» »

Pa dobr, kaj je s temi obrtniki?

Pa dobr, kaj je s temi obrtniki?

1
2
»

T0RN4D0 ::

kugl, iz kje pa si? Za manjše pizdarije ti pride v poštev samo lokalno priporočilo, ne bo se ti menda nekdo iz dolenske vozil na gorensjsko 10 ciglov zamenjat. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

-valvoline- ::

Je pa še ena stvar,v LJ je večina folka *gospodje in gospodične* ki dejansko nikoli v življenju niso zavihal rokave in umazal roke,izredno malo je takih ki dejansko imajo kakršnokoli obrtniško znanje(poklicno ali amatersko),ponavadi so to tujci ki delajo in živijo v Lj. Podobno je v ožjem centru MB. Heh,moj dober prijatelj iz Lj s katerim smo skupaj služil v SV ima vulkanizerstvo delavci zaposleni pr njem stanjujejo vsi najmanj 50km izven Lubljane,je reko da v LJ ni šans da bo dobu delavca ki bi delal vulkanizerstvo.

Zgodovina sprememb…

galu ::

Gre se za to, da če že obljubiš nekej, da boš popravil, tudi PRIDI, ne pa da prelagaš na jutri, pojutrišnjem (in sploh ne prideš, ali pa čez par tednov)...:|

edit: @valvoline, heh, to pa je tudi res. ;)
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: galu ()

kuglvinkl ::

T0RN4D0 je izjavil:

kugl, iz kje pa si? Za manjše pizdarije ti pride v poštev samo lokalno priporočilo, ne bo se ti menda nekdo iz dolenske vozil na gorensjsko 10 ciglov zamenjat. :)


Z Ljubljane. Sem klical ljubljančane, jasno. Svoje Podurce mam še na zalogi.

Še enkrat, znam sam kar nekaj naredit, bil sem po moje na enih petih strehah, od grušta do želba. Ampak tole enostavno ne upam. Če bi se lojtra zamajala, bi se utegnu prijet za štrom, ki je napeljan pod nadstreškom, ruknu bi pa 6 metrov globoko 10cm na špice od ograje.

No, upal bi z dvigalom...

galu je izjavil:

Gre se za to, da če že obljubiš nekej, da boš popravil, tudi PRIDI, ne pa da prelagaš na jutri, pojutrišnjem (in sploh ne prideš, ali pa čez par tednov)...:|

edit: @valvoline, heh, to pa je tudi res. ;)


Ja, zato me ma, da bi jih klical pet naenkrat, in bi se msg "am pozabu sem, da nima cajta" in klice, "jutr pa sigrn" samo smejal (al pa še to ne).

Zgodovina sprememb…

Jaffa ::

-valvoline- je izjavil:

Jaffa je izjavil:

Ko tukaj govorite, da ni ljudi za majhna popravila ... Jaz sem konkretno od dveh oseb slišal, da je težko dobiti mojstre tudi za velike stvari, kot so obnova fasade (komplet, z izolacijo, materialom in barvanjem)... Sestrična jih je namreč prosila ne vem koliko praktično od začetka poletja, naredili so pa kakšen mesec nazaj, ampak samo izolacijo, ker je bilo za barvanje že premrzlo in bodo to naredili drugo leto. (Iste probleme je imela z iskanjem nekoga, ki bi opravil izkop okolice hiše, odvoz materiala, ter nasutje peska - je šlo za kar precej m3...) Pa denar ni bil problem. Popolnoma isto zgodbo sem slišal od ene stranke. V obeh primerih je šlo za kar veliko hišo ...

To pa je že nakladanje. Če je keš in seveda dobra cena za večjih gradbenih del takoj dobiš privatnika pripravljenega za delo. Obrtniki so se opekli fajn v zadnjih par let bogsive kolk neplačanih računov majo brez možnosti da izterjajo svoj zaslužen denar in so zato so zdele malo bolj previdni. Dela sem tam kjer je denar ziher in je delo zagotovljeno.

Ne, ni nobeno nakladanje. V obeh primerih gre za družini, kjer imata oba starša kar precej dobri službi v javnih ustanovah... Pa tudi ko 3 mesece parkrat na teden poslušaš, da nekoga ni, oz. da prihaja tako, kot je avtor teme napisal, potem veš, da si želijo, da bi bilo delo čimprej opravljeno.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

tlozej ::

kuglvinkl je izjavil:


...
No, upal bi z dvigalom...


Pa če si izposodiš dvižno košaro? Mogoče bo celo najcenejše...

LP

Gray_Warden ::

nope, najlažje se je naučiti to sam početi. V mercur po lestev in v akcijo. S tem se izogneš takšnim obrtnikom, ki te jemljejo kot rezervo.

