Forum » Strojna oprema » Nvidia-Kepler (6xx series)
Nvidia-Kepler (6xx series)
Temo vidijo: vsi
RejZoR ::
Jao, po vseh teh letih še zdej niste dojel, da neka trgovinca pri nas, ki proda 30 grafičnih ne more dobit takih popustov kot trgovina v US al pa nemčiji, ki proda v istem času 200 kartic. Sploh če jih naročijo v enem batchu... Če pa naročaš po 5 al pa 10 kartic naenkrat pa logično da ne dobiš nobenih posebnih popustov.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Dr_M ::
Uvozniki nabijejo marze, ne prodajalci.
En lep primer.. Ta teden sem uzel Asus rtn66u. Pri avteri (uvoznik) je 158e, pri enaa 157 pa drobiz, preko vez sem ga pa iz avtere (oz birotehne) dobil za 130e.
En lep primer.. Ta teden sem uzel Asus rtn66u. Pri avteri (uvoznik) je 158e, pri enaa 157 pa drobiz, preko vez sem ga pa iz avtere (oz birotehne) dobil za 130e.
FlyingBee ::
tako ja, uvoznik nabije maržo in s tako ceno morajo trgovine prodajati, uvoznik pa jim da rabat, tako da nekaj od marže dobi uvoznik od rabata pa trgovina in s tem končni uporabniki kupimo za vrednost marže višjo ceno
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
integral15 ::
fireX88
Nisem bral prejsne strani. Kater je pamtn bo sel v tujino kupt jast sm pr 570 prisparal okol 50€ kupu sm pa v avstriji.
Nisem bral prejsne strani. Kater je pamtn bo sel v tujino kupt jast sm pr 570 prisparal okol 50€ kupu sm pa v avstriji.
subby ::
Kej preveč pametno pa ni v tujini kupovat. Sem iz ameriškega Amazona kupil G930 za 150€ z vsemi stroški pa ti povem, da se ne splača. Še posebej, ker majo slušalke serijsko napako pa sem jih moral že menjat, dobil spet delno defekten kos, ampak se ne grem preseravat spet s poštnimi službami. Sicer Avstrija je druzga zgodba, ker nam je blizu.
fireX88 ::
če si pa bumbar iz ameriškega kupoval... slovija ti carino, davek, pa še kaj zračuna na vrednost cene!!!
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
integral15 ::
Edini strosek je bil da je bla postnina 12€ to je pa tud vse. Za te stroske si pa sam kriv kaj pa kopujes v ameriki k ti cerinjo stvari pa postnina je draga k zafran lol kupuj v evropi.
subby ::
Saj sem še vedno ceneje prišel čez, sam pravim da je samo uveljavljanje garancije smotano(paperwork od poštnih služb). Drugače sem pa dobil zamenjan kos, še preden sem defektnega poslal nazaj.
Sem pa gledal na amazonu zdaj tud gxt680 kartice in se gibljejo čez 600$... dragi so
Sem pa gledal na amazonu zdaj tud gxt680 kartice in se gibljejo čez 600$... dragi so
PrimozR ::
Kej preveč pametno pa ni v tujini kupovat. Sem iz ameriškega Amazona kupil G930 za 150€ z vsemi stroški pa ti povem, da se ne splača. Še posebej, ker majo slušalke serijsko napako pa sem jih moral že menjat, dobil spet delno defekten kos, ampak se ne grem preseravat spet s poštnimi službami. Sicer Avstrija je druzga zgodba, ker nam je blizu.
ZDA je nekaj popolnoma drugega, ker je precej težje dobiti trgovino, ki pošilja v Evropo, upalijo pa te še z davkom in carino, poleg precej višjih stroškov pošiljanja. Ja, riziko garancije/DOA je vedno prisoten, ampak je IMO verjetnost za defekten kos dovolj majhna, da se splača kupovati iz tujine (seveda ne OCZ-jevih SSD-jev :P).
TechBeats ::
heh a so končno dobil, ja ne itak cena je porazna..
Po EU je isti drek najcenejša je bila 470€..
http://geizhals.at/eu/?cat=gra16_512&xf...
