» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
67 / 194
»»

francek1 ::

mailer je izjavil:

Če kdo že ima razvlaževalnik me zanima podatek o glasnosti, ker ga nikjer ne najdem.

Ni pretirano glasen; tako kot en star hladilnik in en ventilator skupaj. Sicer pa ga itak lahko vrneš, če ti ne bo ustrezal...živel Hofer!

vilonja je izjavil:

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...
Se tale tv splača vzeti, ali se za to ceno dobi kaj boljšega.

Za to ceno nikjer ne boš dobil primerljivega. Vedeti pa moraš, da nima nobene SMART funkcije.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: francek1 ()

xxxul ::

hojnikb je izjavil:

> Btw, a je kdo probavu kak se ta Medion 64GB ključek spremeni iz Removable v Fixed?

zakaj bi to počel ?

sicer pa lahko probaš z phison mptool.

Windows to go...

Sam še tool za 2251-07 najdem nekje pa sm zmagu

2x'=2 ::

francek1 je izjavil:

mailer je izjavil:

Če kdo že ima razvlaževalnik me zanima podatek o glasnosti, ker ga nikjer ne najdem.

Ni pretirano glasen; tako kot en star hladilnik in en ventilator skupaj. Sicer pa ga itak lahko vrneš, če ti ne bo ustrezal...živel Hofer!

vilonja je izjavil:

Za to ceno nikjer ne boš dobil primerljivega. Vedeti pa moraš, da nima nobene SMART funkcije.

A ni hbbtv tudi smart?

vilonja ::

Tako ali tako se pa ve, da smart funkcije na tvju niso nič kaj prida, zato se vzame eno proper zadevco

xxxul je izjavil:

hojnikb je izjavil:

> Btw, a je kdo probavu kak se ta Medion 64GB ključek spremeni iz Removable v Fixed?

zakaj bi to počel ?

sicer pa lahko probaš z phison mptool.

Sam še tool za 2251-07 najdem nekje pa sm zmagu

našel, deluje v fixed in nazaj, če koga zanima: Phison 2251-07

hojnikb ::

za win to go nerabiš fixed mode kjučka.
#brezpodpisa

Yup, probi (rabis win certified kljucek=fixed) - se prasica ne boota če ni fixed/HDD
pa tud če češ na wins več k eno particijo na ključku brati isto. Microsoft...

meni je win to go (sicer z win8, za 8.1 nwm) delal brez problema na removable kjučku. Samo sledil sem inštalaciji za necertificirane kjućke, pa je delal brez panike.
#brezpodpisa

Mnja, pr win 8.1 je pa microsoft to spremenu, in se stvar ne boota. Nevermin, glede na to kolk folka je ta kljuc kupl zna še komu prav prit, uporaba pa se ve na lastno odgovornost.

mah, dokler ne pečeš kakih firmware/burner fajlov, z mptoolom nimaš kej zajebat.
#brezpodpisa

issak ::

francek1 je izjavil:

vilonja je izjavil:

Za 40€ kupiš 'android računalnik' iz aliexpress, pa imaš smart TV, lahko pa doplačaš 300€ za isto (ali manj) funkcionalnost 'smart' TVjev, samo ne take velikosti.
Priklopiš na HDMI pa je. Ali pa raspberry pi in XBMC. Karkoli je bolje kot tisti half-baked software ki pride v 'smart' televozorjih.

Ko bom jaz kupil enkrat tak televizor ga bom samo zato, da bo služil kot velik monitor. Gor bom priklopil PC, pa bom imel konzolo, smart tv, internet, skype ipd. vse v enem. Pa mi ne bo treba plačati 100€ za 'philips kamero za televizor', ampak bo navadna logitech za 20€ dovolj. Naložiš XBMC in steam big picture pa imaš vse v enem.

Okapi ::

Problem tega televizorja ni v tem, da ni smart, ampak da ni 3D.

nomil ::

xxxul je izjavil:

Mnja, pr win 8.1 je pa microsoft to spremenu, in se stvar ne boota. Nevermin, glede na to kolk folka je ta kljuc kupl zna še komu prav prit, uporaba pa se ve na lastno odgovornost.