Razen če se človeku začne vrteti zaradi višine. Taka oseba na strehi nima kaj početi.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

Ej, ne bom ponavljal, zakaj ne upam.

Gray_Warden ::

sori, sem mislil da ne moreš ker nimaš lestve. Sicer je pri naši hiši podobno kot pri tebi napeljana elektrika vendar se da do strehe priti tudi z druge strani.

Jaz sem problem z majanjem rešil tako, da sem kupil lestev, ki je po obliki podobno tej:

http://www.merkur.si/delavnica/lestve-i...

Ko je treba na streho, tisti del lestve ki je razširjen spodaj rahlo zabijem v zemljo in na vsako stran zabijem 2 lesena/kovinska količka kakšne pol metra v zemljo, tako da je lestev kar se da fiksirana. To, ali pa za vsako reč klicarit "majstre", da se mogoče usmilijo in zamenjajo 3 cegle.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

-valvoline- ::

Dam ti številko enega krovca iz zreč, popoldan in vikende fuša, zmeniš se za čez vikend plačaš za bencin pa še zelenca na roko za opravljeno delo pa bo.

:d

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

kuglvinkl ::

Iz Zreč?!

Keyser Soze ::

Glede na to, da si iz Lj. morda res ne bi bila slaba ideja najet dvigalo. Če si siguren, da maš znanje in zmožnost sanirat poškodbo. Ker čakat na majstra pri strehi ni zdravo - ne veš kam vse ti lahko zamoči pa nardi še večjo pizdarijo.

Sproti pa še par sosedom napelješ lučke po drevesih. Boš še kaj zaslužil, poleg tega da si v celoti pokriješ stroške najema. :D
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

kalko ::

Bližnje gasilsko društvo is your friend ;)

Invictus ::

Pa dobi kakega alpinista. Oni vedno rabijo denar za opremo, pa še malo bo potreniral.

Za njega to mačji kašelj, če imaš material.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Daedalus ::

Nama s punco že eno leto hodijo popravljat v garancijskem roku reklamiran (leseni) del kuhinje. Razlog? Mojstri delajo samo do 16:00, vikende pa ne. Dopusta si pa zarad njih tudi ne mislim jemat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

pol3ni ::

Moje izkušnje glede raznih obrtnikov so takšne,če rabiš neko zadevo v celoti narejeno ti trkajo na vrata ,ko pa je potrebno manjše popravilo se te izogibajo v velikem loku.
Vsaj pri meni je bilo tako,ko sem menjaval streho sploh ni bilo problem dobit krovca,čez čas sem naredil še manjši prizidek vendar se je zmeraj izgovarjal da nima časa.Ker nisem odnehal ,mi je na koncu rekel da se z majhnimi projekti ne ukvarja.
Isto sem doživel ko sem hotel imeti še en radiator v dnevni sobi in montažo žlebu pri prej omenjenem prizidku.
Očitno ne morejo dovolj naviti cene če gre samo za manjša popravila

Pithlit ::

Meh. Jaz že pol leta iščem nekoga da mi pride kable na novo povlečt po enem štuku. Pa par novih stikal namontira. Ni treba nič 'štemat' al fiksirat al karkoli. Sam kabi so za povlečt in priklopit (omarca je v istem štuku). Živa duša noče tega prit delat.

Enaka fora, "ja ni problema, jutri... drug teden... sem bolan... pozabu". Mi malo manjka da se sama ne lotim. Sam pol se bojim da se bo začelo kje kaj iskrit.

Ne vem no... očitno folku denar ostaja.

Mam pa tipa za vodo... ki mu ni problem 'usput' se ustavit pa mal požokat. 4 urce za razpeljat toplo vodo po prej omenjenem štuku, montirat 3 priključke za vodo (pralni stroj, pomivalni in lijak) pa dat plombe na 3 odtoke... 120€ z materialom. Prišel je pa tri dni po klicu... prej ni mogel zaradi bolezni. Pa bojler mi je tud zrihtal v ene pol urce še isti dan ko sem ga klicala. Za 10€. Potem ko mi je en drug 'majstor' zagotavljal da rabim nov bojler ker ta nima šans da bo delal (enih 500€)...

Za streho tud nobenega ne najdem... je pa res malenkost. En spoj za zalotat, baker. Kakih 10-15cm. Trenutno rešujemo s silikonom ampak stvar ne drži ravno najbolje.
Life is as complicated as we make it...

kuglvinkl ::

@Pithlit, a to v ljubljani? Če ja, potem bi si jaz kar spisek začel delat.

fosil ::

Najboljš da najdeta še kakšnega sotrpina in greste v skupinski nakup :))
Mogoče bi se pa potem kakšnemu že splačalo.
Tako je!

