Forum » Loža » Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?
Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?
Temo vidijo: vsi
Pithlit ::
ne lohk sam enkrat fukaš.
A si v rizični skupini? Fajn za vedet.
Drugače pa govorim jaz o necepljenih. Glede na naslov teme je to precej očitno. Tudi to naj bo bilo očitno o katerih necepljenih.
Dajmo torej še enkrat:
Ali HIV spada v kategorijo ošpic? (everyone deserves a second chance)
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
noraguta ::
nisem v nobeni skupini, pa tud, če veš to, ni glih to kej prou fajn, k nimam posluha.
ja spada v isto skupino, socializacija prinaša tudi spolne stike. sicer spolne bolezni nebi bile tako uspešne tekom evolucije.
tud ošpice in uši so uspešne zaradi socializacije ljudi.
ja spada v isto skupino, socializacija prinaša tudi spolne stike. sicer spolne bolezni nebi bile tako uspešne tekom evolucije.
tud ošpice in uši so uspešne zaradi socializacije ljudi.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
Glede na to da nas hočeš prepričat sledeče:
... je zate najbolje da se iz teme odstraniš.
Lahko nam pa pred tem razložiš od kje tebi učinkovito, varno in poceni cepivo za HIV. Pa od kje ti ideja da se lahko s HIV okužiš brez kontakta z okuženim. Lahko komot spustš to od kje to da je otroška bolezen. Bo šlo?
Torej HIV je visoko nalezljiva (se lahko okužiš že če stopiš v sobo ki jo je okuženi zapustil pred uro ali dvema) otroška bolezen, proti kateri se lahko borimo z zelo učinkovitim, varnim in poceni cepivom.
... je zate najbolje da se iz teme odstraniš.
Lahko nam pa pred tem razložiš od kje tebi učinkovito, varno in poceni cepivo za HIV. Pa od kje ti ideja da se lahko s HIV okužiš brez kontakta z okuženim. Lahko komot spustš to od kje to da je otroška bolezen. Bo šlo?
ne bo šlo, gre za fašizem, ki ga zganjaš. in pogrome. ljudje imajo vso pravico odločat o svoji usodi. ne pa da se jih sili. preprosto se jim pokaže par stvari kaj bolezni povzročajo odločitev pa pripada njim.
Aston_11 ::
ljudje imajo vso pravico odločat o svoji usodiJa, pa ne. Delajo lahko kar hočejo, dokler ne vtaknejo prst v moj nos.
preprosto se jim pokaže par stvari kaj bolezni povzročajo odločitev pa pripada njim.Ja, pa ne. Tole gre pri inteligentnih ljudeh. Kar pa tisti, ki so sposobni svojega potomca eliminirati na račun blaznosti, religije ali teorije zarote, niso.
ljudje imajo vso pravico odločat o svoji usodi. ne pa da se jih sili.
Vsekakor. Ampak le dokler ne ogrožajo drugih. Potem se ta svoboda konča.
Še vedno nisi pojasnil te tvoje bedarije s HIV-om. Si ljubosumen na svoje cepivo?
ljudje imajo vso pravico odločat o svoji usodiJa, pa ne. Delajo lahko kar hočejo, dokler ne vtaknejo prst v moj nos.
preprosto se jim pokaže par stvari kaj bolezni povzročajo odločitev pa pripada njim.Ja, pa ne. Tole gre pri inteligentnih ljudeh. Kar pa tisti, ki so sposobni svojega potomca eliminirati na račun blaznosti, religije ali teorije zarote, niso.
vso pravico imaš vedt, če imaš zadržke proti njim in se distancirat, da jim pogojuješ svojo soprisotnost. nimaš jih pa kaj silit, to so osnovne svoboščine.
vso pravico imaš vedt, če imaš zadržke proti njim in se distancirat, da jim pogojuješ svojo soprisotnost. nimaš jih pa kaj silit, to so osnovne svoboščine.
