» »

Pleksi

Pleksi

rhabdo ::

Ojla! Veliko jih je že spraševalo vse mogoče o pleksi steklu in zdaj bom še jaz nekaj vprašal. Na Gerbičevi ulici je trgovina Pečenko, ki se ukvarja s pleksijem. Mene pa zanima ali imajo oni tudi "barvni" pleksi? Tko svetlo moder ali pa kaj podobnega oz. kje to lahko dobim?? A je že kdo bil pri temu Pečenkotu? A tudi odrežejo pleksi po želji? A mi kje lahko kar okrogle luknje za 2 ventilatorja zrežejo? Pa cene me seveda zanimajo!:))
No če ima kdo kaj več izkušenj naj mi prosim odgovori!

Hvala

msmiha ::

Kje pa je ta trgovina, ker če se dobi tam ta Plexi bi ga jaz tud mel;)
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

km- ::

Sej ni tezko prasat v trgovini.. pejdi prasat! Pa plexi se da tudi pobarvat z prozornimi nalepkami kot so za zatemnitev sip na awtu..

morphling1 ::

No ni ravno trgovina, ma proizvodnjo ter seveda tudi prodajo, imajo tudi barvni pleksi, odrežejo po želji na cnc mašino, lahko ti režeju tud kroge samo odvisno a mora za to že programirat cnc mašino ali ima kake kronske svedre, pa ti takoj naredi. Cene pleksija pa ima glede na debelino, vem samo za 15mm debel pleksi, ki je okrog 100 eurov/m2
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

rhabdo ::

Najlepša hvala za odgovore. Upam da bom že jutri imel čas za ogled "trgovine"!
LP

kokos ::

Pa da ne bos prevec razocaran nad "trgovino", ker to v resnici ni - zgolj delavnice, iskreno povedano precej stare, razsute in polne navlake. So pa kljub temu sposobni narediti odlicen izdelek. Imajo CNC - posljes risbo v CorelDraw-u pa ti naredijo kar ces, lepo spolirajo robove, lepijo spoje z nevidnim leiplom,...:))
Preizkuseno precejkrat, za marsikatero rec so bili bistveno cenejsi od ostalih pleksi mojstrov ;) (za bolj komplicirane CNC izdelke...), ceno materiala, ki ga samo odrezejo imajo pa itak vsi bolj ali manj enako.

boha ::

zadnjič sem pri Mlacomu videl pleksi ohišje v navezi z neon ventilatorji. sicer je 52k, ampak so se mi sline zelo pocedile. če bi ga recimo dal delat v taki delavnici, bi zadeva prišla ceneje kot 52k? matr je huda zadeva...

TribesMan ::

Haha za 52jurjev te bo un dvakrat v rit brcnil.
Cena materiala za midi tower (lasersko obdelano, ali rezkano) je okoli 45 jurjev (pleksi 10 in 5mm, večina ga je itaq 10mm) pol je pa še limanje ki pa najbrž tud ni pod 20k za eno kišto.Tak je to če se dela v majhnih serijah.

Drgač ti pa jest lohka potrdim da je pleksi ohišje živ fuk za nardit, sva se s frendom lotla delat čez poletje in je jeba. Sva vse kupila lasersko rezano potem pa sva sama limala v drugem poizkusu nama je že uspelo, tak da je prav fancy ohišje, sam kaj k sva prej okol 50 flik stran fuklna k sva se še učila limat.

Sej slike lohka vidiš tud na slo-tech strani mal pobrskaj po arhivu v forumu.(slikana je sicer taprva proba limanja tak da lohka vidiš kaj se zgodi, če se neuki ljudje lotijo obdelave pleksija.

No ce hoces ti ga tud prodava, ker je ohišje le eno midva s frendom sva pa dva. za kakih 45jurjev mogoče:\
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena plexi-ja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
306942 (6353) CaqKa
»

Plexi (Akrilno) ohišje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71199 (1066) e-jay
»

Pleksi ohišje: FAQ :)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
162617 (2325) TribesMan
»

Doma narejeno pleksi ohisje.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
142407 (1971) matic
»

UH Ponovno moja kišta lepo urejeno!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
361651 (1074) Tomi

Več podobnih tem