» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
16 / 194
»»

mk818764 ::

mihec87 je izjavil:

Potem kupi prenosni računalnik z dvema prostoroma za disk..Samo potem si zgrešil poanto prenosnika razen če rad vlačiš cigle..128gb al pa 256gb ssd na njem imaš tekoče zadeve za ostale kozlarije pa še en 2.5 disk v usb ohišju..

No, ja. Mas kar prav.Čeprav je vseeno imet fajn pri roki vse kaj rabis. Sicer pa, sem že zasledil novico za 2TB ssd disk. Samo kdo si ga bo lahko privoščil :D

bajsibajsi ::

Dvd enoto vrzes ven in na isto mesto vstavis SSD. 2 minuti dela pri vecino prenosnikih. Potem das zunaj se ploscico cez in se sploh ne opazi.

Seveda ce nujno ne potrebujes dvd v prenosniku.

DamnYall ::

2TB ssd je brezveze. Raje 2 spinpointa pa raidaš. Sicer sta ene 50% počasnejša,ampak ornk cenejša.
To seveda ne velja za laptope :)

Ko bom zadel euro jackpot, si bom privoščil 2Tb ssd:))

MrStein ::

DamnYall je izjavil:

2TB ssd je brezveze. Raje 2 spinpointa pa raidaš. Sicer sta ene 500% počasnejša,ampak ornk cenejša.

Fixed...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

En ima 100mb/s. Dva torej cca. 200mb/s. SSDji imajo povprečno 400mb/s.
Kaj ni jasno?

l0g1t3ch ::

Zdaj pa še razmisli ali je važen sekvenčni prenos ali naključni dostopi, pa ti bo hitro jasno da HDD nima za burek.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

Lej,vseeno je ogromno ceneje.
Bolj se potem splača 4x512GB ssdje raidat.

Kasetnik je še cenejši.
Jaz sem kupil SSD.
Motiti se je človeško.

Kako duhovito.
Tega 2TB?

Ne. 128 GB.
So 500% hitrejši od bilokakih vrtečih se plošč.
Motiti se je človeško.

Dokaži.

SSD:

Vir: https://slo-tech.com/forum/t82704/p3754...

HDD:

Vir: https://slo-tech.com/forum/t82704/p3823...

Lahko daš 10 diskov RAID, pa bo še vedno dostopni čas 15 ms, pri SSD pa 0,1 ms (faktor 150 oziroma 15000 % - sem se prej zmotil, ni 500%)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

V 4k ssdji pojejo hddje. tisto zgoraj pa ni ravno 500% ;)
pa se ssdji dosti prej crknejo.

Tisto zgoraj se v praksi redko zgodi.
Motiti se je človeško.

hojnikb ::

DamnYall je izjavil:

V 4k ssdji pojejo hddje. tisto zgoraj pa ni ravno 500% ;)
pa se ssdji dosti prej crknejo.

a disk pa nikol ne crkne al kaj ?
Please just dont...
#brezpodpisa

bdoxx ::

hofer ma 2tb ssd v ponudbi???

opeter ::

bdoxx je izjavil:

Še ne, čez štiri leta pa bo mel za ene 76 € ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

opeter je izjavil:

bdoxx je izjavil:

Še ne, čez štiri leta pa bo mel za ene 76 € ...

:D:))

Pro_moted ::

Hofer ima spet akcijo, kar konkretna ponudba:

A10 5700
4Gb 1600Mhz RAM
1Tb disk
tipkovnica
miš
+windows

399 evrov. Ni slabo.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

glede na to da dobiš zraven win 8 in 1TB diska, not bad at all.
#brezpodpisa

ttommy ::

Že sam procesor pride 130€:
http://www.mimovrste.com/artikel/242000...

Meni Medionov PC dela super (menjan napajalnik in grafična pod garancijo) že 6 let. Nslednji bo spet kupljen tam.
Vsekakor odličen nakup!
Gamer

freesty ::

Ce je z ekranom je v redu nakup. Brez ekrana ga js nebi vzel.

proc: 120e
ram 20e
disk 80e
periferija 20e
plata 50e
ohisje z napajalnikom 40e

torej cca 330€ vse skup.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

buneech ::

Pa še licenco za Win8 prištej zravn.

Pa disk je dost manj kot 80€.
Pa to je iz DE tako da so cene še nižje..

fosil ::

Licenco za win8 se še da dobit za 30e.
Je pa res da moraš potem sam vse skupaj sestavit in instalirat win.
Tako je!

mtosev ::

in kje v SLO dobiš licenco za win za 30eur?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

buneech ::

Licenca za 30EUR je upgrade licenca pod pogojem, da imaš že od prej nakupljeno Win XP/Vista/7 licenco (tudi OEM) in velja samo za tisti pc, kateri si lasti prejšnjo licenco.