Kje pa so lahko problemi, če ga spremeniš iz Removable v Fixed?

Goody ::

Okapi je izjavil:

Kdo pa sploh gleda 3D na TVju? Sam (in kolikor berem velika večina) sem pogledal enkrat in nikoli več (pa imam lanski TV najvišjega razreda, da ne boš mislil, da je kvaliteta TVja problem)...

kixs ::

Okapi je izjavil:

Ce gledam pravo ponudbo, potem je TV smart (pameten).

vilonja ::

Koliko bi rekli, da je cena manjša, zato ker je to hoferjev tv.
Je to 200 eur, 300 eur, malo me zanima za primerjavo.
Hvala in lp

Bellzmet ::

Ja po Geizhals je najceneši 65" TV v Avstriji 1.360 EUR na Mimovrste pa 1.700 EUR

http://geizhals.at/?cat=tvlcd&asuch=&bp...
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...!?menuItemId=15565032&DIAGONAL_CM=159.39,165.1&sorting=price,asc

Se pravi lahko rečeš, da je v Slo razlika v ceni 700 EUR!!! v Avstriji pa 360 EUR.

lp

kixs ::

Na Mimovrste za 1699€ ima se 3D. Tisti v Avstriji pa bi bil bolj primerljiv, ker 3D nima. Nekje 300€ si na boljsem.

AvtoR ::

Mene bolj skrbi samo 100Hz osveževanja. Pa tako velik zaslon bi bilo fajn imeti 4K, če drugega ne za gledanje slik.

mihec87 ::

Ne vem zakaj se rine smart v tv-je.. Sam raje vidim tv brez smart in not nabijem ključek za par 10eur pa je(in ko sistem na ključku zastara oz ni več nadgradenj menjaš za novejšega)

trnvpeti ::

kljucek nabijes verjetno v hdmi, tv predvaja samo en vir hkrati, verjetno se rabis en daljinc za kljucek, ceprav predvidevam, da bi vse pocel z enim daljincem
in mogoce zelis kaksne notifications(to jz najbolj pogresam, temu bi jz najbolj rekel smart) na vseh virih hkrati

>verjetno se rabis en daljinc za kljucek, ceprav predvidevam, da bi vse pocel z enim daljincem

HDMI CEC.
#brezpodpisa

mihor ::

trnvpeti je izjavil:

kljucek nabijes verjetno v hdmi, tv predvaja samo en vir hkrati, verjetno se rabis en daljinc za kljucek, ceprav predvidevam, da bi vse pocel z enim daljincem
in mogoce zelis kaksne notifications(to jz najbolj pogresam, temu bi jz najbolj rekel smart) na vseh virih hkrati

Se strinjam s tem, da bi moral bit TV samo "butast" ekran in ne še media center hkrati. Saj imajo te ključki in predvajalniki že vsi CEC (kontrola naprave prek HDMI kar s TV-ja oz. z njegovega daljinca), če se ne motim?

se ne strinjam, da mora biti tv butast ekran
pac rabi nek odprt OS, ki se zna povezovati
se vedno pa lahko nabijes kaksen kljucek :)

>pac rabi nek odprt OS, ki se zna povezovati

Android TV. Nuff' said.
#brezpodpisa

matobeli ::

Kako pa je glede 3Dja? je to del butastega ekrana ali ima vgrajena pamet korenine notri? Bi imel 3D, ampak bi fural vse preko boxa oziroma PCja

Okapi je izjavil:

Hvala bogu da ni. Briga me za 3D, raje imam boljšo 2D sliko. Od 3D me začne boleti glava takoj, tako da upam da se bo še vedno dalo dobiti navadne televizorje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

AvtoR je izjavil:

Mene bolj skrbi samo 100Hz osveževanja. Pa tako velik zaslon bi bilo fajn imeti 4K, če drugega ne za gledanje slik.

Zato je pa samo 1000€ za 65". Ta televizor je pač velik. Ni 3D, nima 1kHz osveževanja, mogoče tudi nima najboljših barv na svetu, resolucija je 'zanič', ampak zato je pa cena taka kot je. Pokaži mi 65" televizor s 400Hz in 4K resolucijo za 1000€. Še 30" monitorja ne dobiš 4K 100Hz. 65" 4k LGji se začnejo pri 4300$!

