» »

Nvidia-Kepler (6xx series)

Nvidia-Kepler (6xx series)

Temo vidijo: vsi
««
32 / 63
»»

Senitel ::

Da bi dodal samo en flag compailerju so itak mokre sanje že celo večnost. Ne verjamem, da bo prav hudo veliko developerjev šlo v low level programiranje. Ampak to je sedaj že cel kup topicov odprtih. :)
-Učinkovitost je problem, ker imajo GPU-ji enostavno premalo bandwidtha (in premajhen cache). CPU-ji so lažje "učinkoviti" ker je flops/bandwidth razmerje dosti ugodnejše. In o kakšni učinkovitosti se pogovarjamo? Doseženi rezultati na W porabe? V super computer clustrih se izgleda kar obnese.
-Skakanja čez PCI Express se da znebit na več načinov. Drugi način je tudi, da postanejo GPU-ji sposobni futrat sami sebe. V CUDA 5 na GK110 lahko kernel, ki teče na GPU, zažene nov kernel,...
-Ne zdi se mi, da bodo trume developerjev začele low level programirat za AVX2. IMO bodo API-ji oziroma extensioni ala CUDA, OpenCL, C++ AMP,... ostali na sceni še kar lep čas.

Isotropic ::

mogoce bo bolje z maxwellom, ko bo ARM proc gor. ta, ce bo dost mocen, bo lahko sam sprocesiral kaksne preprostejse zadeve, za katere bi bilo treba it nazaj na cpu. tko kot tisti evropski montblanc projekt.
tam pri avx naj bi bilo naceloma tko, da ce nimas kaksnih odvisnih spremenljivk, ti zna (sploh intel) compiler sam vektorizirati kodo.

glede ucinkovitosti bom poiskal tisti paper, ki ga je navajal. je bil pa ze bolj star.

se sicer strinjam, da tole out of the blue ne bo nadomestilo cuda, bo pa prihodnost vseeno se zanimiva. pa ce prav razumem, tale avx ni zelo razlicen od raznih altivec ipd.

Zgodovina sprememb…

TechBeats ::

Isotropic

AVX oz AVX2 je samo 256bit Floating-point SSEx inštrukcija, lahko tudi naredi 2x 128bit v enem ciklu..
Tisto kar ti misliš je nekaj drugega, TSX - Transactional Synchronization Extensions @ Wikipedia

It to nepotrebno komunciranje z cpu je "izničeno" v GK110, trik je v Dynamic parallelism

In druga zadeva - Hyper Q

http://www.nvidia.com/object/nvidia-kep...

Imo GK110 bo monstrum, ne pa ta bogi GK104 :D
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

The big deal with AVX2 is that it offers a vector equivalent of every scalar instruction. And this is the principle that makes GPUs so fast. It allows any code loop with independent iterations to run in an SPMD fashion. So with AVX2 a fair bit of code could run up to 8 times faster.

AVX1 didn't make much of an impact because it widened only the floating-point instructions to 256-bit. Doubling the theoretical floating-point performance looked good on paper but this extension is very awkward to use when you need to mix in a few integer operations. It requires processing the upper and lower 128-bit separately and using additional instructions to transfer the data to and from the upper part of the vector register. Furthermore, Sandy Bridge doesn't increase the cache bandwidth so AVX1 code is often starved for data. But it set the stage for AVX2 by introducing the VEX encoding format, widening the registers, using two execution stacks, etc. Basically AVX2 was too big to implement all at once so they had to make a compromise and this became AVX1. So the announcement of AVX was pretty huge in the sense that Intel made the bold move to widen the SIMD instructions, although it quickly became clear that the first version would lack some vital pieces.

Thankfully Haswell will fix all the shortcomings of Sandy Bridge at once. The integer vector instructions are widened to 256-bit (meaning a single instruction can do what you previously needed 3-4 for), it will bring the long-awaited gather support (allowing to load up to 8 data elements in parallel instead of sequentially), it will add vector-vector shifts (a relatively simple instruction that nonetheless has been lacking from the SIMD instruction set for 10 years), it doubles the theoretical floating-point performance again with FMA, and it will inevitably double the cache bandwidth.

ne vem, ce je to isto. avx bo v bistvu dodal to (in je delno ze), kar imajo gpuji ze - vektorsko procesiranje.
ampak lol, uni tip je cist isti kot x45 tle - cist vsak post, ki ga napise, govori samo o tem.

