» »

Nvidia-Kepler (6xx series)

Nvidia-Kepler (6xx series)

Temo vidijo: vsi
««
31 / 63
»»

Dr_M ::

Da se malo razkadi megla, ki jo ustvarjajo nvidia haterji. :>

D3m ::

Uffff jako dober pokazatelj...NOT. Sicer pa nisem zagnal Steama že ohoho.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Jst ::

Vidi se:
Prvič, da je AMD dobro prodajal svoje kartice.
Drugič, dobavljivost nvidije 6[7,8,9]0 ni problem.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

D3m je izjavil:

1. Odvisno s katere strani gledas,

ali

2. Ne razumes stevilk.

You pick :>

Senitel ::

D3m je izjavil:

In kako to, da ti nisi zagnal steama že ohoho vpliva na rezultate? Imaš slučajno 79x0 ali ali 6x0 v kišti?
Jasno zadeva ni povsem točna, je pa dober pokazatelj trenda. Predvsem precej boljše kot razna bluzenje po webu.

PrimozR ::

Mja, daleč največja digitalna trgovina za igre, ki ima dandanes že zelo velik delež svetovnih uspešnic in, čeprav igre nisi kupil pri njih, dodaja nekaj ugodnosti, ni dober pokazatelj, ne, res ne... A sem vam je vsem AMD-jevcem kompletno skisalo?

Meni je ta pokazatelj premalo, vam je mogoče dovolj. Osredotočen je samo na STEAM populacijo, jaz bi rad še drugje videl številke.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Steam ima 40 mio aktivnih uporabnikov. Kaj bi se rad?

Shkorc ::

Steamove delnice :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Shkorc ()

40 mio je premajhen pokazatelj. Prodaja grafičnih se ne vrti samo okrog STEAMA. Bom počakal na Q2 report oz. konec leta.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Haha 40 mio premalo? A se ti res tko rad delas norca iz sebe?

Predno se kaksno neumnost streses, si preberi tole.
http://www.fudzilla.com/home/item/27036...

Shkorc ::

Don't feed the troll.

Pri nas delajo razne ankete na koliko, 500-2000 ljudeh? Pa jim vse eno verjamemo na poročilih.

Vsakemu svoje.
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m je izjavil:

40 mio je premajhen pokazatelj. Prodaja grafičnih se ne vrti samo okrog STEAMA. Bom počakal na Q2 report oz. konec leta.

You do that. Torej se boš do takrat vzdržal komentarjev? :P

Seveda, se bom.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Robi :P ::

http://www.techpowerup.com/164528/GIGAB...
http://news.softpedia.com/news/Gigabyte...
pa to more bolit ko 100 matr 5 server ventilatorjev 4x4

Janac ::

jaz bi pa mel to gigabyte majco

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: PrimozR ()

D3m je izjavil:

Glej točno kolk kartic se je prodalo pač ne boš izvedel. Za prodajna razmerja pa potrebuješ samo en relavanten statističen vzorec. Če misliš, da procenti iz steama ne štimajo, potem lahko razložiš zakaj se recimo lastniki Radeon-ov 7970 (ali GeForce 680) izogibajo sodelovanju v steamo-vi statistiki (in do note, da AMD bundla steam title zraven 79x0 serije). Če misliš, da steam procenti ne špilajo v primerjavi z ostalim svetom, izvoli razložit zakaj ostali raje kupuje kartico X kot steam svet.

Steam se od recimo Futuremark statistike ne razlikuje po mojem mnenju niti za 1%. 40MIO uporabnikov je tako velik vzorec, da ne moreš kar reči, "te številke ne štimajo."

Sem bolj picajzlast, kar se tega tiče. Ne pravim pa, da "te številke ne štimajo", ker jih ne zavračam.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Spock83 ::

S čim bi lahko preveril delovanje Tesla kartic? (Imam dve v mašini)

PS: Imam Asus GTX580 (še v garanciji), refernečni dizajn. Je v redu cena, če jo ponudim za 290EUR?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spock83 ()

Janac ::

ti si nor, se nedavno nazajje bila za 340eur na hoh.de

uredu cena bi bla 240-260

Spock83 ::

ne gledam nemških cen :)

stock ::

Hehe, če ti jo uspe prodat izvoliš, samo tako za primerjavo 6950 grejo po 160€ teško. 6970 za 180 za tvojo pa je 200 pomojem kar dobra cena. Ne verjamem da bi jo prodal za 220.

mihco ::

Janac je izjavil:

ti si nor, se nedavno nazajje bila za 340eur na hoh.de

uredu cena bi bla 240-260

niti ni pomembno koliko je cena nove gtx580 ampak cena nove primerljive graficne. In to je hd7870 za okoli 280EUR(nova, polna garancija, hladnejsa, tisja,... ). Sem pa vseeno preprican, da bi za 200EUR sla kar hitro.

