Forum » Programska oprema » Dostop do diska v v winXP (NTFS) ni dovoljen!!!??
Dostop do diska v v winXP (NTFS) ni dovoljen!!!??
matic ::
Na novo sem instaliral winXP in mi ne dovoli dostopa do D: diska! "Ni na voljo! Dostop zavrnjen"
Ko je bila instalacija se sveza mislim da je vse delovalo normalno. Do ostalih diskov (particij) dostop normalno dela. Fizicni disk je samo eden - 80gb razdeljen na 7 particij. NTFS in FAT32. Vseh 6 ostalih za 1x dela se kolikor toliko normalno (imam nekaj drugih problemov z pravicami - zato sem na novo namestil XPje).
Particija, do katere ne morem dostopat, je imela prej crko M:, po fresh instalciji D:, ko ni delalo, sem zopet nastavil na M:.. se vedno ne dela!
Ce grem v recovery console mi je dostop dovoljn do d:, samo mi ne dovoli v direktorije! Kar je verjetno zaradi recovery console.
Rad bi samo nekako prisel do podatkov na disku, da jih skopiram na varno in na to na novo formatiram particijo.
PROSIM POMOC! NUJNO!
Hvala!
Ko je bila instalacija se sveza mislim da je vse delovalo normalno. Do ostalih diskov (particij) dostop normalno dela. Fizicni disk je samo eden - 80gb razdeljen na 7 particij. NTFS in FAT32. Vseh 6 ostalih za 1x dela se kolikor toliko normalno (imam nekaj drugih problemov z pravicami - zato sem na novo namestil XPje).
Particija, do katere ne morem dostopat, je imela prej crko M:, po fresh instalciji D:, ko ni delalo, sem zopet nastavil na M:.. se vedno ne dela!
Ce grem v recovery console mi je dostop dovoljn do d:, samo mi ne dovoli v direktorije! Kar je verjetno zaradi recovery console.
Rad bi samo nekako prisel do podatkov na disku, da jih skopiram na varno in na to na novo formatiram particijo.
PROSIM POMOC! NUJNO!
Hvala!
_WilL_ ::
Ali si imel pred novo namestitvijo XP-jev nastavljene pravice za dostop do tega diska oz. teh map (ali je bil dostop dovoljen vsem ali le nakaterim)?
Če je bil dostop omejen potem to ostane, kjub ponovni namestitvi winowsow. Rešitev za podatke je v backUp programu, ki ga maš v winsih in tako narediš backup teh datotek in nato formatiraš fisk oz. particijo in nato ponovno restoraš te datoteke in paziš nekje na kljukico, ki pravi ali naj restavrira tudi omejitve dostopa.
Poskusi tole in odgovori na zgornje vprašanje oz. napiši malo bolj podrobo, predvsem kja ti piše na jezičku security.
Če je bil dostop omejen potem to ostane, kjub ponovni namestitvi winowsow. Rešitev za podatke je v backUp programu, ki ga maš v winsih in tako narediš backup teh datotek in nato formatiraš fisk oz. particijo in nato ponovno restoraš te datoteke in paziš nekje na kljukico, ki pravi ali naj restavrira tudi omejitve dostopa.
Poskusi tole in odgovori na zgornje vprašanje oz. napiši malo bolj podrobo, predvsem kja ti piše na jezičku security.
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)
Sploh ne pridem do security! V tem je keč! :( Sploh me na disk ne pusti... tut imena diska mi ne pokaze, niti v kakem formatu je disk particiran (NTFS ali FAT), edino ce grem v comp. management, tam pokaze kot da je normalno (ime, veliksot, tip particije itd) in ko dam tam open, je rez.enak!
Pravice sem imel nastavljene malo drugace.. samo sem tudi ze nastavil enake nazaj, pa tudi na rootu diska, so bile nastavljene pravice tako kot so po defaultu.. Potem za dire pa sem imel malo drugace.
Huh... stala...
Pravice sem imel nastavljene malo drugace.. samo sem tudi ze nastavil enake nazaj, pa tudi na rootu diska, so bile nastavljene pravice tako kot so po defaultu.. Potem za dire pa sem imel malo drugace.
Huh... stala...
andrej ::
desni klik, properties, security, advanced, owner, uporabnik, replace owner on subcon.... Apply
Ok, ql andrej! Hvala! Res!
Sicer.. sem ze sam iskal to.. pa nevem.. al sem bil par ur nazaj tolk blentav... al res tega taba "security" ni bilo... samo resno.. ce se ne motim ga prej ni bilo.. tle je vse neki cudno!
Hvala bogu sem prej itaq naredu arhiv!
Sicer.. sem ze sam iskal to.. pa nevem.. al sem bil par ur nazaj tolk blentav... al res tega taba "security" ni bilo... samo resno.. ce se ne motim ga prej ni bilo.. tle je vse neki cudno!
Hvala bogu sem prej itaq naredu arhiv!
DavidJ ::
Hotu je povedat, da bi lahko v skrajni sili gor ruknil linux in v preko njega dostopil do tistih podatkov. Nič neumesnega.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
andrej ::
lako bi tudi uporabo DOS sistemo in NTFSDOS program pa bi blo isto... samo malo prevec zamudno bi blo...
davids, SeTAr: pa daj... folk... umirte se no!
Eni majo res domislijo... saj ne recem da se ne da... samo... joj joj joj prejoj!
Eni majo res domislijo... saj ne recem da se ne da... samo... joj joj joj prejoj!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem z glavnim geslomOddelek: Pomoč in nasveti | 3317 (3010) | StratOS |
» | NTFS dostopOddelek: Operacijski sistemi | 2357 (1860) | ToniT |
» | Norton GhostOddelek: Programska oprema | 3569 (2799) | smirnof |
» | NUJNO! Problem z NTFS particijo!Oddelek: Programska oprema | 1477 (1155) | andrej |
» | FAT32 ali NTFSOddelek: Programska oprema | 3363 (2957) | andrej |