Forum » Problemi človeštva » Vlada 2012 -
Vlada 2012 -
Temo vidijo: vsi

enadvatri ::
djordjevic je izjavil:
Tako je. In če veš vsaj približno, za kaj gre, in poznaš ocene od prej (vseskozi se špekulira o obsegu sive ekonomije nekje v višini 20-30 % realnega letnega BDP), te niti fufljači na 24ur ne zmotijo, da ne bi vedel točno, kaj so hoteli povedati. Tudi če vzamemo najbolj konzervativno možno varianto, bi država pobrala pri nespremenjeni višini dajatev vsaj okoli pol milijarde evrov letno. Primanjkljaj bi bil precej manjši.
Lepo si napisal, da je to špekulacija. Ne vemo, koliko je sive ekonomije. Če bi natanko vedeli, bi se zelo učinkovito tudi nadnjo spravili. Zavedam se, da jo je, a ne strinjam se s pavšalnimi ocenami, da jo je spet toliko ...

monster-x ::
A si v tej temi kakšnega takšnega našel?
Kar nekaj je takih, ki podpirajo, da država močno obdavči državljane in potem troši ta denar. Začenši s teboj.
Ti ne razumeš osnov. To, da midva sploh lahko trgujeva v pravni državi, stane vsaj toliko, da se lahko vzdržuje pravni red. Tebi se sicer zdi, da je to od boga dana reč, a v realnosti je treba vsakogar, ki se s pravnim redom ne strinja, bodisi ubiti, bodisi mu zagotoviti dostojno preživetje, da se s pravnim redom sprijazni.
To, da midva trgujeva med seboj, ne stane državo prav nič. Je pa res, da potrebujemo nek organ, ki poskrbi za to, da se lahko pravično kaznuje tistega, ki ne upošteva dogovorov (če do tega pride). Sva pa že kar dolgo nazaj ugotovila, da ta strošek ni blazno visok za posameznega davkoplačevalca. Sploh pa ob upoštevanju, da obstajajo sodne takse, ki se jih plačuje. Ob tem pa lahko država vzpostavi sistem za čim bolj učinkovito sodstvo (kolikor pač to zna država narediti) tako da so stroški čim nižji. Se pa strinjam, da nek minimalen prispevek davkoplačevalcev mora biti.
Ker so v državah, ki niso socialne (predvsem države tretjega sveta) ljudje toliko bolj nagnjeni k ignoriranju pravnega reda, je tam tudi priložnosti za trgovanje v resnici precej manj in tudi tiste ki so, so precej bolj omejene.
Od kdaj pa sta sociala in sodstvo povezani? Če ti nimaš sociale in imaš učinkovito pravno državo, bodo ljudje veliko manj nagnjeni k ignoriranju pravne države. Bodo imeli pa vseeno dovolj možnosti za trgovanje, ker jih bo zaščitila pravna država, če bo prišlo do problemov. Dodatna olajševalna okoliščina pa so nižje davčne obremenitve, ki posledično pomenijo, da bo več ljudi lahko delalo, saj bodo cenejši, podjetniki pa bodo našli več poslovnih modelov (pač pride do lažjih vstopov in obstankov v panogi zaradi nižjih stroškov), s pomočjo katerih bodo vse te ljudi zaposlili, saj jim država ne bo postavila visokih omejitev. Pač manj stroškov, ki jih postavi država, pomeni na dolgi rok nižje cene in več zaposlenih ljudi, ker seveda ljudje več povprašujejo pri nižjih cenah in to pomeni, da bo tudi dela za zaposlene več.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

djordjevic ::
djordjevic je izjavil:
Tako je. In če veš vsaj približno, za kaj gre, in poznaš ocene od prej (vseskozi se špekulira o obsegu sive ekonomije nekje v višini 20-30 % realnega letnega BDP), te niti fufljači na 24ur ne zmotijo, da ne bi vedel točno, kaj so hoteli povedati. Tudi če vzamemo najbolj konzervativno možno varianto, bi država pobrala pri nespremenjeni višini dajatev vsaj okoli pol milijarde evrov letno. Primanjkljaj bi bil precej manjši.
Lepo si napisal, da je to špekulacija. Ne vemo, koliko je sive ekonomije. Če bi natanko vedeli, bi se zelo učinkovito tudi nadnjo spravili. Zavedam se, da jo je, a ne strinjam se s pavšalnimi ocenami, da jo je spet toliko ...
Ah, daj, no. Ne tišči glave v pesek. Pomisli, kolikokrat te je kak avtomehanik, frizer, malar, pravzaprav domala vsak obrtnik, ki dela za štirimi zidovi (pa tudi zunaj njih), vprašal, ali potrebuješ račun, pa mi potem odgovori.
Ampak ja - delo na črno pri pregovorno poštenem in marljivem slovenskem življu prav gotovo ni omembe vredna težava.
Denial, denial, la-la la-la la-la ...
No grave is deep enough to keep us in chains.

Poglejte si, kako neumni ljudje vodijo našo državo!
Kaj pravi SSKJ?
Janša pa itak že očitno ruši državo, sebe in to namerno.
Karaya, zdaj si pa res zadnji, ki se lahko oglasiš ...
Ga ne zanikam, a trdim, da je vsaka ocena netočna! In prav imam, sicer mi DOKAŽI nasprotno.
Kaj pravi SSKJ?
Janša pa itak že očitno ruši državo, sebe in to namerno.
Karaya, zdaj si pa res zadnji, ki se lahko oglasiš ...

djordjevic je izjavil:
djordjevic je izjavil:
Ah, daj, no. Ne tišči glave v pesek. Pomisli, kolikokrat te je kak avtomehanik, frizer, malar, pravzaprav domala vsak obrtnik, ki dela za štirimi zidovi (pa tudi zunaj njih), vprašal, ali potrebuješ račun, pa mi potem odgovori.
Ampak ja - delo na črno pri pregovorno poštenem in marljivem slovenskem življu prav gotovo ni omembe vredna težava.
Denial, denial, la-la la-la la-la ...
Ga ne zanikam, a trdim, da je vsaka ocena netočna! In prav imam, sicer mi DOKAŽI nasprotno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enadvatri ()

Educated guess, my friend, educated guess.

jype ::
monster-x> Kar nekaj je takih, ki podpirajo, da država močno obdavči državljane in potem troši ta denar. Začenši s teboj.
To si si ti izmislil.
monster-x> To, da midva trgujeva med seboj, ne stane državo prav nič.
Tudi to si si izmislil, pa tudi to ni nič manj narobe.
monster-x> Od kdaj pa sta sociala in sodstvo povezani?
Odkar obstaja civilizacija.
Lej, uči se, morda se kdaj zares vidimo na trgu.
To si si ti izmislil.
monster-x> To, da midva trgujeva med seboj, ne stane državo prav nič.
monster-x> Od kdaj pa sta sociala in sodstvo povezani?

To si si ti izmislil.
Heh, zdej pa že lastne ideje zanikaš. :) Visoki davki pa take zadeve so bile kar lepo tvoje ideje. Ne vleči se ven.
Jaz pridem do tebe ali pa ti do mene. Dogovoriva se, da bova trgovala in potem tudi trgujeva. Kje je nastal kakšen strošek, ki bi ga morala pokriti država (razen tistega, kar sem že napisal)?
Dobro ti gre. Prvo poved prebereš, ostalo pa spregledaš. Ni prvič. Kot kaže tudi ne zadnjič.
Heh, morda pa res. Nikoli se ne ve.

monster-x> Heh, zdej pa že lastne ideje zanikaš. :) Visoki davki pa take zadeve so bile kar lepo tvoje ideje. Ne vleči se ven.
Ne. Moja ideja je zelo jasna in moja trditev je, da če so visoki davki nujni za to, da se državo naredi učinkovitejšo in meni omogoči delo, potem ni nič narobe z njimi.
monster-x> Jaz pridem do tebe ali pa ti do mene. Dogovoriva se, da bova trgovala in potem tudi trgujeva. Kje je nastal kakšen strošek, ki bi ga morala pokriti država (razen tistega, kar sem že napisal)?
Že v tem da ti prideš do mene leži par miljard evrov, ker pač nisi pripravljen z mačeto skozi pragozd hodit tri tedne v 50km oddaljen kraj, kaj šele da bi se pri tem pretepal z vsemi, ki bi ti po poti skušali dobrine protipravno odtujiti.
monster-x> Dobro ti gre. Prvo poved prebereš, ostalo pa spregledaš. Ni prvič. Kot kaže tudi ne zadnjič.
Ker ne razumeš osnov.
monster-x> Ampak brez skrbi, da manjše vmešavanje države v gospodarstvo vedno rezultira v boljšem končnem outputu.
Ti kar malo preskakuješ med "vmešavanjem države v gospodarstvo" in "pravna država mora funkcionirati" in ti niti za trenutek ne postane jasno, da je to eno in isto.
monster-x> Lahko pa v tvojo dejavnost vpletemo ene 100 novih omejitev, ki te bodo ovirale pri delu.
Katere omejitve pa tebe omejujejo pri delu?
Ne. Moja ideja je zelo jasna in moja trditev je, da če so visoki davki nujni za to, da se državo naredi učinkovitejšo in meni omogoči delo, potem ni nič narobe z njimi.
monster-x> Jaz pridem do tebe ali pa ti do mene. Dogovoriva se, da bova trgovala in potem tudi trgujeva. Kje je nastal kakšen strošek, ki bi ga morala pokriti država (razen tistega, kar sem že napisal)?
Že v tem da ti prideš do mene leži par miljard evrov, ker pač nisi pripravljen z mačeto skozi pragozd hodit tri tedne v 50km oddaljen kraj, kaj šele da bi se pri tem pretepal z vsemi, ki bi ti po poti skušali dobrine protipravno odtujiti.
monster-x> Dobro ti gre. Prvo poved prebereš, ostalo pa spregledaš. Ni prvič. Kot kaže tudi ne zadnjič.
Ker ne razumeš osnov.
monster-x> Ampak brez skrbi, da manjše vmešavanje države v gospodarstvo vedno rezultira v boljšem končnem outputu.
Ti kar malo preskakuješ med "vmešavanjem države v gospodarstvo" in "pravna država mora funkcionirati" in ti niti za trenutek ne postane jasno, da je to eno in isto.
monster-x> Lahko pa v tvojo dejavnost vpletemo ene 100 novih omejitev, ki te bodo ovirale pri delu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

BlueRunner ::
Za ZDA, Svico in Japonsko je sprejeta ocena okoli 13%.
Za Italijo in juzne drzave EU je sprejeta ocena 30%.
Za razvite drzave EU je sprejeta ocena 20%.
Ce naredis lokalno primerjavo: katerim drzavam je Slovenija po svoji ekonomiji blizje: Nemciji, Svici ali Italiji?
Seveda so to samo ocene. Ampak ce lahko oporekas, da so za Slovenijo b.v., tezko oporekas, da je po kriteriju primerjanja kulture/ekonomije ocena 20% z odstopanjem kaksnih 5% gor ali dol, se kar dobra.

PaX_MaN ::

Takšna ideja je okej le pogojno. Zakaj? Zakaj bi namreč jaz moral podpirati s SVOJIM denarjem neučinkovito državo? Zakaj ne morem od nje zahtevati, da naj bo stroškovno učinkovita? Da naj mi ponuja poceni in kvalitetne storitve. Ima namreč monopol nad tovrstnimi storitvami in sam se ne morem odločiti, da grem k nekomu drugemu. No, razen če se odselim v drugo državo. Nekdo bo rekel "kaar naj gre", ampak v resnici so takšni, ki odhajajo, ponavadi precej sposobni, zato si tisti, ki jih ganjajo stran, v resnici pljuvajo v lastno skledo.
Kdor trdi, da države ni mogoče spraviti v stanje, ko bo ponujala poceni in kvalitetne storitve, je nesposoben in je bolje, da se ne oglaša. To pomeni, da se državo DA narediti zelo učinkovito (učinkovitost pa tudi vemo, kako je definirana). In posledično to pomeni, da imamo lahko tudi nizke davke. Pa še pri nizkih davkih je lahko izplen precej visok, ker so ljudje veliko manj motivirani, da bi goljufali državo.
Tukaj si si zadal nek specifičen monopol. Naravni monopol. Tudi to se da rešiti, da ne uničuje preveč gospodarstva. V Sloveniji smo pri gradnji avtocest opazili, da je bila država zelo negospodarna in smo jih močno preplačali. Tudi to se da rešiti. Da pač država ne dela preveč škode.
Pretepati pa si mi ni treba, ker imamo pravno državo (no, naj bi jo imeli).
Ker ne razumeš osnov.
To boš bolj težko trdil, če ne prebereš vsega.
Ne drži.
Vmešavanje države v gospodarstvo je eno, pravna država pa je nekaj drugega.
Vmešavanje v gospodarstvo je na primer: zaviranje razvoja konkurence, visoki davki (ki zmanjšujejo motivacijo za delo), finančna podpora slabim podjetjem (ni to pošteno, da neučinkovito podjetje dobiva denar tistih, ki nikoli niso imeli nič s tem podjetjem in ne dobijo ničesar v zameno), neodgovorno državno zadolževanje in trošenje na trgu, s čimer se daje napačne signale podjetjem na trgu (lep primer je slovensko gradbeništvo, ki se je pred krizo močno razraslo na račun državnega zadolževanja, sedaj pa ko je tega denarja zmanjkalo, pa se je gradbeništvo skrčilo), vstopne ovire, neporihtana država, ki ima slab rating (s čimer so posledično na slabšem tudi podjetja) in tako dalje.
Pravna država pa le skrbi, da se odnosi med podjetji (ali pa med podjetji in posamezniki ali pa le med posamezniki) spoštujejo. To je povsem druga stvar.
Ni toliko pomembno, kaj mene trenutno ovira ali pa kaj me bo v prihodnje še oviralo, ampak kaj so glavne ovire za ravoj gospodarstva. In teh je kar nekaj. Vprašaj potencialne investitorje, zakaj ne investirajo v Slovenijo, vprašaj podjetnike, zakaj se težko širijo, kje so njihove težave (predvsem imajo težave s slovensko birokracijo). In tako dalje. Od raznih dovoljenj do licenc, do ne vem česa vsega. In na te stvari čakaš toliko časa, da se prej naveličaš.
Če ti nimaš težav, še ne pomeni, da jih tudi drugi nimajo. Mogoče imaš ti to srečo, da se nisi toliko ubadal z različnimi stvarmi. Drugi se pa pač morajo. Žal. Več časa kot podjetnik porabi za birokracijo, manj je ugodno poslovno okolje. Državni servis mu MORA omogočiti, da vse pridobi kar se da hitro (brez kakšnih nesmiselnih postopkov in papirjev, ki so brez osnove), tako da lahko več časa nameni razvoju svojih storitev, ker posledično bodo tudi državljani imeli več od tega.

PaX_MaN ::
Ce je ze kdo pozabil kako to gre:
Merklova: Grčija ne potrebuje denarne pomoči
Rehn: Španija ne potrebuje finančne pomoči, Grčija je edinstven primer
Oja, vemo:
Grški finančni minister George Papakonstantinu [...]
"Ne pričakujemo, da nam bo kdorkoli pomagal. Grčija ni niti prosila niti ne pričakuje česa takega," je povedal in dodal, da Grčija po njegovem prepričanju počasi znova pridobiva zaupanje na mednarodnih trgih ter bo lahko v naslednjih tednih in mesecih uspešno zadostila svoje potrebe po zadolževanju.
FFWD:
Slovenski finančni minister Janez Šušteršič je sicer v nedeljo napovedal, da bo Slovenija do konca leta na ameriškem trgu izdala dolarske obveznice v višini milijarde in pol dolarjev. Na slovenskem finančnem ministrstvu ob tem zatrjujejo, da "smo sposobni sami rešiti naše težave in obrniti trend razvoja v pozitivno smer".

solatko ::
djordjevic - Koliko pa je obrtnikov in podjetnikov, ki pošteno plačujejo davke in vse prispevke, ki si obračunajo plačo in potem trošijo za gospodinjske potrebe......?
Vsaj 10% povprečno, nategnete državo, tudi obrtniki.
Tudi na ST smo imeli temo, na predlog za uvedbo malega podjetništva - neke vrste uradno samoprijavo za delo na črno, pa država ni zainteresirana, da bi pobrala, kar so ji državljani, pripravljeni dat, prostovoljno, zato da bi nehali biti kriminalci.
To kar predlagajo šalabajzerji sedaj, je popolna bedarija.
Recimo, da imam za renovirat kopalnico - po predlogu, bom moral potrebo po vodovodarju, keramičarju in zidarju prijavit na zavod, tam pa mi bodo poslali neke zapite (ali tiste, ki bodo zaslužek delili z referentom), že par let na zavodu prijavljene "iskalce teh zaposlitev". Seveda bodo ceno naračunali oni.
Jaz pa imam znanca, vodovodarja, kateremu so firmo ukradli (propad podjetja v katerem je delal) in mi je pripravljen, opraviti vsa dela za 1500€. Na zavodu je v evidenci, kot nezaposljiva oseba, brez nadomestila in socialne (žena ima pač malo preveč dohodkov). Sedaj se ta možakar, kar lepo preživljan na črno in sicer z različnimi občasnimi deli.
Račun registriranega obrtnika bi bil okoli 5000€, s tem, da ne vem kako kvalitetne delavce ima, za njega pa vem, da mu dam lahko ključe od stanovanja in bo brez nadzora naredil, kakor se bomo zmenili.
Ob takih veleumnih predlogih državnih šalabajzerjev, bodo meni še vedno večino obrtnih storitev (vključno z avtomehaničnimi storitvami), opravili na črno, saj vem, da bo delo opravljeno po normalni ceni, več kot kvalitetno.
Razni fušarji velikokrat jamrajo v lokalu, da bi radi delali zakonito, vendar jim država to noče omogočiti, nekateri pa so raje postali klošarji in pijančki, kot da bi se zajebavali z našimi birokrati.
Noben od teh pa nima toliko zagarantiranega dela, da bi lahko odprl kakšno obliko legalnega poslovanja.
Vsaj 10% povprečno, nategnete državo, tudi obrtniki.
Tudi na ST smo imeli temo, na predlog za uvedbo malega podjetništva - neke vrste uradno samoprijavo za delo na črno, pa država ni zainteresirana, da bi pobrala, kar so ji državljani, pripravljeni dat, prostovoljno, zato da bi nehali biti kriminalci.
To kar predlagajo šalabajzerji sedaj, je popolna bedarija.
Recimo, da imam za renovirat kopalnico - po predlogu, bom moral potrebo po vodovodarju, keramičarju in zidarju prijavit na zavod, tam pa mi bodo poslali neke zapite (ali tiste, ki bodo zaslužek delili z referentom), že par let na zavodu prijavljene "iskalce teh zaposlitev". Seveda bodo ceno naračunali oni.
Jaz pa imam znanca, vodovodarja, kateremu so firmo ukradli (propad podjetja v katerem je delal) in mi je pripravljen, opraviti vsa dela za 1500€. Na zavodu je v evidenci, kot nezaposljiva oseba, brez nadomestila in socialne (žena ima pač malo preveč dohodkov). Sedaj se ta možakar, kar lepo preživljan na črno in sicer z različnimi občasnimi deli.
Račun registriranega obrtnika bi bil okoli 5000€, s tem, da ne vem kako kvalitetne delavce ima, za njega pa vem, da mu dam lahko ključe od stanovanja in bo brez nadzora naredil, kakor se bomo zmenili.
Ob takih veleumnih predlogih državnih šalabajzerjev, bodo meni še vedno večino obrtnih storitev (vključno z avtomehaničnimi storitvami), opravili na črno, saj vem, da bo delo opravljeno po normalni ceni, več kot kvalitetno.
Razni fušarji velikokrat jamrajo v lokalu, da bi radi delali zakonito, vendar jim država to noče omogočiti, nekateri pa so raje postali klošarji in pijančki, kot da bi se zajebavali z našimi birokrati.
Noben od teh pa nima toliko zagarantiranega dela, da bi lahko odprl kakšno obliko legalnega poslovanja.
Delo krepa človeka

solatko ::
Tema v kateri smo razpravljali o predlogu - "Fleksibilnejša oblika samozaposlitve"
Delo krepa človeka