A res? Vso pravico imam da mi nihče ne streže po življenju. Kar tile teroristi počnejo. Oni so tisti ki izvajajo nasilje in ostalim vsiljujejo svojo (kužno!) voljo. Ampak za to razumet je že treba mal razmislit. Ker to kar ti tukaj blužiš je enako nacističnemu bluzenju o tem da jim omejujemo pravico govora ker jim ne dovolimo hujskaštva in sovražnega govora.
Pa pokaži nam že tisto poceni in varno cepivo za HIV. Ti garantiram da nas bo večina takoj za to da se ga doda med obvezna. Pol bomo pa tudi tiste ki se prot HIV ne cepijo getoizirali.
Vajenc ::
Pol bomo pa tudi tiste ki se prot HIV ne cepijo getoizirali.
Pa tiste, ki se ne bodo basal z azbestnimi čevapčiči tud, skupaj s pjanci, mamilaši in ostalimi potencialno nevarnimi osebki. Kasneje k bomo uvedli čipe pod kožo bodo ljudje že lepo zdresirani in bodo zelo dobro vedeli kaj je najbolje za nas in njihove otroke. Oh ta popoln svet.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
SimplyMiha ::
Dajmo še getoizirat tiste, ki nočejo čipa pod kožo in ki nasprotujejo internetni nevtralnosti - ziher kaj skrivajo in so potentialni teroristi!
SimplyMiha je izjavil:
Dajmo še getoizirat tiste, ki nočejo čipa pod kožo in ki nasprotujejo internetni nevtralnosti - ziher kaj skrivajo in so potentialni teroristi!
Do uvedbe čipov bomo vsi lepo zdresirani... Grem gledat, če otrok poje himno.
Woody Allen
Woody Allen
jype ::
Vajenc> Pa tiste, ki se ne bodo basal z azbestnimi čevapčiči tud, skupaj s pjanci, mamilaši in ostalimi potencialno nevarnimi osebki.
A niso cepljeni, al čemu so nevarni?
A niso cepljeni, al čemu so nevarni?
nurmaln ::
No no, pretiravat pa ni treba. Brez problema se lahko vsak od nas zaščiti pred okužbo s HIV ne glede na to ali je obvezno cepljenje ali ne.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Ja. Lahko. In tudi se.
Čudno da se prot ošpicam ne... pa je neprimerno bolj simpl.
Vajenc: Sej bi blo fajn če bi še kak post pred tem prebral. Ker tvoj nekako nima smisla.
Čudno da se prot ošpicam ne... pa je neprimerno bolj simpl.
Vajenc: Sej bi blo fajn če bi še kak post pred tem prebral. Ker tvoj nekako nima smisla.
Sem prebral, poleg necepljenih proti HIVu bi getoizirala še necepljene proti ostalim kužnim boleznim. Sem samo češnjico pristavil, ostalo si vse povedala sama.
Woody Allen
Woody Allen
imagodei ::
Antivaxerji vztrajno ne zastopite, da je po svetu spontano vznikla ideja o "getoiziranju" necepljenih, ki s svojim življenjskim slogom objektivno povzročajo nevarnost za druge. Pri tem tudi ne vzdrži nobena primerjava z nacisti, fašisti in podobnim, ker mi necepljenim nočemo nič hudega, temveč nas vodita dve vodili: Prvič si želimo varnega okolja za necepljene novorojenčke ter vse tiste, ki zaradi objektivnih razlogov ne morejo biti cepljeni ali pa imajo tako oslabljen imunski sistem, da bi visoko nalezljive bolezni zanje pomenile skoraj zagotovo obsodbo na smrt. Drugič, obnašanje teh neodgovornih posameznikov, ki menijo, da so pametnejši od stroke in s svojimi zavestnimi odločitvami onemogočajo trajno odstranitev virusov otroških bolezni iz gene-poola, je enostavno nesprejemljivo.
