boljsa ideja.
Tole s tem fiskalnim pravilom je pac sprenevedanje. A mislijo, da ljudje dejansko verjamejo, da ce napises nek zakon v ustavo...da bodo tujci kar pritekli nazaj in nas zaceli zasipavati z denarjem. I think not.
Sej ko Jankovic kaj izjavi pa mu 2 iz koalicije povesta zakaj se ne strinjata z njim... ob tem tud dobita kredibilnost. Ce lahko zadevo pac razlozita.
Ce pa zacnes stavek z "opozicija nam mece kolena na vsakem koraku" pa izpades kot nesposoben otrok, ki je namesto argumentov na debato prinesel izgovore.
Pomojem da je folk sit izgovorov. Ze slab nacrt bi bil lazje prebavljiv kot zgovaranje na x-y stevilo prejsnjih vlad in metanje polen ene ali druge stranke(sej niso tam zato, da se strinjajo z vsem).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()

Ce pa zacnes stavek z "opozicija nam mece kolena na vsakem koraku" pa izpades kot nesposoben otrok, ki je namesto argumentov na debato prinesel izgovore.
Sej če je Vladi tak hudo, pa naj odstopi. Glede na Janeza Janšo izpred ~ enega leta nazaj, itak Vlda z manj kot 25% podporo v jasnosti nima kaj iskati na oblasti. Še tolko manj, če je praktično opravilno nesposobna, kar sploh SDS rada poudarja. Kdor je razumen, pa naj razume tele kljukce.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Okapi ::
Potem se najbrz strinjava, da je izredna seja brezvezna.Kar se mene tiče, so vse parlamentarne seje, redne in izredne, brezveze. Poslanci bi lahko imeli en spletni forum in bi tam od doma debatirali ter glasovali.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Državotvornost by Janez Janša:
Prvi del, drugi del, tretji del.
Z malo zamika, pretekli dnevi so bili delovni, pa nisem mel tolko časa brati zadev.
Prvi del, drugi del, tretji del.
Z malo zamika, pretekli dnevi so bili delovni, pa nisem mel tolko časa brati zadev.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Gregor P ::
Sam sicer razumem, kaj želi prof. Damijan povedati, ampak obenem je pa res malo žalostno, da morajo očitno politiki načrtno lagati v "dobro države" in četudi jutri sledi totalen bankrot se danes še prešerno smejati in lagati ljudem v obraz, ter se z njimi rokovati za nova posijala ... saj razumem, tako pač taktično funkcionira današnji svet, ampak če takšna pravila veljajo tu, potem ti praktično morajo lagati in zavajati tudi na vseh drugih področjih, da se pač kot državljan, ne boš preveč neracionalno vznemiril dokler ni seveda že prepozno, ali pa morda tudi ne, če se jim to "kockanje" dobro izteče na koncu ... in dejansko so poštenjaki potem največji idioti oz. "neprištevneži" tega sveta
P.S.: s tem ne trdim, da je sedaj neka konkretna oseba poštena ali ne, govorim na splošno.

P.S.: s tem ne trdim, da je sedaj neka konkretna oseba poštena ali ne, govorim na splošno.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

