» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
34 / 194
»»

barakus ::

Ali ima kdo polnilec akumulatorjev za avte in motorna kolesa iz vcerajsnje akcije?

Jaz sem vzel tri z namenom da jih imam skozi priklopljene na akumulatorje, da mi jih vzdrzujejo napolnjene in sem samo deloma zadovoljen. V navodilih niso razlozene vse ikone na lcdju npr. ko priklopim en crknjen akumulator, se pokaze neka ikona v obliki klesc, ki nimam pojma kaj pomeni (v navodilih pise, da ce je baterija mrtva, da se prikaze prekrizan akumulator). Preklapljanje med nacini polnjenja deluje tocno 1 sekundo po tem ko priklopim kleme, kar je zelo malo.

Pogresam tudi, da bi lahko eksplicitno dolocil regenerativno oz. pulzno polnjenje.

V navodilih pise, da ko je akumulator poln, se polnilec sam preklopi v vzdrzevalni nacin, upam da je res tako, ker na lcdju se ne prizge nobena posebna ikona, samo status baterije kaze, da je polna.

Ocena: 3/5

Zvezdica27 ::

lp,

pri brvah je tko: malo denarja je ponavadi malo muzike, a t kako garažo, klet...

nisem nikoli probal hofer barve, a to velja denimo za Obi, Bauhaus cheap zadeve. Za dnevno sobo kar JUB, za klet pa bo res vseeno.

zz

Rias Gremory ::

Živjo,

Je kdo kupil http://www.lidl.si/cps/rde/SID-BC12B6EF... ? Mnenje?
(upam, da ni narobe ker postam od lidla izdelek)

Lp
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

darkolord ::

Hofer policija je že na poti.

mojca ::

Rias Gremory je izjavil:

Živjo,

Je kdo kupil http://www.lidl.si/cps/rde/SID-BC12B6EF... ? Mnenje?

Lp

Največji štos je v tem, da Hofer dejansko prodaja (oz. je prodajal) identičen izdelek:

Hitro zarusta, če ga kdaj pozabiš zunaj, sicer pa služi namenu.

zizi14 ::

Pozdravljeni, prosim za nasvet.

Kaj menite o tej ponudbi, se splača?

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Hvala za mnenja in lep pozdrav!

hojnikb ::

Raje si sestavi custom build. In za 200€ dobiš že IPS enkran, ki bo v praktično vseh pogledih bolši od TN. Sicer boš mogu it na manjšo velikost.

Sprehodi se po tej temi
Nakup namiznega PC-ja

določi si max buget in namen uporabe. Mogoče se najde kej bolšega zate..
#brezpodpisa

Ma problem je v tem da se ne spoznam preveč na te stvari. Prej sem se precej selila in sem vedno imela prenosnike, z njimi vedno neke težave... Sedaj bi si želela kupiti stacionarnega, ne vem pa kje naj se obrnem za pomoč, s servisi/rač. trgovinami nimam dobrih izkušenj, ne bi se spet želela zafrknit.

Hvala za ideje, lp.

sej lahko izbereš komponente po izbiri, pa ti jih potem trgovina sestavi..
#brezpodpisa

Ne vam, kaj naj izberem, a je kakšna dobra trgovini, kje ti fajn svetujejo?

dinokomp, funtech...
nasvete dobiš tukaj..
#brezpodpisa

100x hvala za namig.

MrStein ::

In kaj je narobe z Hoferjevim PC?
(da ni za hekerje, je jasno, ampak gospa to očitno ni)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

za začetek je stvar silno neuravnovešeno sestavljena..
#brezpodpisa

Okapi ::

Ko sešteješ ceno, zmogljivost, garancijo ..., je za manj zahtevne kupce nakup računalnika v Hoferju ena boljših izbir - vsekakor boljša kot pri kakšnem dinokomp, funtech ...

O.

Odvisno za kaj bo računalnik uporabljen. Recimo za gamerja bo takle komp za 500EUR zelo slaba izbira, ker dobiš za tak denar več.

Itk, dokler se oseba ne zjasne, za kaj bo uporabljen računalnik, je nesmiselno debatirat karkoli. Na koncu se lahko zgodi, da bo build na pentium osnovi za ~250EUR več kot dovolj dober.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Spock83 ::

Se strinjam. Za povprečnega uporabnika je top izbira.