Zgodovina sprememb…

Je pa ni, gpu driver dela na principu SSE2, večina, vsaj Aida64 tako pokaže pri openGL 4.2. Tako da je nekako oboje povezano, samo še zmeraj se izniči ta nepotrebna komunikacija do gpu, ker gpu to sam procesira s tem Dynamic Prallelism.

In tu imaš 15 SMX jeder x192 proti 14 jedrom oz 28 z HT.

Razen, če to ni bilo bistvo vajine debate >> prekomerno gpu - cpu komuniciranje. Potem se pa opravičujem lol :)
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

je tut del imo
je pa bolj to, da bodo tut cpuji dobili gpu-like tehnologijo brez latenc, tezjega programerskega modela ipd. in bodo tko v prihodnje predstavljali konkurenco CUDA.
lep primer je recimo blue gene ali tisti japonski sistem.

je pa res, da po drugi strani pomoje z gpu dosezes cenejsi in bolj kompakten sistem (recimo 3-4 kartice na eno vozlisce) za podobne performanse, kar tut ni za odmet.

Hja GPU-ji pač niso hitri zaradi fenomenalno hitrih integer inštrukcij. >:D GPU-ji so hitri zato, ker so dizajnirani tako, da vsak SMX (v GF104 primeru) dela z 1000+ threadi. AVX2 ni nič bolj "GPU like", oziroma ravno toliko kot AVX ali pa SSE. Če že gremo:
-SSE ime 8 128 bitnih registrov (razširjeno iz MMX) in podpira floating point operacije
-SSE2 doda double precision floating point in integer operacije
-SSE3 je malenkosten dodatek k SSE2
-SSSE3 doda 16 novih inštrukcij
-SSE4 doda inštrukcijo za skalarni produkt in še par zadev
-AVX doda 8 novih registrov in vse skup razširi iz 128 bitov na 256 bitov ampak je floating point only za integerje moraš uporabit SSE*.

FlyingBee ::

zdaj ko so driverji že zelo zreli se lepo vidi moč 680 in 670 v nekaterih igrah, celotna situacija me spominja na 6xxx serijo iz leta 2004, ko se je nvidia vrnila med žive

Jst ::

Na Slo-techu so vsi hvalili 66GT, ki naj bi bila best of p/p. Jaz sem jo kupil in sem bil neznansko razočaran nad njo. AVG FPSje je imela že OK, ampak povprečje MIN FPSjev je bila ena sama žalost. Za 66GT sem dal ~60kSIT, ko je izšla 7900GS sem jo takoj kupil in 66GT prodal za 10kSIT, da se jo čim prej znebim (in sem se je - prvi dan), tako se mi je zamerila. 79GS je bila pa "prava" grafična kartica. Super FPSji, navijala se je super in sem bil z njo zelo zadovoljen. Nvidio 6600 nikoli ne bom pozabil!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

čakaj malo, ne da ti ne verjamem, ampak pri 6xxx seriji si kupil midrange, pri 7xxx pa oskubljen high end ...

Ahiles ::

X6X je zmeraj low lvl cheap crap ki se razn za kakšne pisarniške mlinčke ne splača kupovat za p/p je ponavadi najbol x7x serija x9x je ponavad top of the line 5 fps vec za 2x ceno od x8x serije.

Ponavadi so x6/5/4x celo prepakirani čipi starejših generacij da se zaloge znebijo.

fr4nc ::

Kdaj pride GTX 660 na trg? Iščem na netu pa ne najdem ravno pravega podatka - piše July-September (to je velik razpon IMHO).

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

According to Nvidia's launching strategy with its previous products, the card is slated to launch in the third week of August meaning it can be any date ranging between 13th and 19th August.

Buggy ::

Ahiles je izjavil:

X6X je zmeraj low lvl cheap crap ki se razn za kakšne pisarniške mlinčke ne splača kupovat za p/p je ponavadi najbol x7x serija x9x je ponavad top of the line 5 fps vec za 2x ceno od x8x serije.

Ponavadi so x6/5/4x celo prepakirani čipi starejših generacij da se zaloge znebijo.

lahko ti tole malo konkretiziras, ker mi smrdi po BS

560ti se mi zdi da je bil krepko najboljsi P/P kakor tudi 460, ko sta prisli na trg, da ne govorim par mesecev kasneje, ko so naredili prva znizanja.