T0RN4D0 ::

Bemu boga vidim da bo treba v lublano it delat. =]
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

LordTado ::

kuglvink
Pozabu si povedat ali so hoteli met dnar mimo države?Ali pa sem spregledal.

Ker v takem primeru je veliko krat tako da te odjebe češ za eno pizdarijo nebom printal...

Jaz sem že mel ducat takih pacijentov tudi na strehi,recimo obroba okrog dimnika pa mu ni blo ko sem mu rekel dam ti dnar pa dans naredi to "ko boš mel čas" pa je rekel za pol ure sm nazej z materialom za ena ura pa je dela pa tak je tudi blo:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordTado ()

Zheegec ::

Eh, najtežje od vsega je dobiti nekoga, ki ti bo izdal račun :) Praktično nemogoče...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Aljaz1980 ::

Pitlih iz kje pa si če smem vprašat?

Pithlit ::

kuglvinkl je izjavil:

@Pithlit, a to v ljubljani? Če ja, potem bi si jaz kar spisek začel delat.

Na "podeželju". Pa je najmanj 6 'štromarjev' manj kot 5 minut peš od mene. Med rugim moj 'dragi' očka ki se mi je lotil nosilni zid štemat potem ko sem mu enih 20x razložila da ni treba. Zdej mam pa luknjo za brez veze in kabli visijo s stropa on je pa totalno užaljen ker mu ne pustim še naprej štemat.

Ma sej dam magari en oglas na občinsko oglasno desko. Ni hudič da ne najdem kogi ki se ne bo branil tistih par sto evrov.

@GregaG87 Vprašaš lahko... Ampak glih po forumih pa jaz ne bom trobila kje me lahko vsak psihič najde.

@ALIEn3001 Sej mene račun sploh ne zanima. Po vsem tem cajtu bi bila zelo vesela če bi mi kdo to zrihtal ker dokler to ni zrihtano ne morem delat nič drugega.... vmes pa plačujem dvojne račune... lepo ane?
Life is as complicated as we make it...

Keyser Soze ::

Zheegec je izjavil:

Eh, najtežje od vsega je dobiti nekoga, ki ti bo izdal račun :) Praktično nemogoče...

Jah, to pa že kompliciraš zdej.:D
OM, F, G!

Okapi ::

,četrti 6keur brez računa,potem končno našli enga dobrih 6keur z računom.
Jaz ravno iščem enega takega. A mi lahko prosim pošlješ naslove, od obeh. Sem ravno dobil en predračun in pride skoraj šest jurjev samo postavitev odra in odvoz starih strešnikov;((

O.

kuglvinkl ::

Urejeno. Uredil je nekdo tretji. Če rabi kdo GSM, ZS me.

Sem se pa slišal zjutraj s ta drugim, ker sva bila dogovorjena da zjutraj tudi pride, in mi reče, da ne, da mogoče popoldne...

U glavnem...

Tarzan ::

kuglvinkl je izjavil:

Urejeno. Uredil je nekdo tretji. Če rabi kdo GSM, ZS me.

Sem se pa slišal zjutraj s ta drugim, ker sva bila dogovorjena da zjutraj tudi pride, in mi reče, da ne, da mogoče popoldne...

U glavnem...

Early bird gets the worm :)

BigWhale ::

marvin42 je izjavil:

Vikking je izjavil:


Napisal je da gre za 2 uri dela, za manjše popravilo. To sigurno ne bo stalo 1k € ampak nekje do 50€.


do 50€? se hecaš? obrtniku se za to ne splača niti javiti na telefon.


Ce se mora peljati 15km je to pol ure voznje, dve uri dela in se pol ure voznje. Potne stroske verjetno obracuna, torej vsega skupaj ~65 EUR za dve uri dela in eno uro voznje. Za 21.5 EUR na uro se mu ne splaca dvigniti telefona? Ni cudno, da je kriza v drzavi. Z malo planiranja pa lahko z eno uro voznje pokrije vec kot eno stranko, kilometrino vseeno zaracuna vsaki posebaj (ali pa radodarno da popust in bo stranka se bolj zadovoljna) in v osmih urah oddela stiri stranke, po dve uri. To je 260 EUR, ko odbije DDV mu ostane 216 EUR. Na mesec je to 4020 EUR denarja, po tem, ko odbijes 300 EUR za prispevke.

Nevem no, meni se to ne zdi tako malo ...

Aston_11 ::

V teoriji, če ima toliko strank.