Hayabusa ::

Povprečen uporabnik ne potrebuje i5 4 jedrnika in dodatne grafične.

https://slo-tech.com/forum/t604095/p436...

Gtx 745
http://extreme.pcgameshardware.de/user-...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Kot sem rekel. Poleg tega da je stvar neuravnovešeno sestavljena, obstaja velika možnost, da OP sploh ne rabi tako zmogljive kište.

@zizi14
Za kaj točno se bo uporabljal računalnik ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Meni se zdi kar veliko kesa. Pa pomnilnika bi res lahko bilo vec kot 4GB. Sam potem bo cena se visja :|

Sicer pa ne vem kaj bo en normalen uporabnik s tako "mocno" masino. Za "everyday use" imam notebook iz 2006 - C2D na 1.2GHz in 4GB spomina. Niti ne pomislim na kaj mocnejsega. Pod mizo imam sicer 6-jedrnika, 16GB rama, SSD, itd... ampak vecino casa lepo miruje. Uporabljam ga le, ko se ukvarjam z virtualizacijo.

nejclp ::

Okapi je izjavil:

Ko sešteješ ceno, zmogljivost, garancijo ..., je za manj zahtevne kupce nakup računalnika v Hoferju ena boljših izbir - vsekakor boljša kot pri kakšnem dinokomp, funtech ...

O.

Ja, sam pri funtechu itd. sploh nimajo tako cenenih delov, kakršni so v teh računalnikih.
V bistvu dobiš ravno toliko, kolikor si plačal.
Jaz sem dal enga skoz, pa ne bi več, hvala.
Plusi in minusi:
Ima 3 leta garancije, dober servis, ni komliciranja, to je fino, dokler je v garanciji, potem pa ne več, ko mi je čez eno leto spet crknila plata, moral bi ga pošiiljat v tujino, skupaj bi bili stroški okol 150 evrov, primerljiva plata bi bila pa 50 evrov. Plata je cenena in ni povsem standardna(neka MSI za mediona) in je nikjer ne dobiš, na servisu pa so mi rekli, da mi je ne morejo poslati, čeprav jo imajo. Windowsi so prednaloženi in OEM, če menjaš plato za drug model, zgubiš licenco (sem klical Msoft, pa ni šans, da bi tako licenco obnovil na drugi plati-pošljite na servis, gospod).
Napajalnik je cenen, pomoje je vreden ene 10 evrov, plus, nadgraditi ne moreš prav nič, ni placa za dodatni ram (2 reži, ki sta že zasedeni), ni placa za spodobno grafo, disk je počasen (wdgreen), tudi nadgradnja na SSD pomoje ne bi šla.
Hladilnik na procesorju je itak iz boxa (amd oz. intel original) in glasen.
Tko da se ti splača dat 100-200 evrov več in kupiš FFP Winse, malce boljši napajalnik in spodobno kišto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

MrStein je izjavil:

In kaj je narobe z Hoferjevim PC?
(da ni za hekerje, je jasno, ampak gospa to očitno ni)

Ta odgovor mi je zelo pomagal.

francek1 ::

nejclp je izjavil:

Okapi je izjavil:

O.

Ja, sam pri funtechu itd. sploh nimajo tako cenenih delov, kakršni so v teh računalnikih.
Plusi in minusi:
Ima 3 leta garancije, dober servis, ni komliciranja, to je fino, dokler je v garanciji, potem pa ne več, ko mi je čez eno leto spet crknila plata, moral bi ga pošiiljat v tujino, skupaj bi bili stroški okol 150 evrov, primerljiva plata bi bila pa 50 evrov. Plata je cenena in ni povsem standardna(neka MSI za mediona) in je nikjer ne dobiš, na servisu pa so mi rekli, da mi je ne morejo poslati, čeprav jo imajo. Windowsi so prednaloženi in OEM, če menjaš plato za drug model, zgubiš licenco (sem klical Msoft, pa ni šans, da bi tako licenco obnovil na drugi plati-pošljite na servis, gospod).
Napajalnik je cenen, pomoje je vreden ene 10 evrov, plus, nadgraditi ne moreš prav nič, ni placa za dodatni ram (2 reži, ki sta že zasedeni), ni placa za spodobno grafo, disk je počasen (wdgreen), tudi nadgradnja na SSD pomoje ne bi šla.
Tko da se ti splača dat 100-200 evrov več in kupiš FFP Winse, malce boljši napajalnik in spodobno kišto.