Karakteristika otroških bolezni je, da so zelo nalezljive. Se torej zlahka prenašajo. Nekatere, kot npr. ošpice, se prenašajo po zraku. Dovolj je, da si v istem prostoru z okuženo osebo. Druge se prenašajo z dotikom. Vse so precej bolj nalezljive, kot HIV.
Karakteristika otroških bolezni je, da so zelo nalezljive. Se torej zlahka prenašajo. Nekatere, kot npr. ošpice, se prenašajo po zraku. Dovolj je, da si v istem prostoru z okuženo osebo. Druge se prenašajo z dotikom. Vse so precej bolj nalezljive, kot HIV.
- Hoc est qui sumus -
Invictus ::
A res? Vso pravico imam da mi nihče ne streže po življenju. Kar tile teroristi počnejo. Oni so tisti ki izvajajo nasilje in ostalim vsiljujejo svojo (kužno!) voljo. Ampak za to razumet je že treba mal razmislit. Ker to kar ti tukaj blužiš je enako nacističnemu bluzenju o tem da jim omejujemo pravico govora ker jim ne dovolimo hujskaštva in sovražnega govora.
Kdo ti streže po življenju? Anti-vaxerji? Saj najbrž tudi sama nisi cepljena že nekaj časa, pa so vsa cepiva izvenela. garancije da nisi prenašalka bolezni, pa tudi nimaš. Ali dokaza da si imuna na katero bolezen. Kljub cepivu.
Največ sovražnega govora pride s strani pro-vaxerjev. Kar se tudi odraža na tem forumu.
Je pa tudi res da imaš veliko večjo verjetnost da umreš na cesti ko voziš otroke na dejavnosti, kot pa od nalezljivih bolezni ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Antivaxerji vztrajno ne zastopite, da je po svetu spontano vznikla ideja o "getoiziranju" necepljenih, ki s svojim življenjskim slogom objektivno povzročajo nevarnost za druge.
Sem kar tukaj nehal brati tvoj post, ker je že s prvo povedjo toliko za obrazložiti. Cepljen sem sam, cepljeni so otroci, cepljena je žena..., antivaxer sem zato ker nisem za getoizacijo necepljenih? Getoizacija je spontano vzniknila le v glavah ekstremnežev, kot je tisti dr. ki ne sprejema pacientov antivaxerjev.
Woody Allen
Woody Allen
Kdo ti streže po življenju? Anti-vaxerji? Saj najbrž tudi sama nisi cepljena že nekaj časa, pa so vsa cepiva izvenela. garancije da nisi prenašalka bolezni, pa tudi nimaš. Ali dokaza da si imuna na katero bolezen. Kljub cepivu.
A mora prav njej direktno streči po življenju? Kaj pa sosedovem otroku ki ima dva meseca in je še premlad za cepljenje? On ni pomemben? Še nisi razumel da nekateri res ne gledamo samo na lastno rit tako kot anti-vaxerji?
A mora prav njej direktno streči po življenju? Kaj pa sosedovem otroku ki ima dva meseca in je še premlad za cepljenje? On ni pomemben? Še nisi razumel da nekateri res ne gledamo samo na lastno rit tako kot anti-vaxerji?
Razne respiratorne okužbe so tudi lahko usodne za novorojence, pa verjetno zaradi tega ne boš getoiziral kašljajoče sosede? Bolj normalen odziv je, da sosed in starš oba pazita, da se ne kašlja v otroka.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
Učasih je k bi se z zidom pogovarju...
- razni prehladi, gripe so v povprečju precej manj nevarni kot otroške bolezni
- precepljenosti kot zaščito proti gripi zaenkrat nismo sposobni zrihtat
- precepljenosti kot zaščito proti gripi zaenkrat nismo sposobni zrihtat
Invictus ::
Če ti še ni jasno, dvomesečnega otroka pač ne vlačiš okoli povsod. Če ne znaš na svojega otroka paziti, potem jih mogoče ne smeš imeti. Šoleg tega so tudi vsi cepljeni, ki so bili v stiku z okuženimi, lahko prenašalci. Bakterije in virusi so kar trdoživi.