guest #44 ::
Matijadmin> Mogoče pade življenjski standard za nekaj krat?
Kar se mene tiče to pomeni, da se znižajo cene. Mene podražitve goriva ne prizadanejo, ker mi prihodki še vedno rastejo hitreje kot cene v trgovinah, z avtomobili se pa itak ne prevažam.
Matijadmin> Bankrot je resna stvar, zlasti v (trgovinskem in gospodarskem) odnosu do drugih držav.
Nikakor ne - bankrot je resna stvar izključno za tiste, ki trenutno živijo od neučinkovitosti države.
Karaya 52> Po drugi strani volite levico in jamrate, ko dvigne minimalno placo. Kdor se temu cudi more biti politicno polpismen.
Ker ne sprejemamo umetne dileme med tistimi, ki bi kršili človekove pravice in tistimi, ki bi "zavozili gospodarstvo" - država na gospodarstvo vpliva precej manj, kot bi si desničarji želeli.
Matijadmin> In če je toliko sadista v tebi, da bi rad imel slabo polovico sodržavljanov pod pragom revščine tudi prav.
Nasprotno. Jaz delam in plačujem davke ravno zato, da do tega ne bi prišlo - a če pride, jaz ne bom potegnil kratke.
Iz osebe, ki ima glavni vir dohodkov iz tujine, bi pričakoval manj nadutosti.
In če že hočeš...ja, bankrot bo vplival nate. Davki bodo po vsej vrjetnosti večji učinkovitost države pa na sedanjem ali nižjem nivoju. Ti pa bi moral zato več delati. Slednje sicer ne bi bilo tok napačno, ampak vrjamem, da tvojim otrokom ne bi bilo všeč, če bi oči moral dlje ostajati v službi.
Jype tvoj težko prisluženi denar gre v veliki meri v smeti, ti pa bi rad tak sistem z umetnim dihanjem vzdrževal pri življenju.
Jaz trdim, da rabimo nekaj let neoliberalizma, da se ljudje mal znebijo te jugovske logike. Šele nato pa lahko začnemo graditi skandinavski sistem, kot si ga želiš.
Jaz ne želim bankrota, sem nov na trgu dela in bi vsekakor to bilo slabo. Upam, na predčasne volitve. Likvidacija zadolženih bank bi bila kar dobrodošla recimo.
Tisti, ki mu še ni jasno, da DOL IZ NLB, NKBM in ABANKE (no za slednje še ostaja mal upanja, ker ni tok na psu kot druge dve)!!, pa se mi ne smili, ko bo končal brez vsega. Sam ne mi pol beračit po prešercu, ker se te bo fizično odstranilo.
Veste kolikokrat sem slišal izjave tipa "me ne skrbi, če imam gor denar, itak država krije". Dokler bodo taki osebki prisotni pol itak nam ni pomoči.

Tebi seveda ni jasno, da bi banke in država propadla še 10x hitreje, če bi ljudje dvignili denar iz bank.
In glede fizičnega odstranjevanja - jih boš ti odstranjeval? Ali boš plačal odstranjevalce? Si prepričan, da je odstranjevanje beračev cenejša možnost od preprečevanja tega, da ljudje pristanejo na beraški palici?
O.
In glede fizičnega odstranjevanja - jih boš ti odstranjeval? Ali boš plačal odstranjevalce? Si prepričan, da je odstranjevanje beračev cenejša možnost od preprečevanja tega, da ljudje pristanejo na beraški palici?
O.

bluefish ::
Sam ne mi pol beračit po prešercu, ker se te bo fizično odstranilo.Čudno, da beračev že sedaj ne odstraniš. Vsaj tiste Romune, ki nato denar predajo kolovodji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()

Prav. To pomeni, da z Deadalusom ne bosta vec krivila prejsnje opozicije za dejanja prejsnje vlade?

Pribitek na slovensko obveznico je padel na 5,5%, ko je Jankovic obljubil, da bo podprl zlato pravilo. Tako da efekt je. Bo potrebno izracunati, koliko nas stane opozicijski boj za politicni prestiz.

Pribitek na slovensko obveznico je padel na 5,5%, ko je Jankovic obljubil, da bo podprl zlato pravilo.Pa ja menda ne misliš, da bo kdo verjel tvojim pravljicam?
O.

Pribitek na slovensko obveznico je padel na 5,5%, ko je Jankovic obljubil, da bo podprl zlato pravilo.Pa ja menda ne misliš, da bo kdo verjel tvojim pravljicam?
O.
Jp, ko so aprila v vili Podroznik vsi obljubili podporo zlatemu fiskalnemu pravilo je zadeva padla na 5,5%. Julija je bil hudic ze na 7%. Edina bistvena rec v tem casu je bil obrat pri zlatem pravilu, ki je slovensko politiki v celoti prikazal kot nekredibilno. Jankovic si je moral k**** meriti, Udetu se je neoliberalni hudic prikazal, Luksic postal predsednik SD in zacel vpiti o odliki radikalnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()

Double_J ::
"Zoran Janković: Očitno smo predsedniku vlade stopili na rep. Prepričan sem, da bo v preverjanju slabih (bančnih; op.u.) terjatev našel sebe, posebej pri podjetjij kot so Istrabenz, Luka Koper, Zvon, Interueropa, Pivovarna Laško ...
Janez Janša: Prek podjetij, ki jih obladuje, je (Zoran Janković; op.u.) v slovenski bačni sistem izvrtal skoraj 200-milijonsko luknjo ..."
O čem Janković sanja? Američani imajo frazo za ljudi v njegovi situaciji... dead man walking.
Dve šivanki...

