Forum » Loža » Hofer ponudba
Hofer ponudba
Temo vidijo: vsi
Tody ::
A to da ne bodo prodajal cigaret pa nobenga ne boli... vsi pivci koakol kle okol pa stokajo toliko kot da ni nobene druge trgovine... Mislim da ste vi zelo dober pokazatelj paretovega pravila 80 /20.
Vrjetno pa imajo samo eno vrsto koruznih kosmičev ja...
Gregor P ::
Meni je to super, da ne bodo prodajali cigaret. Ti res kradejo preveč časa na blagajnah nam ostalim
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Go-ahead ::
Ah, v hoferju ugotavljajo, da kupna moč v Sloveniji pada, zato iščejo cenejšo robo. Še bolj je potrebno zdestekat srednji sloj, uvozit več delovne sila za minimalca ! Kmalu bodo prodajali samo še kruh in pašteto.
Tody ::
Ja ampak če greš gledat kake teste, so recimor DM izdelki dostikrat veliko boljši od "Brand name" torej krema za obraz Nivea za 7 eur je po testih slabša od DM za 3 eur. Že desetletja pa velja da je Nutela kupljena v italji 100x boljša kot tista v Slo pa je cena v slo dražja...
Pač lupijo nas, hofer pa stavi na to da se bo veliko ljudi premislilo in bo pač lešnikov namaz zamenjalo ... Mene tudi ne boli ker Chio cipsa ne bo več, je njihov 3x cenej in boljši.
Pač lupijo nas, hofer pa stavi na to da se bo veliko ljudi premislilo in bo pač lešnikov namaz zamenjalo ... Mene tudi ne boli ker Chio cipsa ne bo več, je njihov 3x cenej in boljši.
ChirkKarlie ::
To da nekateri pljuvate po private labelih samo dokazuje kako vam marketing pere možgane.
starfotr ::
ChirkKarlie je izjavil:
Kje je problem, če je na paleti? Zakaj bi morala delavka še dodatno trpet s premetavanjem moke zato, da se boš ti počutil bolj pomembnega?!?!?
Takšni izdelki se tudi hitro strgajo zato jih je bolje pustit tako, poleg efektivnosti in manjšega zasedanja prostora.. win-win-win
Te križ daje?
Zakaj je potem trgovina sploh ogrevana in ima ploščice po tleh? Zakaj ni isto kot v skladišču?
ChirkKarlie ::
ChirkKarlie je izjavil:
Kje je problem, če je na paleti? Zakaj bi morala delavka še dodatno trpet s premetavanjem moke zato, da se boš ti počutil bolj pomembnega?!?!?
Takšni izdelki se tudi hitro strgajo zato jih je bolje pustit tako, poleg efektivnosti in manjšega zasedanja prostora.. win-win-win
Te križ daje?
Zakaj je potem trgovina sploh ogrevana in ima ploščice po tleh? Zakaj ni isto kot v skladišču?
Zaradi takih kot si ti, ki zaradi nepomebnih stvari z veseljem plačate x2. Ne odgovarjaj pls.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ChirkKarlie ()
Ganon ::
Zaradi takih kot si ti, ki zaradi nepomebnih stvari z veseljem plačate x2. Ne odgovarjaj pls.
Kot je lahko razvidno, hofer in ostali diskonti še zdaleč niso 2x cenejši od že poznanih izdelkov ali trgovin.
delavec44 ::
Zadnjič je nekdo nekaj oporekal glede palet. Vse to so palete, samo da imajo spredaj lepotni dodatek, da se ne vidi da je paleta. Premium izgled, ološ v ozadju.
Napisali smo ti le, da je manjši delež izdelkov na paletah ostalo je pa na policah, mrežnih košarah, hladilnikih, skrinjah. Pač si slikal teh par palet z moko, pivo, sladkorjem, mlekom, sokom.
Če bi bil večji delež na paletah (kot recimo propadli Hardy), ne bi rabili toliko časa, da spravijo robo ven iz skladišča.