Tale opis ni ravno korekten. Pred tremi leti sem kupil njihov računalnik z i5, zamenjal sem fisk z SSD-jem in zadeva deluje zelo solidno. Do sedaj nisem imel težav razen z optičnim pogonom, ki pa so mi ga kar poslali po pošti.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

francek1 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Okapi je izjavil:

O.

Plusi in minusi:

Tale opis ni ravno korekten. Pred tremi leti sem kupil njihov računalnik z i5, zamenjal sem fisk z SSD-jem in zadeva deluje zelo solidno. Do sedaj nisem imel težav razen z optičnim pogonom, ki pa so mi ga kar poslali po pošti.

Kako to misliš, ni korekten? Napisal sem svojo izkušnjo. Sem šel poiskat mejl, v odgovoru, ki sem ga dobil piše tole:

"Mi posameznih rezervnih delovni ne prodajamo. Ponudimo Vam lahko popravilo v naši servisni delavnici. Kolegi v delavnici ne pogledajo samo napak(-e), ki jo/ jih navede stranka, ampak natančno preverijo cel računalnik. Po pregledu računalnika izdajo predračun stroškov za popravilo. Prosimo upoštevajte, da Vam vnaprej, brez pregleda računalnika ne moremo navesti točnega zneska popravila. "

Da se pa sitema ne da prenest na SSD sem napisal "pomoje"aneda, ker je na disku bila samo ena particija, velika 1,5 t in označena kot aktivna, nisem pa poskušal. Optični pogon pa verjamem, da so ti poslali, to ni isto kot plata.

Tudi napajalnik ni ravno nek klump; zadosti vsem potrebam in je tih, kakor tudi ventilator na procu. Ima pa še kup bombončkov kot je wi-fi, čitalec kartic itd. tako da je skupno gledano odličen nakup.

Hayabusa ::

wi-fi, čitalec kartic

Tole znese 20 eur proti vrednosti.

Kako pa veš, kakšen model imam?
Moj je ta:
http://aldi.medion.com/md8860/sued/?ref...

Napajalnik je FPsjev in mi je crknil. Ventilator na procu je pa bil original od AMDja, glasen je pač toliko, kot so glasni ti ventilatorji, zame preglasen.
Ne vem, kaj te muči? Tudi jaz sem vesel, da ti računalnik deluje kot je treba.
Napisal sem, zakaj menim, da je bolje dat mal več dnarja za komp.

Sem šel gledat, pa je na slotechu v par dejanjih zgodovina tega compa:
Zadovoljen kupec, ki ima garancijo:
https://slo-tech.com/forum/t494699/p343...

Izven garancije
https://slo-tech.com/forum/t494699/p423...

Still alive, nova plata (to je zdaj že četrta), v drugem ohišju, z drugim hladilnikom, na TV priklopljen:
blue screen po menjavi matične

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

Kaj bi sploh lahko bilo, kar bi preprečevalo uporabo SSD?
Disk ven, SSD not, tako kot na vsakem PC. (ali disk pustiš noter)

Glede Windows licence: za privilegij menjave komponent po želji plačaš toliko več za licenco.

Hayabusa je izjavil:

wi-fi, čitalec kartic

Tole znese 20 eur proti vrednosti.

20 EUR za to
5 EUR miška
5 EUR tipkovnica
?? EUR Windows
še kaj? se kar nabere
Motiti se je človeško.

nejclp je izjavil:

Kako pa veš, kakšen model imam?
Moj je ta:
http://aldi.medion.com/md8860/sued/?ref...

Napajalnik je FPsjev in mi je crknil. Ventilator na procu je pa bil original od AMDja, glasen je pač toliko, kot so glasni ti ventilatorji, zame preglasen.
Ne vem, kaj te muči? Tudi jaz sem vesel, da ti računalnik deluje kot je treba.
Napisal sem, zakaj menim, da je bolje dat mal več dnarja za komp.

Sem šel gledat, pa je na slotechu v par dejanjih zgodovina tega compa:
Zadovoljen kupec, ki ima garancijo:
https://slo-tech.com/forum/t494699/p343...

Izven garancije
https://slo-tech.com/forum/t494699/p423...

