» »

COD: Modern Warfare 3 se prodaja bolje kot vroče žemljice

COD: Modern Warfare 3 se prodaja bolje kot vroče žemljice

6.5 mio prodanih izvodov oz. $400 mio prihodka v prvih 24 urah in že tretji prodajni rekord zapored. EA-jevi šefi morajo biti kar malo živčni, čeprav tudi Battlefield 3 ni začel slabo.

vir: Guardian
Guardian - Založnik Activision Blizzard se je pohvalil z izvrstnimi prodajnimi številkami za v torek izdano igro Call of Duty: Modern Warfrare 3. Samo v ZDA in Veliki Britaniji so prodali 6.5 milijona izvodov in zaslužili 400 milijonov USD. Podoben uspeh so imeli tudi predlani z COD: Modern Warfare 2 (310 mio USD v prvih 24 urah) in lani z COD: Black Ops ($360 mio). Skupni zaslužek iz serije COD naj bi s tem presegel tistega od sage Star Wars oz. Lord of the Rings, ki sta dosedaj veljali za najbolj uspešna projekta v industriji zabave.

Vsi zainteresirani ste opis (in nakup) bržkone že dali skoz. Ocene so nasploh odlične, tu med 80 in 90%, pri čemer se na veliko poudarja "polikanost serije", "vizualno odličen puščavski način" in pa "neverjetno zasvojljivo večigralstvo". Uporabniški opisi so drugačni: igra dobiva neverjetno veliko slabih ocen z obrazložitvijo "nič novega" ali "#%&&"# Activision". Na Metacriticu ima XBox različica uporabniško oceno 3.1/10, PC različica pa zgolj 1.7 (profesionalno povprečje je 89/100).

Guardian se je precej razpisal o razlogih za internetno sovraštvo. Igra naj bi se odlično prodajala in večina igralcev naj bi bila z njo zelo zadovoljna, povzemajo mnenje IGN-ovega eksperta, "slabe ocene pa pišejo le predstavniki manjšine nezadovoljnih uporabnikov, ki na ta način sprošča svojo jezo". Nadaljuje, da je izdelovanje nadaljevanj po istem kopitu prav to, česar si ljudje nasploh želimo (in kar iščemo povsod v resničnem življenju), zato so izjave strokovnih revij na temo "nič novega" tam bolj za okras. "Igralci to vedo in od igre ne pričakujejo presežkov", pravi PC Gamerjev dopisnik. "Zato razočaranja po nakupu ni". Urednik Official XBox Magazina prikima: "Primerjava z ostalimi [bolj izvirnimi] akcijskimi igrami tipa Batman ali Uncharted ni na mestu. MW3 je treba primerjati z igrami tipa FIFA, ki so namenjene najširšemu občinstvu in dobijo novo različico vsako leto. Če bi si Activision pri izdelavi privoščil večji vsebinski odmik od serije, bi bil jok samo še večji, prodaja pa nižja. Ljudje sicer pravijo, da si želijo sprememb, a jih potem niso pripravljeni kupiti".