Kot je lahko razvidno, hofer in ostali diskonti še zdaleč niso 2x cenejši od že poznanih izdelkov ali trgovin.
To imaš prav. V Hofer reklami piše, da so 3x cenejši.
https://dm.emea.cms.aldi.cx/is/image/al...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
V Hofer reklami piše, da so 3x cenejši.
Če "chery pick-aš" je lahko razlika tudi več. Ampak to so vse samo floskule.
MrStein ::
Meni je to super, da ne bodo prodajali cigaret. Ti res kradejo preveč časa na blagajnah nam ostalim![]()
Hear hear...
Sicer imam več izkušenj iz drugih trgovin, ampak to da vsa vrsta stoji, ker blagajničarka po celotni trgovini išče tapravo aromo tobaka, je mimo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
mojsterleo ::
Meni je to super, da ne bodo prodajali cigaret. Ti res kradejo preveč časa na blagajnah nam ostalim![]()
Hear hear...
Sicer imam več izkušenj iz drugih trgovin, ampak to da vsa vrsta stoji, ker blagajničarka po celotni trgovini išče tapravo aromo tobaka, je mimo.
Super je tudi, da Hofer nima aplikacije.
Ni bolj bednega kot čiča s telefonom na Spar / Lidl blagajni.
OK.d ::
A to da ne bodo prodajal cigaret pa nobenga ne boli... vsi pivci koakol kle okol pa stokajo toliko kot da ni nobene druge trgovine... Mislim da ste vi zelo dober pokazatelj paretovega pravila 80 /20.
To bi morale uvesti vse trgovine, ker vedno zmanjka ravno tistih cigaret in potem prodajalka skače po ostalih blagajnah, gužva na blagajni pa se povečuje.Cigarete spadajo v trafike, ne pa v trgovine z hrano.
LPOK.d
Apofis ::
Tudi jaz sem bil v Hoferju... hotel sem kupiti 2 platoja Laškega, pa nimajo niti tega niti Uniona. Samo svoje pivo Orel in pa kup drugih. Menda naj bi menjali proizvajalce, vprašanje, koliko slovenskih stvari bo še ostalo.
Bod vesel, tamodr hoferjev je superiorn v primerjavi z laškim/unionom
PunkDude ::
Tamoder Hoferjev je zanič kot vsi Hoferjevi.
Enkrat se zajebal z nakupom in nikoli več.
Pravzaprav že več let nisem stopil v Lidl/Hofer.
Enkrat se zajebal z nakupom in nikoli več.
Pravzaprav že več let nisem stopil v Lidl/Hofer.
Tudi jaz sem bil v Hoferju... hotel sem kupiti 2 platoja Laškega, pa nimajo niti tega niti Uniona. Samo svoje pivo Orel in pa kup drugih. Menda naj bi menjali proizvajalce, vprašanje, koliko slovenskih stvari bo še ostalo.
Bod vesel, tamodr hoferjev je superiorn v primerjavi z laškim/unionom
+1
Tudi zeleni Orel ni slab.
solatjek ::
Zanimivo, kako imamo ljudje različne okuse, kar je nekomu dobro, je drugemu nagravžno. Meni je odlična gazirana voda Lissa, mi odgovarja rahlo kisel okus, večina ljudi pa prisega le na radensko, ki je za moje pojme krepko precenjena.
feryz ::
A odpreš dva pira v štacuni in domov vzameš tistega, ki ti je bolj všeč?
Babe rade cuzajo radler. Enkrat, ko sem še zahajal v hofer, sem se nalašč zmotil in vzel njihovega.
Kaj tako nagravžnega pa še ne. Po enem odpitem požirku, je vse romalo v smeti. Popolnoma neužitno.
Babe rade cuzajo radler. Enkrat, ko sem še zahajal v hofer, sem se nalašč zmotil in vzel njihovega.
Kaj tako nagravžnega pa še ne. Po enem odpitem požirku, je vse romalo v smeti. Popolnoma neužitno.
