Forum » Loža » Hofer ponudba
Hofer ponudba
Temo vidijo: vsi
kixs ::
Enkrat sem po pomoti vzel 4 ali 6-pack teh manjsih piksn River Cole. Sem eno stezka popil. Ostalo pa potalal v sluzbi. Ce ze kdaj pijem colo, je kar Coca-Cola. Ceprav tudi original ni vec to kar je bil vcasih. Se mi zdi premalo CO2-ja.
BuDi79 ::
Če bi bilo to res, nebi obstajale avtomat pumpe (pri Hoferju) s 3c nižjo ceno goriva, a boste sedaj rekli da te črplake Hofer subvencionira, da stranke potem ko natočijo gorivo še k njim gredo.Saj ne obstajajo avtomat pumpe s 3c nižjo ceno goriva. (niti ne obstajajo več Hoferjeve pumpe)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Tody ::
Bolj kot vam hoffer tupi da je diskontni prodajalec bolj težite kako točno vaše znamke nima... On so se vzpel na tem da so na trgu našel ogromne pošiljke, ki jih originalni naslovniki niso prevzel ali pa niso mogl prevzet pa so so jih potem oni in razpeljal par ton škampov v svoje trgovine, ki so jih dobil poceni in prodal po dražji ceni čeprav še zmeraj nižji kot pa konkurenca.
Zdej pač če je vaša žena navajena na ariel pralni prašek ga bo vrjetno še zmeri prodajal špar / mercator. Večina družin tudi naredi več obiskov trgovin, sploh če se držijo skupaj. Lih tisti ta šparovni se potem s kakimi kuponi in karticami zapodijo v 5 različnih trgovin da prišparajo 5 eur.
Zdej pač če je vaša žena navajena na ariel pralni prašek ga bo vrjetno še zmeri prodajal špar / mercator. Večina družin tudi naredi več obiskov trgovin, sploh če se držijo skupaj. Lih tisti ta šparovni se potem s kakimi kuponi in karticami zapodijo v 5 različnih trgovin da prišparajo 5 eur.
starfotr ::
Kratkoročni plan je bil da pridejo v Slovenijo z nizkimi cenami in z ljudem željno "kvalitetno nemško robo" (pravzaprav to ni ampak v očeh YU narodov je Nemčija sveta dežela. Tam tudi drek diši.). Ljudje so seveda navalili v trgovine ko prašiči na buče. Nato so jih še nekaj časa držali v tem raju z nizkimi cenami, potem so začeli dvigovat cene in tudi spreminjat ponudbo trgovine. Dodali so lokalne in tudi globalne priznane znamke, dodali so pekarno, palete so skrili očem kupcev - da trgovine ne zgledajo kot diskonti in je višja cena upravičena. Dodali so tudi več polic in podobnih odlagalnih površin za izdelke. Odprli so ogromno novih poslovalnic. Kar seveda vse stane. Dosegli so vrh, očitno je bil nekaj % odliv kupcev preveč.
Sedaj zelo verjetno gredo nazaj k svojim koreninam, saj so apetiti po denarju in širjenju visoki. Zelo se širijo tudi izven Evrope, v ZDA, Avstraliji, Kitajski.
Sedaj zelo verjetno gredo nazaj k svojim koreninam, saj so apetiti po denarju in širjenju visoki. Zelo se širijo tudi izven Evrope, v ZDA, Avstraliji, Kitajski.
MadMen ::
Kolikor vem je trenutno slovenki Hofer eksperiment za skupino(umik priznanih znamk), če bo šlo skozi mislijo tudi drugje implementirat. Očitno je slovenski trg dovolj majhen, na pojejo morebitno izgubo.
delavec44 ::
Jaz v lokalnemu ne opažam, da bi bila kaj manjša gužva na blagajni. Me pa isto jezi, če kakšne njihove stvari ni. Za priznane znamke in cigarete mi je vseeno.