EDIT: Če hočeš sam sestaviti kišto in potem imeti licenčne windowse, je potrebno kupiti System Builder licenco.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: buneech ()

Meni je cool tisti priključek za Medionov zunanji disk- ga priklopim na PC brez kablov, kable imam pa zmeraj pri HD mediaplayerju......
Gamer

Dromar ::

Smeh, kakšen bullshit nabijate tu tisti, ki pravite, da se ne splača. Potem maš pa plato brez wireless interneta, Windowse skinjene z neta (kar zna biti v kratkem problem), garancije imaš 1 leto in glasen komp.
Vidite res samo najbolj osnovne komponente, ignorirate pa vse drugo.

Me pa zanima, kako se tale AMD procesor primerja recimo s kakšnim lanskim Intel i5 2320 ali 2400, če mi zna kdo konkretno povedat. Pa ne mi limat linkov od googla, ker tist znam sam pogledat, pa mi ne pove nič.
Pa tale grafa, je to za kej? Mislim, bi poganjala kake igre al ne?

Okapi ::

Ne, nobene igre ne bo poganjala. Ima game-block inštaliran. Ta računalnik je samo za resno delo.

O.

...Kaj je pa tebe pičilo? Imaš slab dan al kaj? A moram vprašat čist konkretno "Katere igre izmed popularnejših za zadnji dve leti bo ta grafična kartica poganjala in pri kakšnih nastavitvah lahko pričakujem, da bodo igre tekle gladko?"
Ni potrebe po cinizmu al kakorkoli je blo že to mišljeno.

broken/link ::

debata teče o tem računalniku http://www.hofer.si/si/html/offers/58_3...
ki nima ločene grafične kartice

http://www.hofer.si/si/html/offers/58_3...

Govorimo o tem računalniku. Kaj lahko človek pričakuje od tega. Recimo, da bi hotel predvsem obdelovat video. Nič pretirano profesionalnega, neka dostojna raven pač

dzinks63 ::

To je komp za 400€, ne za 800€ in za svoj denar je sposoben narediti zelo veliko, za domačo uporabo povsem dovolj zmogljiva reč.

freesty ::

Dromar je izjavil:

Smeh, kakšen bullshit nabijate tu tisti, ki pravite, da se ne splača. Potem maš pa plato brez wireless interneta, Windowse skinjene z neta (kar zna biti v kratkem problem), garancije imaš 1 leto in glasen komp.
Vidite res samo najbolj osnovne komponente, ignorirate pa vse drugo.

Me pa zanima, kako se tale AMD procesor primerja recimo s kakšnim lanskim Intel i5 2320 ali 2400, če mi zna kdo konkretno povedat. Pa ne mi limat linkov od googla, ker tist znam sam pogledat, pa mi ne pove nič.
Pa tale grafa, je to za kej? Mislim, bi poganjala kake igre al ne?

Ja 330€ sem nastel brez Wifija in brez dvd-rw in brez windowsov.

Wifi se dobi za 10€, verjetno nima plata ze gor wifija ampak je v pci rezi. dvdrw za 20€. Torej tam nekje 350€. Potem pa se windowsi, ce so kupcu vredni 50€ in pa 3leta medion garancije na celo kisto. Torej, ce ti crkne ram si brez kompa 2 mesca.

Igre bojo laufale vse. Ampak pri kaksnih bolj zahtevnih pricakuj low nastavitve in manjsa resolucija.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Itak se pa dokupi še grafična pa narediš Crossfire in bo poganjalo igre tekoče. Pa kišta nima pečata- se lahko odpre.
Gamer

Vse kul pri temu kompu za 400€, AMPAK kakšen napajalnik in katero matično pa uporabla ?

ttommy je izjavil:

Itak se pa dokupi še grafična pa narediš Crossfire in bo poganjalo igre tekoče. Pa kišta nima pečata- se lahko odpre.

Not worth it, imo.
Če hočeš grafično moč, si kupiš kišto (oz že sestavljeno pri hofru) z dedicated grafično. Jajčkanje z crossfire ni kul (sploh za avarage joe-a)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Goran's Blog ::

Kaj nekaj sedaj pametujete o grafičnih itd...
Kateri PC za 400eur je bil pa še uredi za geekanje igrc??
Za svojo ceno super pc pa še 3 leta garancije.