Edina bistvena rec v tem casu je bil obrat pri zlatem pravilu, ki je slovensko politiki v celoti prikazal kot nekredibilnoDa ni mogoče JJ takrat začel groziti z glasovanjem o zaupnici? Da ni mogoče vmes spodletela dokapitalizacija NLB? Da ni bilo mogoče kaj tretjega? S svojimi vzročno-posledičnimi fantazijami lahko mogoče naplahtaš kakšnega SDS-ovca, to je pa tudi vse.

O.

Edina bistvena rec v tem casu je bil obrat pri zlatem pravilu, ki je slovensko politiki v celoti prikazal kot nekredibilnoDa ni mogoče JJ takrat začel groziti z glasovanjem o zaupnici? Da ni mogoče vmes spodletela dokapitalizacija NLB? Da ni bilo mogoče kaj tretjega? S svojimi vzročno-posledičnimi fantazijami lahko mogoče naplahtaš kakšnega SDS-ovca, to je pa tudi vse.
O.
Eh, ko je Jansa zacel govoriti o zaupnici je bila obveznica ze nekaj tednov okoli 7%. Dokapitalizacija NLB pa je uspela v tocno takem znesku, kot je bil predviden, ceprav KBC ni sodeloval. Gotovo je tudi to prispevalo k visji obrestni meri. No, PS je takrat Sustersica obtozila, da skrivaj prodaja banko, ko se je KBC umaknil, pa je postal kriv za "neuspesno izvedeno dokapitalizacijo". Kriv bi bil v vsakem primeru. Dejstvo je, da se trgi ustrasijo politikov ala Cipras in da vidijo navzven samo zmesnjavo. Enkrat tako, drugic drugace. Pa saj nic ne pravim, opozicija naj bo proti. Pri 2/3 vecini jih pa drzava potrebuje. Vsekakor bi bilo dobro do jeseni, ko bo se bo prodalo za 2,5 milijardi EUR obveznic, navidezno obrestno mero zbiti. Zlato pravilo bi bil mocen signal. Upam, da je se nekaj moznosti, da se drzijo obljube in da mogoce spet dosezemo 5,5%. Kaj bistvenega pa vlada v teh dveh mesecih ne more narediti.
Zgodovina sprememb…

TESKAn ::
Janez Janša: Prek podjetij, ki jih obladuje, je (Zoran Janković; op.u.) v slovenski bačni sistem izvrtal skoraj 200-milijonsko luknjo ..."
Upam, da z enako zavzetostjo preiskujejo zvon 1 in 2, ki sta v slovenski bančni sistem izvrtala milijardno luknjo.
Kaj bistvenega pa vlada v teh dveh mesecih ne more narediti.
Če bo veliki vodja držal jezik in nehal strašit po medijih, bo že začetek. Kot je napisal JPD, če hočeš najet ugoden kredit, ne greš po medijih razlagat, da ne veš, če ga boš lahko vrnil.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

S svojo izjavo je spremenil drugo decimalko odstotne tocke. Brezveze, vecji vpliv ima vreme. Zasrkbljujoc je dvig za eno in pol odstotne tocke, od aprila do konca junija. Pa to se da verjetno popraviti, sploh ce bo pravilo pristalo v ustavi. Druge ideje za tako kratek cas nimam. Lazje je iti v prodajo, ko so virutalni pribitki okoli 5% kot 7%. Kot alternativa se sicer ponuja trojka, kar tudi ni slabo. V teh dneh tolcejo ciprski javni sektor, po sv. Martinu pa jih ze lahko pricakujemo.
Zgodovina sprememb…

Kaj pa ko bi pokazali kaj iz svoje knjižice 10 + 100? Resno, toliko, kot so jo hvalili pred volitvami, bi si mislil, da bo v njej kaj več, kot "zapišimo fiskalno pravilo v ustavo".
Srčno upam, da jo bo pred naslednjimi volitvami kdo privlekel na plano in z njo tolkel po SDSu.
Srčno upam, da jo bo pred naslednjimi volitvami kdo privlekel na plano in z njo tolkel po SDSu.

Mozno, da je bila 10 plus 100 prazna, js sm samo rumeno modro platnico videl.
V pozni jeseni se bo se kadilo, ko pridejo reforme v parlament. Vse ob svojem casu.