Potem je tu obvezna primerjava z konkurenčnim Battlefieldom 3, ki je izšel konec oktobra. V predprodaji je šlo za 3 milijone izvodov, v prvem tednu prodaje pa še dodatna 2, do zdaj pa že blizu 10 milijonov. "Bližina datumov izida potrjuje, da je EA Activisionu napovedal odkrito vojno", je nadaljeval PC Gamerjerjev dopisnik. Tu zadaj je sicer daljša zgodba (glej posnetek), ki se je uradno začela 1. marca lani, ko je vodstvo Activisiona nenadoma odpustilo oba ustanovitelja studia Infinity Ward (celotna CoD franšiza), Jasona Westa in Vinca Zampello. Uradno zaradi neposlušnosti, neuradno pa zato, ker naj bi že dlje časa sodelovala z EA pri pripravi konkurenčnega Battlefielda 2 in s tem škodovala Activisionu. Iz prostorov studia so ju nemudoma pospremili varnostniki, potem pa se je začela serija sodnih sporov, ki še zdaj niso končani. West in Zampella sta tožila Activision, ker ju je odpustil le par tednov pred izplačilom avtorskih honorarjev iz Modern Warfare II, nato pa sta ustanovila nov studio, Respawn Entertainment. Kmalu se jima je pridružilo še čez 30 zaposlenih iz Infinity Warda, ki naj bi jim Activision skupaj dologoval za 100 mio honorajev iz naslove dvojke - ta denar naj bi zadrževali zato, da bi jih prisilili v delo na trojki, ki je zaradi vsega šmorna že začela zaostajati. Ni delovalo. Activision je proti prebežnikom in EA vložil nasprotno tožbo, nato pa ustanovil novo razvijalsko skupino - Sledgehammer Games - ki je dokončala trojko. Sodni spori medtem še tečejo in naj bi se razrešili prihodnje poletje. Guardian medtem situacijo primerjajo z dvobojem med Davidom (ex Infinity Ward) in Goljatom (Activision), s poudarkom, da je to prvi tovrstni spor, ki zadeva zares visoke zneske in je prišel tako daleč. Urednik XBox Magazina se je strinjal, da se to lepo ujema "z širšim nezaupanjem z založniško industrijo", zato je MW3 tudi dobil tako pičle ocene. "Izdajatelj igre je Bobby Kotick, aka 'hudič iz Activisiona, ki razvijalce je že za zajtrk'. Že zato si igra zasluži slabšo oceno", je 0/10 utemeljil eden od uporabnikov.

Veselo streljanje.



43 komentarjev

integral15 ::

Kok so ljudje tok neumn ta spl ne kupm pa ce mi ga zastoj dajo igra je cista kopija MW2!!!!!!!!!

Seljak ::

integral15 je izjavil:

Kok so ljudje tok neumn ta spl ne kupm pa ce mi ga zastoj dajo igra je cista kopija MW2!!!!!!!!!


Kaj pa ko si enako napisal kot sem nameraval tudi jaz :) Malce so spremenili okolico in to je to.
Battlefield 3 jo prekaša po celi črti.

antonija ::

Ampak zalozniki so rekli da ljudje to pricakujejo. Zalozniki imajo pa vedno prav, kar digitalcka vprasi. :D

Aja, pa Prekleti pirati, cist bojo obubozal zaloznike! 8-)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Gregor P ::

Pirati jih bojo uničili in zaradi tega nikoli ne bomo ugledali MW4, ali pa 117:P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

boogie_xlr ::

Založniki ne bodo ostal brez dnarja, sam so pa pohlepni, ker točno vedo, da bodo prodal ogromno tega in nočejo spustit cene. That's why I aint buyin it.

filip007 ::

Ma kakšni pirati, EA je dal ponudbo glavnim pri Infinity Ward (pod Activision) in s tem vplival na Call Of Duty v svojo korist Battlefield 3 (Dice). Razumete, verjetno ne...
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

borut_p ::

Dobr špil vendar v SP mnogo prekratek - le 5ur

Zheegec ::

5ur single player!??!

Anyway, upam da se Activisionova neumnost ne bo prenesla na Blizzard, ker nekaj neumnih odločitev smo že videli od Blizzarda, katerih prej nismo bili navajeni...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Bor H ::

Ne bom se preveč spuščal v argumentiranje zakaj ne kupujem CODov...me pa zanima zakaj ni novice še za Skyrim?


In preden se kdo obregne da niso realne cifre....bolj realnih ni, oba špila laufata izključno preko Steama.
Pa to da CS + CS:S igra več ljudi kot COD tudi ne bi.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Freaxx ::

To mi pa ni čist nič jasno...Imajo prodanih 6,500,000 kopij in pol vidiš na steamu komej petmestno številko in to na peaku. Zdijo se res mal nerealne, sam če Valve tak pravi :))

Bor H ::

To je PC only

ahac ::

...bolj realnih ni, oba špila laufata izključno preko Steama.