...tako ena kot druga ni bil prepakiran star cip in se zdalec ne za pisarniski mlincek, tako da sem res ferbcen na kaj namigujes, se bolj ker so po drugi strani serijo 8x ali x8 kakor koli vzames (govorim o 8800 gts/gt/gtx in potem 9800 v vseh miljon oblikah) vlekli in prepakiravali res dolgo casa..pa pravis da je ta serija tista, ki je ok...svasta :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Jst ::

6600 se je arhitekturno razlikoval od 5000FX serije; 7600 se je tudi arhitekturno razlikoval od 6600. 6600 ni bila "prepakirana" verzija.

Je pa nvidia arhitekturo 8000 serije zapakirala z malenkostnimi popravki v tri (mogoče celo štiri) naslednje serije.

ps: Lepe spomine sem imel tudi na 88gts512, ki je bila zame super kartica.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

fr4nc ::

Ahiles je izjavil:

According to Nvidia's launching strategy with its previous products, the card is slated to launch in the third week of August meaning it can be any date ranging between 13th and 19th August.

Ojej... to je še 1 mesec 8-O. Kaj pa Ti verzija - drugo leto?

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

ok ahiles je malo zgrešil, ker ni natančno napisal, saj od 9600 GT naprej x6xx oz x6x ni več crappy ... vendar prej pa je bilo precej ubogo

Pa nisem mislisl 100% za vse serije sam vmes se je zmeri najdla kaksna serija ki je bila prepakirana ker so mel vrjetno preveliko zalogo starih čipov in potem jih nekak ponucajo.

Lej se mi ne da dlih iskat ker nimam dlih zadev v glavi sam se spovnem tekom let da sem sem pa tja prebral kakšen člank in da so pri Nv znani da to počnejo.

Well first off, the GT640 is rebranded GT540

Lest we forget when Nvidia rebranded the 8800GTX series into the 9800 GTX series, then into the GTS250 with absolutely no upgrades to interface, cooling, chips or anything.

etc.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ahiles ()

freesty ::

Jah kaj pa mislis. Prejsna serija high end je se vedno boljsa od zdejsnje serije low end. Torej samo ceno umestis pa je. Ampak ker folk raje kupuje "novo" stevilko pac preimenujejo graficno, da deluje novejsa... Js ne vidim nobenga problema. Kupuj skos high end pa bos imel vedno cist novo arhitekturo in nov chip.

69charger ::

Govoriš, kot da je bilo pri AMDju kaj drugače, 4770,5770 itd.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Dr_M ::

Wellfirst off, the GT640 is rebranded GT540

BS. Retail GT640 DDR3 je povsem nova zadeva.

Bom spet mal smotan z detajli... >:D

Ahiles je izjavil:

Well first off, the GT640 is rebranded GT540

GT640, ki ga kupiš v trgovini ne, GT640 v sestavljenih računalnikih (OEM) ja. Je pa GK107, ki je tukaj v igri precej podhranjen na bandwidth strani.

Ahiles je izjavil:

Lest we forget when Nvidia rebranded the 8800GTX series into the 9800 GTX series, then into the GTS250 with absolutely no upgrades to interface, cooling, chips or anything.

8800 GTX ni bil nič rebrandan v 9800 GTX, ampak je konkretno drug čip. 8800 GTS 512 (in niti ne navaden 8800 GTS) je pa drug čip kot pri ostanku 8800 serije in isti kot v 9800 seriji in kasneje GTS 250. Zakaj so sploh dal karto "8800 GTS 512" je mal misterij. ;)

če malo še od daleč pogledam na vse skupaj, je res moteče za tiste, ki ne vedo oziroma se nočejo pozanimati kaj kupiti in potem seveda tisti, ki so kupili 9800gtx misleč, da bodo svoj 8800 gts 512 za celo generacijo izboljšal, so se pač pošteno zaje...

Senitel je izjavil:

8800 GTX ni bil nič rebrandan v 9800 GTX, ampak je konkretno drug čip. 8800 GTS 512 (in niti ne navaden 8800 GTS) je pa drug čip kot pri ostanku 8800 serije in isti kot v 9800 seriji in kasneje GTS 250.