Zgodovina sprememb…

Vsak dan trabunjanje, kako moramo hitro imet reforme, zdej si pa jemljejo čas do jeseni? Da ne bo tako, kot je bil DNF, celo desetletje obljub "zdej bo pa čisto zares izšel", na koncu pa bolj "meh" občutki.

Nevarnost "meh" obcutka tudi mene skrbi. To se bo zgodilo samo v primeru pretiranega popuscanja sindikatom ali problemov znotraj koalicije. Znano je, da je nas volilni sistem kot atom z visokim vrstnim stevilom.

djordjevic ::
S svojo izjavo je spremenil drugo decimalko odstotne tocke. Brezveze, vecji vpliv ima vreme.
Prav smešno je gledati tvoje salte mortale, ko govorimo o vplivih na finančne trge in plaho ptico, ki se ji reče kapital. Kaj, pri p. m., je lahko škodljivejši signal tujini kot to, da rečeš - kot predsednik vlade - da je tvoja država pred imminent bankrotom? Mislim, kuj v zvezde Janeza J., boli me kita, ampak ne moreš zagovarjati oz. olepševati kretenskih izjav in dejanj, ne da bi sam izpadel kreten.
On another note - ustanovitelj Mimovrste je včeraj tvitnil, da je samo prejšnji teden govoril z dvema tipoma, ki sta kanila investirati pri nas, pa sta si premislila, ko sta slišala, da se nam baje obeta bankrot.
Ampak kot praviš, ima vreme večji vpliv na tovrstne zadeve. Em, kaj kadiš?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ja, pribitek se je spremenil v drugi decimalki odstotne tocke, kar je v okviru dnevnega, tedenskega gibanja. Pic** dim. Samo politicni troli iz tega delajo cirkus.

jype ::
Karaya 52> Ja, pribitek se je spremenil v drugi decimalki odstotne tocke, kar je v okviru dnevnega, tedenskega gibanja. Pic** dim. Samo politicni troli iz tega delajo cirkus.
Skratka nekje na nivoju "fiskalnega pravila" ?
Se mi je zdelo.
Skratka nekje na nivoju "fiskalnega pravila" ?
Se mi je zdelo.

Prav. To pomeni, da z Deadalusom ne bosta vec krivila prejsnje opozicije za dejanja prejsnje vlade? Opazam, da je kar nekaj "racunalnicarjev" ostalo brez dela, potem ko je vlada brisala zunanje sodelavce. Zato tak gnev?
Moja služba je čisto fajn, brez skrbi. Za razliko od kakih firm tipa SRC, al pa S&T imamo večino strank v tujini, delež poslovanja s slovenskih javnim sektorjem je pa hm... zanemarljiv. Prejšnja opozicija je pa seveda veselo aktivno pomagala sesipati par predlogov reform na referendumih. Kar je precej drugače od trenutne, ki se upira zgolj zlatemu pravilu v ustavi. Vse ostale niti pa še zaenkrat vleče Vlada.
Jeza je pa čisto preprosto utemeljena. JJ je navaden d*ckead, ker skupaj s svojimi jurišniki ustvarja izredne razmere, namesto da bi pametno molčal, ko ima za to priložnost. In s tem lažje sfural konsenz za reforme. S trenutnim pristopom pa nam samo krade čas. Ker tako nikol ne bo dosegel podpore, ki jo rabi, da reforme zaživijo. Kot je napisal JPD - da se izračunat, kolko nas stanejo izbruhi JJ, ko mu sfali persenov. Če pa hočeš nek umirjen, racionalen pogled s strani ustreznega ministra, si pa preberi intervju s Šušteršičem v Objektivu.
Koristnost JJ retorike v tem trenutku je nekako tako, če uporabimo priljubljeno prispodobo z ladjo. Eni se na ladji, ki se potaplja, trudijo miriti ljudi in organizirati reševanje. Kapitan pa leta naokoli in se panično dere "Vsi bomo pocrkali", obenem pa zase iz za ožjo posadko okupira reševalni čoln, ali dva. Pozroča paniko in s tem neposredno škodi okolici. To je JJ v tem trenutku.
Dokapitalizacija NLB pa je uspela v tocno takem znesku, kot je bil predviden, ceprav KBC ni sodeloval.
LOL. Iz "država ne bo pripevala ničesar" je ratalo država je pripevala vse. Do check your databank, thnx.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

