Forum » Operacijski sistemi » Processes & Set Priority v XP-jih
Processes & Set Priority v XP-jih
Xplicit ::
Ali ja mozno oz. kje se v XP-jih nastavi da k zazenes nek program, da se vedno zazene z enakim priority-jem (high, low, ...) ker mi je mal bedno vsakic nastavljat? Sm ze gledu na slo-techu ce kje to pise sam nikjer nism zasledu, prav tako sm gledu v nastavitvah shourtcut-ov pa nism nc najdu.
Ce kdo ve kej o tem?
Ce kdo ve kej o tem?
kje to startas - a tm k so lastnosti bljiznice, pa k pise target recimo 'C:\program files\NBA Live 2003\nba2003.exe' pa da pol zravn napises
start/high
al kako?
start/high
al kako?
andrej ::
start je poseben command line ukaz. Odpri command prompt in napisi start /? in dobil bos pomoc. potem recimo na desktopu naredi bliznjico do svojega programa, ki ga zazenes s pomocjo start ukaza. Bliznjica bo namesto notepad imela start /high notepad.
aja, ce to mislis naredit za kaksen spil potem nebo cisto nic pomagalo... prioritete se upostevajo ce laufa vec programov HKRATI. Ko ti spilal spil se je spil edina vecja aplikacija, in ce ji ti das high priority ne bos nic spremenil, ker noben drug program ne tekmuje za procesorski cas....
ok nism cist dojel tega kar si napisu.
a bi lahka mal bl podrobno napisu - ok ustvarm bljiznico do programa, sam kaj si mislu s tem 'zazenes s pomocjo start ukaza' - kam mors 'start /high' pol napisat (sory sm bl nov pr teh zadevah)...?
pa btw - men laufa norton antivirus pa firewall, pa se kazaa, pa kokr jest zazenem ksn spil mi ful steka ce mi ne dam priority above normal al pa high - zato se mi gre
sej glede programov ni panike, ampak sam glede spilov...
a bi lahka mal bl podrobno napisu - ok ustvarm bljiznico do programa, sam kaj si mislu s tem 'zazenes s pomocjo start ukaza' - kam mors 'start /high' pol napisat (sory sm bl nov pr teh zadevah)...?
pa btw - men laufa norton antivirus pa firewall, pa se kazaa, pa kokr jest zazenem ksn spil mi ful steka ce mi ne dam priority above normal al pa high - zato se mi gre
sej glede programov ni panike, ampak sam glede spilov...
CaqKa ::
em v takem primeru bi pa jaz rajši dal kazaa nortona in podobno navlako na low priority. ker če boš igro nastavil na realtime pol ni nujno da bo vsakem koraku delal ctrl+alt+del . pri meni ima sam sistem še vedno najvešjo prioriteto pred vsem... razn winamp ki je tudi na realtime prioriteti.
Xplicit: saj sem ti dal primer, ce zaganjas notepad:
start /high notepad
notepad, zamenjaj s katerimkoli programom...
kot je CaqKa reko, je bolje dat ostale programe ma below average ali low kot pa spil na high. Aja, z real time pa se NE spilat, ker lahko sistem totalno zablokiras.
start /high notepad
notepad, zamenjaj s katerimkoli programom...
kot je CaqKa reko, je bolje dat ostale programe ma below average ali low kot pa spil na high. Aja, z real time pa se NE spilat, ker lahko sistem totalno zablokiras.
ja sej to sem razumu, SAM KAM TOCNO TO NAPISEM???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xplicit ()
kot sem ze prej reko, gre za ukaz in to command line ukaz... izvedes ga kot vsak drug ukaz.
ali iz command prompta ali iz run vrstice. Lahko pa tudi naredis bliznjico in das na desktop...
ali iz command prompta ali iz run vrstice. Lahko pa tudi naredis bliznjico in das na desktop...
pol ce je treba skoz pisat ke not je to isto sranje k ce dolocm priority sele pol k zazenem spil...
ma ne clovek. Ti si naredi BLIZNJICO na tak ukaz pa bo.
Ce je tvoja bliznjica za NBA Live zdaj 'C:\program files\NBA Live 2003\nba2003.exe'
je potem s povecano prioriteto:
'start /high C:\program files\NBA Live 2003\nba2003.exe'
To je to!
Ce je tvoja bliznjica za NBA Live zdaj 'C:\program files\NBA Live 2003\nba2003.exe'
je potem s povecano prioriteto:
'start /high C:\program files\NBA Live 2003\nba2003.exe'
To je to!
ej sm probu ze prej to k je zdej andrej predlagu pa ni blo efekta - sam ce pa napisem TOCNO tko k je andrejn napisu mi pa jav da je the name start (ali start/high) specified in the target box is not valid. make sure the path and the file name are corect - zakaj?
ofnaj notepad
noter napiši:
start /high C:\program files\NBA Live 2003\nba2003.exe
shrani kot recimo NBA2003_high.cmd
naredi si do tega cmd fajla bliznico na desktopu/kjerkoli_že_pač
daj desni klik na bliznjico, določi ikono od nba2003, poklikaj ok. ko si spet na desktopu zaženi to ikono.
če zalaufa v high nehaj sitnarit, če pa ne zalaufa pa si iji kupit kilo hrena in ga idi ribat pa postopek ponovi ko boš naribal kilo hrena.
noter napiši:
start /high C:\program files\NBA Live 2003\nba2003.exe
shrani kot recimo NBA2003_high.cmd
naredi si do tega cmd fajla bliznico na desktopu/kjerkoli_že_pač
daj desni klik na bliznjico, določi ikono od nba2003, poklikaj ok. ko si spet na desktopu zaženi to ikono.
če zalaufa v high nehaj sitnarit, če pa ne zalaufa pa si iji kupit kilo hrena in ga idi ribat pa postopek ponovi ko boš naribal kilo hrena.
ok HVALA - sam to sm hotu da mi en lepo razlozi, ker zau nism mastermind za kompjuterje - zdej mi dela.
nastane pa drug problem - ce je ksn spil/program v ksni mapi k ma v imenu presledek javi da te mape nemore najdt - kak se to resi?
nastane pa drug problem - ce je ksn spil/program v ksni mapi k ma v imenu presledek javi da te mape nemore najdt - kak se to resi?
kot je že andrej napisal z oklepaji
path pa filename f****š v oklepaje:
start /high "C:\program files\NBA Live 2003\nba2003.exe"
path pa filename f****š v oklepaje:
start /high "C:\program files\NBA Live 2003\nba2003.exe"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zagon RLM-serverja avtomatskoOddelek: Programska oprema | 2423 (2095) | Hayabusa |
» | The Godfather (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 10262 (5780) | Mavrik |
» | Nba live 2003 crashOddelek: Igre | 1309 (1151) | swalow |
» | NBA Live 2003 ne gre nikamorOddelek: Igre | 899 (841) | Predator |
» | Kako zagnati program v želeni prioriteti?Oddelek: Operacijski sistemi | 1810 (1669) | tha_man |