» »

Katera termalna pasta za laptop ?

Katera termalna pasta za laptop ?

#000000 ::

Gre za dell latitude d630 ki ima hladilnik tako čuden da sploh ne veš da se greje ker se tipkovnica ali zgornji del ne segreje skoraj nič, spodaj pa zgleda preveč, ker kar veselo šteka, ko mu zamenjaš pasto (neka no name, silikonska) dela ene 14 dni pol pa ta psata rata podobna gipsu in seveda pride do pregrevanja.

Mi lahko kdo svetuje ampak naj ima v vidu da gre za laptop ki nima ne vem kakega hlajenja, ali bi pomagal podstavek z ventilatorjem ?

mihec87 ::

Isto kvalitetna pasta kot za namizni pc ne vem kaj bi bilo tu drugače.Pa dobro sčistit rebra ter ventilator..

Ja podstavek dosti pomaga,že če sam prenosnik podložiš tako da reže za ventilator niso nič pokrite je bolje(uzadi podložiš knjigo ipd v debelini približno dveh cd škatlic)....

tony1 ::

Se strinjam, precej boljše bo tudi z najbolj češkim podstavkom (ki nima spodaj nobenega ventilatorja, samo čim bolj odprt mora biti) :)

#000000 ::

Se pravi podstavek in neko dokaj dobro pasto, keramično ali bo bolje srebrno ?

sleby ::

keramicna je bolj ziher, ker ne prevaja toka.

mr1two ::

V bistvu bi bil pravi odgovor: tista, ki utrpi manj ali nič škode pri velikih temperaturnih razlikah(ne vem pa kje boš dobil to informacijo). Problem pri laptopih je, kot si že ugotovil, da se zadeva greje od 20 ali manj stopinj(štart) do kakšnih 90 ali celo več.
Sem že videl termalne paste, ki so se zaradi temperature čisto strdile in spominjajo na zasušeno packarijo...nevem kolko taka zadeva opravlja svoje delo.
Drugače pa lahko bojazen pred prevajanjem pozabiš- ne poznam nobene paste, ki bi tolko prevajala, da bi se zadeva lahko slabo končala. Pa tudi ne moreš ničesar uničit, če je nanos na pravem mestu in ne nekaj v tem smislu

LP

sleby ::

ya stopinjo ali dve se mora vsak odlocit, ce je vredno tveganja in visje cene. jaz ostajam na arctic ceramique.

mr1two ::

Jaz sem si kupil kar ta veliko ceramique, ker je cenovno zelo ugodna napram kakšemu AS5, tako da ga od zdaj naprej tudi sam uporabljam(za druge kompe, za svoje mam še vedno AS5 :)- ampak ga je ravnokar zmanjkalo, tko da bo verjetno ceramique letel not ob naslednjem nanosu).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
11824712 (4472) Valvoline
»

Katera termalna paste je najboljša??

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
244196 (2539) boolsheat
»

termalna pasta

Oddelek: Kaj kupiti
4410538 (9406) flipr
»

Artic Silver termalne paste

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171785 (1468) Tic
»

Arctic silver Ceramique hladi slabše kot... (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
656004 (4596) Keyser Soze

Več podobnih tem