» »

LG Smart TV

LG Smart TV

Gionni ::

Pozdravljeni!

Imam televizor LG 42LV5590, ki podpira LG Smart TV. Televizor imam povezan na ruter (internet) z UTP kablom.

1. Kako izberem, da bi na daljincu lahko na tipkah od 1-9 izbiral črke? Ker je zelo zamudno, da se s puščicami premikaš po tipkovnici, ki je na ekranu - recimo ko iščem videe v YouTube aplikaciji.

2. A se da dobiti kakšne aplikacije zastonj? Recimo kakšne na izi igrce... Kolikor sem gledal, moraš za vsak download plačati nekaj €.

3. Morda lahko aplikacije zaganjaš preko USB ključa? Glede na to, da ima TV prostora samo nekaj čez 300MB.

4. A uporablja kdo kakšno aplikacijo, ki jo posebej priporoča?

Lp, Gionni

Gionni ::

Po tednu dni uporabe lahko zapišem tole:

1. Da bi pisal črke s tipkami 1-9 na daljincu, nisem znal. Tudi nikjer na netu nisem tega našel, tudi prodajalec v BigBangu je rekel, da ni našel te funkcije. Zato sem si kupil daljinec Magic Motion, ki deluje kot miška na ekranu :) in je super!

2. Aplikacije imam zdaj zastonj (večina). Preko TV-ja sem se registriral v sistem in zdaj lahko naložim vse aplikacije, ki so pač na voljo. Igre so bolj švoh, tudi ostale zadeve (Zabava, Življenje, Izobraževanje...). Večinoma so pa aplikacije za otroke - recimo Happy Talk, kjer se lahko učiš angleščino.

3. Aplikacije v povprečju zasedejo 5 MB, tako da ni potrebe po še kakšnem disku (moj TV ima 323MB notranjega spomina).

4. Nobena aplikacija me ni fascinirala, priporočam pa Nero MediaHome 4. To je program, ki sem ga dobil na CDju zraven dokumentacije od TVja. Sem ga inštaliral na računalnik, potem sem izbral folder (mapo), ki ga želim share-at (dati v skupno rabo). Izbral sem mapo, kjer imam filme in slike ter mp3. Klikniti še moraš "Start Server". Nato sem na TVju našel, da moram na gumbu INPUT (daljinec) izbrati "omrežje" (DLNA) in glej čudež, mapo v skupni rabi vidim na TVju, kjer lahko predvajam filme in slike iz te mape, pa tudi mp3ji delajo :) Super zadeva! Ne rabiš sploh priklopit računalnika s kablom na TV, gre kar preko internetnega omrežja. Računalnik in TV moraš imeti samo priklopljen preko istega ruterja. Jaz imam računalnik wireless, TV pa imam na ruter priklopljen s kablom.

matijagt ::

Kupil sem LG 47LV5590 LED LCD TV SPREJEMNIK. Do prednastavljenih portalov (YouTube, SKYPE, Netlog ...) ne morem dostopat kljub
temu, da sem se prijavil v LGAPP in internetno povezavo nadgradil iz 4 MB na 10 MB. Vem, da Youtube preko Googla ne deluje. Ostale internetne aplikacije (Google....) delujejo, sicer zelo počasi. Poskusil sem z brezžično in žično povezavo. Napravil sem nadgradnjo softvera na TV. Nič ne pomaga. Ali ima kdo idejo, kaj bi lahko bilo narobe. Z LG zastonj številko 080... si ne morem pomagati. Sicer pa sem z Magic Motion daljincem in Nero MediaHome (gledanje filmov direkt iz PCja) zadevo zadovoljen. In s sliko TVja seveda tudi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matijagt ()

elektron71 ::

Pozdravljeni
Navezal se bom kar na to temo upam da ne bo zamer.
Tudi jaz sem kupil LG Serija 6. Trenutno še nisem veliko raziskoval sem pa zadovoljen s 3D konvertorjem in sliko v 2d tehnologiji. Danes dobim še drugi daljinec za lažji dostop do smart TV.
Imam pa drugo vprašanje če mi lahko mogoče kdo pomaga. Ali se je možno vpisati v Skype brez originalne kamere od TV. Imam sicer ročno kamero staro eno leto, ki bi jo žele uporabiti namesto originalne TV skype kamere AN-VC300.
Če kdo ve kako privarčujem 100 EUR bo dobrodošlo.
Same izkušnje pa v nadaljevanju še opišem.
Hvala in LP

Gionni ::

matijagt, mogoče probi spremeniti državo v nastavitvah. Jaz imam nastavljeno na Nemčijo, pa imam druge aplikacije v polju Premium, kot je vidno na tem videu:
Mogoče ima vsaka država druge možnosti? Se motim?
YouTube pa mi dela ok, čeprav imam internet povezavo 4Mb/1Mb.

elektron71: skypa še nisem sploh sprobal, tako da ti ne znam pomagati. Če lastno kamero vklopiš preko USBja, je najbrž ne bo prepoznalo...

matijagt ::

Ja poskusil sem zamenjati državo (v Nemčijo) in v polju Premium so res malo druge aplikacija. Toda klik z MagicMotion npr. na You Tube ali kakšno drugo zastonj (premium) LG aplikacijo ne da rezultata. Po kliku na YouTube v search vpišem željeno besedo in po ca 30 sek mi izpiše "no results". Moja ekranska slika izgleda pribl. takšna kot na videu in tudi v Premium sem prijavljen. Na predlog uradnega serviserja iz LG so mi celo zamenjali TV. Toda dogaja se isto. Do LG prednastavljenih aplikacij še vedno ne morem dostopati oz. do njih dostopim, le z downloadanjem ni potem nič. Oni pravijo, da je z TV vse OK, na Siolup pravijo, pri njih je vse OK in to čisto verjamem, saj klasično googlanje pa gre.

