» »

Spreminjanje delitve hitrosti v routerju

Spreminjanje delitve hitrosti v routerju

rutar7 ::

Pozdravljeni!
Imam naslednji problem. Imam linijo 100/100, nanjo pa povezan router ki omogoča hitrost do 100Mbps. Problem pa je, da mi router razdeli hitrost na vsak izhod po 25Mbps, čeprav je na router povezan samo 1 računalnik. Zanima me, ali se da v nastavitvah kaj spremeniti da bi recimo router avtomatsko delil hitrost po potrebi (če bi bil samo 1 računalnik povezan, bi spustil hitrost 100Mbps skozi 1 izhod, če bi bila 2 povezana bi pa razdelil 50/50). Poskusil sem namreč z navadnim switchom in stvar super deluje. Če sem nanj povezan samo jaz dobim linijo 100, če sta 2 pa vsak 50. Ali je to mogoče nastaviti tudi na routerju?

Hvala.

Invictus ::

Izklopi kak QoS na routerju. Ker tole je malo čudno ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Izklopi kak QoS na routerju. Ker tole je malo čudno ...

hvala za pomoč, vendar imam QoS izklopljen...

Looooooka ::

Če sem nanj povezan samo jaz dobim linijo 100, če sta 2 pa vsak 50

Err...kako to mislis vsak dobi 50? 10/100 100 gbit...half duplex pa te fore...za 50mbit mrezno povezavo se nisem slisal.
Trdis da ko sta oba povezana na internet in en ne downloada nicesar...tebi ne gre hitreje kot 50mbit...ceprav si 100% da je streznik s katerega downloadas/uploadas zmozen te hitrosti?
Mogoce moras QoS VKLOPITI in bolj nepravicno razdeliti hitrost...ce ti ze sam od sebe tkole demokraticno deli bandwith.

Looooooka je izjavil:

Če sem nanj povezan samo jaz dobim linijo 100, če sta 2 pa vsak 50

Err...kako to mislis vsak dobi 50? 10/100 100 gbit...half duplex pa te fore...za 50mbit mrezno povezavo se nisem slisal.
Trdis da ko sta oba povezana na internet in en ne downloada nicesar...tebi ne gre hitreje kot 50mbit...ceprav si 100% da je streznik s katerega downloadas/uploadas zmozen te hitrosti?
Mogoce moras QoS VKLOPITI in bolj nepravicno razdeliti hitrost...ce ti ze sam od sebe tkole demokraticno deli bandwith.

Tako je na stvari: Linija je 100Mbps, meni pa router sam od sebe preko 1ega izhoda ne spusti več kot 25-26Mbps, ne glede na to koliko uporabnikov je povezanih na router...vedno bo spustilo cca 25Mbps. Če pa se povežem s switcherjem, pa spusti polno hitrost...če je 1 povezan, dobi tisti 100% hitrost, če je pa uporabnikov več, se hitrost pravično razdeli. QoS mi v mojem primeru ne pomaga ker jaz nočem omejevati hitrosti...želim da router spusti vso možno hitrost samo na 1 izhod (če je povezan samo 1 uporabnik) oz hitrost samodejno in po potrebi razdeli (kot to tudi naredi switcher).

Mavrik ::

A je tvoj router sploh sposoben usmerjat (kar se tiče CPU/RAM) več kot 25 Mbit/s? Sploh nisi nikjer napisal katerega maš, a moramo biti jasnovidni?
The truth is rarely pure and never simple.

Mavrik je izjavil:

A je tvoj router sploh sposoben usmerjat (kar se tiče CPU/RAM) več kot 25 Mbit/s? Sploh nisi nikjer napisal katerega maš, a moramo biti jasnovidni?

To je ta router: http://www.canyon-tech.com/archive/conn...
Drgač pa sm gor napisal da omogoča povezavo do 100Mbps

Zamenjaj router ker ima najbrž prepočasen WAN port. Tistih 100 Mbps dobi na LAN portu.

Poleg tega je že malo zgodovinski. Za hitro mrežo tudi rabiš hitre routerje ...

Invictus je izjavil:

Zamenjaj router ker ima najbrž prepočasen WAN port. Tistih 100 Mbps dobi na LAN portu.

Router je res star mogoče 5 let, vendar je WAN port 100 megabiten. Piše v navodilih in na routerju nad WAN portom.

harvey ::

Noup, router spusti skozi WAN -> LAN le 27,5Mb/s. Zamenjal ta šrot in linija bo zadihala.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

rutar7 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Router je res star mogoče 5 let, vendar je WAN port 100 megabiten. Piše v navodilih in na routerju nad WAN portom.

Hardversko je WAN port že 100Mbps, vendar je router prešvoh da bi to obdelal ...

Kot sem že napisal, hitrost COU je tudi pomembna pri mreži, sploh če se greš IP promet.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omejevanje hitrosti interneta

Oddelek: Omrežja in internet
233839 (3008) Bakunin
»

Hitrost optike

Oddelek: Pomoč in nasveti
4215395 (13993) Dr_M
»

n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )

566136 (4736) b3D_950
»

Zmogljiv žični router za 100mbit optiko.

278701 (6833) war-dog
»

router/switch/hub?

241767 (1408) ToniT

Več podobnih tem