Forum » Strojna oprema » Nov komp se ne boota
Nov komp se ne boota
jenxi ::
Pozdravljeni!
Danes sem dobil dele za nov računalnik, ko sem ga pa sestavil, pa zadeva nekako ne deluje. Da ne bom razlagal, prilagam kar video, kaj se dogaja.
FILM
Isto se dogaja, ne glede na to, kaj je vstavljeno. Lahko dam ven grafično, rame, procesor, pa bo še vedno delalo isto. Probal sem tudi z drugim napajalnikom (iz računalnika, ki trenutno gori in je tudi 750W) brez uspeha.
Ima še kdo kakšno idejo ali menjam plato?
LP,
jenx
Danes sem dobil dele za nov računalnik, ko sem ga pa sestavil, pa zadeva nekako ne deluje. Da ne bom razlagal, prilagam kar video, kaj se dogaja.
FILM
Isto se dogaja, ne glede na to, kaj je vstavljeno. Lahko dam ven grafično, rame, procesor, pa bo še vedno delalo isto. Probal sem tudi z drugim napajalnikom (iz računalnika, ki trenutno gori in je tudi 750W) brez uspeha.
Ima še kdo kakšno idejo ali menjam plato?
LP,
jenx
- spremenilo: jenxi ()
solatko ::
Tu je lahko marsikaj narobe. Lahko gre za nekompatabilnost RAM-ov, okvarjen slot grafične, slaba ozemljitev napajalnika (preizkusi šuko vtičnico), poglej še enkrat ležišče procesorja, da nisi slučajno zvil kak pin.
Potem pa preizkusi brez grafične (priključi na integrirano), daj notri samo en RAM.
Če ne bo nič pomagalo, resetiraj bios (iztakni ven baterijo in naredi kratki stik na ležišču - seveda moraš prej vse priključke napajalnika izklopit).
Potem pa preizkusi brez grafične (priključi na integrirano), daj notri samo en RAM.
Če ne bo nič pomagalo, resetiraj bios (iztakni ven baterijo in naredi kratki stik na ležišču - seveda moraš prej vse priključke napajalnika izklopit).
Delo krepa človeka
Kot sem napisal, sem probal tudi na drugem, 100% delujočem napajalniku brez razlike. Tudi rame sem probal v svoji starejši kišti, ki je bila vesela novih 8GB (torej oba sticka RAMa delata). BIOS sem resetiral z jumperjem na plati in s tem, da sem odstranil baterijo, brez razlike.
Kakorkoli že, danes sem nesel plato nazaj, na žalost nove niso imeli in bom moral dan dva še počakati.
LP,
jenx
Kakorkoli že, danes sem nesel plato nazaj, na žalost nove niso imeli in bom moral dan dva še počakati.
LP,
jenx
filip007 ::
Jaz bi probal še s on-board grafično, če jo ta plata ima, pa monitor gor, pa kakšno PS/2 tipkovnico. Plata bi znala biti dobra, ni pa rečeno...
Trevor Philips Industries
On-board grafične ni. Po moje, tudi če bi bilo kaj narobe z grafično, rami, bi morala zadeva goreti in piskati... Bom videl kaj bo z novo plato.
Evo, sem dobil novo plato, dal not CPU, RAME in grafično, prižgal in prišel do POST screena (zaznalo je CPU in RAMe ter glede na to, da je bila tudi na monitorju slika, verjetno tudi grafo). Naprej nisem šel, ker še nisem priklopil diskov in ostale periferije ampak zgleda, da bo zadeva delovala. Je bila prejšnja plata hin.
LP,
jenx
LP,
jenx
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je kriv procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 2960 (2035) | PIK7 |
» | Tablični poceni do 130max!Oddelek: Kaj kupiti | 7809 (6489) | slosaper |
» | Kateri kabel?Oddelek: Kaj kupiti | 4219 (3659) | Bananovec |
» | Pasivni 3D TV, 60" diagonalaOddelek: Kaj kupiti | 2277 (1967) | sg23 |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5025 (3153) | Riff |