OK resno. Kaj je že problem fiskalnega previla?
Če se nam fučka za zakone in ustavne odločbe, je itak samo črka na papirju.
Če ga sprejmemo nam morda res to zbije celo kakšno odstotno točko pri zadolževanju, vemo pa tega ne.
Ergo pa dejmo ga sprejet pa da vidimo pol. Pravzaprav se nima kaj hudega za zgodit razen to, da če se res nič ne zgodi, bo to pač velik minus za predlagatelja.
Če pa je problem v tem, da je nekatere strah, da zaradi nezmožnosti dodatnega zadolževanja, bodo v javni upravi odpuščanja in povečanje efektivnosti postopkov, da se bodo mogli izogibati plačilu davkov zaradi pomankanja denarja v državnem proračunu in povečanega pregona, potem pa je sprejem seveda nujno potreben.
Glede Janše in njegove sposobnosti taktne komunikacije pa mislim, da ne bi. Bi bilo bolje, da bi molčal in sprejemal ukrepe, ki na kratki rok bolijo, a bodo dajali in urejali razmere srednjeročno.
Če se nam fučka za zakone in ustavne odločbe, je itak samo črka na papirju.
Če ga sprejmemo nam morda res to zbije celo kakšno odstotno točko pri zadolževanju, vemo pa tega ne.
Ergo pa dejmo ga sprejet pa da vidimo pol. Pravzaprav se nima kaj hudega za zgodit razen to, da če se res nič ne zgodi, bo to pač velik minus za predlagatelja.
Če pa je problem v tem, da je nekatere strah, da zaradi nezmožnosti dodatnega zadolževanja, bodo v javni upravi odpuščanja in povečanje efektivnosti postopkov, da se bodo mogli izogibati plačilu davkov zaradi pomankanja denarja v državnem proračunu in povečanega pregona, potem pa je sprejem seveda nujno potreben.
Glede Janše in njegove sposobnosti taktne komunikacije pa mislim, da ne bi. Bi bilo bolje, da bi molčal in sprejemal ukrepe, ki na kratki rok bolijo, a bodo dajali in urejali razmere srednjeročno.

LOL. Iz "država ne bo pripevala ničesar" je ratalo država je pripevala vse. Do check your databank, thnx.
Ja, to je velik minus, ki se bo resil se ta mesec, v kolikor najdejo kupca. Pa nisem o tem pisal. Sama dokapitalizacija je tehnicno gledano uspela.

Mufasa ::
Izgleda da bo do v roku meseca, dveh padla kocka, se reče boste dobil triumvirat pred vrata...
Lahko pride do neizplačil plač v javnem sektorju? Ali pa uravnilovka i.e. en mesec minimalc, drug mesec "normalna" cola? Dvig minimalnih prispevkov za s.p.je in obvezna obdavcitev 20%-25% vseh prihodkov?
Lahko pride do neizplačil plač v javnem sektorju? Ali pa uravnilovka i.e. en mesec minimalc, drug mesec "normalna" cola? Dvig minimalnih prispevkov za s.p.je in obvezna obdavcitev 20%-25% vseh prihodkov?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mufasa ()

Dvig minimalnih prispevkov za s.p.je
To je sploh odlična novica za vse, ki bodisi ne zaslužijo dovolj, da bi bili v višjih razredih (registracija na Ajpesu še ne prinese 1500 bruto po defaultu), bodisi želijo legalizirati dejavnost, ki sprva morda ni tako dobičkonosna, kot bi si želeli. Skratka, bravo, če gre to skozi.

Dobro si se spomnil, triumvirat, lepo se slisi.
Osebno nebi imel nic proti, ce bi javni sektor ostal brez plac. To, da lahko njihove place samo rastejo in rastejo je katastrofalna napaka, ki nima kaj iskati v sodobni druzbi in cas bi bil, da prevzamejo za to odgovornost. Sodec po cipreski izkusnji, bo triumvirat najprej pretepel JS. Verjetno solnike, s tem ko so si zaceli masovno izplacevati dodatke za povecan obseg dela so se imo vstrelili v koleno.
Osebno nebi imel nic proti, ce bi javni sektor ostal brez plac. To, da lahko njihove place samo rastejo in rastejo je katastrofalna napaka, ki nima kaj iskati v sodobni druzbi in cas bi bil, da prevzamejo za to odgovornost. Sodec po cipreski izkusnji, bo triumvirat najprej pretepel JS. Verjetno solnike, s tem ko so si zaceli masovno izplacevati dodatke za povecan obseg dela so se imo vstrelili v koleno.

s tem ko so si zaceli masovno izplacevati dodatke za povecan obseg dela so se imo vstrelili v koleno.
Samo da ne boš mislil, da se gredo to na vseh šolah.

celada ::
Seveda, najbolje je imeti dohtarje, ki delajo za đabe, bodo res dolgo ostali tu...

