Forum » Pomoč in nasveti » Omrežje (wifi)
Omrežje (wifi)
jkacic22 ::
Lp! rabim pomoč pri razumevanju izvrševanja svojega načrta... in ta je :
imam adsl modem od Siola, na katerem imam 4 izhode (2 tv /2 internet) , no in na enem izhodu za internet
imam moj računalnik, na drugega pa imam priključen ruckus MediaFlex WI-FI router(imam še en računalnik v drugi sobi), na ruckusu imam spet 4 izhode ... zanima pa me če je možno da bi nanj priklopiu še en računalnik (preko omrežnega kabla!).Na tem računalniku pa imam WIFI kartico z močnejšo anteno ki sem jo sam naredil, ter je za daljše razdalje in bi preko nje poslau internet do skupnih prostorov kjer je računalnik z WIFI kartico ... prilagam sliko
bi šlo če bi " podaljšau internet" iz ruckus-a ,ki je router(predvidevam da so lahko 4 rač. v LAN-u ker ima 4 izhode +wifi, preko WAN izhoda pa linijo od modema, torej bi naj internet delovau tako na LAN istočasno kot preko WIFI) na drug računalnik preko omrežnega kabla, v tem računalniku pa imam tudi PCI WIFI kartico na katero sem pritrdiu močnejšo "long range" anteno, ker rabim internet 300 m narazen kjer je rač. z WIFI kartico in anteno
hvala sa odgovore in nasvete ! LP
imam adsl modem od Siola, na katerem imam 4 izhode (2 tv /2 internet) , no in na enem izhodu za internet
imam moj računalnik, na drugega pa imam priključen ruckus MediaFlex WI-FI router(imam še en računalnik v drugi sobi), na ruckusu imam spet 4 izhode ... zanima pa me če je možno da bi nanj priklopiu še en računalnik (preko omrežnega kabla!).Na tem računalniku pa imam WIFI kartico z močnejšo anteno ki sem jo sam naredil, ter je za daljše razdalje in bi preko nje poslau internet do skupnih prostorov kjer je računalnik z WIFI kartico ... prilagam sliko
bi šlo če bi " podaljšau internet" iz ruckus-a ,ki je router(predvidevam da so lahko 4 rač. v LAN-u ker ima 4 izhode +wifi, preko WAN izhoda pa linijo od modema, torej bi naj internet delovau tako na LAN istočasno kot preko WIFI) na drug računalnik preko omrežnega kabla, v tem računalniku pa imam tudi PCI WIFI kartico na katero sem pritrdiu močnejšo "long range" anteno, ker rabim internet 300 m narazen kjer je rač. z WIFI kartico in anteno
hvala sa odgovore in nasvete ! LP
g. Oden ::
Uf, 300 m je pa kar konkretna razdalja. Me res zanima, če bo to vleklo. Če pravilno iz slike razberem je ta 300 m razdalja med PC3 in PC4? Tebe pa zanima, če bi lahko povezal PC3 na router s kablom? Iz zgoraj napisanega bi to moralo it, saj ima router še proste LAN izhode. Ne vem pa kako bo vse to delovalo na eni vhodni liniji, ker koliko razberem gre za kar nekaj računalnikov + tista 300 m razdalja. Upam, da sem vsaj malo pomagal. Dosti vem da nisem.
Gapi ::
Utp kabl nese do 100m. Kolk nese ruckus maš tud že verjetno občutek. Wifi na 300 metrov brez ovir pa tud ni problem. Tebe verjetno zanima konfiguracija ruckusa ali kaj drugega. Ruckus LAN porti so verjetno kot switch. Torej WAN port na ruckusu povežeš na ADSL modem in ga nastaviš kot router. V PC3 maš eno mrežno kartico in eno brezžično kartico. In z brezžično kartico vzpostaviš ad-hoc povezavo med PC3 in PC4. Nimam pa blage veze kako boš uredil z IP-ji ozeroma kako boš delil internet na brezžični kartici.
OK nakladanje je tole. Situacija rešljiva z mnogo idej in znanja.
OK nakladanje je tole. Situacija rešljiva z mnogo idej in znanja.
No person is rich enough,to buy back his past.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gapi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111Oddelek: Omrežja in internet | 5045 (4248) | CyberDuck |
» | ROUTER in signal (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8296 (7807) | Frenckie |
» | AMIS Ruckus Wireless MediaFlexOddelek: Omrežja in internet | 14108 (7493) | galex4 |
» | Siol TV brezžično do prenosnikaOddelek: Omrežja in internet | 10147 (6936) | trnvpeti |
» | Siolov IPTV preko WlanaOddelek: Omrežja in internet | 3790 (3448) | Zm3-D3n |