Forum » Strojna oprema » Nvidia-Kepler (6xx series)
Nvidia-Kepler (6xx series)
Temo vidijo: vsi
PNG ::
Sicer smo že skoraj tam še malo pa bo že kartica za 300€ komaj poganjala igre iz enakega obdobja. Medtem ko so včasih kartice za 300€ še 3 leta furale vse na max
HD4870 je bil lep primer. zelo zmogljiva grafa za ~200 eur, pa je poganjala vse.
To js že skoz pravim,da so zaradi tega kartice predrage. Če bi kupil kartico za 300 eur in bi potem bila takšna kartica sposobna poganjat na današnji standardni resoluciji (1080) vse trenutne igre in future igre vsaj dve leti na max detajlih, potem se ne bi nobeden pritoževal, tudi jaz se ne bi.
Situacija je pa takšna, da kupiš kartico za 300-350 EUR in potem ni sposobna konkretno poganjat določenih trenutnih iger na max detajlih , oz še slabše,iger, ki so izšle že pred pol leta, kaj šele bodoče igre. In nekateri se s tem lepo zadovoljijo in so presrečni, ko jim kartica lih za glih poganja nek top špil, ki je izšel že recimo pred pol leta.
Noben pa se ne vpraša, kako mu bo poganjala njegova kartica nek future špil.
Ma ja, očitno ni problema za nekatere, če pač ne bo poganjala določenega špila, hopla, po novo grafo v trgovino. Zaradi takšnih, pa nvidia in AMD lepo nabijajo cene svojih produktov, ker se še vedno očitno grafe prav lepo prodajajo.
lp
Neumnost. Porte iz konzol poganja na max tudi kakšna 460ka, ne pa recimo tudi Crysis 2, BF3, Hard Reset in podobnih biserov, ki pa imajo grafiko bistveno na višjem nivoju. Generične U3 špile pa poganjajo stare karte vse na max brez problema. Mimogrede, tudi s starimi grafičnimi to ne velja. Ko sem ob izzidu kupil 6800Ultra je že čez nekaj tednov pokleknila pred Doom 3, recimo. Pa je takrat stala 125 tisoč SIT in ne borih 300€ (to so kartice, ki danes stanejo 550+€).
Senitel ::
Malo offtopic, a si ti spisal un članek Kalorični zajterk in API limit pri direct primitve calls, etc?
Če ja, koliko ima konzola klicev predn postane bottleneck.. @16ms DirecX api tam 5-12k, openGL 20-25k, konzola 25-35k?
Da. DX9 pride tam do 12k, DX11 recimo do 15k, OpenGL z bindless extensioni pa tam do 25k.
Konzole so načeloma iste, ker imaš na razpolago nekoliko modificiran DirectX 9 (XBox 360) in PSGL (Playstation 3). Ampak! Obe konzoli omogočata tak "down to metal" pristop, ki zaobide v bistvu vsa ozka grla s katerimi se spopadajo igre na PC-jih. Ko greš sem pa tudi 100k DP klicev ni več kakšen poseben problem.
To dobit na PC-ju je sicer pipedream, ampak še vedno lahko naredimo stvari bistveno boljše kot so trenutno. Bindless resource-i so nekaj kar mora bit v DX12.
Jst ::
edit: odgovarjal sem na jokanje z cenami in nadaljeval i100k100 razmišljanje. /edit
Če upoštevaš še inflacijo, so kartice za 500EUR dejansko poceni. Se spomnim, ko sem kupil 66GT za 60.000SIT, ki jo sovražim, da še besed ne najdem. Potem sem pa kupil 79GS, ki je bila 90.000SIT, pa je spadala v začetek high-enda, navita kolikor se je dalo (pri tej kartici ZELO), pa je bilo v bistvu od špila odvisno; ene igre so jo pokleknile, pri drugih je blestela.
Sedaj pa dobiš dokaj konkretno nvidia 670 za 400EUR, kar je, upoštevajoč inflacijo, cenejša kot takrat 79GS za 90.000SIT.