Mufasa ::
Seveda, najbolje je imeti dohtarje, ki delajo za đabe, bodo res dolgo ostali tu...
Seveda bojo... Slovenci smo v povprečju zapečkarji (not me though)..še precej bolj dobičkonosni/mobilni/manj zbirokratizirani poklici ostajajo v Sloveniji, nič bat za dohtarje...ni Slovenija (še) Bosna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mufasa ()

Mr.B ::
Ponujena so ...
a. Tehnična vlada, na razočaranje analitikov in Levih jo bo vodil Janša.
b. Padec vlade, na razočaranje Levih, zelo težko da boste videli PS ali SD. No Jankovića si država tako ne more privoščiti, razen, če radi fašemo prvi dan -D oceno,
c. pokaže narod Finger, pa se tepe po prsih mi Slovenci, pa recimo volimo kakšno Partizansko stranko, ker kot kaže DeŠus ravno ni bil uspešen... EU reče pa ustvarite novo Jugo v3.
d. Plešemo kot kaže EU, preko Janše, pa bo Janša itak vse kriv, tako da bo najbolje izbrati d
V vsakem primeru, se fake uspeh zaključuje, polagajo se računi, odgovornost za svojo zaplankanost bo pa v vsakem primeru nosil narod
celada , mnogi socialno čuteči dohtarji "delajo" v inštitucijah ki jih plačujejo državljani, hkrati pa imajo privatno dejavnost, po možnosti v isti ambulanti, ki jo izvajajo v času svojega dežurstva... Hm kaj misliš kdo bo počasi prevzel odgovornost,....
a. Tehnična vlada, na razočaranje analitikov in Levih jo bo vodil Janša.
b. Padec vlade, na razočaranje Levih, zelo težko da boste videli PS ali SD. No Jankovića si država tako ne more privoščiti, razen, če radi fašemo prvi dan -D oceno,
c. pokaže narod Finger, pa se tepe po prsih mi Slovenci, pa recimo volimo kakšno Partizansko stranko, ker kot kaže DeŠus ravno ni bil uspešen... EU reče pa ustvarite novo Jugo v3.
d. Plešemo kot kaže EU, preko Janše, pa bo Janša itak vse kriv, tako da bo najbolje izbrati d

V vsakem primeru, se fake uspeh zaključuje, polagajo se računi, odgovornost za svojo zaplankanost bo pa v vsakem primeru nosil narod
celada , mnogi socialno čuteči dohtarji "delajo" v inštitucijah ki jih plačujejo državljani, hkrati pa imajo privatno dejavnost, po možnosti v isti ambulanti, ki jo izvajajo v času svojega dežurstva... Hm kaj misliš kdo bo počasi prevzel odgovornost,....
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

celada ::
Seveda bojo... Slovenci smo v povprečju zapečkarji (not me though)..še precej bolj dobičkonosni/mobilni/manj zbirokratizirani poklici ostajajo v Sloveniji, nič bat za dohtarje...ni Slovenija (še) Bosna.
Jah daj jim minimalno plačo pa je isti K kot, da delajo v Bosni. No stroške imajo večje.
Ponuj
To naj zrihtajo ampak rešitev ni to kar bi veselilo Karayo...

djordjevic je izjavil:
s tem ko so si zaceli masovno izplacevati dodatke za povecan obseg dela so se imo vstrelili v koleno.
Samo da ne boš mislil, da se gredo to na vseh šolah.
Verjamem, niso povedali katere sole to pocnejo oz. katere ne. IMO so ti se enkrat pokazali kaksen odnos imajo do vseh, ki jih placujejo.

Mr.B ::
c. je relanost, ker rabimo tiskarno denarja, res pa je , da Slovenija kot samostojna enota, bo stradala, ker ne predelamo dovolj hrane ob hiperinflaciji, da bi jo lahko uvozili, vključno z gorivom..... smo enostavno premajhni. Samo nekateri bodo veselo mahali s kakšni Južno ameriško državico...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA: