Forum » Programska oprema » zaščita pred brskanjem po PCju (ali obstaja tak program)?
zaščita pred brskanjem po PCju (ali obstaja tak program)?
musicfreak ::
Zanima me ali obstaja kak program s katerim bi lahko naredil sledeče:
da ko odidem od doma bi pustil računalnik prižgan da bi se razne stvari prenašale iz spleta, vendar bi nekako zaklenil računalnik na namizju da mi pač drugi ne bi mogli brskati po njem in ko bi prišel domov bi samo vnesel geslo in bil normalno na namizju z vsemi stvarmi odprtimi kot sem jih prej pustil?
da ko odidem od doma bi pustil računalnik prižgan da bi se razne stvari prenašale iz spleta, vendar bi nekako zaklenil računalnik na namizju da mi pač drugi ne bi mogli brskati po njem in ko bi prišel domov bi samo vnesel geslo in bil normalno na namizju z vsemi stvarmi odprtimi kot sem jih prej pustil?
Letalec ::
V windovsih nastaviš ohranjevalnik zaslona, ki zahteva geslo. Torej po recimo 5min se ti sproži ohranjevalnik, ko pa ga prekineš te "vrže" na login screen. Tam se prijaviš, in imaš seveda vse točno tako kot si pustil.
Poleg tega obstaja možnost da se namesto tebe v kakšen drug račun prijavi drug uporabnik. Tako se tebi lahko loudajo filmi, medtem pa bo tvoja sestra v svojem uporabniškem računu igrala COD. Recimo. Ko prideš domov, njo odjaviš in se prijaviš kot ti. Spet je tvoje namizje in vse ostalo takšno, kot da te ni bilo samo 10 sekund. :)
Poleg tega obstaja možnost da se namesto tebe v kakšen drug račun prijavi drug uporabnik. Tako se tebi lahko loudajo filmi, medtem pa bo tvoja sestra v svojem uporabniškem računu igrala COD. Recimo. Ko prideš domov, njo odjaviš in se prijaviš kot ti. Spet je tvoje namizje in vse ostalo takšno, kot da te ni bilo samo 10 sekund. :)
t-slav ::
Al pa nardiš sam preklop med uporabniki in te vrže na login screen (enako kot ohranjevalnik zaslona).
Letalec ::
True, edina razlika je da deluje screensaver avtomatsko. Sicer sem pogledal in imaš pri screen saverju opcijo "on resume, display logon screen", ki naredi točno to kar ti hočeš.
neeno ::
Kar navadi se, da vsakič ko za dlje časa zapustiš PC lockaš PC (bližnjica: Windows tipka + L)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako dobiti dostop do Windows 7 admin accounta?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6321 (4677) | kmet12 |
» | Hrošč v konfiguraciji X strežnika omogoča odklepanje brez gesla (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 13482 (11251) | Blisk |
» | [Ubuntu] težava z loginomOddelek: Operacijski sistemi | 1274 (1046) | Looney |
» | Screen saverOddelek: Operacijski sistemi | 1592 (1405) | milica |
» | ohranjevalnik zaslona za win 2000Oddelek: Operacijski sistemi | 956 (930) | gumby |