» »

Sumljivo obnašanje online prodajalca

Sumljivo obnašanje online prodajalca

Storm ::

Pri nekem online prodajalcu iz Kitajske seveda sem naročil tablet, ki pa kar sem potem ko sem bral reviewe od te trgovine tudi pričakoval, ni delal, oz je delal natanko 2min, nato zmrznil in ga ne morem niti pod razno več zagnati. Ampak to ni tema o moji nespametnosti (prvič sem kupoval prek neta) ampak o popravku, ki mi ga prodajalec predlaga.

Skratka poslali so me na ta naslov http://66.228.126.56/~rom/download/rom/..., kjer bom kao dobil firmware upgrade, ter naj sledim navodilom, ki so opisani v word datoteki (s tem filom zgleda ni nič narobe), zanima me pa zdaj nadaljevanje, ali lahko gre kaj narobe, če sledim navodilom, ki pišejo, recimo ne vem, mi zjebe moj računalnik (verjetno me bo avast na to opozoril), ali zjebe potem kaj tablico, ali karkoli? Ravno tako, da vem ali je mogoče še kak dodaten nateg, ker firma ni vredna nobenega zaupanja, ampak veliko ne morem zgubiti več, tablica je plačana (pri paypalu bom sicer sprožil disput).

Je tak način upgrada normalen kot piše v navodilih?

1. Download “M7S_20111117.7z” and decompress it.
2. Copy all the files to root of a microSD card. Insert it into your CEMM7S.

3. Hold The volume increase button and press power button to turn the CEMM7S on. It will start update and complete in 3 minutes.
Markec The Great

St235 ::

postopek nadgradnje, ki je opisan je normalen. glede na to da tako ali tako ne dla, pa tudi nimaš kaj zgubit.

Storm ::

Kako pa najlažje zadevo iz PC na microSD dat? Prek telefona verjetno, to me mal skrbi, da mi ne bo potem phone klical na kake plačljive kitajske porno številke...
Markec The Great

Isotropic ::

itak bos sam prekopiral

Mesar ::

Najdi nekoga ki ima prenosnika in pretvornik microSD v SD ... daš microSD v adapter (pretvornik no...) in potem vse skup v prenosnik, potem pa skoiraš gor in narediš po navodilih.
Your turn to burn!

Storm ::

Sem pogledal v škatlo in tam je neka USB kljuću podobna zadeva in gre micro SD not :) pa le nisem vsega gnarja stran vrgu. Hvala za komentarje. pa mislite, da se bo zdej tablet kr sam od sebe zbudil? Ni mi jasno kako bo tak mrtu, bral iz SD, če bom držal volume + on gumb.
Markec The Great

Isotropic ::

mrtev je lahko na vec nacinov
lahko je elektronika sla alpa windowsi zmrznejo ob bootu

Mesar ::

Skratka poskusi pa boš videl.
Your turn to burn!

LuGi ::

Pred tem ga daj polnit =)

Storm ::

Crko da bog da. Ne pobere se! Ok polnil ga še nisem, tistih 5sek ko je delal je bila baterija nafilana, oz. zgledala je tako, ga dam še filat, košta me ne velik :)
Markec The Great

St235 ::

crknil, kot nič se ne zgodi če g aprišžegš, al mrtev kot zmrznil? Naredi kot piše, daj kartico noter, vzemi ven barterijo, da se ugasne, če je zmrznil. sestavi nazaj skupaj, daj v elektriko in počakaj eno uro. Pol probaj prižgat kot piše v navodilih, pa boš videl če se bo začel updatad.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Storm ::

Skratka da poročam, kitajska roba je mal švoh, sej potem ko najdeš pravi forum, ti razložijo kako in kaj, tk da prodajalec v bistvu ni velik kriv razen da prodaja švoh robo...
Markec The Great

Mr Hilter ::

Storm je izjavil:

Skratka da poročam, kitajska roba je mal švoh, sej potem ko najdeš pravi forum, ti razložijo kako in kaj, tk da prodajalec v bistvu ni velik kriv razen da prodaja švoh robo...


Mislim da ti ne razumeš povezave cena/kvaliteta. Priporočam ti, da si nabaviš Ipoda, cenene kitajsko elektroniko pa prepusti nam ki znamo celo cin kladivo v roki držati. Če kupiš 100€ tablico, moraš razliko 500€ nadokladiti s svojim znanjem.

Storm ::

Razumem razumem, ampak za 100 evrov (pri 50% popusta) valda moreš dobit tablico, ki bere pdf, da možnost napisat neki u wordu, zna zalaufat epizodo Dexterja in ne zmrzuje na vsake tri dni. To je vse kar rabim, dol mi visi za 100.000 plus ostalih android market aplikacij...za mene je iPod vreden max 300 evrov, torej niti slučajno ne doseže vrednosti prenosnika.
Markec The Great

Mr Hilter ::

Tudi jaz te razumem. Samo 100€ tablic s kitajske se ne kupuje z namenom da boš samo pritisnil power gumb in nato surfal yutub in špilal igrice.
Tak nakup je podoben critical sktiku v Diablotu z barbarom 1. stopnje proti Baalu.

Drugič uporabi Dealextreme, Amazon in podobno kjer imaš zraven opise uporabnikov.

Samo da veš, za 100€ je še navaden tuchscreen monitor težko dobiti. Itak da so vgrajeni ceneni kosi. Oziroma od dopoldanske izmene v ponjedeljek in popoldanske v petek :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero microSD kartico ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19236193 (11249) LuIK
»

Samsung predstavil Galaxy Note 5 in Galaxy S6 Edge+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5519512 (15961) Stari maček
»

Tablica Nokia N1 prvi dan razprodana (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7521350 (16086) rand
»

Motorola v razred niže z Moto G (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8332617 (27188) krucymucy
»

32 GB microSD, 64 GB SDXC (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
728296 (6942) Lonsarg

Več podobnih tem