Forum » Pomoč in nasveti » compaq NX6125...zaribal?
compaq NX6125...zaribal?
rokenroler ::
Pozdravljeni.
CCa 6 let že imam tega HP-ja, zadnje čase pa sem opazil da vedno dalj časa melje, a dela...do danes.
Med surfanjem po netu, se je sam od sebe ugasnil. Ko sem ga zagnal je javil sledeče:-windows OS cant detect a free drive space
- Files indexation process failed
- hard drive clusters are parently demaged segment load failure
- windows delayed write failed
Ni da ni, jaz pa v računalniku, kar najbrž vsak, morje podatkov in stvari.
Ko prižgem PC se vedno pojavi system check program, a ne reši zadeve...
Še vedno se lahko povežem na internet, odpiram strani in dokumente (excel, word). Namizje je črno do programov, slovarjev, slik, dokumentov ne morem.
Klinac...vidim , da ste tu maherji, ve kdo kaj več???
Hvala
CCa 6 let že imam tega HP-ja, zadnje čase pa sem opazil da vedno dalj časa melje, a dela...do danes.
Med surfanjem po netu, se je sam od sebe ugasnil. Ko sem ga zagnal je javil sledeče:-windows OS cant detect a free drive space
- Files indexation process failed
- hard drive clusters are parently demaged segment load failure
- windows delayed write failed
Ni da ni, jaz pa v računalniku, kar najbrž vsak, morje podatkov in stvari.
Ko prižgem PC se vedno pojavi system check program, a ne reši zadeve...
Še vedno se lahko povežem na internet, odpiram strani in dokumente (excel, word). Namizje je črno do programov, slovarjev, slik, dokumentov ne morem.
Klinac...vidim , da ste tu maherji, ve kdo kaj več???
Hvala
beni ::
Vsekakor najprej prenesi vse podatke z diska na drug disk, da jih ne izgubiš. Nato formatiraj disk, naloži sistem in verjetno bo vse OK.
LP
LP
Pojma nimam ...
tilenmpower ::
stegn live ubuntu dol zazen ga z cdja ne instaliraj na namizju bos imel tvoj disk klikn nanga najd podatke in jih prenes na zunanji disk ali usb lp tilen
Brias ::
na drugem kompu downloadaj hd sentinell za dos in DLjaj ali za usb kljucek ali cd, in zazeni na HPju in poglej kaj je z diskom preden vrzes booka v smeti ...
http://www.hdsentinel.com/hdsdos.php
http://www.hdsentinel.com/hdsdos.php
Uspelo je...podatke sem rešil na zunanji disk, nič izgubil.
Komp sem prepucal z NOD-om in Avastom. Posledice klinčevega virusa so skoraj izginile, le z namizjem se še ukvarjam(o), no pa ene par stvari sem spet moral naložit.
LP
Komp sem prepucal z NOD-om in Avastom. Posledice klinčevega virusa so skoraj izginile, le z namizjem se še ukvarjam(o), no pa ene par stvari sem spet moral naložit.
LP
Enron x86 ::
ComboFix. Če ti tole ne spravi zadeve na prvotno stanje, potem ostane samo še format...
p.S: Ko si podatke skopiral na zunanji disk, je možno, da si zraven prekopiral še "virus" (če gre za kakšno Autorun.inf / autoexec varianto). Nujno preglej še ta disk, in sicer z orodjem, ki ni odvisno od operacijskega sistema (npr. Kaspersky Rescue Disk). Čene bo odpravljanje posledic ali formatiranje brez smisla; takoj ko boš priklopil disk, bo virus nazaj!
Lp
p.S: Ko si podatke skopiral na zunanji disk, je možno, da si zraven prekopiral še "virus" (če gre za kakšno Autorun.inf / autoexec varianto). Nujno preglej še ta disk, in sicer z orodjem, ki ni odvisno od operacijskega sistema (npr. Kaspersky Rescue Disk). Čene bo odpravljanje posledic ali formatiranje brez smisla; takoj ko boš priklopil disk, bo virus nazaj!
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12031 (11001) | Jerry000 |
» | zunanji disk nehal delat. recovery?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4986 (4699) | roller2 |
» | Pri urejanju ne pokaže vseh particijOddelek: Operacijski sistemi | 3604 (3085) | Malajlo |
» | ohraniti podatkeOddelek: Pomoč in nasveti | 1651 (1415) | Gutjerez |
» | Ne morem odpreti map na prenosnem diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 1176 (1090) | sirotka |