To mi pa ni čist nič jasno...Imajo prodanih 6,500,000 kopij in pol vidiš na steamu komej petmestno številko in to na peaku.

Pozabljate na konzole.
Tam je CoD sigurno pred Skyrimom pa tudi število igralcev in prodanih izvodov je veliko večje kot na PCju.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

s1m0n ::

No igralnost je zanimiva je čisto OK grafika pa pač tako kot je zanič :)

FishFreak ::

itak da ni "nč novga" če je pa nadaljevanje MW2..kaj naj bi izumli toplo vodo? moram rečt da sem probal oboje - BF3 ter MW3 kateredva tolk radi primerjajo in pljuvajo z obeh strani...BF3 je primarno narejen za multiplayer saj je SP total brezveze-špilal 10 minut in ugasnu...medtem ko je MW3 narejen za SP (ter kolikortoliko dober MP) in je zgodba fantastična,tudi če v igri ni novih elemetov...tako da se strinjam z napisanim zakaj so eni dali obupne ocene...se pa tu na veliko poveličuje BF3,samo zato da so proti COD-u (čeprav ga niti probal niso)

BangBros123 ::

FishFreak je izjavil:

itak da ni "nč novga" če je pa nadaljevanje MW2..kaj naj bi izumli toplo vodo? moram rečt da sem probal oboje - BF3 ter MW3 kateredva tolk radi primerjajo in pljuvajo z obeh strani...BF3 je primarno narejen za multiplayer saj je SP total brezveze-špilal 10 minut in ugasnu...medtem ko je MW3 narejen za SP (ter kolikortoliko dober MP) in je zgodba fantastična,tudi če v igri ni novih elemetov...tako da se strinjam z napisanim zakaj so eni dali obupne ocene...se pa tu na veliko poveličuje BF3,samo zato da so proti COD-u (čeprav ga niti probal niso)



cod fanboy;((

legice ::

mogoče je fan boy, ampak je prav povedal. bf3 igralci spluvajo cod serijo in obratno, ampak dejansko je bf3 Sp za en drek, oz na isti princip kot medal of honor prejšno leto, medtem ko pa je cod SP zelo dobro narejen, v smislu akcije (vse to je osebno mnenje). čeprav primerjava špilov je kot da rečeš, da je NFS serija boljša od kake avto simulacije.
neprimerjlivo
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

ahac ::

Star Wars: Return of the Jedi
Lord of the Rings: The Return of the King
Pirates of the Caribbean: At World's End
Mad Max Beyond Thunderdome
Austin Powers in Goldmember
Back to the Future Part III
Beverly Hills Cop III
Naked Gun 33⅓: The Final Insult
The Bourne Ultimatum
Ocean's Thirteen
Rush Hour 3
Mission: Impossible III
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Indiana Jones and the Last Crusade
X-Men: The Last Stand

Oh... don't mind me. Samo naštevam filme, ki si zaslužijo oceno 1/100 samo zato, ker so sequeli, ki ne prinesejo nič posebej novega.


ps:
Skyrim je (vsaj) na PCju očitno res popularen:

skyrim

Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

3furious ::

Ahac, obstaja velika razlika med nadaljevanjem in molzenjem franšize. Nadaljevanja praviloma razširijo predhodnik; večji svet, več orožij, poglobitev obstoječih in/ali dodajanje novih mehanik, rast likov... Pri molzenju pa vse ostane več ali manj enako, le nekoliko premečejo elemente. Med slednje uvrščam MW in Battlefield.
In the age of information, ignorance is a choice.

borut_p ::

star wars in lord of the rings ne moreš štet pod ta seznam, saj so ustvarjeni po knjigah, ki so bile napisane dosti pred filmi.