Kaj misliš da pri cepljenih kar pocrkajo na 5 metrskem radiju?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Novorojenci imajo prvih par mesecev mamine imunoglobuline, zato je kak respiratorni virus za njih lahko podobno ali bolj smrtonosen kot kateri drugi, proti kateremu se lahko cepimo.
Woody Allen
Woody Allen
Razne respiratorne okužbe so tudi lahko usodne za novorojence, pa verjetno zaradi tega ne boš getoiziral kašljajoče sosede?
O ja. Jo bom. Stay the fuck out of my house!
Isto bi nardila z necepljenimi otroci antivaxerjev... pa ne morem (še). In zato me ogrožajo. Sam eni ste trdi pa mislite da getoizacija avtomatsko pomeni neke vrste taborišče. Ne. Getoizacija pomeni samo to da se te izključi iz javnosti. Ker pač predstavljaš grožnjo zdravju in življenju. Tko kot so prepovedani obiski v bolnici (niso bolniki getoizirani, ampak je getoizirana javnost - proti temu verjetno noben nima nič, pa je scenarij zelo podoben).
Naj ponovim: "vstop necepljenim prepovedan"
Sem prebral, poleg necepljenih proti HIVu bi getoizirala še necepljene proti ostalim kužnim boleznim. Sem samo češnjico pristavil, ostalo si vse povedala sama.
Pol pač ne bereš. Vsaj ne pretirano dobro.
Noraguta bi nas rad prepričal da HIV sodi v kategorijo visokonalezljivih otroških bolezni proti katerim se je enostavno, varno in učinkovito boriti s cepivi (celo iztrebit bi se jih dalo če ne bi imeli par teroristov, pardon, antivaxerjev).
Jaz pa odgovarjam da če je to tako... pol sem takoj za to da se ljudi okužene s HIV, ki se nočejo cepit, getoizira.
Ker pa vem da se s HIV nekdo relativno težko okuži (niti igranje s telesnimi tekočinami ne privede nujno do okužbe) sem pač proti getoizaciji. Da ne omenjam tega da cepiva ni... in da je enačenje HIV z ošpicami beyond kretenski argument.
Če bi prot ošpicam dosledno cepili bi jih v generaciji ali dveh iztrebili... pol ne bi bilo treba cepit nikogar več. In bi antivaxerji zmagali. Ne vem zakaj so tolk tumpasti da se temu z vsemi štirimi upirajo...
Kdo ti streže po življenju? Anti-vaxerji?
Necepljeni otroci treehuggerjev in versko blaznih "aternativcev" strežejo po življenju otrokom, ki iz opravičljivih medicinskih razlogov ne smejo biti cepljeni. Takisto strežejo po življenju bolnikom po prestani transplantaciji, ki so na zdravilih, ki zavirajo delovanje imunskega sistema. Nenazadnje strežejo po življenju otrokom iz tretjega sveta, ker uspešno razširjajo te bolezni, namesto da bi jih pomagali zajeziti. S tem strežejo po življenju še neznanemu številu prihodnjih generacij otrok, za katere bi eradikacija otroških bolezni pomenila, da bi bila potreba po cepljenju sploh odpravljena. Iz tega razloga so ti otroci (ali bolje: njihovi cerebralno bankrotirani starši) sovražnik človeštva.
Saj najbrž tudi sama nisi cepljena že nekaj časa, pa so vsa cepiva izvenela.
Namignil sem ti že, da so takšni komentarji pod nivojem. Ker vztrajno nadaljuješ, se v skladu z nepisanim pravilom nagibam k temu, da nisi zlonameren, ampak zgolj zabit.
Omenjeno je bilo že, da cepivo proti ošpicam, rdečkam in mumpsu zagotovo nudi dolgotrajno zaščito - za večino ljudi najbrž doživljenjsko. Za metuzaleme, rojene po letu 1980 in ki bodo doživeli 90 in 100 let, pa bo verjetno pri 70. letih potrebna revakcinacija. Za vsak primer.
garancije da nisi prenašalka bolezni, pa tudi nimaš. Ali dokaza da si imuna na katero bolezen. Kljub cepivu.