Zakaj so sploh dal karto "8800 GTS 512" je mal misterij. ;)

Pomoje zato, da so malo zmedli folk z tastarimi počasnejšimi 8800GTS 320/640mb., par ljudi se je raje odločilo za 640mb čeprav je počasnejša pri texture filtering, samo pač ker ima več rama.. A ubistvu pa takrat sploh še ni mel neke veze.
AciD TriP

Jah ampak 8800 GTS 320/640 sta bila že eno leto na policah, ko je prišel ven 8800 GTS 512. 8800 GT/GTS/GS in 9800 GT/GTX je praktično čist ista zadeva tko da je blo tudi z marketing stališča po mojem čist brezveze obdržat 8800 nomenklaturo.

PrimozR ::

Jah, 8800 GTS 512 je navita 8800 GT. Ki je pa kljub mladosti napram drugim 8800 od njih počasnejša. Ja, bil je fail. Sam okej, to je že dolgo v preteklosti :D

No, to ni cisto res, na 8800GTS 512 je bil polno delujoc G92 cip, na 8800GT pa pac ne.

barocco ::

Ja malo "starejše" verzije kolikor je meni znano ,so imele čip G80,nato prišle lartice z G92 čipom ,sam grafiko z G92 uprobaljam še danes.

nekateri pišete nekaj kar pač mislite, ampak sploh ni vse res in je treba mal prebrat o tem, ker nekateri grdo zgrešite ... na wiki , če ne kje drugje se lahko v razpredelnici vidi celotna zgodovina čipov nvidie

g92 je bil nov čip, ki so ga, kot ugotavlja nekdo pred mano na tem forumu, poimenovali 8800 GTS 512 in povsem razumljivo zakaj so tako naredili in nato so še bolj nerazumljivo poimenovali še 9800 in 250, kar je zavajanje potrošnikov, saj se je nekdo, ki je imel 8800gts 512 in nato kupil 9800, ker je mislil, da bo kupil novo generacijo geforcov, pošteno zaje...

GrimReaper ::

Tole ste pa že krepko offtopic, namesto da bi blo kaj novega o GTX660, smo nazaj v letu 2007.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

saj se je nekdo, ki je imel 8800gts 512 in nato kupil 9800, ker je mislil, da bo kupil novo generacijo geforcov, pošteno zaje...

Takih sigurno ni bilo veliko. Zakaj? Nekdo, ki se toliko spozna na to, je vedel, da gre za enako zadevo, tisti, ki bi se lahko zaj... ne menjajo grafike kar naprej.

FlyingBee je izjavil:

g92 je bil nov čip, ki so ga, kot ugotavlja nekdo pred mano na tem forumu, poimenovali 8800 GTS 512 in povsem razumljivo zakaj so tako naredili in nato so še bolj nerazumljivo poimenovali še 9800 in 250, kar je zavajanje potrošnikov, saj se je nekdo, ki je imel 8800gts 512 in nato kupil 9800, ker je mislil, da bo kupil novo generacijo geforcov, pošteno zaje...

Seveda... Še posebej ker je kupil 8800 GTS 512 decembra in se potem aprila odločil, da zadeva ni več dost cool in tekel v trgovino po 9800 GTX.
Kot sem že rekel... Ne vem kaj točno je point, da so G92 dal v 8800 serijo, ker bi komot začel že v štartu z 9800.

potem je 9800 brezvezen nakup?
jaz sem mislil svojo obstojeco 8800gts 320 zamenjat s kaksno 9800gtx ali gtx+ al ka so ze.
kaj naj potem kupim, tko bolj poceni? novo, rabljeno nima veze.
procesor je q9550, 6gb rama, mogoce bom updatal, ko pride haswell. nisem pa nek gamer, tko da naj bo nekaj skonto.
also sem bolj nv fan.

Zgodovina sprememb…

A nisi usega prebral?
8800GTS 320 je bila precej drugacna, kot 8800GTS 512 ali novejse.

klinker ::

Isotropic je izjavil:

potem je 9800 brezvezen nakup?
jaz sem mislil svojo obstojeco 8800gts 320 zamenjat s kaksno 9800gtx ali gtx+ al ka so ze.
kaj naj potem kupim, tko bolj poceni? novo, rabljeno nima veze.
procesor je q9550, 6gb rama, mogoce bom updatal, ko pride haswell. nisem pa nek gamer, tko da naj bo nekaj skonto.
also sem bolj nv fan.