Ubistvu kar v tej štacuni (mylemon) kjer sem nabavil mojo 570gtx TFIII, hehe a kupi kdo 570GTX TFIII za 300€? Hudo se navija pa hladna 65C at 900mhz, lol v mylemon se še zmeraj prodaja za 320€
Po EU je isti drek najcenejša je bila 470€..
http://geizhals.at/eu/?cat=gra16_512&xf...
Ubistvu kar v tej štacuni (mylemon) kjer sem nabavil mojo 570gtx TFIII, hehe a kupi kdo 570GTX TFIII za 300€? Hudo se navija pa hladna 65C at 900mhz, lol v mylemon se še zmeraj prodaja za 320€
AciD TriP
Ce se nisi ugotovil, cena se nikoli ne visa sorazmerno s hitrostjo oz kvaliteto, tko da so razni komentarji o poraznih cenah brezvezni.
Vseeno je pa kar nekaj cenejsa, kot je bila 7970 ob izzidu.
Vseeno je pa kar nekaj cenejsa, kot je bila 7970 ob izzidu.
Ja za tvoje pojme, za moje je pa nateg do konca, bogih 20-25% hitrjša od stock 580gtx in za tak premium, tnx but no tnx.
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechBeats ()
Važn da takoj vsak Nvida fanatik kontrira z AMD 7970, lmao
Pa kwa ma veze kle 7970, ja ma to da so postavili visko ceno, ker je NVidia dolg cajta nategovala z visko ceno 580gtx..To je pa to.
Itak so obe mid-range next gen, mislim 20-30% hitrejša od prejšne je zelo zelo bogo. Če vi fanatki mislte da je oh in sploh, potem pa malj bolj razmislte.
Pa kwa ma veze kle 7970, ja ma to da so postavili visko ceno, ker je NVidia dolg cajta nategovala z visko ceno 580gtx..To je pa to.
Itak so obe mid-range next gen, mislim 20-30% hitrejša od prejšne je zelo zelo bogo. Če vi fanatki mislte da je oh in sploh, potem pa malj bolj razmislte.
AciD TriP
glistovje ::
eni tud nimate pameti. čemu bi dajali nove grafične tako poceni, če so že stare(40nm) še zmeraj vsepovsod na policah in dovolj zmogljive. treba se losat stare robe da potem prodaš novo malo ceneje.
al naj kr tastare peljejo na dinos in jih zamenjajo z novimi? sami sebi minus delali...
al naj kr tastare peljejo na dinos in jih zamenjajo z novimi? sami sebi minus delali...
Če vi fanatki mislte da je oh in sploh, potem pa malj bolj razmislte.
Mislim, da tebe malo razumevanje jebe.
Nihce ne pravi, da je pravilno, da so cene tako visoke, ampak tako je. AMD je trenutno se mnogo hujsi, pa nic ne zgleda, da bi se ti tako ob tla metal.
Malo logike ti nebi skodilo.
Po tvojih prejšnih in sedanjih komentrajih ni kaj dosti vidit
Uglavnem, vi kar veslo v nakup jaz bom pa raje počakal na GK110 oz AMD 7970 naslednika. Tisto bo pravi high-end vreden svojega denarja, ne pa ta krš sedaj.
Uglavnem, vi kar veslo v nakup jaz bom pa raje počakal na GK110 oz AMD 7970 naslednika. Tisto bo pravi high-end vreden svojega denarja, ne pa ta krš sedaj.
AciD TriP
Po tvojih prejšnih in sedanjih komentrajih ni kaj dosti vidit ;)
Jebiga, cudn gleda, ce nisi na slepo v neki zaljubljen.
Vidis, o tem govorim, logika ti ne spila.
Intel prodaja procesorje po $999, usi bi ga imeli, a le redkokdo si ga lahko privosci. Pa se vedno ne vidim nikogar, ki bi se zaradi tega metal po tleh, tako kot se ti.