Okapi ::
Glas za Viranta je glas za Viranta. Ni nič glas na slepo. Očitno si pozabil na simpl resnico - Vlada se ne voli na volitvah. Na volitvah se talajo poslanski mandati. S katerimi se pol operira pri sestavljanju koalicije. To je treba razumeti. Ko boš, tudi več ne boš pisal neumnosti, kot je zgoraj zapisan stavek.Zaradi mene se sicer mirno lahko delaš neumnega, ali pa morda celo res ne razumeš bistva volitev v danem volilnem sistemu, ampak dejstvo ostaja, da na volitvah hočeš vplivati na to (no, vsaj jaz hočem), kako bo politika vodila državo, na to pa ne more vplivati en sam poslanec, ki si ga obkrožil.
Če obkrožiš nekoga, za katerega bi moral vnaprej vedeti, da niti v parlament ne bo prišel, si svoj glas vrgel stran in poleg tega s tem tvegal, da bo vladal nekdo, ki si ga najmanj želiš. Če obkrožiš nekoga, za katerega ne veš, s kom bo šel v koalicijo, pa si volil na slepo.
Ovce sicer lahko obkrožajo kogarkoli hočejo in si domišljajo, da se gredo demokracijo, pameten volilec pa bi moral upoštevati rezultate anket (da ne meče glasu stran) in možne povolilne koalicije (da se ne bo potem treba zaklinjati, da ne prevzemaš odgovornosti za dejanja sedanje koalicije - ker ti že nisi volil te koalicije, ampak enega poslanca oziroma neko malo stranko, ki je zavila na "napačno" stran).
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

oldguy ::
Okapi: No, temu se reče bipartisan bullshit. Če bi vsi razmišljali tako, kot ti, potem smo res obsojeni le še na vladi JJ in ZJ.
No, jaz upam, da večina Slovencev dolgoročno le ni popolnih bedakov...
No, jaz upam, da večina Slovencev dolgoročno le ni popolnih bedakov...

@solatko: S tem, ko praviš, da lepo naročaš vse storitve na črno, si drugi del enačbe, ki nam prinaša minus. Dokler bodo ljudje pripravljeni tako kupovati storitve, tako dolgo (ob umanjkanju inšpekcije) delo na črno ne bo spravljeno na minimum. Pa še nekaj - zakaj tisti 'nezaposljiv' človek ne odpra s.p.-ja in teh reči, ki jih lahko zdaj dela nelegalno, počne legalno? Ne reci, da mu nisi pripravljen dat 500 evrov več, ki bi mu jih pobrala država, če je res tako kakovosten.

Če bi vsi razmišljali tako, kot ti, potem smo res obsojeni le še na vladi JJ in ZJ.Aja, ker če voliš Hanžka ali Jelinčiča, pa nisi, ne?

Kot rečeno, lahko si zatiskate oči pred resničnostjo in se igrate demokracijo (samo ne se potem čudit v slogu - volil sem Viranta, zdaj mi pa vlada JJ, WTF, za to ne prevzemam nobene odgovornosti

O.

Hehe, lepa rokavica. Seveda sem volil Viranta. Koga pa naj bi v tej kloaki drugega? Kdor je suvereno mislil, da bo na volitvah zmagal ZJ, pa tudi laže, da se kadi. Osebno sem računal z zmago JJ in relativno visokim procentom Viranta, da bi lahko (poleg izpolnjevanja programa, ki je za moje pojme daleč najboljši) bremzal Janšo pri idiotizmih. Ker, da ne bo pomote - zame je bil Janša že prej marsikaj, kreten pa ne.
No, počasi, ampak zanesljivo bom lahko samostalnikom, ki ga opisujejo, dodal tudi tega.
No, počasi, ampak zanesljivo bom lahko samostalnikom, ki ga opisujejo, dodal tudi tega.

T-h-o-r ::
Kaj pomeni 'fiskalno pravilo' in 'bonitetna ocena', smo vprašali ministre sedanje vlade. Čeprav zadnje mesece praktično vsak dan uporabljajo te izraze, so bili pri odgovoru na preprosto vprašanje precej v zadregi. Bi nas moralo skrbeti, da politiki pravzaprav ponavljajo fraze, vsebinsko pa so precej šibki?
heh, sorry, nobeden od teh bimbotov, ki so zdaj v parlametnu, si ne zasluži glasu od nobenega državljana
Glas za Viranta je glas za Viranta. Ni nič glas na slepo. Očitno si pozabil na simpl resnico - Vlada se ne voli na volitvah. Na volitvah se talajo poslanski mandati. S katerimi se pol operira pri sestavljanju koalicije. To je treba razumeti. Ko boš, tudi več ne boš pisal neumnosti, kot je zgoraj zapisan stavek.Zaradi mene se sicer mirno lahko delaš neumnega, ali pa morda celo res ne razumeš bistva volitev v danem volilnem sistemu, ampak dejstvo ostaja, da na volitvah hočeš vplivati na to (no, vsaj jaz hočem), kako bo politika vodila državo, na to pa ne more vplivati en sam poslanec, ki si ga obkrožil.
Če obkrožiš nekoga, za katerega bi moral vnaprej vedeti, da niti v parlament ne bo prišel, si svoj glas vrgel stran in poleg tega s tem tvegal, da bo vladal nekdo, ki si ga najmanj želiš. Če obkrožiš nekoga, za katerega ne veš, s kom bo šel v koalicijo, pa si volil na slepo.
Ovce sicer lahko obkrožajo kogarkoli hočejo in si domišljajo, da se gredo demokracijo, pameten volilec pa bi moral upoštevati rezultate anket (da ne meče glasu stran) in možne povolilne koalicije (da se ne bo potem treba zaklinjati, da ne prevzemaš odgovornosti za dejanja sedanje koalicije - ker ti že nisi volil te koalicije, ampak enega poslanca oziroma neko malo stranko, ki je zavila na "napačno" stran).
O.
heh, sorry, nobeden od teh bimbotov, ki so zdaj v parlametnu, si ne zasluži glasu od nobenega državljana
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()

(samo ne se potem čudit v slogu - volil sem Viranta, zdaj mi pa vlada JJ, WTF, za to ne prevzemam nobene odgovornosti).
Kdo se kaj čudi? Oziroma, kaj kadiš da takele streljaš?
...ali pa poskušate tudi dejansko imeti kakšen vpliv (kolikor ga pač en volilec sploh lahko ima).
Jaz se čudim samo tvoji neumnosti, ko impliciraš, da je edina izbira v resnici zgolj glas stranki, ki ima realne možnosti sestavit vlado. Če je takih bedakov, ki razmišljajo na tak način, še precej, se stanje pač ne bo spremenilo še zelo dolgo. Ostali bomo pač poskušali volit "primerno" stranko namesto "zmagovalne".
Očitno si ga, če je državljan navaden bimbo in jim ga mirne duše kljub tisočerim nategom in dokazom o očitni nesposobnosti vsakokrat ponovno da, in to zgolj zato, da ne bodo "zmagali uni, ta slabši".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()

Edino, kar je v tej godlji dobro, je, da je Janša pokazal, da je daleč od odrešitelja. Čeprav, slepi itak ne bodo nikoli spregledali.