TOP ::

3furious je izjavil:

Ahac, obstaja velika razlika med nadaljevanjem in molzenjem franšize. Nadaljevanja praviloma razširijo predhodnik; večji svet, več orožij, poglobitev obstoječih in/ali dodajanje novih mehanik, rast likov... Pri molzenju pa vse ostane več ali manj enako, le nekoliko premečejo elemente. Med slednje uvrščam MW in Battlefield.

Res je.Stem da BF3 je pokazal le nekaj izbolšav COD pa prav nič.

ahac ::

borut_p je izjavil:

star wars in lord of the rings ne moreš štet pod ta seznam, saj so ustvarjeni po knjigah, ki so bile napisane dosti pred filmi.


OK, pol so pa knjige tudi zanič. Ne prinašajo nič novega. Enake črke, enake besede, ... to je molzenje franšize. 1/100.

ps.
(Star Wars ni po knjigah...)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

antonija ::

OK, pol so pa knjige tudi zanič. Ne prinašajo nič novega.
Ce ne prinesejo novih likov, novih zapletov, etc., potem so molzenje. Ponavadi knjige dodajajo se marsikaj vec kot samo nasteto, zato bos zelo tezko nasel knjigo ki je "molzenje". Pri igrah pa molzenje ni tako redko; dostikrat samo predelajo grafiko in ne dodajo nobenega novega igralnega elementa ali kaksnega novega mehanizma.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

FishFreak ::

nisem fanboy ne enega ne drugega,saj sem prešpilal BF serijo in COD serijo..lahko le izrazim kaj mi je blo bolj všeč:) če pa se tako primerjajo streljačine pa lahko le rečem da je vse isti k. le drugo okolje..edina razlika je grafika,gameplay ostaja povsod enak saj je cilj nažigat v nasprotnike,le da imajo eni boljše in drugi slabše zgodbe,tako da ni razlike med cod,armo,bf,duke nukem,deus ex,sof itd itd..pa ne zdj NE ARMA je pa SIMULACIJA - isti kur*c - streljaš vsepovprek,le da moraš bit malo bolj previden pri vsem skup

Seljak ::

FishFreak je izjavil:

nisem fanboy ne enega ne drugega,saj sem prešpilal BF serijo in COD serijo..lahko le izrazim kaj mi je blo bolj všeč:) če pa se tako primerjajo streljačine pa lahko le rečem da je vse isti k. le drugo okolje..edina razlika je grafika,gameplay ostaja povsod enak saj je cilj nažigat v nasprotnike,le da imajo eni boljše in drugi slabše zgodbe,tako da ni razlike med cod,armo,bf,duke nukem,deus ex,sof itd itd..pa ne zdj NE ARMA je pa SIMULACIJA - isti kur*c - streljaš vsepovprek,le da moraš bit malo bolj previden pri vsem skup


Kaj te stabo je??Zgleda,da še res nisi preigral Arme,da take kvasiš?!Pri CodMW2 in CodMW3 ter BF3 zares kar vse povprek nažigaš in se greš "rambota",pri ARMA pa je potrebno malce razmišljati kako se boš premaknil do ognjene linije,da te ne bo kakšen cepec pospravil.Če se ne spoznaš na busolo pa se itak zgubiš v naravi,kar ti že takoj pove,da ta igra ni linearno speljana tako kot sta CODMW3 in BF3.

PacificBlue ::

Malce so spremenili okolico in to je to.


S poudarkom na malce. :)

Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

$%&/() ::

Kaj pa tole iz enke?

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

oo7 ::

Najbolsi multipleyer vseh casov :D

Seljak ::

oo7 je izjavil:

Najbolsi multipleyer vseh casov :D


Multiplayer je res zasvojljiv,ampak jaz sem se ga naveličal in sedaj ga nabija sin,pa že njemu ni več tako všeč;)

spamer ::

kako so lahko zasluzili 400 miljonov, pa koliko stane ena igra, oz koliko so jih potem zares prodali.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

3furious ::

Igra stane 60$, kar pomnoženo z 6,5 milijona prodanih iger znese 390 milijonov dolarjev.
In the age of information, ignorance is a choice.