Pithlit ::

Jah če nima tolk strank je pol meni pa še manj jasno zakaj nekatere odganja?!?
Life is as complicated as we make it...

kuglvinkl ::

BTW, tist od jutraj ni poklical :)

U glavnem, za eno uro delo ja blo. Potem mi je razložu, kdaj se da dobit frej kleparja al pa cimermana: spomladi. Vsi bi neki rihtal pred zimo, al pa v jesen, da bi pa kdo se pravi naredit novo streho marca oz. da bi na to mislu januraja, je pa totali no go. V bistvu dober nasvet...

BigWhale ::

Jest bi bil tud revez, ce bi vsaki stranki k ma 'sam eno malenkost' za zrihtat reku da nimam cajta in da se mi ne splaca.

BALAST ::

Pred 5imi leti smo imel splanirano pokrivanje poleti, pa so prišli šele novembra, tako da v dveh tednih je bilo pokrito.

Hecno je bilo, da je zadnji ko je cimperman oblekel dimnik zapadel prvi sneg. :D
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

marvin42 ::

BigWhale je izjavil:


Ce se mora peljati 15km je to pol ure voznje, dve uri dela in se pol ure voznje. Potne stroske verjetno obracuna, torej vsega skupaj ~65 EUR za dve uri dela in eno uro voznje. Za 21.5 EUR na uro se mu ne splaca dvigniti telefona? Ni cudno, da je kriza v drzavi. Z malo planiranja pa lahko z eno uro voznje pokrije vec kot eno stranko, kilometrino vseeno zaracuna vsaki posebaj (ali pa radodarno da popust in bo stranka se bolj zadovoljna) in v osmih urah oddela stiri stranke, po dve uri. To je 260 EUR, ko odbije DDV mu ostane 216 EUR. Na mesec je to 4020 EUR denarja, po tem, ko odbijes 300 EUR za prispevke.

Nevem no, meni se to ne zdi tako malo ...


Si že slišal za najemnino, amortizacijo in druge stroške? Saj menda ne misliš, da ti ostane 4 jurje? In menda ne misliš, da se ti bodo stranke kar v vrsto postavile, da boš obdelal pa eno na vsaki dve uri. V praksi je tako, da bodo vse štiri stranke hotele, da si pri njih ob isti uri. Ko boš se zmenil s prvo, boš ugotovil, da dela ni za eno uro, ampak za 6 ur, zaračunati pa ne boš mogel 6 ur, ampak 2, šel boš do druge stranke, ki bo rekla "kje si bil zjutraj, kar pojdi nazaj domov"... šel boš do tretje, oddelal še par ur, nakar ti ta stranka storitve ne bo plačala. Konec dneva boš imel 50 eurov prihodkov, stroškov pa vsaj 100.
Mostly Harmless

kuglvinkl ::

Res? Po moje se pa da zoptimizirat. Ker če bi blo tko kot ti praviš, bi bili še vedno poljedelci.

Niggga plizzz.

Pithlit ::

marvin42 je izjavil:

V praksi je tako, da bodo vse štiri stranke hotele, da si pri njih ob isti uri. Ko boš se zmenil s prvo, boš ugotovil, da dela ni za eno uro, ampak za 6 ur, zaračunati pa ne boš mogel 6 ur, ampak 2, šel boš do druge stranke, ki bo rekla "kje si bil zjutraj, kar pojdi nazaj domov"... šel boš do tretje, oddelal še par ur, nakar ti ta stranka storitve ne bo plačala. Konec dneva boš imel 50 eurov prihodkov, stroškov pa vsaj 100.


Ja pol si pa butl ane. Če maš 6 ur dela pol jih tud zaračunaš 6. Če pri prvi stranki pogruntaš da se bo zavleklo druge stranke obvestiš takoj. Stranke ponavadi niso žleht če poskrbiš za to da so na tekočem.

Moje stranke vejo kolk računam na uro. In jim gladko povem da kar tako... prek telefona... ne morem vedet kolko cajta mi bo vzelo. Lahko približno ocenim če mi natančno opišejo problem, to je pa tudi vse. Predračun jim pa lahko dam le po ogledu situacije. Če se kje kaj zalomi so stranke tudi _takoj_ obveščene. Dela se ne branim, tudi tistega za 5 minut ne. Zaračunam in je problem rešen. Evrov se še nikoli nisem branila.
Life is as complicated as we make it...

nitramcek ::