Tobak je npr. za pumpe kar precej visok dohodek. Prodajo res ogromno tega. Ne vem zakaj bi se nek hofer odrekel temu zastonj denarju. V drugih državah, kjer ni tobak širše dostopen ampak je samo v vladnih trgovinah, bi ubijali za ta privilegij, da bi lahko prodajali tobak.
Ostane jim 5,3%. Kar pomeni v glavnem prekladanje in izgubo.
Je pa res, da stranke dobiš, če jih imaš v ponudbi.
Pride po čike in še kaj drugega vzame.
Je pa res, da stranke dobiš, če jih imaš v ponudbi.
Pride po čike in še kaj drugega vzame.
Približno toliko tudi pumpam ostane za gorivo. Pa je z gorivom mnogo več dela in raznih protokolov, ki jih je treba upoštevat.
Se pa prodaja samo. Brez oglaševanja. Tudi to je treba upoštevat. Pa visoka koncentracija vrednosti je glede na maso in volumen. Skratka pri čikih praktično free money.
Se pa prodaja samo. Brez oglaševanja. Tudi to je treba upoštevat. Pa visoka koncentracija vrednosti je glede na maso in volumen. Skratka pri čikih praktično free money.
Jaz vedno naredim blind test, ker smo preveč subjektivno navezani na določene znamke.
Ti je dohtar rekel, da ga tudi videti ne smeš?
Kako pa narediš test? Je več oseb ali si sam? Kako ustrezno označiš piksne/kozarce?
Si že šel na kako odvajanje od poznanih znamk?
Mimogrede tudi trgovske znamke so znamke. Morda je čas, da se tudi od njih odvadiš.
J.McLane ::
Bluziš, en ki pride po čike za 5€ naj bi bilo isto kot en, ki napolne avto za 50€, tudi če je % marže isti (pa ni, gorivo ima 8%) je razlika velika.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

globoko grlo ::
Ce smo ze pri okusih, nehite pit pive za kksn mesc, dva, pa ga pol probejte, pa napiste a je za kj al je vsak pir ena grenka zlobudra :):):)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Jaz sem pa vedno bolj pristaš teh alternativnih znamk, pogledam sestavine, če je kaj meni nepoznanega ali čudnega, to je pa to.
Recimo tako opevana Nutella je sestavljena iz ~50% sladkorja in ~30% palminega olja ostalo nekaj kakava in lešnikov in to naj bi bil nek vrhunec kulinarike? In potem se prerakete kako je italijanska Nutella boljša, pa ne me jebat. Grem v DM in kupim njihov extra dark kakavov namaz in ga zmešam z njihovim lešnikovim maslom, to je pa že nekaj kar zadosti mojim brbončicam.
Brandi točno vedo kaj je "hyper pallable" hrana, največja ironija je, da so te sestavine tudi najcenejše, vam jo pa kasirajo kot čisto zlato, butale.
Recimo tako opevana Nutella je sestavljena iz ~50% sladkorja in ~30% palminega olja ostalo nekaj kakava in lešnikov in to naj bi bil nek vrhunec kulinarike? In potem se prerakete kako je italijanska Nutella boljša, pa ne me jebat. Grem v DM in kupim njihov extra dark kakavov namaz in ga zmešam z njihovim lešnikovim maslom, to je pa že nekaj kar zadosti mojim brbončicam.
Brandi točno vedo kaj je "hyper pallable" hrana, največja ironija je, da so te sestavine tudi najcenejše, vam jo pa kasirajo kot čisto zlato, butale.
kixs ::
Pred tednom sem pil enega Kozla, po recimo vsaj pol leta brez pira in je cisto OK.
Glede okusa... imam doma se nekaj lepo staranih piksen iz 2022 - Staropramen, Lasko, Union, Kozel... Glede na svezega je okus malo drugacen, ampak se vedno piten ;)
Lani sem kupil dva sixpacka, pa se od teh je nekaj ostalo nekaj piksen, ki so spet cez rok... letos kupim en novi six pack in nic vec :lol:
Glede okusa... imam doma se nekaj lepo staranih piksen iz 2022 - Staropramen, Lasko, Union, Kozel... Glede na svezega je okus malo drugacen, ampak se vedno piten ;)
Lani sem kupil dva sixpacka, pa se od teh je nekaj ostalo nekaj piksen, ki so spet cez rok... letos kupim en novi six pack in nic vec :lol:
mojsterleo ::
Težko me boš prepričal, da je River cola boljša od Coca cole (zero).
