Forum » Programiranje » Javascript Tabela
Javascript Tabela
minghags ::
Lep pozdrav!
Zanima me, če mi lahko kdo pomaga pri tej nalogi. In sicer noče mi pobarvati tako, da bi bila tabela kot šahovnica. Zdaj pobarva vsaki drugi stolpec. Hvala
Zanima me, če mi lahko kdo pomaga pri tej nalogi. In sicer noče mi pobarvati tako, da bi bila tabela kot šahovnica. Zdaj pobarva vsaki drugi stolpec. Hvala
<html> <head> <title>Vaja 6.1</title> <style type="text/css"> #tabela tr:nth-child(even) td:nth-child(odd), #tabela tr:nth-child(odd) td:nth-child(even) { background-color: green; } </style> <script type="text/javascript"> function vpisVelikosti() { x=prompt("Vnesi stevilo širino:") y=prompt("Vnesi stevilo dolžino:") for(var i=0; i<x; i++) { document.write("<table id=tabela border=1 cellpadding=0 cellspacing=0>") document.write(" <tr>") for (var j=0; j<y; j++) { document.write(" <td width=40 height=40>") document.write("</font>") document.write(" </td>") } document.write(" </tr>") document.write("</table>") } } </script> </head> <body > <div><script> vpisVelikosti(); </script></div> </body> </html>
minghags ::
potem pa samo če mi lahko še kdo pri tem pomaga:
hvala. dobro je tudi samo napotek pod kaj iskati.
Nadgradite nalogo 4 tako, da ob kliku na poljubno celico tabele le-ta spremeni barvo ozadja v rdečo. Na sliki lahko vidite primer, kjer so bile kliknjene tri celice. (5t - O)
Nadgradite prejšnjo nalogo tako, da v primeru ponovnega klika na isto celico povrne prejšnji stil (da se celica iz rdeče pobarva v barvo, ki je bila pred klikom). Funkcionalnost implementirajte s pomočjo JS funkcije z imenom zamenjaj. (10t)
hvala. dobro je tudi samo napotek pod kaj iskati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pretvorba skripte iz Powershell v BashOddelek: Operacijski sistemi | 1425 (1231) | c3p0 |
» | getElementsByTagName ne dela v ChromuOddelek: Programiranje | 1702 (1440) | win64 |
» | CSS3 VajaOddelek: Programiranje | 1047 (848) | minghags |
» | JavascriptOddelek: Programiranje | 1195 (1008) | amacar |
» | Javascript problemcekOddelek: Programiranje | 1622 (1415) | tempoFlow |