In pa glede na to, da je še vedno večina filmov v 23FPS, komaj kakšen se pojavi danes v 60FPS, je 100Hz čisto dovolj. Konzole ne dosežejo niti 1080p/60FPs, računalnik moraš imeti pa tudi že kar močan za 1080p/100FPS

Dr_M ::

hojnikb je izjavil:

Android TV. Nuff' said.

Ce (ne)dela tako, kot na telefonih, potem ga tudi zastonj ne maram.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

> Ce (ne)dela tako, kot na telefonih, potem ga tudi zastonj ne maram.

Če imaš zanič telefon, pa res ni čudno, da ti android potem pusti tak priokus ;((
#brezpodpisa

tudi, ce ne znas pravilno izbirati aplikacij, je lahko problem

Dr_M je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Android TV. Nuff' said.

Imaš tudi majhne HDMI računalnike od intela, z x86 atomom in windowsi 8.1, pridejo kmalu, stanejo pa okoli 150EUR, imaš pa tudi Apple TV za 100EUR, če imaš res toliko proti androidu, sicer je pa tudi android 2 še vedno boljši kot tisti vgrajeni 'pametni' sistemi v televizorjih. Za youtube gledat in filme streamat preko mreže je vse OK.

Zgodovina sprememb…

issak je izjavil:

Dr_M je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Android TV. Nuff' said.

Imaš tudi majhne HDMI računalnike od intela, z x86 atomom in windowsi 8.1, pridejo kmalu, stanejo pa okoli 150EUR, imaš pa tudi Apple TV za 100EUR, če imaš res toliko proti androidu, sicer je pa tudi android 2 še vedno boljši kot tisti vgrajeni 'pametni' sistemi v televizorjih. Za youtube gledat in filme streamat preko mreže je vse OK.

Za to imam zotac zbox id18, z 8GB rama in 128GB SSDjem. Tist smart na TVju dela pa samo probleme.

Dr_M je izjavil:

issak je izjavil:

Dr_M je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Android TV. Nuff' said.

Za to imam zotac zbox id18, z 8GB rama in 128GB SSDjem. Tist smart na TVju dela pa samo probleme.

Jasno, samo tale tvoj zotac stane 300EUR, android HDMI ključ pa 40. Je pa res da ima zotac svoj disk noter, ki ga android nima. Tisti androidek je uporaben bodisi samo za internet, ali pa v kombinaciji z NASom neke vrste.

Zgodovina sprememb…

Ubistvu je bil 125€, brez rama in SSDja. To pa pac kupis na ebayu poceni, pa te pride pod 200€.
S tem, da lahko delas vse, z androidom se pa lahko za browsanje po netu pod nosom obrises, tudi youtube je bolj bogi...

MrStein ::

issak je izjavil:

In pa glede na to, da je še vedno večina filmov v 23FPS, komaj kakšen se pojavi danes v 60FPS, je 100Hz čisto dovolj. Konzole ne dosežejo niti 1080p/60FPs, računalnik moraš imeti pa tudi že kar močan za 1080p/100FPS

FPS in tile herci so jabolka in pomaranče.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Native 100Hz so sele pred kratkim zacel delat, pa se to so 4k tvji.
Tist 400Hz in podobne stevilke so samo za naivneze lovit.

Ma ne vem če je glih tako. Jaz imam media center, vključno z dvojnim tunerjem, kije stal 100€ (samo tuner), pa slika na media centru ne dosega kvalitete slike na TVju. To se najbolj opazi pri športu, ko se kader premika. Na TV tunerju je povsem gladko, dočim na media centru ni posem gladko in še manj ostro je (upscalig na FHD). Frekvenca osveževanja pri media centru je 50HZ, pri TV 200Hz.

mancini ::

MrStein je izjavil:

issak je izjavil:

FPS in tile herci so jabolka in pomaranče.

točno tako, plus da ljudje še danes vedno mislijo da pomenijo herzi isto kot je to veljalo za stare katodne TV

lepše se ne da povedati: Tist 400Hz in podobne stevilke so samo za naivneze lovit.