GTX460 1GB

FlyingBee je izjavil:

zdaj ko so driverji že zelo zreli se lepo vidi moč 680 in 670 v nekaterih igrah, celotna situacija me spominja na 6xxx serijo iz leta 2004, ko se je nvidia vrnila med žive

Ah kje, GK110 bo ta mejnik.

GK104 je preveč buggy, kot večina mainstram NV čipov zadne čase - GF104 in GF114 sta lep primer (zatikanje, slabo gpu izkoriščanje, TDR, zatikanje pri vsync, problemi z HW flash..). Ok ja so popravili večino samo še zmeraj ni to to.

Tudi GF100/110 ni recimo en svetnik, ampak je še zmeraj boljša kvaliteta čipa in se opazi pri driverjih, skoraj nobenega bugga kot recimo ene par resnih z GF104/114 in GK104.
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TechBeats ()

vprasanje, ce ga bodo sploh izdali kot graficno kartico za ne-pro uporabo, ker bo zelo velik cip in zelo drag. kot quadro/ tesla ga pa lahko trzijo po ene 2k.

Ja saj Fermi je bil tudi ob izidu in je isto v Quadro/Tesla verzijah za par 3-5k €..

Nevem zakaj folk tolko cvika, da ne bo GK110. Zakaj? To da je trenutno samo Tesla je slab izgovor.. imo to pomeni samo, da bo nvidia pomolzla še več €€€ preden izda GF verzijo..

Sploh pa zato, ker bo AMD zelo kmalu izpljunil 8900 serijo, ki bo 40-50% hitrejša od GK104 (7970 ghz edition).
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

sam hec je v tem, da je gk110 optimiziran za compute (vec DP enot), kar pomeni, da je drazji za izdelavo in ne bo zelo konkurencen (kakor tut fermi ni bil lih s tistim big-ass jedrom oz. so meli manjso marzo).
ce mu bos pa v obicajni enacici omejil DP (s firmware), bos pa metal tranzistorje stran. ce pa ne (priznam, ne vem lih iz glave, kako je bil ze omejen DP v fermiju), bo pa konkurenca tesli.
pa itak imajo zanj (tesla) ze en kup potencialnih kupcev. en cluster v zda jih bo rabil 12k se mi zdi.

Je čist isto optimiziran kot GK104 + extra DP + večja vram pasovna širina + HyperQ in Dynamic Paralleism.

Jaz si upam trditi, da bomo vidli GK110 v GeForce verziji. Samo nevem pa, če bo v celoti z vsemi bonbončki (hyperQ, in D.Parallelism), baje da jo bojo kastrirali samo SMX, upam da res.

Recimo
GTX 780 = celotni GK110 (15SMX)
GTX 770 = 14-13 SMX
GTX 760 = 11-12 SMX
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

Jakob_X ::

Močno dvomim v to. GK110 bo zelo velik in drag čip. Vprašanje je kakšen bo yield in bodo verjetno raje delujoče čipe vgradili v Tesla kartice, tisto kar ostane pa v Quadro. Dobiček je pač precej višji kot pa pri geforce karticah. Verjetno se bo v geforce verziji pojavil samo kot kakšna zelo draga in nedobavljiva zadeva, samo zato da ponovno prevzamejo performančno krono.

Robi :P ::

če bi izdali gk110 bi bili zopet firma, ki je izdala grafično megalomansko pošast, so pa lepo na gk104 ostal, ki je lahko v ponos

8xxx radeone čakamo, da se malo spet pomatrajo, če ne bomo ostal na poboljšanem gk104, ki ga bodo poimenovali 780 in tako naprej

nekaj postov nazaj je nekdo modroval, kako preimenovanje g92 čipa ni vplivalo na tiste, ki so dokaj hitro nabavili nove grafične misleč, da so kupili novo generacijo ... mogoče 9800 res ni bila problematična, je pa sigurno bila 250-ka, ki je bila glede komercialnega poimenovanja 2 generaciji novejša od 8800gts 512, v resnici pa v obeh g92 ... gre se za to, da ni bilo fer v vsakem primeru, ker komercialno ime produkta, ki ni namenjen profesionalcem oziroma corporate use, veliko vpliva na odločitve potrošnika, razen seveda takih kot smo mi, ki redno kupujemo nove grafične in vemo kaj se dogaja na trgu ... samo moraš malo še na širše pogledat, ne samo nase

Jakob_X je izjavil:

Močno dvomim v to. GK110 bo zelo velik in drag čip.