Kolikor vem ...
Hja, ne vem če veš pravilno. Se ne dogaja samo pri nas.
https://www.reddit.com/r/UKFrugal/comme...
https://www.reddit.com/r/aldi/comments/...
https://www.dailymail.co.uk/lifestyle/f...

D3m ::
Kolikor vem je trenutno slovenki Hofer eksperiment za skupino(umik priznanih znamk), če bo šlo skozi mislijo tudi drugje implementirat. Očitno je slovenski trg dovolj majhen, na pojejo morebitno izgubo.
Ahhhhh ja.
Lidl it is then
|HP EliteBook|R7 8840U|
Sc0ut ::
mojsterleo je izjavil:
Brandi točno vedo kaj je "hyper pallable" hrana, največja ironija je, da so te sestavine tudi najcenejše, vam jo pa kasirajo kot čisto zlato, butale.
Težko me boš prepričal, da je River cola boljša od Coca cole (zero).
Tudi Spar budget oranžada se ne more primerjat z Fanto.
Še vedno bolj zaupam blagovnim znamkam, sigurno so več pod nadzorom raznih inštanc in pod lupo javnosti. Thomy majoneza je sigurno boljša kot generična.
Glede namazov je pa tako, če rabiš res odličen lešnikov namaz, kupi takega z 50% ali več lešnikov za 8 eur po kozarčku in je stvar rešena.
meni sta ta river cola in ona iz Lidla top. Pa se skoraj zastonj sta naprav originalu.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
ššš ::
Haha. Ravno slovenski trg, ki cel gor stoji na "kupujem slovensko", "domače", "iz dežele", ... Ne vem če so to dobr premislil.
No, smetim pa nadlje to temo, ker sem lih dons mel en tak kratek stik. Preblisk. Pr nas se je od vedno kupvalo v Merkatorjih, ker so bli družinski člani tam zaposleni. Potem sem se odselu in dobil Hofer čez cesto. Pa Merkator je postal drag. Praktično 10let zdej že furam Hofer. Totalno mi sedejo ultra hitre blagajne. Edina štacuna, kjer vem, da bom čez 2 minute zunej, če to želim. Nobenih upokojencev in kartic pik in točk na blagajni. Top. Tok top, da sem požru recimo zame hud problem, da nimajo normalnega kruha. Ala Krjavl, pa to. Tut meso je bolj tako tako, samo ga ne pojem tok. No,...sej ni važn. Uglavnem dons v duhu ponovoletnega hujšanja odprem Hofer katalog in dropnem čeljust. Sej fuckin sploh nimajo normalne hrane. Pejte sami pogledat: instant pice, transmaščobne čokoladke, ultraprocesirane salamce, chicken nuggets, chicken wings, doručak, u plastiko zavit kruh, gazirane pjače... Ok, se je pirina moka in piščančja krilca. Samo to je pa skor use. Normalne zdrave hrane je kake 10posto max. V izboru trgovine vidim kr močan razlog za mojo prekomerno telesno težo. Obilje p
ocen, ultraprocesirane hrana. To, čemur smo se še pred nedavnim režal, da majo samo v Ameriki. Pa se režte in zavijejte z očmi kokr hočte. Jest bom šaltal na Merkatorjev 5 evrski črni kruh in Alpsko mleko. Howgh.
V Hoferju ne najdeš normalne hrane in zato si debel? V Mercatorju imajo pa drugačen shujševalni kruh in mleko. OK.
windigo ::
Čaki, hočeš rečt, da niti ne gre za neumnost lokalnega vodstva, ampak za neumnost globalno korporativnega vodstva?
Sicer sem v sporu med Coco in Colo na strani 90-kilske kelnarce iz Münchenske pivnice, ki je na naročilo: "Coca Cola", rekla "Haben wir nicht, Bier oder Wasser?", če sem seveda prav prevedel iz Bavarščine, ampak problem obstaja tudi širše in kruh raje pečemo doma, hrano pa vlečemo skupaj iz večih koncev, čemur pa včasih ni bilo tako, od kod drugod kot iz Hoferja sem kaj prinesel bolj izjemoma kot praviloma. No, kokr čjo.
