Forum » Izdelava spletišč » Kako v spletno stran povezati c++ in katerokoli bazo podatkov, na domačem strežniku.
Kako v spletno stran povezati c++ in katerokoli bazo podatkov, na domačem strežniku.
TheBlueOne ::
Pozdrav,
stvar je takšna. Dokaj dobro poznam c++. Spogledujem se s knjižnicami za delo z bazami podatkov.
Zanima me, kateri os naj uporabim za strežnik. Kateri software za strežnik. In kako skombiniram c++ in bazo podatkov na strežniški software. Rad bi postavil spletno stran/spletno igro, katere backend je c++ in baza podatkov.
Vešč sem HTMLja, CSSja in ostalih zadev za front end. Tako, da tu ni problemov.
Ne potrebujem nekih podrobnih opisov. Samo kaj je najboljša kombinacija. Kako poklopiti, lahko naumim sam.
Rad kodiram. Ne maram pa inštalirati in testirati OSov, strežnikov ...
stvar je takšna. Dokaj dobro poznam c++. Spogledujem se s knjižnicami za delo z bazami podatkov.
Zanima me, kateri os naj uporabim za strežnik. Kateri software za strežnik. In kako skombiniram c++ in bazo podatkov na strežniški software. Rad bi postavil spletno stran/spletno igro, katere backend je c++ in baza podatkov.
Vešč sem HTMLja, CSSja in ostalih zadev za front end. Tako, da tu ni problemov.
Ne potrebujem nekih podrobnih opisov. Samo kaj je najboljša kombinacija. Kako poklopiti, lahko naumim sam.
Rad kodiram. Ne maram pa inštalirati in testirati OSov, strežnikov ...
MrBrdo ::
Ni tok važno... Ubuntu Server, Debian, FreeBSD... Za frontend nebi osebno nikoli uporabljal C++, zaradi pomanjkanja namenskih frameworkov in librarjev za web dev. Lahko pa imaš komot backend v C++, če boš mel procesorsko zahtevne zadeve, drugače pa nima nobenega smisla. Če rabiš dinamično spletno stran (ala če samo HTML/CSS ni dovolj) potem uporabi PHP, Ruby, Python... za frontend.
Drugače se da tudi s C++, ampak res odsvetujem. Dela se potem s CGI.
Drugače se da tudi s C++, ampak res odsvetujem. Dela se potem s CGI.
MrBrdo
technolog ::
Brez problema lahko napišeš celo aplikacijo v C++. Pač COUT-aš html kodo. Za c++ maš tud bindinge za vse možne stvari (baza itd...)
Pogooglej si CGI.
Če ti je hitrost res važna in si zelo domač v C++, potem ti bo uspelo.
Mogoče napiši funkcijo string tag(string tagName, string[][] attrs, string content);
Pogooglej si CGI.
Če ti je hitrost res važna in si zelo domač v C++, potem ti bo uspelo.
Mogoče napiši funkcijo string tag(string tagName, string[][] attrs, string content);
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Postavitev osnovne spletne straniOddelek: Izdelava spletišč | 2416 (1031) | kr?en |
» | Nekaj vprašanj glede izdelave spletne strani.Oddelek: Izdelava spletišč | 4791 (3642) | scipascapa |
» | Najbolj priljubljeni in osovraženi programski jeziki (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 24191 (19109) | Kenpachi |
» | [Javascript]Dodajanje v URL naslovOddelek: Programiranje | 3691 (3495) | jeryslo |
» | Delphi ali c++?Oddelek: Programiranje | 3054 (2611) | mspiller |