Eh... NVIDIA ima že kar precej čipov, ki so praktično na sami meji ("reticle limit", se mi ne da razmišljat kako se to prevede v Slovenščino). G80 je 480mm2, GT200 je 576mm2, GF100 in GF110 sta pa oba okrog 550mm2.
GK110 bo v istem rangu kot ti čipi, kaj bistveno večji niti ne more bit. GK104 je v primerjavi z vsemi temi čipi pravi malček (294mm2)! Torej kar lepo manjši od GF114 (360mm2), ki ga najdemo v GTX 560 izvedbah.

FlyingBee je izjavil:

mogoče 9800 res ni bila problematična, je pa sigurno bila 250-ka, ki je bila glede komercialnega poimenovanja 2 generaciji novejša od 8800gts 512, v resnici pa v obeh g92 ... gre se za to, da ni bilo fer v vsakem primeru, ker komercialno ime produkta, ki ni namenjen profesionalcem oziroma corporate use, veliko vpliva na odločitve potrošnika, razen seveda takih kot smo mi, ki redno kupujemo nove grafične in vemo kaj se dogaja na trgu ... samo moraš malo še na širše pogledat, ne samo nase

Glej... Moj problem je v tem, da ne vidim pointa, zakaj so sploh šli G92 v 8800 serijo tlačit. Se povsem strinjam, da so preimenovanja eno samo sranje. Ampak v tem konkretnem primeru bi se lahko temu tolk elegantno izognil, da to res ni. Enostavno bi namesto 8800 GTS 512 (torej celo tlačenja G92 v 8800 GTS nomenklaturo) zadevo lepo zapakiral kot 9800 GTX in konec zgodbe.

Razen takih kot smo mi, ki redno kupujemo nove grafične kartice? Pa človek, če ti kupiš grafično pozimi (8800 GTS 512) in potem spet novo spomladi (9800 GTX) si že po definiciji tak, ki hudo redno kupuje nove grafične! Koliko uiber geekov tu gor misliš, da menja grafične na 4 mesece?

Senitel, saj ni treba, da kupuješ takoj po izidu, pač nek odstotek je takšnih, ki kupuje nove vsako leto in oni večinoma vejo o čem se gre ... tako da res ni velik problem, gre se bolj zato, da je očitno dovoljeno tako zavajanje in v tem vidim problem, kaj se potem na trgu zgodi pa smo videli in upam, da kaj takega res ne bodo ponovili ... recimo izboljšan gk104 bi bil idealen za preimenovanje v 780, če bi se šli spet tisto igro

recimo izboljšan gk104 bi bil idealen za preimenovanje v 780, če bi se šli spet tisto igro

Sej to verjetno bo.
Se vedno je do zdej tako bilo, pri zelenih in pri rdecih.

Dr_M je izjavil:

recimo izboljšan gk104 bi bil idealen za preimenovanje v 780, če bi se šli spet tisto igro

Sej to verjetno bo.
Se vedno je do zdej tako bilo, pri zelenih in pri rdecih.

Ah kje pozab. Gk104 je kar je - preteklost oz en na hiter spacan mainstream chip, da so zaslužli veliko keša.

In ja grem stavit, da bomo vidli GK110 v geforce.. btw pobiram stave :p
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

ajde, fiktivne stave - stavim 1000 ST-jev (1 ST = 1 EUR, *ST okrajšava za valuto Slotečar), da bo gk110 v komercialno dostopnih graf. karticah poimenovanih Geforce.

Zgodovina sprememb…

««
32 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Radeon HD 7900 (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Strojna oprema
2487350670 (230623) rdecaluc
»

Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Strojna oprema
675133912 (108924) Pro_moted
»

AMD-jeve kartice spet cenejše (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10428510 (24604) Shkorc
»

Nvidia predstavila prvega keplerja: GTX 680

Oddelek: Novice / Grafične kartice
4516152 (13259) Isotropic

Več podobnih tem