Dobro, da niso javno podjetje, sicer bi se na glas drl: beži in shortaaaj.
kixs ::
Zaenkrat redno kupujem skuto in grski jogurt v 1kg loncku, pa pekoco (red) cili omako. Pred kaksnim mesecem ni bilo skute nekaj tednov in mi konkurenca ni bila vsec. Drazja :(
Slovensko se konča kaj hitro pri ljudeh. Važna je samo cena. In je potrošnik kaj kmalu v tujih izdelkih, ki so jih naredili ali pridelali sužnji v dvomljivih razmerah. Samo, da je 1 cent ceneje.
windigo ::
Slovensko se konča kaj hitro pri ljudeh. Važna je samo cena. In je potrošnik kaj kmalu v tujih izdelkih, ki so jih naredili ali pridelali sužnji v dvomljivih razmerah. Samo, da je 1 cent ceneje.
Sorry, ampak tako cenjeno "Alpsko mleko" so, še preden so mlekarno prevzeli Francozeki, spremenili v meni neužitno brozgo iz mleka neznanega porekla, da je bil Dukatov iz "Velebitskih pašnikov" ene dva, tri razrede boljši. In ko je prišel Hofer s solidnim e-genovim bio mlekom, sem spet lahko spil samo mleko (Lejko in Planika mi pa sploh nikoli nista sedla), prej pa samo brizg v kofetu.
Povsod v industriji se kakovost slabša, ker se zasleduje večje dobičke. To je dokazano, da danes uživamo kakovostno slabše in bolj siromašne izdelke. To se dogaja na celi liniji, čisto povsod.
Tudi nekatere Hofer znamke polnijo slovenski pridelovalci. In obratno za nekatere slovenske znamke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
ššš ::
V Hoferju ne najdeš normalne hrane in zato si debel? V Mercatorju imajo pa drugačen shujševalni kruh in mleko. OK.
V Hoferju in ostalih podobnih verigah je skos manj normalne zdrave hrane, ki smo jo bli navajeni kupvat in jest. Ja, majo alpsko mleko. Super. 90 posto ostalga je pa eno molekulo stran od plastike. Ni recimo kakovostnega sira, kruh je grozljiv, meso je bogo. Ko prideš notr je prvo cel hodnik procesiran cukr in čipsi. 1/3 štacune!!! Potem alkohol. Sledi 3 metre mesnice s kao normalnim mesom in naprej cel hodnik pocen salam in drugih mesnih odpadkov. Aja, umes je še ogromen hladilnik s sladoledi in unimi že-spohanimi stvarmi, ter zmrzneno zelenjavo, ki je vidla več sveta kot ti. Ja, obilje pocen slabe hrane nas dela debele.
ChirkKarlle ::
Kaj pa je narobe z zamrznjeno zelenjavo? Se mi zdi, da ne znaš kuhat.
Riž,piščanec, nekaj kuhane zelenjave, piščančja obara.. sej ni težko, 60min dela. Popolnoma zdrav obrok dostopen v vsaki trgovini.
Riž,piščanec, nekaj kuhane zelenjave, piščančja obara.. sej ni težko, 60min dela. Popolnoma zdrav obrok dostopen v vsaki trgovini.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ChirkKarlle ()
Primerjaj grah od ete in ostale.
ETA je shit, vse iz makedonije, razen cene seveda. Misliš, da ješ slovenski grah? XD
Zgodovina sprememb…
nejc_nejc ::
ChirkKarlle je izjavil:
ETA je shit, vse iz makedonije, razen cene seveda. Misliš, da ješ slovenski grah? XD
Ne
A ce je iz Makedonije, pa kao ni ok. Le zakaj?
