Forum » Informacijska varnost » Varnost OsX (Lion)
Varnost OsX (Lion)
grex ::
Približno 2 leti imam Macbook Pro, OS Lion,
Kot dolgoletni uporabnik linuxa, sem slučajno iz MBProja zagnal systemrescuecd in mountal particije, ki jih naredi Lion, zagnal chkrootkit in videl:
checking ifconfig.. INFECTED!!!
Kako točno ukrepati na tej točki?
Tudi opažam, da se v temah o informacijski varnosti redko govori o macih (razen v flamewarih) in me zanima, na kakšen način se sploh lotit, da bo OSX dovolj varen za osebno uporabo (torej uporaba kreditnih kartic, spletno bančništvo in podobno), Kako recimo nastaviti userje, če uporablja računalnik le eden, predvsem pa kako hitro ugotoviti morebitno zlonamerno kodo v računalniku.
Kot dolgoletni uporabnik linuxa, sem slučajno iz MBProja zagnal systemrescuecd in mountal particije, ki jih naredi Lion, zagnal chkrootkit in videl:
checking ifconfig.. INFECTED!!!
Kako točno ukrepati na tej točki?
Tudi opažam, da se v temah o informacijski varnosti redko govori o macih (razen v flamewarih) in me zanima, na kakšen način se sploh lotit, da bo OSX dovolj varen za osebno uporabo (torej uporaba kreditnih kartic, spletno bančništvo in podobno), Kako recimo nastaviti userje, če uporablja računalnik le eden, predvsem pa kako hitro ugotoviti morebitno zlonamerno kodo v računalniku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje dobiti MacOS X Yosemite (10.10)?Oddelek: Operacijski sistemi | 2563 (2164) | pirx |
» | Poroblemi pri namestitvi Mac OS X na PCOddelek: Pomoč in nasveti | 1665 (1165) | aleksander10 |
» | OS X VirtualizationOddelek: Operacijski sistemi | 655 (557) | jurre |
» | Ranljivost v Mac OS X Lion omogoča manipulacijo gesel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 13665 (11752) | MrStein |
» | Izšel Mac OS X 10.7 LionOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 11967 (9409) | gslo |