Če bi se najosnovneje izobrazil o tej tematiki, ne bi pisal teh kretenizmov.
Največ sovražnega govora pride s strani pro-vaxerjev. Kar se tudi odraža na tem forumu.
Če idiotu poveš da je idiot, to ni sovražni govor.
Je pa tudi res da imaš veliko večjo verjetnost da umreš na cesti ko voziš otroke na dejavnosti, kot pa od nalezljivih bolezni ...
Je pa tudi res, da če od nalezljivih bolezni ne umre tvoj otrok, lahko okuži 10 drugih. Ki bodo spet okužili 10 drugih, ki bodo spet okužili 10 drugih, itn. itd. V Nemčiji bo zato, ker tvoj otrok ni bil cepljen, umrl bolnik po transplantaciji srca. V Indiji pa 12 otrok, ker so jih starši v nevednosti in zaradi oddaljenosti do najbližje bolnišnice zdravili pri lokalnem vraču.
Če tvoj otrok uide smrti v prometu, pa drugi otroci zato niso nič bolj ogroženi.
- Hoc est qui sumus -
Nekatere, kot npr. ošpice, se prenašajo po zraku. Dovolj je, da si v istem prostoru z okuženo osebo.
O ne. Ni res!
Za to da se nalezeš ošpic ni treba da si v istem prostoru z okuženo osebo. Povsem dovolj je da stopiš v prostor ki ga je okužena oseba zapustla do dve uri nazaj.
In pol se nekdo kretena dela pa HIV enači s tem.
Saj najbrž tudi sama nisi cepljena že nekaj časa, pa so vsa cepiva izvenela.
Sem cepljena z obveznimi cepivi. Tudi boosterji. Bo pa res treba boosterje ponovit enkrat v naslednjih 5 ih do 10ih letih. Jaz nimam irracionalnih strahov.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Antivaxerji vztrajno ne zastopite, da je po svetu spontano vznikla ideja o "getoiziranju" necepljenih, ki s svojim življenjskim slogom objektivno povzročajo nevarnost za druge.
Sem kar tukaj nehal brati tvoj post, ker je že s prvo povedjo toliko za obrazložiti. Cepljen sem sam, cepljeni so otroci, cepljena je žena..., antivaxer sem zato ker nisem za getoizacijo necepljenih? Getoizacija je spontano vzniknila le v glavah ekstremnežev, kot je tisti dr. ki ne sprejema pacientov antivaxerjev.
Vidiš, če ne bereš, se nikdar ne boš naučil. Odgovornost, ki jo imamo pri preprečevanju nalezljivih bolezni, ni samo do lastnih otrok. Dokler je na svetu samo en okužen otrok z ošpicami, obstaja verjetnost, da bo okužil tudi druge. In dokler so nekateri starši prepričani, da je vse skupaj zarota farmacije in da oni vedo več in bolje od cele vojske zdravnikov, imunologov, epidemiologov, farmacevtov itd., z necepljenjem otrok prispevajo k temu, da po svetu umirajo bolniki.
Pazi: gre za smrti, ki bi jih lahko preprečili! To je tragedija cele zgodbe.
In tisti zdravnik se precej dobro zaveda, da se v njegovi čakalnici lahko okuži kak imunokompromitiran otrok ali novorojenček na rednem pregledu, kar lahko privede do njegove smrti ali trajnih posledic. Vse to, ponavljam, zaradi bolezni, ki bi bila lahko že na robu iztrebljenja.
Ampak glavno, da ste za svobodno izbiro.
- Hoc est qui sumus -
Za metuzaleme, rojene po letu 1980 in ki bodo doživeli 90 in 100 let, pa bo verjetno pri 70. letih potrebna revakcinacija. Za vsak primer.