ChirkKarlle je izjavil:
Ne
A ce je iz Makedonije, pa kao ni ok. Le zakaj?
Približno toliko ok, kot moka in med iz Ukrajine.
Zgodovina sprememb…
Ne imaginarno. Točno prosim.
A ti res misliš, da se Balkan drži kakršnih koli standardov? ETA ima navite cene ponuja pa balkanski shit. Sicer pa kupuj in jej kar hočeš.
Zgodovina sprememb…
tony1 ::
Makedonska zelenjava je OK.
Hja, prav na hitro si ne morejo niti premisliti, kaj bo pa s tistim, ki si je za tole godljo pripel zasluge, fasal napredovanje, zlobiral AI softver, pobral bonuse? Lahko bi izpadel nemoder. Ni šans, hans, rinemo dalje...
Miljardne korporacije imamo nekako če ze ne za nezmotljive, pa vsaj take da vejo kaj delajo in si namerno ne skodijo. Pa ni nujno tako. 2 primera:
a) Siemensov direktor se pusti podkupit (vlačili so ga po sodiščih, ne pomnim, če je bil kdaj obsojen), in odproda linijo PC RAMov (zadnje ki so jih delali je bil menda SDRAM, bili so znani po kakovosti in dalo se jih je navijati), "ker da so vlaganja prevelika". (Ram biznis je pač tipičen cikličen biznis, ki ima obdobja, kjer potrebuje veliko mamafirmo, da prezivi visoka vlaganja in kasneje obdobja nizkih cen ob koncu zivlj. cikla.)
b) Nekoč smo imeli firmo 3com, ki je delala kakovostno omrezno opremo (zelo znane mrezne kartice vseh vrst, omrezna stikala (lahko 4 portna ali pa z več sto porti, škatle velike ko pralni stroj), usmerjevalnike, kupili so proizvajalca modemov). Nekje leta 2000 pa grejo in ukinejo (niti odprodajo ne) vse te svoje produkte, ki spadajo v enterprise segment, namenjen poslovni uporabnikom... Ne rabijo več prodajati tankov, kurc jih gleda, bomo ziveli od prodaje sponk in bucik!
Čez 2 leti pogruntajo, da so se zajebali in morajo narediti joint venture s Huaweijem, ki jim razvije celo linijo vseh novih produktov za poslovne stranke... Vsaj na SLO trgu gre vmes kup strank iz 3coma na Cisco in lahko stavite, da niso šli nikoli nazaj.
Čaki, hočeš rečt, da niti ne gre za neumnost lokalnega vodstva, ampak za neumnost globalno korporativnega vodstva?
Hja, prav na hitro si ne morejo niti premisliti, kaj bo pa s tistim, ki si je za tole godljo pripel zasluge, fasal napredovanje, zlobiral AI softver, pobral bonuse? Lahko bi izpadel nemoder. Ni šans, hans, rinemo dalje...
Miljardne korporacije imamo nekako če ze ne za nezmotljive, pa vsaj take da vejo kaj delajo in si namerno ne skodijo. Pa ni nujno tako. 2 primera:
a) Siemensov direktor se pusti podkupit (vlačili so ga po sodiščih, ne pomnim, če je bil kdaj obsojen), in odproda linijo PC RAMov (zadnje ki so jih delali je bil menda SDRAM, bili so znani po kakovosti in dalo se jih je navijati), "ker da so vlaganja prevelika". (Ram biznis je pač tipičen cikličen biznis, ki ima obdobja, kjer potrebuje veliko mamafirmo, da prezivi visoka vlaganja in kasneje obdobja nizkih cen ob koncu zivlj. cikla.)
b) Nekoč smo imeli firmo 3com, ki je delala kakovostno omrezno opremo (zelo znane mrezne kartice vseh vrst, omrezna stikala (lahko 4 portna ali pa z več sto porti, škatle velike ko pralni stroj), usmerjevalnike, kupili so proizvajalca modemov). Nekje leta 2000 pa grejo in ukinejo (niti odprodajo ne) vse te svoje produkte, ki spadajo v enterprise segment, namenjen poslovni uporabnikom... Ne rabijo več prodajati tankov, kurc jih gleda, bomo ziveli od prodaje sponk in bucik!