V bistvu smo imeli samo eno generacijo (od ATIja), od tega dve kartice, 4850 in 4870, ki so bile res poceni in so ponujale veliko. Ostale serije so spet normalizirale stanje.
Če pogledamo malo širše; celoten računalnik, ki je v časih p4ht bil konkreten za špile, je stal 250.000SIT - z dobro grafično, brez monitorja. Danes je celoten računalnik, če ne vzameš najcenejših osnovnih komponent, kot so ohišje (od 30EUR do 250EUR), napajalnik (od 50 do 300EUR) in grafična (od 150 do 500EUR), potem te konkreten računalnik stane od 1000 do 1500EUR.
Lahko greš v ekstreme, lahko pa kupuješ racionalno. Recimo danes kupiš Ivy Bridge 3770K + plata + ram, kar je ~600EUR. Takšna kombinacija bo dala čez vsaj štiri leta grafičnih kartic. Če jo v tem času zamenjaš dvakrat, torej na dve leti, je 500EUR za grafično enako 20EUR na dan.
Ne vem kaj jokate. Cene so v primerjavi 6-8let nazaj dejansko malo nižje.
Preveč gledate Preverjeno, kjer kažejo kako zlobna je država, ker ne daje služb.
Če upoštevaš še inflacijo, so kartice za 500EUR dejansko poceni. Se spomnim, ko sem kupil 66GT za 60.000SIT, ki jo sovražim, da še besed ne najdem. Potem sem pa kupil 79GS, ki je bila 90.000SIT, pa je spadala v začetek high-enda, navita kolikor se je dalo (pri tej kartici ZELO), pa je bilo v bistvu od špila odvisno; ene igre so jo pokleknile, pri drugih je blestela.
Sedaj pa dobiš dokaj konkretno nvidia 670 za 400EUR, kar je, upoštevajoč inflacijo, cenejša kot takrat 79GS za 90.000SIT.
V bistvu smo imeli samo eno generacijo (od ATIja), od tega dve kartice, 4850 in 4870, ki so bile res poceni in so ponujale veliko. Ostale serije so spet normalizirale stanje.
Če pogledamo malo širše; celoten računalnik, ki je v časih p4ht bil konkreten za špile, je stal 250.000SIT - z dobro grafično, brez monitorja. Danes je celoten računalnik, če ne vzameš najcenejših osnovnih komponent, kot so ohišje (od 30EUR do 250EUR), napajalnik (od 50 do 300EUR) in grafična (od 150 do 500EUR), potem te konkreten računalnik stane od 1000 do 1500EUR.
Lahko greš v ekstreme, lahko pa kupuješ racionalno. Recimo danes kupiš Ivy Bridge 3770K + plata + ram, kar je ~600EUR. Takšna kombinacija bo dala čez vsaj štiri leta grafičnih kartic. Če jo v tem času zamenjaš dvakrat, torej na dve leti, je 500EUR za grafično enako 20EUR na dan.
Ne vem kaj jokate. Cene so v primerjavi 6-8let nazaj dejansko malo nižje.
Preveč gledate Preverjeno, kjer kažejo kako zlobna je država, ker ne daje služb.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
TechBeats ::
To je že res, samo kar je pa malo moteče je pa to, da ni nek poseben boost napram prejšni high-end generaciji. In da je to upravičen razlog za tako navite cene je res malo smešno.
5900>> 6800 >> 7800 je bila velika razlika, enako 7800 >> 8800gtx, 8800 >> 280 nekje vmes, 280 >> 480 spet kar soliden skok, potem se je pa začelo počasi ustavljati.. 580gtx itak popravek GF100, 680gtx jah za moje pojme še zmeraj mid-range.
Nevem no 580gtx 500€ in sedaj 680gtx za 500€ in samo 20-40% hitrejša je mal banalno.. Pa še to da je čisto na čip izdelava - stock gpuji.
