» »

NUJNO! Problem z NTFS particijo!

NUJNO! Problem z NTFS particijo!

matic ::

Do D: diska ne morem dostopati. Je NTFS particija. Prej je bil racunalnik v domeni, sedaj ni vec. Dostop do tega diska naj bi imel uporabnik "Ales" iz domene. Sedaj sem probal z administratorjem popravit pravila in dat dostop do tega diska vsem "everyone" pa ne pusti!
Pise da lahko prevzamem lastnika tega diska/direktorija, samo ko to hocem mi tega ne pusti! Grem pac po poti:
Desna tipka - properties - security - in tukaj so ze vsi gumbi sivi, tako da sploh ne morem dat "Add"
Ce dam ADVANCE je zopet spet vse sivo in nakonco "Owner" pise da "Unable to display current owner." In ce dam spodaj "Replace owner..." in Apply zopet javi Acces denied!
Vse skupaj sem probal tudi vkljucit nazaj v domeno pa je isto..

Kaj naj storim!? Do podatkov moram nujno prit! Ali lahko kaklo vdrem do njih??? NUJNO!!!

andrej ::

1. logiraj se kot lokalni administrator.
2. prevzami lastnistno nad datotekami in daj potem replace od subfolders ali nekaj podobnega.

kot administrator bi moglo delat. ce ne gre preko explorerja pa probaj iz ukazne vrstice z cacls ukazom.

Saj sem vse to tocno tako naredu, pa tut zgoraj opisal, pa ne gre! Napise Acces denied in basta.. poleg tega se pa se pri prevzemanju lastnistva sesuje explorer! :\
Edino preko ukazne vrstice nisem probal se.. a lahko malo bolj natancno opises postopek prosim..!? :)
In ce se to nebo slo?! Je mozno kako v NTFS vdret.. samo da pridem do podatkov.. na sreco ti niso pod nobeno enkripcijo.. tako da bi se moglo dat nekako...

McNato ::

Obstaja NTFS za DOS..
Če podatki niso zakodirani, boš lahko prišel zraven.

j.

alesrosina ::

fora je v tem, da si verjetno sou iz domene ven tako, da si verjetno samo kabl za mrezo iz racunalnika potegnu .... Ali si dal na My Computer > Properites > Network Indentification > Properites > member of: workgrouop?

Ker prej si imel v domeni, sedaj nisi vec in verjetno je bilo v group policy nastiman, da pac teh zadev ne mores spreminjat .... Vsaj mene je enkrat to malce zezalo ... pa sem dal member of workgrop pa je potem vse lepo stimalo.

Drugace pa prides do podatkov preprosto tako, da disk das v drug racunalnik (z win2k/XP) in od tam dostopas do diska (prej mu moras pa dodati userja, ki je na tistem raunalniku). To deluje 100%, razen ce nimas fizicno poskodovanega diska.

LP, ASPmaster

Zgodovina sprememb…

Nisem kabla potegnil ven.. sem preklopil tko kot si reku nazaj na workgroup.. in potem sem probal nastavit tudi nazaj na domain in je bila zadeva ista - se vedno nisem mogu dostopat! Bom probal dat disk v drugo racunalo! Upam da bo.. ;(

jaka_racman: a ta program sploh uposteva potem kake pravice in to al sploh ne!? Se pravi da se oobnasa kot FAT !?

tihi ::

Svetujem ti, da narediš LO Level Format. Pol pa novo particijo nared (FAT32 ali NTFS). Pol pa še en formatek in čau. Zihr bo delal kokr, da bi nov disk dal notr.

A ti si bralec in pol tihi! P****a! jest govorim tle da so mi podatki vazni in da moram do njih pridt, boli mene k! za disk v tem primeru! A kaj ko je tako receno bilo na tistem disku materiala na hitro receno za 1mio sit!
Drugic raje dobro preberi! Ampak zadevo sem resil.. po sistemu kot ga je predlagal ASPmaster.. kar je bilo tudi ze prej moje zdanje in posldnje upanje! HVALA BOGU!

tihi ::

Sori, se opravičujem. Sem na šihtu mal čez preletu, pa sem spregledu.

hehe, se ve :D
Samo se eno priporocilo: ne enkriptirat podatkov, ker potem tak sistem ne deluje :P

Hm .... za miljon SIT podatkov? No, ker sem ti jih resil, mi lahko das malce tega drobiža, hehehe :\

enkripcija je dobra in tudi dobro deluje, samo moras pa vedet kaj delas in ne samo klikat. Ceprav zgleda da je kliranje pri winsih dovolj v resnici to ni...

Lahko dam vsakemu kak fajl iz tistega diska, ki sem ga potem uspesno resil.. :D ..ce si boste z njim lahko kaj pomagali :D
Na disku so bili veinoma prospekti, navodila ipd zdaeve.. in ce bi jih nekdo moral na novo prevest in narest VSE.. stala!

MaticIce: ti se pa malo pomer s temi smeskoti! Da naus kak wosu ratu.. 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic ()

zato pa je potrebno redno delat backupe8-)

sej pravm: enkripcija je dobra, samo potem tak sistem ne deluje (da vzames disk in ga das u drug racunalnik). hehe.

sasox ::

pravzaprav deluje, samo ustrezne certifikate si moras export/import pa je :P

tocno tak.:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pobrisati datoteki, kjer nisi owner?

Oddelek: Operacijski sistemi
91022 (617) subby
»

Win xp Administrativne pravice! Težave... Rabim pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
281864 (1644) smrekca
»

Odkodiranje datoteke - NTFS

Oddelek: Pomoč in nasveti
402086 (1417) Loki
»

Dostop do diska v v winXP (NTFS) ni dovoljen!!!??

Oddelek: Programska oprema
111179 (1045) andrej
»

Reševanje crypted podatkov iz NTFSja. (XP guruji - HEEELP!)

Oddelek: Operacijski sistemi
9820 (686) whatson

Več podobnih tem