Če je takih bedakov, ki razmišljajo na tak način, še precej, se stanje pač ne bo spremenilo še zelo dolgo. Ostali bomo pač poskušali volit "primerno" stranko namesto "zmagovalne".Bedak je v resnici tisti, ki voli "primerno" stranko, ki gre potem v "napačno" koalicijo (ali pa sploh ne pride v parlament).
Jebiga, očitno je naš volilni sistem zaradi povolilnih koalicij malo preveč zapleten za preproste volilce, ki volijo "primerno" stranko (in se potem čudijo, da je premier JJ).
O.

monster-x> Zakaj ne morem od nje zahtevati, da naj bo stroškovno učinkovita?
Saj je že, le manj učinkovita od tega kar bi ti rad je. Lahko se sprijazniš, poskušaš to spremeniti, ali pa odideš.
monster-x> Zakaj bi namreč jaz moral podpirati s SVOJIM denarjem neučinkovito državo?
Ni ti treba - lahko odideš. Druge izbire na prostem (ali katerimkoli drugem) trgu ni.
monster-x> Vmešavanje države v gospodarstvo je eno, pravna država pa je nekaj drugega.
Ne, to je eno in isto - gre za pravila igre, ki jih določi demokratični proces.
monster-x> Pretepati pa si mi ni treba, ker imamo pravno državo (no, naj bi jo imeli).
Ki ni niti poceni, niti zastonj.
monster-x> Vmešavanje v gospodarstvo je na primer: zaviranje razvoja konkurence, visoki davki (ki zmanjšujejo motivacijo za delo), finančna podpora slabim podjetjem (ni to pošteno, da neučinkovito podjetje dobiva denar tistih, ki nikoli niso imeli nič s tem podjetjem in ne dobijo ničesar v zameno), neodgovorno državno zadolževanje in trošenje na trgu, s čimer se daje napačne signale podjetjem na trgu (lep primer je slovensko gradbeništvo, ki se je pred krizo močno razraslo na račun državnega zadolževanja, sedaj pa ko je tega denarja zmanjkalo, pa se je gradbeništvo skrčilo), vstopne ovire, neporihtana država, ki ima slab rating (s čimer so posledično na slabšem tudi podjetja) in tako dalje.
Skratka, na svetu država, ki se ne bi vmešavala v gospodarstvo dejansko ne obstaja?
monster-x> Pravna država pa le skrbi, da se odnosi med podjetji (ali pa med podjetji in posamezniki ali pa le med posamezniki) spoštujejo. To je povsem druga stvar.
Ne, ni. Na prostem trgu podjetja lahko sklepajo popolnoma poljubne posle in postavljajo popolnoma poljubne pogoje, v pravni državi pa ne.
Saj je že, le manj učinkovita od tega kar bi ti rad je. Lahko se sprijazniš, poskušaš to spremeniti, ali pa odideš.
monster-x> Zakaj bi namreč jaz moral podpirati s SVOJIM denarjem neučinkovito državo?
Ni ti treba - lahko odideš. Druge izbire na prostem (ali katerimkoli drugem) trgu ni.
monster-x> Vmešavanje države v gospodarstvo je eno, pravna država pa je nekaj drugega.
monster-x> Pretepati pa si mi ni treba, ker imamo pravno državo (no, naj bi jo imeli).
monster-x> Vmešavanje v gospodarstvo je na primer: zaviranje razvoja konkurence, visoki davki (ki zmanjšujejo motivacijo za delo), finančna podpora slabim podjetjem (ni to pošteno, da neučinkovito podjetje dobiva denar tistih, ki nikoli niso imeli nič s tem podjetjem in ne dobijo ničesar v zameno), neodgovorno državno zadolževanje in trošenje na trgu, s čimer se daje napačne signale podjetjem na trgu (lep primer je slovensko gradbeništvo, ki se je pred krizo močno razraslo na račun državnega zadolževanja, sedaj pa ko je tega denarja zmanjkalo, pa se je gradbeništvo skrčilo), vstopne ovire, neporihtana država, ki ima slab rating (s čimer so posledično na slabšem tudi podjetja) in tako dalje.
Skratka, na svetu država, ki se ne bi vmešavala v gospodarstvo dejansko ne obstaja?
monster-x> Pravna država pa le skrbi, da se odnosi med podjetji (ali pa med podjetji in posamezniki ali pa le med posamezniki) spoštujejo. To je povsem druga stvar.
Ne, ni. Na prostem trgu podjetja lahko sklepajo popolnoma poljubne posle in postavljajo popolnoma poljubne pogoje, v pravni državi pa ne.

Aja, nekdo me lahko zmerja z bedakom, jaz moram biti pa tiho?
O.
Ti si začel podtikat, da smo volivci Viranta zeznili - me zanima sicer, kdo, ki resno verjamem v vrednote, ki jih DL razglaša, je mislil, da bo šel Virant v koalicijo z ZJ.

monster-x> Ni toliko pomembno, kaj mene trenutno ovira ali pa kaj me bo v prihodnje še oviralo, ampak kaj so glavne ovire za ravoj gospodarstva. In teh je kar nekaj.
O, ja, zelo pomembno je:
monster-x> Vprašaj potencialne investitorje, zakaj ne investirajo v Slovenijo, vprašaj podjetnike, zakaj se težko širijo, kje so njihove težave (predvsem imajo težave s slovensko birokracijo). In tako dalje. Od raznih dovoljenj do licenc, do ne vem česa vsega. In na te stvari čakaš toliko časa, da se prej naveličaš.
Skratka, _NOBENA_ od teh težav nima opraviti z visokimi davki.
O, ja, zelo pomembno je:
monster-x> Vprašaj potencialne investitorje, zakaj ne investirajo v Slovenijo, vprašaj podjetnike, zakaj se težko širijo, kje so njihove težave (predvsem imajo težave s slovensko birokracijo). In tako dalje. Od raznih dovoljenj do licenc, do ne vem česa vsega. In na te stvari čakaš toliko časa, da se prej naveličaš.

kdo, ki resno verjamem v vrednote, ki jih DL razglaša, je mislil, da bo šel Virant v koalicijo z ZJ.Jaz recimo sem precej prepričan, da bi šel Virant v koalicijo z ZJ, če bi ta lahko sestavil koalicijo tudi brez njega. Vpliva pa bi imel v levi koaliciji nekako toliko, kot ga ima sedaj v desni.