Tudi Spar budget oranžada se ne more primerjat z Fanto.
Še vedno bolj zaupam blagovnim znamkam, sigurno so več pod nadzorom raznih inštanc in pod lupo javnosti. Thomy majoneza je sigurno boljša kot generična.
Glede namazov je pa tako, če rabiš res odličen lešnikov namaz, kupi takega z 50% ali več lešnikov za 8 eur po kozarčku in je stvar rešena.
Za mene je to eno in ista cukrana karamelizirana gazirana voda, ne vem kaj bi bilo lahko tako grozno drugačnega? Občasno paše, sploh po kakšni daljši kolesarki turi, ampak kot kulinarično doživetje pa to ni, tako da mi dol visi ali je generik ali original, lahko samo rečem da je Zero izvedba naravnost ogabna in mi ni jasno kdo to pije in s kakšnim razlogom.
Mah ja fora je da folk ne loči med slabim in dobrim okusom, ampak loči med tem katerega okusa je vajen in kateri okus je drugačen, nekateri drugačenga nikakor ne morejo sprejeti kot nekaj dobrega, za njih bo to vedno zanič in pač žulijo eno in isto hrano celo življenje, bog ne daj da bi jim kdo kaj spremenil.
Mah ja fora je da folk ne loči med slabim in dobrim okusom, ampak loči med tem katerega okusa je vajen in kateri okus je drugačen, nekateri drugačenga nikakor ne morejo sprejeti kot nekaj dobrega, za njih bo to vedno zanič in pač žulijo eno in isto hrano celo življenje, bog ne daj da bi jim kdo kaj spremenil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: J.McLane ()
Bluziš, en ki pride po čike za 5€ naj bi bilo isto kot en, ki napolne avto za 50€, tudi če je % marže isti (pa ni, gorivo ima 8%) je razlika velika.
Marže za gorivo je:
Marže trgovcev so v skladu z veljavno vladno uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov omejene in lahko znašajo največ:
0,0983 evra za liter dizelskega goriva,
0,0994 evra za liter NMB-95,
0,0800 evra za liter kurilnega olja KOEL.
Si pa lahko izračunaš, koliko je to trenutno v % pri trenutni ceni 1,436 eur/l za 95 bencin in 1,465 eur/l za dizel.
https://www.gov.si/teme/cene-naftnih-de...
Marža se ti kar lepo zniža, če moraš zadeve skladiščit, jih razvažat. Cigarete lahko pošlješ tudi po pošti iz skladišča v poslovalnico. Gorivo bolj težko.
Kaj pa tisti, ki ne tanka in pride samo po čike? Morda še kavo in vplača še stave. Ne zavedaš se, da vsak kupec šteje. Nihče ne naredi minusa, vsi prinašajo denar.
Zadnjič smo bili pri mat na kosilu.
Na mizo postavi coca colo in 100% jabolčni sok.
Ok, pustimo vitamine in bla bla, primerjal sem energijske in ostale vrednosti.
In začuda so popolnoma enake, cuker, maščobe, beljakovine, bla, bla. Kot bi prepisali eden od drugega.
Pod črto, oboje je enak strup, neprimerno za pitje.
In začuda so popolnoma enake, cuker, maščobe, beljakovine, bla, bla. Kot bi prepisali eden od drugega.
Je primerno za športnika ki ta cukr pokuri, namesto (ali kot dopolnitev) energijskega gela
Ne bo ravno držalo.
https://mercatoronline.si/izdelek/16437...
https://mercatoronline.si/izdelek/13458...
https://mercatoronline.si/izdelek/87341...
https://mercatoronline.si/izdelek/36529...
zavajon ::
Ah, v hoferju ugotavljajo, da kupna moč v Sloveniji pada, zato iščejo cenejšo robo. Še bolj je potrebno zdestekat srednji sloj, uvozit več delovne sila za minimalca ! Kmalu bodo prodajali samo še kruh in pašteto.