Upoštevajte še, da je vrhunsko ohišje pa da dobiš še tipkovnico in miško zraven (meni najboljši, kar sem jih do zdaj imel, sta bili zraven Medionovega računalnika pred enim letom). Pa Winsi NISO 50€ za dokupit. So kr lepo čez 100€, tako da če ga greš po delih sestavljat plačaš za iste stvari kar lepo 500€, če češ met isto tih računalnik, WiFi na plati, Windows (meni je to pomembno in marsikomu tudi, ker pač imamo plan za poslovno rabo).
Pa 3 leta garancije niti pod razno ni tak, da če crkne komponenta čakaš 2 meseca. Na prenosni disk, ki dejansko mora it cel v popravilo, sem čakal 13 dni pri Hoferju, za ram je že pa en napisal, da ti pošlješ njim SAMO uničen ram, oni pa tebi novega, če znaš sam sestavit. Pa odpreš lahko komp, če to hočeš brez panike. Ni nalepke in ti ne težijo zaradi tega, ker pač niso kreteni, ki te hočejo samo nategnit ampak gradijo na zaupanju.

Reycis ::

Jaz tega računalnik nebi kupil, ker so mu dal eno palčko 1600 MHz rama. Naravnost retardirano. Za hec sem naredil test na svojem Llano CPUju A8-3850. Passmarkov performance test za 3d da naslednje rezultate:
2 palčki rama 1866: 767
1 palčka rama 1866: 391
1 palčka rama 1600: 349
Torej več kot pol upočasnjena grafika zaradi shit konfiguracije rama.

Se pa da dobit system builder licenco pod 100 že v slo, za 67 na amazonu in še ceneje če si malo kreativen - naprimer poceni XPji in nadgradnja na 8. Cena je nekje na mestu če potrebuješ licenco. Čene je pač predrago.

M-XXXX ::

Jaz tega računalnik nebi kupil, ker so mu dal eno palčko 1600 MHz rama. Naravnost retardirano. Za hec sem naredil test na svojem Llano CPUju A8-3850. Passmarkov performance test za 3d da naslednje rezultate:
2 palčki rama 1866: 767
1 palčka rama 1866: 391
1 palčka rama 1600: 349
Torej več kot pol upočasnjena grafika zaradi shit konfiguracije rama.

Neumno in ne neumno:
vse te integrirane grafične so:
10x premočne za poganjanja namizja. Tako da je popolnoma vseeno kako hitre so.
10x prešvoh za poganjanje iger. Tako da je spet vseeno kako hitre so.

Številke so zgolj figurativne in za predstavo.

šernk ::

Ker tisti, ki gre kupovat comp za 400€ bo pa opazil razliko ja. Lepo priznajte, da je pač PC cca 100€ cenejši od konkurence in kot tak z 3 letno garancijo odličen nakup za ciljne kupce. Pa lahko privlečeš iz ne vem kje še 1000 for za cenejše windowse.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

dzinks63 ::

Če kdo hoče imeti 2 palčki, pa kupi še eno 4GB palčko rama (20€) in jo doda v komp, res velika umetnost vse skupaj.

M-XXXX ::

šernk je izjavil:

Ker tisti, ki gre kupovat comp za 400€ bo pa opazil razliko ja. Lepo priznajte, da je pač PC cca 100€ cenejši od konkurence in kot tak z 3 letno garancijo odličen nakup za ciljne kupce. Pa lahko privlečeš iz ne vem kje še 1000 for za cenejše windowse.

Govorim nasplošno za te procesorje, ni letelo nič proti kompu!

Reycis ::

Sej Hofer ima dostikrat odlične in poceni računalnike. Tale žal NI med njimi. HW je vreden 320 EUR in tudi če licenco dejansko želiš še vedno ni nič ceneje od "sestavi si sam" na kar sem pri hoferju navajen. Sicer pa se da na a10 kar dobro igrat igre. Grafika je nekje na ravni gamerskega laptopa iz decembra. Edina od mojih iger ki mi ne dela na ultra je World of Tanks.

darkolord ::

HW je vreden 320 EUR in tudi če licenco dejansko želiš še vedno ni nič ceneje od "sestavi si sam" na kar sem pri hoferju navajen.
No pokaž, kje pri nas si sestaviš za 320 EUR ekvivalenten račualnik

bdoxx ::

kaj na proc G860 osnovi sestaviš bi znalo prit za tako ceno, in kar je za avrage joa dovolj.
se pa definitivno bolj splača ta komp iz hoferja vzet.

Brias ::

48 plata
67 g860
20 ram 4gb ddr3
66 1tb sata
35 kista + 500w
126 7770

total 360 eur @ svedata ( http://www.pctrgovina.com/trg/clanek.php )

ali pa druga kombinacija ...

48 plata
45 g550
40 2*4gb ddr3
20 160 gb rabljen disk - tudi pri njih
60 60 gb ssd
35 kista + 500w
126 7770

total 370 eur .....
««
16 / 194
»»