O.

okapi, slovenski ministri niti nimajo pojma, o čem gre debata, ko imajo na dnevnem sporedu fiskalno pravilo in bonitetne ocene
ti pa volilce kritiziraš, ker nekomu od teh neandertalcev NE da glasu?
ti pa volilce kritiziraš, ker nekomu od teh neandertalcev NE da glasu?

Daedalus ::
Kot rečeno, lahko si zatiskate oči pred resničnostjo in se igrate demokracijo (samo ne se potem čudit v slogu - volil sem Viranta, zdaj mi pa vlada JJ, WTF, za to ne prevzemam nobene odgovornosti ), ali pa poskušate tudi dejansko imeti kakšen vpliv (kolikor ga pač en volilec sploh lahko ima).
Kot rečeno. Če nimaš pojma, kako se glasovi spreminjajo v formiranje Vlade, lahko take klamfe serješ. Drugače bi ti bilo jasno da:
- glas je pač glas in edini "stran vržen glas" je tisti, ki se ne zmiga do volišča
- volilci v proprocionalnem sistemu nimajo veliko neposrednega vpliva na formiranje Vlade. Kar se je lepo pokazalo na zadnjih volitvah. Think elektorji v ZDA, ki komot "preglasujejo" glas ljudstva.
Bedak je v resnici tisti, ki voli "primerno" stranko, ki gre potem v "napačno" koalicijo (ali pa sploh ne pride v parlament).
Bedak je v resnici tisti, ki se gre neko "bom optimiziral svoj glas" kombinatoriko. Glasuješ po svojem prepričanju, vesti, kakorkoli. Statistično je pa tvoj glas daleč od pomembnega.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Glasuješ po svojem prepričanju, vesti, kakorkoli.

O.

Glasuješ po svojem prepričanju, vesti, kakorkoli.Če glasuješ po vesti, je OK, magari tvoja stranka sploh v parlament ne pride,
O.
torej, ker moja stranka ni prišla v parlament, prej pa ni imela kaj veliko šans za to
moram nujno volit za neke debile, ki mi grejo na k urac?

T-h-o-r> torej, ker moja stranka ni prišla v parlament, prej pa ni imela kaj veliko šans za to
Bi moral volit stranko, ki bi JJ preprečila početje neumnosti. Žal na izbiro ni bilo prav veliko možnosti.
No, v resnici je šel na zadnjih volitvah tvoj glas Jankoviću.
Bi moral volit stranko, ki bi JJ preprečila početje neumnosti. Žal na izbiro ni bilo prav veliko možnosti.

torej, ker moja stranka ni prišla v parlament, prej pa ni imela kaj veliko šans za to moram nujno volit za neke debile, ki mi grejo na k urac?Jebiga, ker pri nas na volitvah nimaš na voljo rezervnega glasu (za primer, da tisti, ki si ga volil na prvem mestu, ne pride v parlament), se je treba, če nočeš svojega glasu vreči v smeti, odločiti za manj slabo od slabih možnosti.
Katere stranke bodo prišle v parlament, dovolj dobro pokažejo predvolilne ankete, potem je pa tvoja stvar, kako se boš odločil.
O.

Daedalus ::
Če glasuješ po vesti, je OK, magari tvoja stranka sploh v parlament ne pride, če glasuješ s pametnim razmislekom o možnem dejanskem vplivu svojega glasu, si pa bedak.
Exactly. Verjamem pa, da statistike ne razumeš dovolj, da bi to zapopadel.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

OK, s tabo očitno nima smisla izgubljati časa in besed, ker kar nekaj napišeš, tudi če nima absolutno nobenega smisla.
O.

O.

Da vlada prepričuje javnost oz. državljanke in državljane v nekaj, kar niti sama ne ve, kaj to je, je višek in ob enem zadosten razlog, da bi jih bilo treba nagnati! Kakšne interpelacije in ne vem še kaj vse? Ciao, bello! ... da ne rečem pred strelski vod, ker me gleda Spletno oko.
Takšni ljudje niso dobri še za čistilni servis, ob vsem spoštovanju do čistilk!
Takšni ljudje niso dobri še za čistilni servis, ob vsem spoštovanju do čistilk!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enadvatri ()

Res je. Precej manj. In če ne zna biti dovolj učinkovita, naj se njene pristojnosti v gospodarstvu zniža (zniža število birokratskih postopkov, višino davčnih stopenj, naj ne bo lastnica podjetij itd.), da ne bo delala škode. Država pa je tako ali tako neučinkovita. Ene par sposobnih podjetnikov pa ne bo šlo voditi države, kjer zaslužijo manj in še vseh političnih igric ne bodo deležni, če ostanejo izven politike.
Sprijaznil se ne bom, hočem, da ima država čim manj pristojnosti, da ne dela škode in to je izvedljivo, reči mi, da naj odidem pa je tako kot da bi si pljunil v lastno skledo. Bom pač nekje drugje plačeval nižje davke in zaposloval ljudi. Slovenci pa v jok, kakšen izdajalec sem.
Kaj pa če bi raje spokali tisti, ki že od osamosvojitve zavirajo razvoj Slovenije? Recimo tisti, ki jim ni všeč moja ideologija, ki prinaša stabilnost in gospodarski napredek.
Lahko je zate isto, jaz sem ti pa povedal, kakšna je razlika. Sicer niti ni pomembno to, ampak okej. To da je država (na primer) lastnica podjetij in subvencionira slaba podjetja ni prav nič pravna država. Prav tako ni pravna država to da omejuješ poslovanje podjetij. Štekaš? No, razen če ugrabiš pravno državo in se potem sprenevedaš, češ da je vse v okviru zakonov.
To, da ni zastonj, smo že ugotovili. Je pa lahko (v smislu davčni prispevek državljana za pravno državo) precej poceni. Itak se potem plačujejo sodne takse in stroške nosijo tisti, ki se dejansko tožarijo.
Ne, je verjetno res ni. In kaj hočeš s tem povedat? Da je to slabo? Kako potem veš, da je nekaj slabo, če pa v praksi tega sploh ni, heh?
Prosti trg je eno, pravna država pa drugo. In se ne izključujeta.
O, ja, zelo pomembno je:
Začni se ukvarjati z drugimi panogami, pa boš videl, kake omejitve te bodo čakale samo zato, da boš lahko začel delati. Če trdiš, da to ne zmanjšuje motivacije, da nekdo postane podjetnik, nimaš pojma. Poznam konkretne primere, ko morajo ne vem koliko časa posvetiti le temu, da bo stvar legalna in da jim ne bo država težila. Pa nihče ne šverca drog ali pa ubija po naročilu. Ideje so povsem legalne. In zelo dobre za človeštvo. Resno ti predlagam, da kdaj pogledaš še na kakšno drugo področje.
Ti zagotovo poznaš vse investitorje, ki so kdajkoli želeli investirati v Slovenijo. In vsi so bili veseli slovenskega davčnega sistema, kajne?
Tudi davki so problem. So del poslovnega okolja. Niso pa davki edini problem. S pomočjo vseh ostalih problemov poslovno okolje postane precej neprivlačno.
Danes bi marsikateri Slovenec lahko delal, če bi imeli nižje davčne stopnje. Ampak zaradi nekaterih, ki imajo ideologijo, da je treba davke nabit, hkrati pa so preskrbljeni, so ti ljudje brez služb. Žal.
Predlagam, da ti vsem brezposelnim razložiš, zakaj nimajo služb in zakaj je dobro, da imamo visoke davke. Da firme težje preživijo. Ali pa sploh ne, ker ne zmorejo pokriti vseh stroškov države. In zato firma propade, delavci pa na cesto.
jype, kljub vsem tvojim modrostim mi še vedno ni jasno, zakaj smo tako globoko v sranju. Saj delamo točno takšne stvari kot jih ti predlagaš (davki so še vedno visoki, v JU imajo še vedno boljše plače kot v gospodarstvu, za večjo socialo tako ali tako nimamo več denarja itd.).
Razen nekega random pametovanja pa konkretnih rešitev od tebe še nismo dobili. Tako, postopkov pač nikoli ne opišeš.

