Forum » Programiranje » Kako pognatiperl skripto iz linka?
Kako pognatiperl skripto iz linka?
poweroff ::
Ima naslednji problem... rad bi pognal perl skripto vendar iz linka, ne z action= in polji name=...
Imam eno vhodno polje - ime fajla, ki ga potem prikaze na zaslonu.
Probal sem shownews.pl?news=1.html (ime polja je news), pa ne dela...
Any help?
Imam eno vhodno polje - ime fajla, ki ga potem prikaze na zaslonu.
Probal sem shownews.pl?news=1.html (ime polja je news), pa ne dela...
Any help?
simon ::
Ce ta skript ni narejen tako da uposteva samo POST zahtevke bi zadeva morala delovati. Glej da bos dajal prave parametre, (locis jih z &) si preprican, da je vrednost tvojega parametra 1.html ali pa je samo 1?
poweroff ::
No, saj ravno to sprasujem - kako naredim tako,d a ne bo uposteval samo post zahtevkov.
Sicer pa imam kontrolo, ki mi pove ali datoteka ne obstaja, ali pa sploh ni bilo klica (parametrov). In javlja mi samo slednje!
Sicer pa imam kontrolo, ki mi pove ali datoteka ne obstaja, ali pa sploh ni bilo klica (parametrov). In javlja mi samo slednje!
simon ::
Kako pa sparsas zahtevek? Za get metodo velja $ENV{'REQUEST_METHOD'} eq "GET" spremenljivke pa so v $ENV{'QUERY_STRING '}. To moras se sparsati, da dobis ime=vrednost poslanih podatkov. Priporocam ti, da si z http://cgi-lib.berkeley.edu/1.14/cgi-li... potegnes knjiznico, ki ti to naredi, tako da jo preimenujes v cgi-lib.pl, das v direktorij kjer je tvoj skript, v njem pa napises na zacetku:
require "cgi-lib.pl";
nato pa v kodi napises:
Upam da mi ne bo forum pofedlal kode :(
require "cgi-lib.pl";
nato pa v kodi napises:
#to ti sparsa zadevo ne glede na
# to ali je POST ali Get
if (&ReadParse(*input))
{
#vrednosti spremenljivk dobis
#v hashu input
print "$input{'krneki'}";
.....
Upam da mi ne bo forum pofedlal kode :(
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL injection napadOddelek: Informacijska varnost | 3111 (2563) | Yacked2 |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119230 (34904) | RedDrake |
» | dolžina vnešenega tekstaOddelek: Izdelava spletišč | 1713 (1326) | darh |
» | SMS skriptaOddelek: Omrežja in internet | 1837 (1647) | whatson |