Čez 2 leti pogruntajo, da so se zajebali in morajo narediti joint venture s Huaweijem, ki jim razvije celo linijo vseh novih produktov za poslovne stranke... Vsaj na SLO trgu gre vmes kup strank iz 3coma na Cisco in lahko stavite, da niso šli nikoli nazaj.
ChirkKarlle je izjavil:
A ti res misliš, da se Balkan drži kakršnih koli standardov? ETA ima navite cene ponuja pa balkanski shit. Sicer pa kupuj in jej kar hočeš.
A kmetje v EU se pa
Pocakej ko bo obveljal uvoz z južnoameriškim blokom Mercosur.
Bo Makedonska roba ZLATA.
ChirkKarlle je izjavil:
A kmetje v EU se pa
Glej gre se predvsem za to, da je cena enaka EU proizvodnji prihaja pa iz Balkana, vprašljive kakovosti. Pol Mercatorja so vam zamenjali s hrvaškimi odpadki že davno nazaj, pljuvate pa po Hoferju. XD
Zgodovina sprememb…
ChirkKarlle je izjavil:
ChirkKarlle je izjavil:
A kmetje v EU se pa
Glej gre se predvsem za to, da je cena enaka EU proizvodnji prihaja pa iz Balkana, vprašljive kakovosti. Pol Mercatorja so vam zamenjali s hrvaškimi odpadki že davno nazaj, pljuvate pa po Hoferju. XD
A spansko oziroma nizozemsko ter italijansko je pa kao ok.
Ali si sploh predstavljas kapaciteto linije za grah njeno preobrazbo, da sploh lahko redno delavce zaposlis in plačaš?
redtech ::
@ššš
Od perutnine imaš Panvita, Pivka (napisan rejec), 1 EUR ceneje bo tista iz Hrvaške. Goveji burgerji so top 12 EUR/kg. Losos je OK je pa postal drag večino časa po 20+ EUR/kg, Norveški še več. Med hrenovkami dobiš tudi telečje 10+ EUR/kg. Med siri imaš Roblek, Loški, kozji 11-15 EUR/kg.
Sladolede imaš od Planice 14 EUR/l do xyz po 2,5 EUR/l.
Kefir imaš 3 vrste, Krepko, avstrijsko, hrvaško Vindija...
Testenine imaš poceni in tiste x2, dosti boljši okus.
Zamrznjeni program je velio stvari od SLO proizvajalcev.
Ponudba je omejena s prostorom, ne vidim neke prednosti pri velikih trgovcih.
Če pa kupiš salamo po 2,5 EUR/kg se moraš vprašat, kaj lahko pričakuješ za ta denar, če je kg cukra 1 EUR.
Argeta je po 14 EUR/kg ker je to skuhan razkoščičen meso z začimbami, kakšna druga bo po 5 EUR/kg amapak tam ne pričakuj, da ti bo kdo veliko meso zmlel notri...
Od perutnine imaš Panvita, Pivka (napisan rejec), 1 EUR ceneje bo tista iz Hrvaške. Goveji burgerji so top 12 EUR/kg. Losos je OK je pa postal drag večino časa po 20+ EUR/kg, Norveški še več. Med hrenovkami dobiš tudi telečje 10+ EUR/kg. Med siri imaš Roblek, Loški, kozji 11-15 EUR/kg.
Sladolede imaš od Planice 14 EUR/l do xyz po 2,5 EUR/l.
Kefir imaš 3 vrste, Krepko, avstrijsko, hrvaško Vindija...