Zanimivo, jest vidim samo ponudbe za 360e za hd7870.

fr4nc ::

Dr_M je izjavil:

Verjetno je mislil v tujini... plus tega so šle cene malo gor (vsaj 7850 in 7870)...

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

Dr_M je izjavil:

http://www.e-tec.at/frame1/details.php?...
290EUR + 7eur postnine
pa ce bi se vsaj malo potrudil bi nasel verjetno tudi za manj.

fr4nc ::

mihco je izjavil:

Dr_M je izjavil:

http://www.e-tec.at/frame1/details.php?...
290EUR + 7eur postnine
pa ce bi se vsaj malo potrudil bi nasel verjetno tudi za manj.

Pod 280€: http://www.pixmania.de/de/de/11913913/a...

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

Ce je iz tujine, zame ni garancije. Je pa poceni :>

ni garancije? Verjetno se hecas? Eni bi res radi ostali v srednjem veku? Tujina je milina,ce ze ne zaradi spostljivega odnosa prodajalcev in ekspresnega odziva proizvajalcev te idiotski odnos slovenskih trgovcev in visja cena enostavno mora odvrniti od nakupa pri nas.

mihco je izjavil:

ni garancije? Verjetno se hecas? Eni bi res radi ostali v srednjem veku? Tujina je milina,ce ze ne zaradi spostljivega odnosa prodajalcev in ekspresnega odziva proizvajalcev te idiotski odnos slovenskih trgovcev in visja cena enostavno mora odvrniti od nakupa pri nas.

Imam kar nekaj komponent iz tujine, nazadnje sem dobil samsunga 830 prejsnji teden.
Do zdej mi je v garancijskem roku crknila MSI plata iz mylemon. Jo imam se vedno doma v skatli. Jasno zdej ni vec v garanciji.
Pri nas se nisem imel problemov z garancijami, tudi v zloglasnem mlacomu ne.

Mogoce je pa s tvojim srednjeveskim obnasanjem kaj narobe. :>

mihco je izjavil:

Ah, tujina zmaga že pri prvi točki, pri računu. Ko pri slabih 600 € robe prihraniš ~100 € proti najcenejši slovenski štacuni zadeve dobijo eno tako lepo perspektivo :D

Dr_M je izjavil:

mihco je izjavil:

Imam kar nekaj komponent iz tujine, nazadnje sem dobil samsunga 830 prejsnji teden.
Do zdej mi je v garancijskem roku crknila MSI plata iz mylemon. Jo imam se vedno doma v skatli. Jasno zdej ni vec v garanciji.
Pri nas se nisem imel problemov z garancijami, tudi v zloglasnem mlacomu ne.

Mogoce je pa s tvojim srednjeveskim obnasanjem kaj narobe. :>

Kaj je bilo pa anrobe z uveljavljanjem garancije v MyLemon?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Isotropic ::

Stare govorice.
Uprasanje, koliko je to res.

baje naj bi bilo. imajo sicer najboljse driverje za x86/ linux (boljse od amd), niso pa opensource oz. nimajo jih za MIPS platformo.
zakaj jih niso pa pac precompilali, pa ne vem. tko da mogoce je res bs, tole koneckoncev ni supercomputer.
also, 200mio / 10mio racunalnikov je 20$ na enega oz. 50 (nekje sem videl tut cifro 500 mio). ne lih velik danes za graficno kartico. dvomim, da je popust zaradi kolicine kaj vec kot 2x.

Vprašanje, koliko stane samo čip na kartici. Me res zanima, koliko cene predstavlja samo GPU čip na celotni kartici...

TechBeats ::

Nvidia je rekla 300$ za končan GK104 izdelek.

"We expected more from AMD"

potem so pa vidli, da je hitra kot AMD "high-end" 7970 in so rekli čaki ti malo, boš že vidu hudiča xD
AciD TriP

wafer stane 5k se mi zdi.
http://www.semiaccurate.com/forums/show...
upostevaj sicer razlicne povrsine graficnih

Zgodovina sprememb…

Ne, zanima me potem, ko nvidia že obdela ploščo v čipe.

To bi verjetno Senitel vedel...

aja.
vecina cene je pomoje zajeta tukaj no. verifikacija + packaging sicer nekaj vzame, ampak ne veliko. 20% recimo.

Jst je izjavil:

Vprašanje, koliko stane samo čip na kartici. Me res zanima, koliko cene predstavlja samo GPU čip na celotni kartici...