Nvidia je rekla, kaj je najbolj pomembno v PCju, ja gpu in zato tudi nekako taka cena, isto so rekli za Physx ne bo za AMD oz odprta koda, ker mi vlagamo in "zakupljamo" špilke in s tem pridobimo več strank.. Po domače boli jih k., samo da se keš obrača.
Malo ego tripping samo tako je v današnih dneh. Aja pa še to je rekel, zakaj GK104 čez vso "kolekcijo", ker je bolj ekonomično in na koncu samo malo po kastriramo pa je. LOL, ampak ok naj jim bo, ker je človek dal vedeti da bo GK110, samo ni pa hotel komentirati kdaj in kako..
To sem videl v temu video
http://www.geforce.com/whats-new/articl...
5900>> 6800 >> 7800 je bila velika razlika, enako 7800 >> 8800gtx, 8800 >> 280 nekje vmes, 280 >> 480 spet kar soliden skok, potem se je pa začelo počasi ustavljati.. 580gtx itak popravek GF100, 680gtx jah za moje pojme še zmeraj mid-range.
Nevem no 580gtx 500€ in sedaj 680gtx za 500€ in samo 20-40% hitrejša je mal banalno.. Pa še to da je čisto na čip izdelava - stock gpuji.
Nvidia je rekla, kaj je najbolj pomembno v PCju, ja gpu in zato tudi nekako taka cena, isto so rekli za Physx ne bo za AMD oz odprta koda, ker mi vlagamo in "zakupljamo" špilke in s tem pridobimo več strank.. Po domače boli jih k., samo da se keš obrača.
Malo ego tripping samo tako je v današnih dneh. Aja pa še to je rekel, zakaj GK104 čez vso "kolekcijo", ker je bolj ekonomično in na koncu samo malo po kastriramo pa je. LOL, ampak ok naj jim bo, ker je človek dal vedeti da bo GK110, samo ni pa hotel komentirati kdaj in kako..
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechBeats ()
freesty ::
5900 je bla tak sam ena kartica pa se ra dvojedrna, ki je pa se za danasnje case zelo zmogljiva. je pa res da je bila 5870 mocnejsa od 6870. je pa zato 6870 varcnejsa in cenejsa.
ja. eh kak sn failu s tem komentarjom. haha. sm na tel pa nvm kak sn tak napol prebral.. naj nekdo predlaga izbris:D
PrimozR ::
Aja čak, 5900, 6800 pa 7800 so bili mišljeni GeForci? :P
Damn, te zadeve resno čist preveč hitr letijo mim nas :D
Damn, te zadeve resno čist preveč hitr letijo mim nas :D
Zeratul ^^ ::
To je že res, samo kar je pa malo moteče je pa to, da ni nek poseben boost napram prejšni high-end generaciji. In da je to upravičen razlog za tako navite cene je res malo smešno.
GTX 680 je mid range?!
Ti nisi normalen...
#yolo
FlyingBee ::
mid range je mislil glede na interno poimenovanje GK104 čipa, ki so ga premeteni marketinški zaposleni nvidie poimenovali 680, torej z oznako ki nam pove, da je high end grafa x80 in nova generacija 6xx
nvidia je polna trikov s poimenovanjem za potrošnike, dočim v internih imenih se vidi kaj je kaj, tako da GK104 bomo videli še v kakšni preobleki, tle ni dvoma, saj je AMD trenutno na potezi (če ne štejemo znižanja cen in GHZ ed.)
nvidia je polna trikov s poimenovanjem za potrošnike, dočim v internih imenih se vidi kaj je kaj, tako da GK104 bomo videli še v kakšni preobleki, tle ni dvoma, saj je AMD trenutno na potezi (če ne štejemo znižanja cen in GHZ ed.)
Shkorc ::
660ti za ~310EUR v primerjavi s 7870 za 230EUR (Sapphire verzija na hoh.de), tukaj ne vidim opravičila za višjo ceno in malce boljši performance v nekaterih igrah, ne?
fr4nc ::
660ti za ~310EUR v primerjavi s 7870 za 230EUR (Sapphire verzija na hoh.de), tukaj ne vidim opravičila za višjo ceno in malce boljši performance v nekaterih igrah, ne?
