» »

NI SLIKE -monitor,kabel ali grafika?

NI SLIKE -monitor,kabel ali grafika?

WinXP ::

Že 1 mesec se mi dogaja da vsakič ko prižgem PC,on sicer zalaufa kar slišim po disku, a slika na monitorju se ne prikaže! Ko pa parkrat udarim v grafično da "bolj sede" v PCIEX16 režo,(čeprav je itak dobro zataknjena,preverjeno 100x)!)se slika prikaže!>:D

V čem bi bil problem najsigurneje?

1)V LCD MONITORJU (pred 10 dni so bile neke rdečkaste pikice drobne,mislim da so to mrtve točke,a jih zdaj ni več gor)
2)V VGA oz.DVI kablu ki povezuje PC in monitor (vem da sem pred kartkim menjal električne kable ker stari niso imeli dobrega kontakta,PC se je prižgal par sekund delal in se ugasnil)
3)V GRAFIČNI KARTICI

Zdaj šele rešujem problem z UPS,ker v tem stanovanju v katerega sem se preselil prihaja stalno do izpada elektrike,no,zdaj pa še ta stvar z sliko.:8)Ne morem non stop udarjati v grafično,da se pojavi slika.KAJ BI PREDSTAVLJALO TEŽAVO? Hvala za nasvet vnaprej.

klinker ::

Sam bi reku da spucaj kontakte na rezi in grafi, samo nekako dvomim da je to, je pa skoraj sigurno mehanska tezava, glede na to da ko udaris po grafi zadeva deluje. Sam sicer tega ne bi pocel :P

mr1two ::

Lahko da je defekt na grafični, lahko da je defekt na matični(hladni spoj). Verjetneje je grafična, poskusiš lahko z drugo grafično in če deluje vedno normalno, potem lahko grafično(to ki nagaja) flikneš v pečico na 200°C za 8 ali kako minuto manj. Zna odpravit težavo, ni pa nobene garancije. Če je grafika v garanciji, potem jo lahko daš na garancijo.
Seveda prej preveri ostale reči- ali kontakti zgledajo ok in podobno. Nisem še slišal, da bi bili kontakti za spucat...Je pa tudi to možno.

EDIT raje na 160°C, 200 je preveč

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mr1two ()

mr1two ::

WinXP ::

Mislim tudi sam da je nekaj od tega...rezervne grafične PCIEX16 nimam,pri roki pa tudi nimam niti starih PCI...

Bom probal to v pečici,sam da se ne bo grafična stopila...
Kontakti so povezani ok.Sam tudi mislim da je grafična,kar je seveda zdaj spetstrošek,bojim pa se da ni kaj z vodilom PCIEX16 na matični narobe? Ne vem a so primeri al je to bolj redko da odkaže reža PCIEX16? Hladni spoj...Hmmm...
Če ne bo niti grafična,bo zgleda treba na servis odnesti,grafično pa na rizik odnesti...evo ti,ko gre gre vse...nova tehnologija je super.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WinXP ()

Siddh ::

če daš grafično v pečico pazi, da prej vso plastiko dol pobereš


Riff ::

kaj pa če je matična slabo fixsiraana ? ali pa grafična samo na koncu pci-E vodila nima dobrega kontakta če nima pci-e reža zatiča

drugače pa peka pomaga pri geforce 8800gt/gts/gtx

napiši za kero grafično pa matično gre

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Riff ()

WinXP ::

FIXIRANJE MATIČNE PLOŠČE:
Tud na to sem sam mislil... matično sem fixiral z 2 vijaka,ker ni original ohišje,pa VSE luknjice od plošče ne pridejo do zadnje stranice ohišja...sicer stoji stabilno.

GRAFIČNA KARTICA:
V reži PCI-EX16 na matični plošči,grafična kartica trdo stoji notri,kljub temu da sem po nesreči odlomil zatič na koncu te reže PCIEX16 že lansko leto,par dni zatem ko sem kupil ploščo,ampak je lepo delovalo vse do pred enega meseca.
Probal sem dati v pečico (plastiko sem dol pobral,razen tam ko je za ventilator se ne da
pa jo je malo stopilo) Zdaj se je sicer ZAGNALA slika na monitorju PRVIČ brez udarjanja v grafiko.

Grafična je še stara,model je Ati Sapphire Radeon X1550 256Mb DDR Ram,plošča je pa še nova,stara 1 leto model: Asus M4A77TD PRO.

Prav skrbi me ali je res grafična (kar bo najverjetneje,kljub temu da nimam nobene rezervne pri roki) ali LCD monitor ali kabel DVI/VGA,ali še kar se največ bojim matična,kar pa skoraj ne verjamem da je reža PCIEX16 pri matični poškodovana... Edino to fixiranje lahko pogledam,samo bolje se fixirati ne da,npr.dodatna kartica ko jo potisneš v režo ali malo na desni ven iz reže gleda ali če pritisneš na desno pa malo na levi...

A je možno tudi da je vzrok vsega tega bil povezan s pogostim izpadom iz elektrike? Ker so se mi na disku tudi nabrali slabi sektorji in sem ga mogel TOTALNO formatirat,zdaj imam začasno urejeno elektriko s strani "dobrega" lastnika stanovanja,dokler za par dni ne kupim UPS.
Pa še tole: VSAKIČ ko prižgem moram PONOVNO vnašati v BIOSU URO IN NASTAVITVE,to se kar zgubi.KAJ JE TU VZROK IN ALI NAJ PROBAM FLASHAT BIOS NA ZADNJO VERZIJO? Prvič sem ga lansko leto,ko sem kupil ploščo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WinXP ()

6151 ::

WinXP je izjavil:

VSAKIČ ko prižgem moram PONOVNO vnašati v BIOSU URO IN NASTAVITVE,to se kar zgubi.KAJ JE TU VZROK IN ALI NAJ PROBAM FLASHAT BIOS NA ZADNJO VERZIJO? Prvič sem ga lansko leto,ko sem kupil ploščo...


Zamenjaj baterijo na matični plošči
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

WinXP ::

Baterijo bom zamenjal,takoj ko jo bom imel pri roki.Najverjetneje jih tudi PC trgovine prodajajo?Flashal sem Bios na najnovejšo verzijo,isto je.Najverjetneje je grafika.

Še ena stvar!
Malo bolje sem fixiral matično ploščo (pričvrstil vijake!) in PC se več ne zažene! Ko sem vijake popustil malo,se PC zažene.V čem je vic - v nekem "kroženju" električnega toka oz.prekinitvi če preveč pritegnem vijake?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WinXP ()

opeter ::

Žal tvoja matična nima integrirane grafične. Če bi imela, bi tako videl, če je problem v monitorju, kablu ali morda celo v sami osnovni/matični plošči.

Mogoče bi moral med vijake, matično in samo ohišje dati nek karton/gumo, konkretno mislim na neke gumijaste/kartonaste podloge, katere občasno dajo poleg ohišja ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

solatko ::

Vzemi ven RAM-e, očisti kontakte in jih daj nazaj not. Predno vzameš ven rame, obvezno iztakni vse priklope PSU iz matične. Največkrat je za nepojav slike, kriv zapacano ležišče RAM-ov.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crossfire

Oddelek: Pomoč in nasveti
353852 (2358) xrotek
»

Čuden zagon in počasen BIOS (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
519559 (8535) Amadeuss
»

msi ms 7800

Oddelek: Strojna oprema
112285 (1681) Dito
»

rad bi zamenjal grafično kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
302208 (1585) opeter
»

LGA 775 še ni odpisan

Oddelek: Novice / Procesorji
454702 (3182) PrimozR

Več podobnih tem