Forum » Programiranje » C++ (terminal) uporaba tipk za ukaz
C++ (terminal) uporaba tipk za ukaz
worxer ::
Lep pozdrav, mene zanima ali bi mi mogoče kdo lahko podal kakšno rešitev, da bi uporabil tipko "P" kot ukaz, da bi mi v terminali izpisalo poljubno besedilo, jaz sem nekaj že začel v tem, a rešitve sem našel smao za smerne tipke UP, DOWN, LEFT, RIGHT. Uporabljam DEV C++.
Hvala!
Hvala!
Vesoljc ::
dej mal bolj podrobno razloz, ksn primer recimo
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
recmo d ko delam v terminalu, da mi nebi bilo treba vpisat P pa stisnt enter, da bi samo prtisno P.
#include <iostream> #include <stdio.h> #include <conio.h> using namespace std; enum { KEY_ESC = 27, KEY_P = 256 + 50, KEY_S = 256 + 83, ARROW_LEFT = 256 + 75, ARROW_RIGHT = 256 + 77 }; static int get_code ( void ) { int ch = getch(); if ( ch == 0 || ch == 224 ) ch = 256 + getch(); return ch; } main() { cout << "Igra: 3 v vrst - Krizec, krozec" << endl; cout << "Za zacetek igre pritisnite tipko ENTER." << endl; cout << "Za pomoc pritisnite tipko P." << endl; cout << "Za zaprtje aplikacije pritisnite tipko ESC." << endl; int ch; while ( ( ch = get_code() ) != KEY_ESC ) { switch ( ch ) { case KEY_P: printf ( "UP\n" ); break; case KEY_S: printf ( "DOWN\n" ); break; case ARROW_LEFT: printf ( "LEFT\n" ); break; case ARROW_RIGHT: printf ( "RIGHT\n" ); break; } } return 0; system("pause"); }
Tle za arrow dela za tipke pa ne, in sem za probau gor vstavit desetiški znak in šestnajtiški za črko P in S.
Senitel ::
-Kaj za vraga je point 256 + neki?
-Šestnajstiške številke se začnejo z 0x... 50 decimalno definitino ni P...
-Šestnajstiške številke se začnejo z 0x... 50 decimalno definitino ni P...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prikaz programa v windowsihOddelek: Programiranje | 1284 (1202) | s51as |
» | Kurzor in ASCII vrednostOddelek: Programiranje | 942 (846) | bi0s |
» | [c++] problem: pretvorba iz malih v velike crkeOddelek: Programiranje | 2142 (1789) | Makina |
» | Problem z DOSom in katera knjiga za C++Oddelek: Programiranje | 1850 (1648) | Fury |
» | [c++] Kako ugotoviti katera tipka je bila pritisnjenaOddelek: Programiranje | 1497 (1269) | 64202 |