Gionni ::

Uf, potem pa res ne vem, kaj je narobe. Jaz, ko zaženem YouTube iz Premium polja, se mi že avtomatsko začne predvajati kar en poljuben video... Če pa iščem sam, se mi pa video začene po kakšnih 5ih sekundah.

borges ::

Kdaj pa si nazadnje upgradeal firmware?

matijagt ::

So mi na Siolu nadgradili. Ni sprememb.

matijagt ::

Očitno gre za širši problem pri LGju. Pri iskanju odgovora sem naletel na cel kup nezadovoljnežev LGjevih aplikacij. Na strani http://www.google.com/support/forum/p/y...
so se kar zazbesneli, a odgovora žal nisem našel.

Uraden odgovor LGja meni pa glasi:
"Pozdravljeni! Hvala, da ste kontaktirali center za pomoč strankam LG. Prosimo, preverite, katera verzija software'a je nalozena na vasTV; priporocamo posodobitev na najnovejso verzijo (link posiljamo spodaj):
http://www.lg.com/at/support/product/su...
Upamo da, posodobitel, bo odpravila Vase tezave. Ce imate še kakršna koli vprašanja Vam bomo z veseljem pomagali v našem klicnem centru. Doseglivi smo na telefonski številki 080 543 543 med ponedeljkom in petkom, med 9:00 in 17:00 uro."
Lep pozdrav, LG Electronics Slovenija"

Neuporabno. Ko vlklopim TV se mi softver namreč tako ali tako avtomatsko nadgrajuje. Še to: Enak TV sva s kolegom kupila isti dan. Vse nastavitve imava enake. On ima kabelsko TV (Turnšek) in njemu vse dela (YouTube, LGapp...), jaz pa Siol trio paket in mi ne dela. Ali je to zgolj slučaj? Ali komu zadeve delajo, pa ima Siol trojček?

Gionni ::

Jaz imam kabelsko (Turnšek) in mi dela.

RC14 ::

Zdravo.
In sicer me zanima, v čem je problem, da ko hočem prek računalnika na TVju predvajat serije, (smart share) mi ne delajo. Uporabljam Plex Media program.

filmi, 3D filmi, risanke.. delajo brez problema tudi podnapisi delajo bp. Samo serij ne zazna tv. V čem je fora?

Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

cegu ::

matijagt je izjavil:

Z LG zastonj številko 080... si ne morem pomagati.



LG zastonj številka morda deluje preko Skype-a. Meni so delovale brezplačne 0800 številke od letalskih ponudnikov.

Ursus ::

Lahko v praksi preko LG smart funckije predvajam preko wifi-ja divix/avi iz prenosnika? Teoretično menda deluje...

Zanima me za TV LG 24MS53S SMART

Hvala za odgovor!

phantompoop ::

A kdo ve kako se znebiti tega interfacea na LG TVju, ki se pojavlja ob straneh slike ves čas (kaže featurje TVja, ala 'Magic Remote Ready', 'Triple XD', 'HDMI', 'Dolbi', itd.). Občasno se tud okno za način zvoka pojavi in potem izginja. Mislim, da je nastavljen na 'store demo' mode.

Zgodovina sprememb…

IDJdejan11 ::

Ali kdo mogoče ve kako dodati besedilo za muziko na telefonu LG G4 S

Tomson ::

Verjetno, ampak kakšne veze ima to s LG Smart TVjem? ;)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

doody ::

Noj LG televizor , diagonala ekrana je 119 cm. Pojavila se je navpična tanka črta po sredini ekrana. Kdo ve zakaj?
http://kordis.davorin.net

edi45 ::

doody je izjavil:

Noj LG televizor , diagonala ekrana je 119 cm. Pojavila se je navpična tanka črta po sredini ekrana. Kdo ve zakaj?


panel je začel zajebavat. Počasi razmisli o nakupu nove

doody ::

edi45 je izjavil:

doody je izjavil:

Noj LG televizor , diagonala ekrana je 119 cm. Pojavila se je navpična tanka črta po sredini ekrana. Kdo ve zakaj?


panel je začel zajebavat. Počasi razmisli o nakupu nove

Saj sploh ni star. cca 4 leta. Imam panasonic plazmo staro 10 let, dela brezhibno, pa LCD Philips star 8 let, tud dela brezhibno
LG- jajca
http://kordis.davorin.net

karnekiGO ::

Imam LG OLED55B7 TV z magic daljinskim. Poleg tega še Telekomov Box s svojim daljinskim. Rad bi s samo enim daljinskim upravljal obe napravi.
Uspelo mi je Telekomov daljinski tako usposobit, da lahko upravljam tudi televizijo (osnovne funkcije).
Ali je komu uspelo usposobit LGjev magic daljinski, da bi z njim upravljal Telekomov Box? Sledim navodilom, ampak mi ne ponudi možnosti "uparitve".


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android TV

Oddelek: Zvok in slika
325152 (4334) XS!D3
»

Samsung smart TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6934711 (13243) kralnahribu
»

Kako bi najlažje gledal YouTube na TV? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5111885 (9250) tebodi
»

Povezava hdmi do TV

Oddelek: Pomoč in nasveti
133643 (3329) nyler
»

LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8627920 (21248) popster

Več podobnih tem