Forum » Omrežja in internet » adsl ne deluje dobro..
adsl ne deluje dobro..
Klemenn ::
torej dans sem dobil adsl..vse ok priklopim itd...pa sem danes restartal comp..in sem rabil skoraj kako minto da sem lahko začel delat...zakaj to? dejte mi pomagat k ne mislim skoz čakat..aja pa še to kako preverit kateri paket si izbral
- premaknil: Gandalfar ()
BaRtMaN ::
Če maš WinXP je normalno da moraš čakat, ker mora OS sam najdt lokalne IPje. Če pa ne veš kater paket maš...
alien-w ::
Tisti mrežni kartici, na katero imaš priklopljen ADSL nastavi IP številko (ni važno kakšno, samo da ni automatična). Potem bi moralo delati.
Ziga Dolhar ::
Tisto o IPjih je pa verjetno največkrat spraševana stvar na forumu. In tudi največkrat rešena.
Matek ::
iz ADSL 1-2-3 (priporočam da celega prebereš, ker je noter dosti začetniških vprašanj)
Imam Windows XP in po zagonu računalnika rabim še 2 minuti, da se lahko povežem na internet. Kaj mi je storiti?
Odpreš "My Computer", klikneš z desnim gumbom na "My network places", izbereš "Properties", v okvirčku izbereš "Internet Protocol (TCP/IP)" klikneš na gumb "Properties", spremeniš nastavitev iz "Obtain an IP address automatically" v "Use the following IP adress", vpišeš za "IP address" npr. 192.168.0.1, za "Subnet Mask" pa 255.255.255.0. Potrdiš nastavitve s klikom na OK in vse bi moralo delovati normalno ob naslednjem zagonu računalnika.
Imam Windows XP in po zagonu računalnika rabim še 2 minuti, da se lahko povežem na internet. Kaj mi je storiti?
Odpreš "My Computer", klikneš z desnim gumbom na "My network places", izbereš "Properties", v okvirčku izbereš "Internet Protocol (TCP/IP)" klikneš na gumb "Properties", spremeniš nastavitev iz "Obtain an IP address automatically" v "Use the following IP adress", vpišeš za "IP address" npr. 192.168.0.1, za "Subnet Mask" pa 255.255.255.0. Potrdiš nastavitve s klikom na OK in vse bi moralo delovati normalno ob naslednjem zagonu računalnika.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Windows][XP] Zakaj po zagonu traja še par minut, da vse normalno dela?Oddelek: Operacijski sistemi | 2484 (1803) | bluefish |
» | pocasni zagon winXPOddelek: Operacijski sistemi | 2410 (1865) | Lunik |
» | ADSL - dodatne nastavitve ???Oddelek: Omrežja in internet | 1185 (1002) | tec |
» | ADSL se pveze sele po 2min zagona WinXPOddelek: Omrežja in internet | 1058 (845) | Mikrohard |