Srednji sloj ne hodi v Hofer, je zanje predrago.
Zato je pod Šumijem Lidl, v Situli pa Eurospin.
Pa če bi nehali uvažati delovno silo, kot želiš ti, ti ne bi nihče mogel prodati tisti kruh in pašteto ;)
Nikonja ::
Sm ne moreš tko primerjat stvari, to je kot da primerjaš Fičota in Ferarrija in napišeš kako je Fičko boljša izbira ker porabi manj goriva! Enako pri hrani, ne moreš primerjat samo energijeske vrednosti, ker potem je boljše/hitrejše pojest žlico cukra kot se jeb...t z banano, jabolko, jagodo.... ali coca colo.
Coca cola je dejansko 99% voda z cukrom in kemijo, 100% jabolčni sok (če ni 100% koncentrat) naj bi bil samo stisnjen sok iz jabolk in nič več - kalorijsko podobni, ampak glede hranjivih stvari neprimerjivo!

stara mama ::
mojsterleo je izjavil:
Že sedaj ne dobim več Coca Cole zero in mi ponujajo svojo River colo ki je presladka in zanič. Tud pr energijskih šepajo. Včasih si dobil kakšnega monsterja zero sedaj pa še od svoje znamke nimajo. Tud ostale stvari, ko pogledaš reklamni katalog in greš v trgovino določenih artiklov sploh nimajo.
To si povedal vse o svojih (prehranjevalnh) navadah in o tem kaj meniš da je sploh kvaliteta.
Ekologija™ in Trajnost™
Sm ne moreš tko primerjat stvari, to je kot da primerjaš Fičota in Ferarrija in napišeš kako je Fičko boljša izbira ker porabi manj goriva! Enako pri hrani, ne moreš primerjat samo energijeske vrednosti, ker potem je boljše/hitrejše pojest žlico cukra kot se jeb...t z banano, jabolko, jagodo.... ali coca colo.
Coca cola je dejansko 99% voda z cukrom in kemijo, 100% jabolčni sok (če ni 100% koncentrat) naj bi bil samo stisnjen sok iz jabolk in nič več - kalorijsko podobni, ampak glede hranjivih stvari neprimerjivo!
Ko sadju odstraniš vlaknine (da dobiš bister sok), si naredil kar veliko spremebo kar se absorbcije sladkorja tiče.
Bo držalo. Res pa je, da se ne spomnim, kateri je bil.
Samo cuker je bil naveden pri jabolčnem soku. 11,2 g/100 g.
Ostalo nula, beljakovine, vlaknine.
Samo cuker je bil naveden pri jabolčnem soku. 11,2 g/100 g.
Ostalo nula, beljakovine, vlaknine.
MadMen ::
Feryz, včasih si se pa hvalil kako Nutelo ješ in čips brez problema, zdej si pa že par let na hujšanju. Kaj se je zgodilo, te je zdravnik že odpisal na Žale ali kako?
A odpreš dva pira v štacuni in domov vzameš tistega, ki ti je bolj všeč?
Ja, ker ful rad pijem topel pir.
Jaz vedno naredim blind test, ker smo preveč subjektivno navezani na določene znamke.
Ti je dohtar rekel, da ga tudi videti ne smeš?
Kako pa narediš test? Je več oseb ali si sam? Kako ustrezno označiš piksne/kozarce?
Si že šel na kako odvajanje od poznanih znamk?
Mimogrede tudi trgovske znamke so znamke. Morda je čas, da se tudi od njih odvadiš.
Koliko bedarij si pa tu zapisal? Čudim se.
Če ne veš kaj je blind test, ti nisem jaz kriv. Potrebuješ 2 osebi, ja.
Kje sem kaj napisal o priznanih znamkah in da se od česa odvajam?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()