Ce meni cena ne ustreza, pac ne kupim, pa je lahko se tako dober izdelek, ne hodim pa jokat na forume, kaksen krs prodajajo in kaksni nateguni so, ker si ne morem privoscit. Ja ok, so tele high end graficne predrage, ampak ocitno folk se vedno kupuje. Niso za take, ki iscejo P/P.
vse preveč besed, počakajmo na 660 ti, to bo zanimivo za vidt proti 7870, ki je trenutno pri zgornji meji še prebavljivega
počas bo zmanjkalo zanimanja za nove grafe nad 200 eur, če ne bodo bolj z razvijalci sodelovali, da delajo igre neposredno za PC
precej smo krivi tudi sami uporabniki eni večji eni manjši pirati
počas bo zmanjkalo zanimanja za nove grafe nad 200 eur, če ne bodo bolj z razvijalci sodelovali, da delajo igre neposredno za PC
precej smo krivi tudi sami uporabniki eni večji eni manjši pirati
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
DR.M
Dej model ne sanji, ti si mal preveč zaljubljen v tega Keplerja, bedak.
In mi se pogovarjamo o gpujih ne cpujih, intel itak nima konkurence tako, da ja veslo sanjanje še naprej.
Če se ti pa zdi da so 500€ primerne za te "680gtx" in 7970 potem se pa krepko motiš, in jaz lohka pljunem 500€ če hočem, samo zakaj? Zato da bom podpiral uno bando k nas itak nateguje? itak..
In ne moja logika je čist ok.
In mi se pogovarjamo o gpujih ne cpujih, intel itak nima konkurence tako, da ja veslo sanjanje še naprej.
Če se ti pa zdi da so 500€ primerne za te "680gtx" in 7970 potem se pa krepko motiš, in jaz lohka pljunem 500€ če hočem, samo zakaj? Zato da bom podpiral uno bando k nas itak nateguje? itak..
AciD TriP
A zdej pa ze osebni nivo, ker ti je argumentov zmanjkalo.
Lepo, ampak ne bom se spuscan na tvoj nivo.
In mi se pogovarjamo o gpujih ne cpujih,
Se mi je zdelo, da ne bos opazil podobnosti.
intel itak nima konkurence tako, da ja veslo sanjanje še naprej.
Rad bi pa videl konkurenco od Nvidie. Aja, je nima
Če se ti pa zdi da so 500€ primerne za te "680gtx" in 7970 potem se pa krepko motiš,
Aja, sem na hitro pozabil, ta ti razumevanje dela probleme.
Bom citiral sebe:
Nihce ne pravi, da je pravilno, da so cene tako visoke, ampak tako je.
Ti se kar tolazi, ce ti pomaga
Dr_M
Idiotizem na vrhuncu. In oh kolk smo sarkastični, da kar glava peče. Ej nej ti sede če misliš da se s tem kaj bolj počutiš
//konec debate z moje strani.
Idiotizem na vrhuncu. In oh kolk smo sarkastični, da kar glava peče. Ej nej ti sede če misliš da se s tem kaj bolj počutiš
//konec debate z moje strani.
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechBeats ()
dečki, dečki ... nategnili so vas tiste, ki boste 350 EUR in več dali za grafično, ne glede na firmo
vezano na to pa je še za dodati - gk104 ni namenjen za borbo z 7970, ampak so se tako odločili, ker imajo trenutno boljši čip za igre in namesto, da bi ga lepo poimenovali 660ti in se hvalili s še večjo prednostjo, ker bi ga primerjali z 7870 in verjeli ali ne, tak scenarij bi bil boljši
Dr M, vidim, da že kar nekaj časa sodeluješ na s-t forumih, ampak včasih preveč seka ven nvidialjublje, ampak kaj si si mislil ob radeon 9700 in nvidia FX čipih, takrat si bil verjetno tudi na nvidia strani, čeprav je vsak otrok že videl o čem se gre... sorry ampak nekatere tvoje izjave so skregane z logiko in preseneča me koliko jih še nasede temu in se spusti na nivo po kateem je najbolje zakleniti temo, da ni preveč bedno
vezano na to pa je še za dodati - gk104 ni namenjen za borbo z 7970, ampak so se tako odločili, ker imajo trenutno boljši čip za igre in namesto, da bi ga lepo poimenovali 660ti in se hvalili s še večjo prednostjo, ker bi ga primerjali z 7870 in verjeli ali ne, tak scenarij bi bil boljši
Dr M, vidim, da že kar nekaj časa sodeluješ na s-t forumih, ampak včasih preveč seka ven nvidialjublje, ampak kaj si si mislil ob radeon 9700 in nvidia FX čipih, takrat si bil verjetno tudi na nvidia strani, čeprav je vsak otrok že videl o čem se gre... sorry ampak nekatere tvoje izjave so skregane z logiko in preseneča me koliko jih še nasede temu in se spusti na nivo po kateem je najbolje zakleniti temo, da ni preveč bedno
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Senitel ::
ampak včasih preveč seka ven nvidialjublje,
Sem bolj na strani nvidie, ampak zgolj zato, ker so pohrustali 3dfx. Kljub temu, pa se vedno zagovarjam nvidio samo takrat, ko je to potrebno, se pravi, se najde en kup tepcev in pluvajo brez kakrsnekoli utemeljitve. Nic drugega; ne hvalim jih pa za brez veze, ker itak nimam nobene koristi od tega. Samo treba je opozorit na neresnice in polresnice.