Phantomeye ::

ahac je izjavil:

Star Wars: Return of the Jedi
Lord of the Rings: The Return of the King
Pirates of the Caribbean: At World's End
Mad Max Beyond Thunderdome
Austin Powers in Goldmember
Back to the Future Part III
Beverly Hills Cop III
Naked Gun 33⅓: The Final Insult
The Bourne Ultimatum
Ocean's Thirteen
Rush Hour 3
Mission: Impossible III
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Indiana Jones and the Last Crusade
X-Men: The Last Stand

Oh... don't mind me. Samo naštevam filme, ki si zaslužijo oceno 1/100 samo zato, ker so sequeli, ki ne prinesejo nič posebej novega.


ps:
Skyrim je (vsaj) na PCju očitno res popularen:
 skyrim

skyrim



lol, eno je, ce je film zakljucena celota in pol naredijo sequel. Druga zgodba je pa, ce je film razdeljen na 3 dele.
Zato ne moraš reči, da je 3. del LOTR-a sequel, ki ne prinese nič novega. Prinese zaključek zgodbe, ki se je začela s prvim delom. Nezadovoljstvo s tem zaključkom je pa čisto druga zgodba, ki s tvojo hipotezo nima nobene veze.

spamer ::

3furious je izjavil:

Igra stane 60$, kar pomnoženo z 6,5 milijona prodanih iger znese 390 milijonov dolarjev.

Joj kdo pa placa toliko za igro. Za igro bi dal 6$, ali celo zastonj:)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Boobiz ::

Me zanima kdaj bodo začeli delat 2 CoDa na leto in ne več samo enega, glede na to da se jim cedijo take vsote.
I'm drunk, what's your excuse?

3furious ::

spamer je izjavil:

3furious je izjavil:

Igra stane 60$, kar pomnoženo z 6,5 milijona prodanih iger znese 390 milijonov dolarjev.

Joj kdo pa placa toliko za igro. Za igro bi dal 6$, ali celo zastonj:)


Meni ni problem dati 60$ za igre, kjer se razvijalec zelo trudi (Uncharted 3, Batman: Arkham City) ali pa pričakujem 100+ ur gameplaya (Skyrim, GT5). Ostale pa kupim po kakem letu za cca 20€.

Jaz pa ne razumem ljudi, ki plačujejo 600€ za mobitele in tablice. Pač živimo v potrošniški družbi, vsak zapravlja denar tam, kjer ga veseli. Viva la consumeration:)
In the age of information, ignorance is a choice.

Mitja358 ::

Jaz recimo sem kupil key za 20€. Več kot 30€ pa nebi dal nikoli! Sem pa zelo zadovoljen z MP-jem, ker ima kar nekaj novosti v primerjavi z MW2.

Isotropic ::

SP je zelo dober, glede mp pa ne vem.

Asnore ::

Ljudje,

CoD je znan po dobrih SP-jih in ima z tem že ikušnje. Samo vzemimo primer.

BF3 in COD MW3
Battlefield 3

SingelPlayer: NI VREDU
Multiplayer: BOLJŠI
Grafika: BOLJŠA
Audio support: BOLJŠI
Cenovno ugodno: CENEJŠE
Padci prejšnih serij: MANJ
Realističnost: BOLJŠA
Bullet drop: DA
Wind activity to bullet: NE
Število hekov/hekrjev: MANJ

COD MW3
Singel Player: ODLIČEN
MultiPlayer: SLABŠI
Grafika: SLABŠA
Audio support: SLABŠI
Cenovno ugodno: DRAŽJE
Padci prejšnih serij: VEČ
Realistčnost: ZELO SLABA
Bullet drop: NE
Wind activity to bullet: NE
število hekrjev: VEČ
-----------------------------------------------------------------------------------
To je samo nekaj teh primerjav zato ne vem kaj je sedaj. Sem pristaž COD-a a mi je Black Ops, in mw2 zaradi hackov vse pokvariu. In sem zato prešaltalj na bf3 ker je audo support in vse odlično!..