Still alive, nova plata (to je zdaj že četrta), v drugem ohišju, z drugim hladilnikom, na TV priklopljen:
blue screen po menjavi matične

Moti me to, da eni primerjate neprimerljive stvari in ob tem pozabljate na marsikaj(od dodatnega hardvera do Windowsov). Sem imel kar nekaj računalnikov ampak odkar se v Sloveniji dobijo Medionovi, sem nanjih (pa tudi moja firma). Od tedaj dejansko nimam več težav s strojno opremo.

Tole je pa že komično.
Se opravičujem, ker sem očitno edini, ki mu je kak kos poceni hardwera v medion računalniku crknil in da sem še tak prasec, da to javno (in nekorektno) napišem na forumu.
Plus se opravičujem, da se mi zdi bedasto kupovati stvari, ki jih ne bom rabil- tipkovnice za 5 evrov, miške za 5 evrov in karkoli mi že navržejo zraven.
Zato se vsem uporabnikom, ki so sprejeli vase vero v hoferja in mediona (prej so jim WD diski crkovali, samsungovi gonilniki pregorevali, ko pa so ti vgrajeni v medione pa "dejansko nimajo več težav s strojno opremo", globoko opravičujem.

Hofer z vami in lep večer še naprej.

Ne rabiš se norčevat, če nisi opazil, da je tudi meni odpovedal DVD pogon. Komponente zagotovo niso čudežne, zagotoseboj.bolj usklajene med seboj kot pri kakem Comtronu, ki zmeče skupaj vse živo.

Dr_M ::

Comtron se vedno sestavlja racunalnike? akcija.si?

francek1 je izjavil:

Ne rabiš se norčevat, če nisi opazil, da je tudi meni odpovedal DVD pogon. Komponente zagotovo niso čudežne, zagotoseboj.bolj usklajene med seboj kot pri kakem Comtronu, ki zmeče skupaj vse živo.

Nedvomno, medione prodajajo po celem svetu, masovno, valjda bodo preiskušene in premišljeno izbrane komponente(to sploh, morajo met kakšne 100 evrov rezerve pri ceni, da jo čez dva tedna znižajo). Ej, od prvega posta naprej je bil moj namen le, da predstavim vse pluse in minuse nakupa teh medionov. Cena je čisto fer, servis je ok, dobiš tisto za kar si plačal, ne bi pa ga kupil še enkrat (ali sestavljenega računalnika in oem winsow na sploh), zaradi omenjenih minusov.

Ti ne bi, 90% ostalih pa bi.
Rešeno?
Motiti se je človeško.

Alamar ::

trnvpeti ::

Alamar je izjavil:

15" tablet?

mat11 ::

Cena izgleda precej ugodna.
mat

trnvpeti je izjavil:

15" tablet?

Go big! :)

Kaj je to VA ekran ali IPS ?

Če drugo ne, dobiš 15 colski laptop z normalnim številom pikslov.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

IPS-tehnologijo

škoda edino, ker je atomček noter..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Hja, ce bi bil i3, pristej se 200e zraven (vem da cpu ni toliko drazji, ampak placa se "premium")

tule ni problem cena, ampak poraba oz. odvajanje toplote (v tablici pać nemorš met 35W proca)
#brezpodpisa

So se pri tem Atomu vsaj spomnili povečati zmogljivost napram prednikom.
Motiti se je človeško.

Eh, i3 imas itak celo paleto. Ene par modelov z 11.5W tdp. Se vedno je cena vecji problem.

cena ni problem, ker je tale atom dražji od i3 :)

problem je odvajanje toplote...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Aja? Za Core i3-4030Y je pripirocena cena $281,za Pentium N3520 pa $161.
Ocitno mi matematika se vedno ne lezi prevec, da ne razumem.

My bad, mobilni produkti so dosti dražji od desktop :)

Sam še vedno... 12W TDP že težko pasivno odvajaš...
#brezpodpisa

Sej intelov SDP je precej nizji. 4.5W (TDP 7.5W) vs 6W (TDP 11.5W)

1.5kile
pa nikjer ni podatka, kolk drzi tablica na bateriji

n3520 je 2x bolj zmogljiv kot kaksen 847 ali n2820

matobeli ::

A ima kdo multifunkcijsko napravo iz hofra? Tisto za nekih 50eur. Se kaj obnese ali je jajc? Uporabljana ne bibila prav pogosto. Mogoče celo skener več kot pa printer
««
34 / 194
»»