Testenine imaš poceni in tiste x2, dosti boljši okus.
Zamrznjeni program je velio stvari od SLO proizvajalcev.
Ponudba je omejena s prostorom, ne vidim neke prednosti pri velikih trgovcih.
Če pa kupiš salamo po 2,5 EUR/kg se moraš vprašat, kaj lahko pričakuješ za ta denar, če je kg cukra 1 EUR.
Argeta je po 14 EUR/kg ker je to skuhan razkoščičen meso z začimbami, kakšna druga bo po 5 EUR/kg amapak tam ne pričakuj, da ti bo kdo veliko meso zmlel notri...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()
ChirkKarlle je izjavil:
ChirkKarlle je izjavil:
A kmetje v EU se pa
A spansko oziroma nizozemsko ter italijansko je pa kao ok.
Ali si sploh predstavljas kapaciteto linije za grah njeno preobrazbo, da sploh lahko redno delavce zaposlis in plačaš?
Mah sva zabredla. Jaz sem samo želel povedat, da je kakovost zamrznjene zelenjave enaka kot sveža. Kupi naj si pa vsak kar hoče.
ChirkKarlle je izjavil:
Jaz sem v Makedoniji jedel najboljšo zelenjavo v življenju. Tako, da res ne vem o čem govoriš. Je španska izpod polivinila izpod rok nelegalnih priseljnecev v sužnjelastniških razmerjih iz Afrike boljša izbira morda?
Nemčija je bila dolgo kemična velesila. Sedaj pa dobimo hrano od tam. Jaz bi se vprašal malo po teh zgodovinskih dejstvih. Ta hrana ne more biti dobra, ze zaradi onesnaževanja iz preteklosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: starfotr ()
ChirkKarlle je izjavil:
Jaz sem v Makedoniji jedel najboljšo zelenjavo v življenju. Tako, da res ne vem o čem govoriš. Je španska izpod polivinila izpod rok nelegalnih priseljnecev v sužnjelastniških razmerjih iz Afrike boljša izbira morda?
Nemčija je bila dolgo kemična velesila. Sedaj pa dobimo hrano od tam. Jaz bi se vprašal malo po teh zgodovinskih dejstvih. Ta hrana ne more biti dobra, ze zaradi onesnaževanja iz preteklosti.
Dej ti pejt raje delat gužvo in slikat palete v trgovino in krofe pa ne vem še kaj.. Se ti je čist obrnilo v penziji.
Zgodovina sprememb…
tony1 ::
Nekateri se še spomnimo, da smo v Jugi imeli pri nas na tržnici makedonske zelenjave kolikor hočeš, tebe pa takrat še na svetu ni bilo.
Some Balkan countries like Serbia, Croatia, Bosnia & Herzegovina and North Macedonia had higher cancer incidence and mortality rates than some Western European countries including Germany, when looking at historical data adjusted for age
Shut up.
Zgodovina sprememb…
MrStein ::
Zanimivo, kako imamo ljudje različne okuse, kar je nekomu dobro, je drugemu nagravžno. Meni je odlična gazirana voda Lissa, mi odgovarja rahlo kisel okus, večina ljudi pa prisega le na radensko, ki je za moje pojme krepko precenjena.
Katera radenska? Jih je več različnih.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Apofis ::
Tisti k bentite čez "sumljivo" zelenjavo z juga, je najbrž nikol niste sprobal. Škoda, k bolj kvalitetne najbrž nikol več ne boste dobil...zdej vam je lohk vrhunc kvalitete postana vložena paprika iz južne amerike, česen z kitajske, pa svinčeno obogatena roba iz ravnic nemčije. To z juga je bila super roba, ker je podnebje kul, pot do nas je kratka, itd...tule v eu kvečjemu dobimo kej ok robe iz španije&italije, to je pa to. No, ce se še sami kej potrudimo gre, pa čeprav Lušt že ratuje na nivoju severne robe...