Lep Pozdrav

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Asnore ()

Bor H ::

Stari, če je SP pri COD odličen pol je tudi pri BF3 vredu, sta pa oba jajc če smo iskreni, je pa odvisn od tega kaj iščeš.

Asnore ::

Bor H, lej

kar se tiče SP-ja od COD-a

Zgodba: Odlična
Mape: Odlične
Statistika: Odlična

COD JE DOBER SAMO V SINGEPLAYERJU ZA VSE OSTALO JE TU BATTLEFIELD 3
-------------------------------------------------------------------
Pa lahk me dodaš na originu za BF3,
Origin: Asnore

Ebu-Bekr ::

feryz ::

Jeb...., glih zadnjič sem zloudal Warfare 2, niti jo nisem uspel inštalirati, pravzaprav sem že pozabil, kje na diskovju se valja, pa je že trojka zunaj.
Nič, tastaro bom zbrisal, zatravil ta novo in bo ta čakala nedotaknjena do izida štirice.
Bravo za VDSL in 4,5 Tb prostora na disku.
Pa še gusarska statistika se poveča in sorazmerno z njo, dretje voluharskih kravatarjev o definitivni izgubi.
Ma niti zastonj jo ne diram, kaj šele da bi to čudo kupil.

ahac ::

Padci prejšnih serij: VEČ
Realistčnost: ZELO SLABA
Bullet drop: NE
Wind activity to bullet: NE

Kaj si boš še zmislu?

Čaki, a si lahko še jaz nekaj?

MW3:
download service: Steam - THE BEST THING EVER!
hitra filmska akcija: DA
server browser: DA
bugi: REDKI
že prodajajo DLC s starimi mapami iz prejšnjega dela: NE
novica na Slo-Techu: DA

BF3:
download service: Origin - SPYWARE BY EVIL, EVIL EA!
hitra filmska akcija: NE
server browser: FIREFOX LOL!
bugi: VSAJ MILJON
že prodajajo DLC s starimi mapami iz prejšnjega dela: DA
novica na Slo-Techu: NE

:P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Ebu-Bekr ::

ahac je izjavil:

Padci prejšnih serij: VEČ
Realistčnost: ZELO SLABA
Bullet drop: NE
Wind activity to bullet: NE

Kaj si boš še zmislu?

Čaki, a si lahko še jaz nekaj?

MW3:
download service: Steam - THE BEST THING EVER!
hitra filmska akcija: DA run and gun mapo obletis za 20 sekund
server browser: DA ni res host server katastrofa
bugi: REDKI isto kot pri bf3
že prodajajo DLC s starimi mapami iz prejšnjega dela: NE
novica na Slo-Techu: DA

BF3:
download service: Origin - SPYWARE BY EVIL, EVIL EA! me ne zanima mas tud na steam
hitra filmska akcija: NE ne rabi mas letala in vozila
server browser: FIREFOX LOL!ni lol mas tud chrome
bugi: VSAJ MILJON mw3 ma tud
že prodajajo DLC s starimi mapami iz prejšnjega dela: DA
novica na Slo-Techu: NE

:P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ebu-Bekr ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Call of Duty: Modern Warfare 3 (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Igre
528126812 (3773) Skyman

Call of Duty (2019)

Oddelek: Igre
101774 (1013) ahac
»

Call of Duty: Black Ops IIII [Call of duty (2018)] (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9613272 (7833) oo7
»

Call of Duty: Infinite Warfare (Call of Duty 13) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Igre
32768383 (36148) oo7
»

Call of Duty: Ghosts (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Igre
419100028 (74857) Klemzz

Več podobnih tem