AvtoR je izjavil:

Ma ne vem če je glih tako. Jaz imam media center, vključno z dvojnim tunerjem, kije stal 100€ (samo tuner), pa slika na media centru ne dosega kvalitete slike na TVju. To se najbolj opazi pri športu, ko se kader premika. Na TV tunerju je povsem gladko, dočim na media centru ni posem gladko in še manj ostro je (upscalig na FHD). Frekvenca osveževanja pri media centru je 50HZ, pri TV 200Hz.

To je samo interpolacija,podvajajo frejme, trik za oci in mozgane. Pri meni definitivno izklopljeno.

Že 100Hz je ogaben. Pač soap oprah efekt...
#brezpodpisa

mailer ::

Če grem v trgovino, kjer je več LCD-jev (z istim programom, filmom, risanko,...) postavljenih eden zraven drugega me pri nekaterih zelo moti utripanje zaslona. Moraš vedet, da vsi ljudje ne vidimo enako, nekatere moti celo utripanje navadnih luči. Vem, da so imeli v sony centru enkrat primerjavo med 50, 100 in 200 Hz TV-jem na katerem je bil predvajan premik po zemljevidu od blizu. Tam se je dejansko videla razlika med Hz, če je bila pa samo marketinška fora ti pa ne znam povedat.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

utripanje lcdja nima absolutno nobene veze z Hz. Kar ti vidiš je PWM flicker od LED osvetlitve.
#brezpodpisa

mailer je izjavil:

Če grem v trgovino, kjer je več LCD-jev (z istim programom, filmom, risanko,...) postavljenih eden zraven drugega me pri nekaterih zelo moti utripanje zaslona. Moraš vedet, da vsi ljudje ne vidimo enako, nekatere moti celo utripanje navadnih luči. Vem, da so imeli v sony centru enkrat primerjavo med 50, 100 in 200 Hz TV-jem na katerem je bil predvajan premik po zemljevidu od blizu. Tam se je dejansko videla razlika med Hz, če je bila pa samo marketinška fora ti pa ne znam povedat.

Seveda je dejanska in merljiva razlika.
Motiti se je človeško.

Dr_M je izjavil:

Native 100Hz so sele pred kratkim zacel delat, pa se to so 4k tvji.
Tist 400Hz in podobne stevilke so samo za naivneze lovit.

No ja, native 120 Hz je že nekaj let.
Razen , če z "native" misliš kaj ... posebnega.
Motiti se je človeško.

KTr1sk ::

če se spomnem crt monitorjev tam je bilo zeelo pomembno in je trgalo oči če ni bilo vsaj 85hz, in potem ko so prišli lcd-ji hz niso bili več pomembni, ker deljuje to na čisti drug princip..zdaj so pa spet hz zgleda pomembni

da ne bo offtopic, kaj menite o brezžičnih slušalkah ki jih imajo v hoferju (bluetooth), jih je kdo kupil, kako kaj delajo (40EUR je cena)
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KTr1sk ()

V EU je to 100Hz in 200Hz. In ja, imas prav, ze nekaj casa, pa se to le nekaj proizvajalcev, s parimi modeli. Najpogostejsi so Sharp, Loewe in Toshiba.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Okapi ()

Duhec ::

Kot info, da se še kdo (ne) odloči, glede Medion zunanjega 1TB diska.
Je 2,5" mobilni zunanji disk, ki direktno paše na Hofer Medion nastavek stacionarnega kompa.
Uporaben tudi kot prenosni disk za note/web booke s priloženim USB3 kablom s katerim se tudi napaja.
Notri je disk WDC WD10JPVX, 8MB cache, 5400 rpm., sata3 - WD Blue

še CDI:
http://blackbird.si/

Dr_M je izjavil:

AvtoR je izjavil:

To je samo interpolacija,podvajajo frejme, trik za oci in mozgane. Pri meni definitivno izklopljeno.

Briga mene ali je interpolacija ali ne. Sem povedal, na tv je bistveno boljša slika kot na media centru, pika!
««
67 / 194
»»