ampak kaj si si mislil ob radeon 9700 in nvidia FX čipih,
ampak kaj si si mislil ob radeon 9700 in nvidia FX čipih, takrat si bil verjetno tudi na nvidia strani,
Zakaj pa bi, ce je bila konkurenca boljsa? Pac MS jih je dobro nategnil in je nvidia popusila na celi crti.
sorry ampak nekatere tvoje izjave so skregane z logiko
Ne bom rekel, da moje izjave nikoli niso skregane z logiko, ampak v konkretnem primeru niso. Koneckoncev ne nvidia ne AMD nista karitas. Obe firmi delata za denar. Torej, je moja logika se vedno napacna?
x45 ::
Extremno navitje 680 in 7970 ( ati pri nižjm cp u clocku, krepko viši pa ram )
Ati ima višji score:
http://www.techpowerup.com/162878/EVGA-...
Ati ima višji score:
http://www.techpowerup.com/162878/EVGA-...
Janac ::
jaz nisem, ce bi kupoval 7970 bi se rajse za 680 odlocil, pravtako ce bo 670 boljsa od 7950 kupim rajse nvidio in tako dalje...
Isotropic ::
Neki tehnologije je končalo v GeForce FX, ampak sej si vidu kakšen je bil nakonc...
x45 ::
cene so že krepko nižje pri obeh taborih :
http://geizhals.at/eu/753702
amd še mora mal bolj znižat.
http://geizhals.at/eu/753702
amd še mora mal bolj znižat.
Kaj sem reku. AMD bo tud počasi spuščal cene ampak očitno se še vedno proda dost HD7970 kartic, da to počnejo počasneje.
AngelOfDeath ::
Najbolje malo počakati da Nvidia predstavi preostale modele in bodo cene hitro letele dol ;)
edit: Slovnica
LuiIII ::
Hm kaj narediti? Po nekaterih testih sodeč je OpenCL SP na 7970 okoli 4-krat hitrejši kot na GTX680?! Se pravi, da če ni ravno CUDA, potem je GTX680 za GPU computing slaba izbira, pa še tam je GTX580 boljša izbira.
Gotovo ne tako dobro kot ti, a vendar dovolj, da vem kateri izmed programov, ki jih uporabljam, uporablja za izračune OpenCL in kateri CUDA. Hudir je v tem ker bi rad imel oboje čim boljše v eni sami mašini.
Senitel ::
Zakaj bi bil a+b hitrejši pod CUDA kot pod OpenCL? Če zdej na osnovi enega testa delaš zaključke, da je komplet vse kar je napisano v OpenCL počasno na GTX 680, potem ni kaj dosti za razglabljat naprej.
Sej pravim, ne vem 100% kakšne so zadeve pri GTX 680 pod OpenCL? Pravijo, da nekatere zadeve delujejo v rangu pričakovanega price/performance, nekatere pa da bistveno počasneje. Bom pač raje počakal, da nekdo potestira v programih, ki jih uporabljam. Se pa vseeno lahko čudim, da je 680-ka res samo grafična za igre in ima GPGPU del pač zelo oskubljen (1/24), česar od nVidie v tej meri pač nisem vajen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Radeon HD 7900 (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Strojna oprema | 336808 (216761) | rdecaluc |
» | Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Strojna oprema | 126663 (101675) | Pro_moted |
» | AMD-jeve kartice spet cenejše (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 26552 (22646) | Shkorc |
» | Nvidia predstavila prvega keplerja: GTX 680Oddelek: Novice / Grafične kartice | 15297 (12404) | Isotropic |