Karaya 52 ::
kdo, ki resno verjamem v vrednote, ki jih DL razglaša, je mislil, da bo šel Virant v koalicijo z ZJ.Jaz recimo sem precej prepričan, da bi šel Virant v koalicijo z ZJ, če bi ta lahko sestavil koalicijo tudi brez njega. Vpliva pa bi imel v levi koaliciji nekako toliko, kot ga ima sedaj v desni.
O.
Kriv je izkljucno ZJ, ki dobrega rezultata in predsednikove naklonjenosti ni znal izkoristiti. Se pac ne zna pogajati in to smo vsi videli.

T-h-o-r> torej, ker moja stranka ni prišla v parlament, prej pa ni imela kaj veliko šans za to
ja vuš de
kr za enga kretena (jankoviča ali pahorja ali viranta, ni važno) bom glasoval, samo zato, da "morebiti zajbemo janšo"
ali obratno, za janšo ali nsi bom glasoval samo zato "Da morebiti zajebemo" komunajzare
, se je treba, če nočeš svojega glasu vreči v smeti, odločiti za manj slabo od slabih možnosti.
O.
never
Kaj pa če bi raje spokali tisti, ki že od osamosvojitve zavirajo razvoj Slovenije? Recimo tisti, ki jim ni všeč moja ideologija, ki prinaša stabilnost in gospodarski napredek.
ker nas je komunajzarjev več od vas fašistov
zato
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()

monster-x> In če ne zna biti dovolj učinkovita, naj se njene pristojnosti v gospodarstvu zniža (zniža število birokratskih postopkov, višino davčnih stopenj, naj ne bo lastnica podjetij itd.), da ne bo delala škode.
Da se naj njene pristojnosti v gospodarstvu zniža velja v vsakem primeru - v resnici v gospodarstvu ne potrebuje nobenih pristojnosti.
monster-x> reči mi, da naj odidem pa je tako kot da bi si pljunil v lastno skledo.
Vem, a tudi jaz imam natanko isti izbiro in tudi jaz lahko le odidem. Spremembe so lahko le družbene, ker v demokratičnih državah ne moreš uzakoniti reči, s katerimi se večina ne strinja.
monster-x> jype, kljub vsem tvojim modrostim mi še vedno ni jasno, zakaj smo tako globoko v sranju.
Nismo! Imamo znosno infrastrukturo, dovolj znanja in več kot dovolj dober strateški položaj na mnogih trgih, kar je za uspeh popolnoma dovolj.
monster-x> Ti zagotovo poznaš vse investitorje, ki so kdajkoli želeli investirati v Slovenijo. In vsi so bili veseli slovenskega davčnega sistema, kajne?
Slovenski davčni sistem se jih v resnici niti malo ne tiče, ker oni niti ne plačujejo davka v Sloveniji, niti davčna obremenitev v Sloveniji ni na noben način ekscesna. (Kar večino skrbi so izključno upravni postopki in dostopnost.)
monster-x> Danes bi marsikateri Slovenec lahko delal, če bi imeli nižje davčne stopnje. Ampak zaradi nekaterih, ki imajo ideologijo, da je treba davke nabit, hkrati pa so preskrbljeni, so ti ljudje brez služb. Žal.
Ne. Marsikateri Slovenec bi lahko delal, če ne bi imeli tako absurdnih pravil - ta pa so domena pravne države (in kot ti praviš to ni nobeno vmešavanje v gospodarstvo, čeprav v resnici seveda je). Liberalizacija trga dela ni nič drugega, kot sprememba zakonodaje, na kateri temeljijo delovna razmerja in gospodarske družbe.
Da se naj njene pristojnosti v gospodarstvu zniža velja v vsakem primeru - v resnici v gospodarstvu ne potrebuje nobenih pristojnosti.
monster-x> reči mi, da naj odidem pa je tako kot da bi si pljunil v lastno skledo.
Vem, a tudi jaz imam natanko isti izbiro in tudi jaz lahko le odidem. Spremembe so lahko le družbene, ker v demokratičnih državah ne moreš uzakoniti reči, s katerimi se večina ne strinja.
monster-x> jype, kljub vsem tvojim modrostim mi še vedno ni jasno, zakaj smo tako globoko v sranju.
Nismo! Imamo znosno infrastrukturo, dovolj znanja in več kot dovolj dober strateški položaj na mnogih trgih, kar je za uspeh popolnoma dovolj.
monster-x> Ti zagotovo poznaš vse investitorje, ki so kdajkoli želeli investirati v Slovenijo. In vsi so bili veseli slovenskega davčnega sistema, kajne?
Slovenski davčni sistem se jih v resnici niti malo ne tiče, ker oni niti ne plačujejo davka v Sloveniji, niti davčna obremenitev v Sloveniji ni na noben način ekscesna. (Kar večino skrbi so izključno upravni postopki in dostopnost.)
monster-x> Danes bi marsikateri Slovenec lahko delal, če bi imeli nižje davčne stopnje. Ampak zaradi nekaterih, ki imajo ideologijo, da je treba davke nabit, hkrati pa so preskrbljeni, so ti ljudje brez služb. Žal.
Ne. Marsikateri Slovenec bi lahko delal, če ne bi imeli tako absurdnih pravil - ta pa so domena pravne države (in kot ti praviš to ni nobeno vmešavanje v gospodarstvo, čeprav v resnici seveda je). Liberalizacija trga dela ni nič drugega, kot sprememba zakonodaje, na kateri temeljijo delovna razmerja in gospodarske družbe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