+1
Nvidia nima nič za ponudit v razredu do 300€ - to je žalostno. Pa je tako super duper podjetje...
Lp
Zeratul ^^ je izjavil:
HD 7870 230€? Toliko je HD 7850 kolikor se spomnim
7850 je 199,9€
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fr4nc ()
Shkorc ::
Zeratul ^^ je izjavil:
Tudi jaz sem bil presenečen: http://www.hoh.de/hardware/grafikkarten...
obožujuem konkurenco, 7870 je zdaj za ta denar super grafa, edino mal sem skeptičen pri naupovanju v trgovina, kamor ne moreš osebno nest nazaj, da ti zrihtajo čim prej, vendar v teh SLO trgovina še ni tako nizke cene za to grafo
poleg zniževanja so še Sleeping dogs začel bundlat
moja 6870 mi trenutno na 1680x1050 zadostuje, ampak če bi zdaj kupoval novo bi 7870 ali čakal, da 660 ti pade cena vsaj 40 eur pod 7950 kar pa se verjetno ne bo zgodilo (green bastards!)
poleg zniževanja so še Sleeping dogs začel bundlat
moja 6870 mi trenutno na 1680x1050 zadostuje, ampak če bi zdaj kupoval novo bi 7870 ali čakal, da 660 ti pade cena vsaj 40 eur pod 7950 kar pa se verjetno ne bo zgodilo (green bastards!)
Pro_moted ::
Zeratul ^^ je izjavil:
Nora cena :D. Kdor kupuje gaming računalnik, za igre tam do 1080p resulucije, mislim da nima kaj razmišljat.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
fr4nc ::
Zeratul ^^ je izjavil:
Nora cena :D. Kdor kupuje gaming računalnik, za igre tam do 1080p resulucije, mislim da nima kaj razmišljat.
Ne vem če je 7870 vredna 35€ več napram 7850... ko se obe navijata sta precej skupaj. Sicer pa sta obe top v p/p smislu IMO .
Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
Dr_M ::
7870 je mogoce za kaksen 1280x1024 monitor ali kaj podobnega ze uredu, za kaj vec je pa bolj ubogo.
Ce ze AMD, potem vsekakor vsaj 7950. Zdej tudi ze ni vec tako draga ta grafa (no, v HOH je draga).
Je pa cisto odvisno, katero graficno bi 7870 nadomestila. Za kaksno 5700 ali 6700 bi bila mogoce solidna zamenjava, ker pomeni, da nisi zahteven gamer.
Vsekakor bo pa treba pocakat na pocenitve.
Ce ze AMD, potem vsekakor vsaj 7950. Zdej tudi ze ni vec tako draga ta grafa (no, v HOH je draga).
Je pa cisto odvisno, katero graficno bi 7870 nadomestila. Za kaksno 5700 ali 6700 bi bila mogoce solidna zamenjava, ker pomeni, da nisi zahteven gamer.
7870 je mogoce za kaksen 1280x1024 monitor ali kaj podobnega ze uredu, za kaj vec je pa bolj ubogo.
se strinjam z vsem RAZEN da je 7870 za kaj več kot 1280x1024 bolj uboga, to pa ni logična trdite
Z 580 ne.
Pa z GTX 660 Ti tudi ne
Pa z GTX 660 Ti tudi ne
#yolo
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: FlyingBee ()
Jakob_X ::
Moja 7850 cisto lepo poganja spile, ki jih imam na 1920x1200 z vsem na max. Pa ni se nic navita. Ne vem zakaj se rahlo hitrejsa tega ne bi zmogla.
Ne bodi tak nvidiot s svojimi komentarji.
Spock83 ::
Ma najbolj je v štartu kupiti high end evo že odkar je GTX580 ven prišla vse lepo teče. Še vedno :)
GrimReaper ::
Shit, če bi bla možnost da vrnejo nazaj denar (320€ sem dal za 660Ti), bi takoj vzel 7870.