Jaz imam iste izkušnje z obrtniki. Vodovodar mi je sosed, vendar ne utegne prit pogledat, čeprav sem reku, da bom tudi kopalnico adaptiral v celoti, kar je kar pošteno denarja. Ni ga blizu.
Čakam enga, da pride pogledat peč za centralno...čakam že od poletja. Pravi, da pride ko bo v okolici. Kot da je iz drugega konca slovenije doma. Kličem druzga, pa me praša kdo mi je do sedaj delal, pa mu povem in povem zakaj za rabu njega, ker pač uni ne pride. Pa mi reče, da nima glih časa pa še zdravnika ma pa take fore. Ne gre jim slabo očitno, če se sploh ne zmenijo zate, samo kenslajo in prelagajo.
Še dobro da niso gasilci privatniki...bol mal bi ostalo celo.

marvin42 ::

Pithlit je izjavil:


Ja pol si pa butl ane. Če maš 6 ur dela pol jih tud zaračunaš 6.


1. ne žali, tudi jaz ne žalim tebe
2. velikokrat se zgodi, da imaš s kakšno zadevo ogromno dela, za pokazat ni pa nič. Npr nekdo, ki popravlja pralne stroje, se bo z eno zadevo ukvarjal 10 ur, ker ga bo pač nekaj "jebalo". A seveda stranki ne more zaračunati več kot je pralni stroj vreden, če je pa pri ogledu rekel, da bo v pol ure fertik in da bo max 50 eurov za plačat.
Mostly Harmless

BigWhale ::

marvin42 je izjavil:

Si že slišal za najemnino, amortizacijo in druge stroške?


Amortizacijo? Sej tega ne rabis placvat. :> Sicer pa s 4000 EUR cistih prihodkov (brez tistega kar dobis za material) komot pokrijes najemnino za prostor in ostale stroske in ti mora ostati se 2500 EUR za placo bruto placo, kar potem nanese kakih 1200 EUR z nekaj malice in prevoza na delo. Premalo? Oziroma, ce si s.p. si place tako ali tako ne rabis izplacevati in ti na koncu ostane vec denarja, ker placas samo tiste minimalne prispevke.

marvin42 je izjavil:

Saj menda ne misliš, da ti ostane 4 jurje? In menda ne misliš, da se ti bodo stranke kar v vrsto postavile, da boš obdelal pa eno na vsaki dve uri. V praksi je tako, da bodo vse štiri stranke hotele, da si pri njih ob isti uri. Ko boš se zmenil s prvo, boš ugotovil, da dela ni za eno uro, ampak za 6 ur, zaračunati pa ne boš mogel 6 ur, ampak 2, šel boš do druge stranke, ki bo rekla "kje si bil zjutraj, kar pojdi nazaj domov"... šel boš do tretje, oddelal še par ur, nakar ti ta stranka storitve ne bo plačala.


No, vse to je samo organizacija in planiranje. V praksi je tudi tako, da za taksna manjsa dela racunas na uro, za vecja dela pa se zmenis pavsalno. To gre ponavadi v tvoj plus. Ce ne gre, potem delas nekaj narobe.

marvin42 je izjavil:

Konec dneva boš imel 50 eurov prihodkov, stroškov pa vsaj 100.

Ce je tvoja racunica taksna, potem delas nekaj hudo narobe.

Pithlit ::

marvin42 je izjavil:

1. ne žali, tudi jaz ne žalim tebe
2. velikokrat se zgodi, da imaš s kakšno zadevo ogromno dela, za pokazat ni pa nič. Npr nekdo, ki popravlja pralne stroje, se bo z eno zadevo ukvarjal 10 ur, ker ga bo pač nekaj "jebalo". A seveda stranki ne more zaračunati več kot je pralni stroj vreden, če je pa pri ogledu rekel, da bo v pol ure fertik in da bo max 50 eurov za plačat.

1.Če ti računaš 2 uri za šest ur dela... potem to da si butl ni nobena žalitev ampak čista resnica.
2.Če si majstr te nima kaj 'jebat'. Če pa te začne neki tol grozno jebat da opaziš da boš porabu 3x (kaj šele 20x) več časa za popravit kot je bilo planirano potem to stranki razložiš in pustiš njej naj se odloči. Drugače pa v neki normalno delujoči ekonomiji poznamo penale.

Če poslov nisi sposoben spravit skozi pol je boljš da se niti lotevaš ne.
Life is as complicated as we make it...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predragi električarji, očitno v Sloveniji trg ne deluje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16835067 (3445) feryz
»

Slovensko gospodarstvo = JU

Oddelek: Problemi človeštva
422968 (2042) TheBlueOne
»

obrtniki

Oddelek: Problemi človeštva
345471 (4299) @nny
»

Vlada proti gradnji hiš v lastni režiji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11216313 (13512) PacificBlue

Več podobnih tem