» »

Kako pogosto menjavate službe?

Kako pogosto menjavate službe?

damjan1980 ::

Zanima me tako čisto informativno. Visite 15 let v eni firmi, stagnirate, napredujete, ali menjavate pogosteje? Se vam zdi da so mlajši zaposleni bolj fleksibilni? Jaz recimo opažam da tukaj v naši firmi visijo eni in isti tudi preko 30 let, mlajši pa pridejo in redko ostanejo dlje kot par let

Good Guy ::

vsake 3 mesce... odvisno od projekta
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

MIHAc27 ::

1. služba 5let
2. služba 1.5let
3. služba trenutno 4 leta.

Dobit prvo službo je bil itak projekt. Ostale mnogo lažje.
Je pa res, da ko imaš enkrat družino malce težje gledaš na menjavo saj so še drugi odvisni od tebe.

opeter ::

Nisem zaposlen. Delam pa preko avtorskih pogodbah, če se mi bo izšlo, pa bom od začetka naslednjega leta samozaposlen.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

figula ::

Fleksibilnost mlajših je žal povezana tudi z delodajalci, ki želijo le "mlad, perspektiven" kader. Jaz sem pri 26 letih delovne dobe zamenjala 7 služb, a so mi pred leti povedali, da sem pri 40. prestara in več ne sodim med "zaželeno zaposlitveno maso" in več nimam "zaposlitvenega potenciala". Tudi tako je to!

Ne trdim, da je takšno debilno razmišljanje pravilo v SLO, ampak na žalost jih je pa dosti in preveč.

RejZoR ::

Pozabljajo pa da si verjetno zaradi tega bistveno bolj izkušen kot nek mladiček ravno iz faksa in zarad tega rabiš bistveno manj privajanja, sploh če se javiš na delovno mesto, ki je povsem tvoje področje.
Je pa tud zgrešeno s starostjo to, da nam podaljšujejo delovno dobo v nedogled, za zaposlit si pa kao prestar. Če bojo vsi tko delal bo problem zaposlit folk pa čeprav bo šlo za dejasnko zelo dober kader.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

ThinkPad ::

Izkušen star kader lahko pomeni tudi drag kader. Nekateri raje vzamejo dva, tri nevedne teličke za isti dnar, potem pa bo že nekako...

Isotropic ::

damjan si slucajno strojnik/ gradbenik? ker taka praksa (30 let/ par let) je kar pogosta hehe

RejZoR ::

ThinkPad je izjavil:

Izkušen star kader lahko pomeni tudi drag kader. Nekateri raje vzamejo dva, tri nevedne teličke za isti dnar, potem pa bo že nekako...

Mja no, v svoji branži poznam po drugih centrih zelo izkušen folk, pa ne verjamem, da imajo bistveno višje plače zaradi tega. Ampak dejansko obvladajo sceno in se nekdo, ki je s tem ravno začel delat ne more merit niti približno. In če daš tako osebo delat nekam drugam se mora samo privadit na nov prodajni proces, ki ga ima vsaka firma malce drugačnega. AMpak to je še najmanj, če obvaldaš tehnologije in robo, ki jo tržiš.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Invictus ::

Sam sem v Sloveniji tudi postal nezaposljiv. Malo zaradi moje krivde (pač hočem preveč denarja in urejene razmere - beri normalne šefe), malo pa zaradi delodajalcev, ki ponujajo mizerne plače.

Imam pa dovolj izkušenj, tudi mednarodnih, da bi me lahko ponucali. Sam nekako me nočejo, ker imam dolg jezik, in dvomim o šefovih odločitvah. Code monkey pa ravno ne bom, če ne bo nujno potrebno.

Tako se je pač treba udinjati v tujini. Plačilna disciplina na vrhuncu. Super.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

dvomim da boš z dolgim jezikom in kjubovanju šefu kam dlje prilezel v tujini. Poznam pa enega takega tudi sam. Enostavno je prepameten za ta svet. Naj še omenim da je tip na robu, milimeter oddalen od tega da postane klošar. Ja...včasih se pač splača bit tiho in delat tudi za "mizerno" plačo.
Opažam pa sam da je pri nas tudi velik problem nefleksibilnost starejše delovne sile. Menjat službo je itak mission impossible, če pa je to še izven delovnega časa 7-15 in več kot 10 min od doma pa je itak katstrofa in potem v kombinaciji z blazno zaščitno starejših, že padajo grožnje z tožbami, sindikati in kaj jaz vem kaj. in potem je res za razmislit, kot je nekdo gori napisal: 1 starejšega, ali 3 mladiče

figula ::

damjan1980 je izjavil:

in potem v kombinaciji z blazno zaščitno starejših

joj, daj prosim povej kje se da dobiti takšna zaščita, jo grem koj iskat 8-O

moraš izpolnit te kriterije:

1. dosežeš mejo let
2. včlaniš se v sindikat
3. pogodba za nedoločen čas

doživljensko garantirano lahko praskaš jaja in za to dobiš plačo,če firma seveda ne gre po gobe

Aston_11 ::

Službo je najbolje zamenjati takrat, ko brez pametnih razlogov začneš v njej pregorevati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Etika do potencialnega delodajalca (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6621832 (19269) Furbo
»

Na delo v tujino (strani: 1 2 )

6414002 (11930) marvin42
»

iskanje zaposlitve

265672 (4531) St235
»

Slovenci, penzionisti po mentaliteti