Kolk je bla pa pred pocenitvijo?
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Moja 7850 cisto lepo poganja spile, ki jih imam na 1920x1200 z vsem na max. Pa ni se nic navita. Ne vem zakaj se rahlo hitrejsa tega ne bi zmogla.
Eh, brezveznik.
Ajde, ce pogledam 7850, je (dobrih 10%) hitrejsa od moje 5870, ki je ze totalni invalid za nove igre (edina igra, ki je izsla v zadnjem letu, pa da dela uredu, je RAGE). Mogoce malenkost pomaga 2GB pomnilnika, ampak ne dosti. Igram na 1680x1050, kaksnih visokih nastavitev niti pogledat ne smem, kaj sele AA.
7870 je nekaj visje, ampak se vedno ne dovolj, da bi se meni splacalo menjati.
mihco ::
Zeratul ^^ je izjavil:
Z 580 ne.
Pa z GTX 660 Ti tudi ne
omg pametnjakovic.
580 je v povprecju pri 1080p boljsa(od hd7870) za 6%, 660ti pa za 10%.
GrimReaper je izjavil:
Shit, če bi bla možnost da vrnejo nazaj denar (320€ sem dal za 660Ti), bi takoj vzel 7870.
če si v Slo kupil, potem niti ni toliko razlike v ceni, je pa 660 ti malenkost hitrejša
fireX88 ::
Eh, brezveznik.
Ajde, ce pogledam 7850, je (dobrih 10%) hitrejsa od moje 5870, ki je ze totalni invalid za nove igre (edina igra, ki je izsla v zadnjem letu, pa da dela uredu, je RAGE). Mogoce malenkost pomaga 2GB pomnilnika, ampak ne dosti. Igram na 1680x1050, kaksnih visokih nastavitev niti pogledat ne smem, kaj sele AA.
7870 je nekaj visje, ampak se vedno ne dovolj, da bi se meni splacalo menjati.
povej igro jo stestiram, pa ti dokažem da imaš narobe glede 7870! te zanima bf3? povej katera mapa?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
Pro_moted ::
BF3 še 7850 poganja zelo dobro. Sem jo imel ( powercolor 7850), pa sem igral na 1080p vse na ultra, z 4×MSAA in pa 8×AF ( nevem točno koliko, ampak tu nekje) , tam na 30-40 fps.Če bi jo navil, bi bilo še sigurno veliko boljše.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pro_moted ()
Ce mi jo senkas, jo rade volje vzamem. Tudi brez testov.
In ne, ne igram BF3.
pol ne trobezdaj da ni možno poganjat na več kot 1280x1024
dam ti je pa tudi ne, ker itaq sovražiš amd...
In ne, ne igram BF3.
Ne podtikaj stvari, ki jih nisem rekel.
Ce je pa zate 30fps uredu, pol pa uredu. Sam da si vesel.
In ne, ne sovrazim AMD, sovrazim samo AMD fanboye, AMD je cist ql.
Trenutno tak ni enojedrne grafe, ki bi na 1080p vse spile konstantno drzala nad 60fps(max settingsi).
Takda te tvoje izjave so mal brezpomenske. Ja razlike so relativno male med prejsnimi serijami. Sam ce pa gledas 5870 je bla top serije proti 7970 je 7970 2x boljsa od 5870.
Ne mores pa primerjat top kartico prejsnih generacij z mid kartico novejse generacije in pricakovat ne vem kaksno razliko. Je pa vseeno 7850 boljsa od 5870 pa se manj elektrike pokuri pa boljse se navije pa se tisja je verjetno.
Takda te tvoje izjave so mal brezpomenske. Ja razlike so relativno male med prejsnimi serijami. Sam ce pa gledas 5870 je bla top serije proti 7970 je 7970 2x boljsa od 5870.
Ne mores pa primerjat top kartico prejsnih generacij z mid kartico novejse generacije in pricakovat ne vem kaksno razliko. Je pa vseeno 7850 boljsa od 5870 pa se manj elektrike pokuri pa boljse se navije pa se tisja je verjetno.