Tega nihce ne ve natancno oz. tudi % , ki ga v celotnem izdelku predstavlja gpu ni konstanten ampak se spreminja z izkoristkom.
Moje cisto laicno predvidevanje za recimo gtx680(500EUR prodajna):
PCB = 15EUR
RAM = 30EUR
Hladilnik = 15EUR
Embalaza = 5EUR
vse ostalo + testiranje = 15EUR
-----skupaj = 80EUR
Ce je proizvodni strosek celotne kartice res okoli 300EUR(mislim, da je manj), potem je gpu okoli 200EUR.

Jst je izjavil:

Par 10 USD. Čipsete Intel prodaja za nekje 50 USD, kar je sploh zdaj, ko imaš efektivno samo še južni most, nenormalno drago (podobne cene so dosegali kompleti dual chip verzij). GPU-ji so dražji, IMO tam nekje okrog 100 USD (v primeru Tahitijev in GK104). Zadeva je pač velika :)

sennheiser ::

Sam useen glede na količino... sj nvidia zasluži dosti od gpu isto amd... Ampak računajte da je v ceni 500€ 20% davka, poleg davka trgovc pobere vsaj 40%. Za primerjavo koliko trgovec pobere... če se pogleda na kako spletno trgovino je pri usakmu artiklu skor med 15 do 20% popusta glede na "redno" ceno. Dostikrat se da zbarantat še za usaj 10% popusta. In v tem primeru trgovina še zbijemo ceno za 30% še vedno ma cca 10-20% rabata na izdelku. Mogoče edino kaka gtx690 je mal mn lufta. Prevoz ubistvu ne stane skoraj nič, ker se to razdeli na količino. Potem je pa še mal marketinga.

Mnja tega ne moreš kar tako izvedet. :) Tudi cena za wafer ti nič ne pomaga, ker je v tem primeru spet dana čez palec (oziroma čez pest >:D). Ponudba, povpraševanje in stvar individualne pogodbe med TSMC in stranko.
Enkrat je nekdo na Beyond3D objavil eno tabelco, katere avtor se mi zdi da je bil Jon Peddie Research, pa je sedajle nikakor ne najdem. Ampak 200€ za GPU je way over the top tudi za monstrume ala GF100/GF110.

Ah... Končno google power zmagal:

Klik
Vir je pa Mercury Research.

Nisem si upal prej napisati, ampak sem razmišljal v rangu 20% za high end 680. Vidim, da nisem dosti falil. Sicer je pa to itak poslovna skrivnost in so verjetno v tej tabeli samo predvidevanja.

Senitel je izjavil:

Enkrat je nekdo na Beyond3D objavil eno tabelco, katere avtor se mi zdi da je bil Jon Peddie Research, pa je sedajle nikakor ne najdem. Ampak 200€ za GPU je way over the top tudi za monstrume ala GF100/GF110.

si bral mogoce kaj od tistega codefied na b3d, ki pravi, da bo avx2 (in do 14 jeder na haswellu) naredilo compute graficne kartice obsolete? glede na to, da naj bi bile le-te primerne bolj ali manj samo za velike datasete (brute-force), avx2 pa zdruzuje dobre lastnosti proca in graficne (skalarno in vektorsko racunanje)?
kaj je tvoje mnenje o tem?

Nisem bral, kakšna je pa utemeljitev? Ker AVX2 je (še en) vektorski extension. Sicer je cool ampak 14 core 8 wide SIMD bo še vedno precej hudo za današnjimi GPU-ji.
V GPGPU svetu je danes precej problem, da moraš za vsak k**** letet na CPU, kar stane že zaradi PCI Express vodila vmes. Na Keplerjih 1.1 se bo pa dalo iz kernela prožit nove kernele.
Generalno je pa itak software stack problem. Koliko je AVX uporabljan v teh okoljih?

utemeljitev je predvsem to, da bo lazje programiranje in ne bo stallov zaradi tega letenja na proc. tako bi dobil best of both worlds, hkrati bi pa rabil dodati samo en flag pri compilanju.
koliko se uporablja, ne vem. v hpc programih, ki jih uporabljam obcasno jaz (abaqus, ansys) se ne zaradi legacy issues.
pa efficiency gpujev ni lih stellar, to je tut en argument. spet pcie in procesor problem.

http://forums.anandtech.com/showthread....
tle je neki.

Zgodovina sprememb…

««
31 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Radeon HD 7900 (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Strojna oprema
2487350747 (230700) rdecaluc
»

Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Strojna oprema
675133937 (108949) Pro_moted
»

AMD-jeve kartice spet cenejše (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10428516 (24610) Shkorc
»

Nvidia predstavila prvega keplerja: GTX 680

Oddelek: Novice / Grafične kartice
4516152 (13259) Isotropic

Več podobnih tem