Forum » Loža » Stanje zdravstvenega zavarovanja, prijava in odjava
Stanje zdravstvenega zavarovanja, prijava in odjava
c00L3r ::
Naletel sem na eno zanimivo težavo in to je, da si ne morem zagotovit zdravstvena zavarovanja. Rekli boste, zakaj pa ne?
Preprosto:
Do konca novembra sem bil redno zaposlen in prispevke za zavarovanje mi je plačeval delodajalec. Zadnji dan zaposlitve se lepo oglasim na OE ZZZS in povem, da ne bom več zaposlen in da si bom sam plačeval zavarovanje. To seveda ne gre, saj te mora delodajalec odjavit. Kaj če me je on danes odjavil, ponoči potrebujem neko zdravniško pomoč, ki me bo stala nekaj 1000€. Teh nimam.
Referent na ZZZS mi je povedal, da lahko preko SMS-a preverim stanje svojega zavarovanja: link. To bi bilo mogoče celo res, če bi sistem deloval. Jaz dobim vedno odgovor: "Storitev trenutno ni na voljo. Prosimo poskusite kasneje". Lahko kdo drug preveri če mu dela?
Neumno se mi zdi predvsem to, da ne moreš it na ZZZS in rečt "Ko me delodajalec odjavi, si bom sam plačeval". Moraš obvezno čakat, da te odjavi in se greš nato prijavit. Zdaj jih bom pač vsaki dan zjutraj klical, ker drugače ne morem do podatka o stanju zavarovanja.
Nisem paranoičen
Vem da je zelo mala verjetnost, da bom res potreboval zdravniško pomoč. Imam pa naslednji teden reden pregled pri okulistu. Pri moji sreči, bo ravno tisti dan poteklo zavarovanje.
Sem jaz edini, ki se mu zdi sistem narobe zastavljen? Ali pa me naj obvestijo, ko mi poteče, pa mi dajo potem nek teden dni na voljo, da lahko uredim stanje (beri se spet oglasim na ZZZS).
Preprosto:
Do konca novembra sem bil redno zaposlen in prispevke za zavarovanje mi je plačeval delodajalec. Zadnji dan zaposlitve se lepo oglasim na OE ZZZS in povem, da ne bom več zaposlen in da si bom sam plačeval zavarovanje. To seveda ne gre, saj te mora delodajalec odjavit. Kaj če me je on danes odjavil, ponoči potrebujem neko zdravniško pomoč, ki me bo stala nekaj 1000€. Teh nimam.
Referent na ZZZS mi je povedal, da lahko preko SMS-a preverim stanje svojega zavarovanja: link. To bi bilo mogoče celo res, če bi sistem deloval. Jaz dobim vedno odgovor: "Storitev trenutno ni na voljo. Prosimo poskusite kasneje". Lahko kdo drug preveri če mu dela?
Neumno se mi zdi predvsem to, da ne moreš it na ZZZS in rečt "Ko me delodajalec odjavi, si bom sam plačeval". Moraš obvezno čakat, da te odjavi in se greš nato prijavit. Zdaj jih bom pač vsaki dan zjutraj klical, ker drugače ne morem do podatka o stanju zavarovanja.
Nisem paranoičen
Sem jaz edini, ki se mu zdi sistem narobe zastavljen? Ali pa me naj obvestijo, ko mi poteče, pa mi dajo potem nek teden dni na voljo, da lahko uredim stanje (beri se spet oglasim na ZZZS).
Tudi meni dela zdaj preverjanje preko SMS-a. Je pa še vedno neumno, da moraš čakat da te delodajalec (zavezanec) odjavi. Zakaj se te ne moreš sam odjavit in nazaj prijavit?
Danes sem bil spet na ZZZS in sem se lahko prijavil. So mi povedali, da me je delodajalec odjavil. Tista SMS storitev pa je še vedno javljala, da imam urejeno zavarovanje.
Če bo še kdo drug to ureja, je dobro da ve, da se na SMS informacijo ne more zanest.
Če bo še kdo drug to ureja, je dobro da ve, da se na SMS informacijo ne more zanest.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Davčno svetovanje - delo/selitev v tujino (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 45939 (30575) | SmeskoSnezak |
| » | Socialna pomoč (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 41294 (22088) | St235 |
| » | EndokrinologOddelek: Loža | 15121 (13580) | Pithlit |
| » | ZavarovanjeOddelek: Loža | 6114 (4929) | paraboŁa |
| » | Zobozdravnik pomočOddelek: Loža | 2479 (1793) | first_line |