In ne, ne igram BF3.
materimi da grem zdj bf3 pržag ti print sreen naredim nastavitev pa še frapse ti zmerim, ok!
EDIT: isto nvidia fane!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fireX88 ()
Trenutno tak ni enojedrne grafe, ki bi na 1080p vse spile konstantno drzala nad 60fps(max settingsi).
Pri naviti GTX 680 ne pade pod 40fpsa
#yolo
Ja pod 40. Jaz pa sem napisal 60. Kaj zaj kriterije prirejas. Tudi sam sem en cas bil zivcen pri moji 7950, ker ni mogla vsega na max poganjat z 60+ fpsji na 1080p.
Navita na 1150mhz je prisla zelo blizu tega v BF3. Ampak je tudi dropalo do 50fpsjev tu pa tam.
Verjetno bom pocakal do novih konzol in bom takrat pogledal po karticah visjega razreda. Se mi zdi, da bo sel performance drasticno gor. Mogoce me samo obcutek vara..
Navita na 1150mhz je prisla zelo blizu tega v BF3. Ampak je tudi dropalo do 50fpsjev tu pa tam.
Verjetno bom pocakal do novih konzol in bom takrat pogledal po karticah visjega razreda. Se mi zdi, da bo sel performance drasticno gor. Mogoce me samo obcutek vara..
mah, 60+ je super, ostalo pa je tudi igralno, še posebej 40+ in odvisno bolj od optimizacije igre, AMD recimo slabše BF3 poganja kot nvidia
Ja so pa kake igre kjer amd bolj blesti...
Jaz vem, da ko bom naslednjo kartico high end kupil bom gledal tak, da mi bo vse poganjala na 60+ fpsjih, da lahko imas v-sync vkloplen skoz.
Jaz vem, da ko bom naslednjo kartico high end kupil bom gledal tak, da mi bo vse poganjala na 60+ fpsjih, da lahko imas v-sync vkloplen skoz.
In ne, ne igram BF3.
materimi da grem zdj bf3 pržag ti print sreen naredim nastavitev pa še frapse ti zmerim, ok!
EDIT: isto nvidia fane!
Nisem tukaj se srecal nvidia fana, ki nebi za noben dnar kupil AMD grafe.
Bom se jest zacel hvalit, kako dobra je integrirana graficna HD4290, zmore poganjat UT2004 pri 60fps+, pa je se vedno zelo tezko igrat
Sicer ti nic me pomaga visok peak, ce imas ogromen drop, ko se zacne dogajat.
_koki_ ::
Veliko je iger ki niso zmanipulirane s strani nvidie, nevem zakaj vam pa je edino merilo BF3, namesto da bi vam bilo edino merilo za zmogljivost grafične kartice npr. metro 2033, ki je pri teselaciji in dx11 to kar je bil nekoč crysis (edino merilo za zmogljivost grafičnih kartic), verjetno bo tudi crysis 3 postavil letvico najzmogljivejšim karticam za dve leti naprej...
Pa o cem vi sanjate kaksen drop vse igre lepo delajo z HD 7850 brez kakrsnegakoli lagga. Prijatelj ima GTX 560 non ti in tudi ne lagga. Cisto lepo laufa.
#yolo
Zakaj usi omenjajo BF3?
Klik
Ups, ane.
zato ker je najbolj igrana mp igra zadnjega leta kolk vem..oz kolk imam občutek in zaradi kater sem si jst novo grafo kupil, ker drugih iger tako ali tako ne igram..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Radeon HD 7900 (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Strojna oprema | 340190 (220143) | rdecaluc |
» | Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Strojna oprema | 128164 (103176) | Pro_moted |
» | AMD-jeve kartice spet cenejše (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 26927 (23021) | Shkorc |
» | Nvidia predstavila prvega keplerja: GTX 680Oddelek: Novice / Grafične kartice | 15447 (12554) | Isotropic |