monster-x> Razen nekega random pametovanja pa konkretnih rešitev od tebe še nismo dobili. Tako, postopkov pač nikoli ne opišeš.
Sem jih že, v več kot eni temi. Morda lahko na kratko še enkrat:
- (Drastična) poenostavitev davčne zakonodaje,
- liberalizacija trga dela,
- poenostavitev imigracije kvalificirane delovne sile,
- odstranitev nepotrebnih upravnih postopkov,
- transparentnost vseh državnih transakcij in upravnih odločitev,
- dvig plač strokovnih delavcev v javni upravi in javnem sektorju in
- odpustitev ostalih.
Če je za to treba dvigniti davke (ker pač potrebujemo sposobne strokovne kadre, da za te spremembe pripravijo ustrezne študije, ubesedijo novo zakonodajo in izvajanje idej preverjajo in merijo učinke in jih prilagodijo, ko učinki niso optimalni) - tudi dobro. Visoki davki niso eden naših resnejših problemov.
Sem jih že, v več kot eni temi. Morda lahko na kratko še enkrat:
- odpustitev ostalih.
Če je za to treba dvigniti davke (ker pač potrebujemo sposobne strokovne kadre, da za te spremembe pripravijo ustrezne študije, ubesedijo novo zakonodajo in izvajanje idej preverjajo in merijo učinke in jih prilagodijo, ko učinki niso optimalni) - tudi dobro. Visoki davki niso eden naših resnejših problemov.

Kriv je izkljucno ZJ, ki dobrega rezultata in predsednikove naklonjenosti ni znal izkoristiti. Se pac ne zna pogajati in to smo vsi videli.A misliš, da če boš pravljico večkrat ponovil, bo postala resničnost?
O.

jype> - dvig plač strokovnih delavcev v javni upravi in javnem sektorju in
Preden se kdo spotakne ob to: Moja premisa izhaja iz tega da bolje plačani kadri z višjimi odgovornostmi delajo bolj motivirano in bolje razumejo osnovno metriko svoje funkcije v državi - čimhitreje in bolje reševati probleme državljanov.
Preden se kdo spotakne ob to: Moja premisa izhaja iz tega da bolje plačani kadri z višjimi odgovornostmi delajo bolj motivirano in bolje razumejo osnovno metriko svoje funkcije v državi - čimhitreje in bolje reševati probleme državljanov.

nejcek74 ::
A se vedno se samo jamra da kako grozno drzavo imamo, ki zavira gospodarstvo? Mislim, da v Sloveniji obstaja precej lep krog, delavci - politiki - gospodarstvo, ki lepo drug drugega j..jo: uzitek spredaj, bolecina zadaj.
Znizanje davkov seveda obstaja, ampak vsak ki se dere da so davki previsoki naj bo vsaj toliko posten, da pove cemu bi se v zacetni fazi odpovedal: vojski, policiji, cestam, vodi, soli, vrtcu, varnosti?
Znizanje davkov seveda obstaja, ampak vsak ki se dere da so davki previsoki naj bo vsaj toliko posten, da pove cemu bi se v zacetni fazi odpovedal: vojski, policiji, cestam, vodi, soli, vrtcu, varnosti?

Karaya 52 ::
Kriv je izkljucno ZJ, ki dobrega rezultata in predsednikove naklonjenosti ni znal izkoristiti. Se pac ne zna pogajati in to smo vsi videli.A misliš, da če boš pravljico večkrat ponovil, bo postala resničnost?
O.
Kalimerovski jok. Drugi so krivi, se volilci DL, ker se Jankovic ne zna pogajati. Po devetih mesecih Jankovicev fail se vedno tako pece? Se Erjavec je zavijal z ocmi, ko je prisel s pogajanj. Niti predsednika DZ ni uspel izvoliti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()

Karaya 52> Po devetih mesecih Jankovicev fail se vedno tako pece?
Vedno bolj, ker je zdaj že jasno, da sploh ni nobene možnosti, da bi zokijeva banda failala bolj temeljito, kot faila ivanova.
Vedno bolj, ker je zdaj že jasno, da sploh ni nobene možnosti, da bi zokijeva banda failala bolj temeljito, kot faila ivanova.

Če je takih bedakov, ki razmišljajo na tak način, še precej, se stanje pač ne bo spremenilo še zelo dolgo. Ostali bomo pač poskušali volit "primerno" stranko namesto "zmagovalne".Bedak je v resnici tisti, ki voli "primerno" stranko, ki gre potem v "napačno" koalicijo (ali pa sploh ne pride v parlament).
Jebiga, očitno je naš volilni sistem zaradi povolilnih koalicij malo preveč zapleten za preproste volilce, ki volijo "primerno" stranko (in se potem čudijo, da je premier JJ).
O.
Ne. Bedak je v resnici tisti, ki iz riti vleče zaključke o tem, kakšne premise so imeli drugi, ko so obkrožali nekoga na volitvah.
Bom razložil malce preprosteje, samo zate, da boš končno zapopadel - jaz se nič ne čudim, če je šla DL v koalicijo z JJ. Zame in za marsikoga drugeag je bilo to povsem pričakovano. Nič presneto se ne bi čudil tudi, če bi šli v koalicijo z ZJ, le malce manj verjetno bi mu še kdaj dal glas, saj bi z vstopom v koalicijo s programsko diametralno nasprotno stranko dokazal, da je njegov program zgolj mrtva črka na papirju. Vesel nisem ne ene ne druge koalicije - a preprosto dejstvo je, da je le-ta takšna kakršna je predvsem zaradi preprostežev, ki si ne upajo volit za nekoga, ki na volitvah ne bo dobil vsaj 20%+ ker sej so slabi, ampak uni so še slabši, pa pol bo šeu moj glas u maloro, pa zgublat tut nočm, kenede?. Zdej pa nehaj srat klamfe s svojim presumed čudenjem ostalih.
jype:
- odpustitev ostalih.
Bogami, Jure, pa le nismo toliko narazen. In other words, se povsem strinjam, da precej, če ne kar večina stroškov, ki jih ima človek s poslovanjem in življenjem v SLO, izvira predvsem iz neučinkovitih in zapletenih zakonov, iz nesposobnih in koruptivnih izvajalcev le-teh in ne direktno iz dajatev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()