Forum » Zvok in slika » nakup zvočnikov
nakup zvočnikov
Luka4 ::
zdravo,iskal sem po starih temah na forumu ampak nikjer nisem našel pametnega odgovora...torej,nameravam kupiti zvočnike http://www.ebay.com/itm/INFINITY-REFERE... in izdelati škatle za njih.. imam pa problem ker imam 6ohmski ojačevalec z 40w izhodne moči po kanalu,zvočniki pa so 2ohmski in 300w.v tej kombinaciji bi ju uporabljal le kakšen mesec nato bom kupil 2 ohmski ojačevalec,zanima me če se lahko kaj skuri in ali obstaja kakšen omejevalec ohmmov...
hvala za odogovore! Lp Luka
hvala za odogovore! Lp Luka
floyd1 ::
Ne priporočam, je prevelika razlika.
Tvoj ojačevalec "zahteva" 6 ohmske zvočnike in 2 ohmski bi znali biti zanj preveliko breme. Spomnim se, da sem bral o elektrostatih (zvočniki, ki jim impedanca med delovanjem pade tudi na 1 ohm), ki zlahka skurijo kak povprečen ojačevalec.
Seveda bi lahko pred zvočnik dal tudi 4 ohmski upor (zaporedno), a moral bi biti dovolj močan in "skuril" bi ti ogromno moči z ojačevalca, tako da to tudi ni ravno neka dobra rešitev (tudi zaradi drugih lastnosti, a tu ne bi hodil preveč v podrobnosti).
Tvoj ojačevalec "zahteva" 6 ohmske zvočnike in 2 ohmski bi znali biti zanj preveliko breme. Spomnim se, da sem bral o elektrostatih (zvočniki, ki jim impedanca med delovanjem pade tudi na 1 ohm), ki zlahka skurijo kak povprečen ojačevalec.
Seveda bi lahko pred zvočnik dal tudi 4 ohmski upor (zaporedno), a moral bi biti dovolj močan in "skuril" bi ti ogromno moči z ojačevalca, tako da to tudi ni ravno neka dobra rešitev (tudi zaradi drugih lastnosti, a tu ne bi hodil preveč v podrobnosti).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vprašanje glede impedance zvočnikov in ojačevalcaOddelek: Zvok in slika | 3285 (2994) | sandivlasic |
» | Genius 5.1 + hitachi zvočnikiOddelek: Zvok in slika | 4325 (3911) | Mattithyahu |
» | impedanca zvočnikovOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5985 (5539) | Mr.Nice |
» | kaj se zgodi...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2546 (2048) | DimmniBurek |
» | zvočniki za ojačevalec? (Ohmi)Oddelek: Zvok in slika | 7422 (7135) | MArko |