Forum » Pomoč in nasveti » Hitrost ventilatorja na procesorju- pomoč, prosim..
Hitrost ventilatorja na procesorju- pomoč, prosim..
ttommy ::
Moja hčerka ima računalnik z AMD Athlon 64 2800+ procesorjem. Pred kratkim sem ji menjal napajalnik in takrat sem po nesreči pretrgal en kabel, ki gre od ventilatorja na osnovno ploščo. Prej, ko sem ga imel jaz, sem imel vmes med ventilatorjem in osnovno ploščo speljan ven potenciometer za uravnavanje hitrosti ventilatorja- da mi je delal zmeraj na najnižjih hitrostih. Potem, ko sem dal računalnik hčerki, sem potenciometer vzel ven in kable zvezal, ter zaščitil z izolir trakom. Tako sem tudi lahko potem enega pretrgal. Prej nisem opazil, ko pa se je ventilator zmeraj vrtel z najvišjo hitrostjo, sem videl, da rdeči kabel ni povezan z drugo polovico. Zato sem ga zvezal in ponovno zalepil z izolir trakom. Še vedno se vrti s polni hitrostjo, temperature procesorja so pa od 47-52 stopinj. V BIOSu ne vidim možnosti Smart fan control več.
Ist mi v Windowsih ne odpre programa od Gigabyte osnovne plošče Easy Tune5, da bi tam lahko pogledal kaj v vezi s hitrostjo ventilatorja...
Kaj lahko naredim? Ker je preveč moteč zvok ventilatorja..
Ist mi v Windowsih ne odpre programa od Gigabyte osnovne plošče Easy Tune5, da bi tam lahko pogledal kaj v vezi s hitrostjo ventilatorja...
Kaj lahko naredim? Ker je preveč moteč zvok ventilatorja..
Gamer
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VDSL upload problemOddelek: Omrežja in internet | 1716 (1222) | Alien123 |
» | kabli prebijajo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8768 (7850) | telexdell |
» | Regulacija ventilacije za cliotaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2520 (2112) | amigo_no1 |
» | izolir trak:)))Oddelek: Strojna oprema | 2779 (1525) | Highlag |
» | zviti kabli za diskOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1928 (1515) | AlienRex |