Če ne bi blo antivaxerjev revakcinacija verjetno ne bi bila potrebna.
Šoleg tega so tudi vsi cepljeni, ki so bili v stiku z okuženimi, lahko prenašalci. Bakterije in virusi so kar trdoživi.
Kaj misliš da pri cepljenih kar pocrkajo na 5 metrskem radiju?
Boš dal za to trditev kakšen link? Cepljeni niso in ne morejo biti prenašalci.
Ja, no, lahko si zamislimo freak scenarij, po katerem bi lahko bili "prenašalci": npr. cepljena mati skrbi za bolnega otroka in mu obriše nos. Čez 2 minuti, ne da bi si umila in/ali razkužila roke, obriše nos z isto roko (in istim robčkom?!) še drugemu, še zdravemu otroku.
EDIT: Ampak, bodimo pošteni, v istem householdu se bo zdrav necepljen otrok npr. ošpic skorajda zanesljivo nalezel kar direktno od bolnega otroka. Ni treba nobenih freak scenarijev.
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()
Če ti še ni jasno, dvomesečnega otroka pač ne vlačiš okoli povsod.
Če ti še ni jasno je zelo malo mest kamor z otrokom ne bi smel/mogel.
Če ne znaš na svojega otroka paziti, potem jih mogoče ne smeš imeti.
Jaz svojega znam paziti. Načeloma ga učim tudi da hodi po pločniku kjer je varno. Občasno pa vseeno preberem o kakšnem idiotu, ki je z avtom zapeljal na pločnik in s tem ogrožal druge. Ali pa je nasprotoval cepivom in s tem ogrožal druge.
AndrejO ::
Vajenc> Novorojenci imajo prvih par mesecev mamine imunoglobuline, zato je kak respiratorni virus za njih lahko podobno ali bolj smrtonosen kot kateri drugi, proti kateremu se lahko cepimo.
Zato pa mame dojijo.
Zato pa mame dojijo.
Vajenc> Novorojenci imajo prvih par mesecev mamine imunoglobuline, zato je kak respiratorni virus za njih lahko podobno ali bolj smrtonosen kot kateri drugi, proti kateremu se lahko cepimo.
Zato pa mame dojijo.
Tudi. Mislil sem sicer pridobljena mamina protitelesa prenesena iz placente.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Tudi. Mislil sem sicer pridobljena mamina protitelesa prenesena iz placente.
Ja, ampak ta protitelesa so tam samo če jih mama ima že pred rojstvom, sicer se mora pa okužiti, potem pa dojiti.
Ja, ampak ta protitelesa so tam samo če jih mama ima že pred rojstvom, sicer se mora pa okužiti, potem pa dojiti.
Mufasa ::
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
Daedalus ::
In taki imajo priznano volilno pravico in opravilno sposobnost. Svašta.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
PaX_MaN ::
Dewds:
Srsly, znate bit boljši ko oni.
The Spudd is strictly a satirical and fake news site. All articles are fake and certainly not intended to diagnosis medical conditions or to give medical advice.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
PaX_MaN ::
Nekak nisi vzel tega kot satiro, ampak za resnico.
To je, enako kot ko antivaxerji vzamejo za resnico kar napišejo na NN.
Hočem rečt: ne počnite tega!
Znamo. Zato se vam pa ne smejimo v fris vsakič ko kdo tako glupost objavi.
Za razliko od vas ko vsakič ko neka tatyana objavi neko glupost skačete okoli kot da smo ravnikar odkrili inteligentno obliko življenja na marsu.
AndrejO ::
Nekak nisi vzel tega kot satiro, ampak za resnico.
Resnica imitira umetnost. Ali pa obratno. Saj ne vem, ampak "there's some crazy real shit out there".
vNekak nisi vzel tega kot satiro, ampak za resnico.
Jap, včasih me vedenje o stanju stvari v svetu preprosto prehiti, pa se zgodi kak brezvezen knee jerk. Naslednji link sem objavil, da pojasnim točno to - da je ona satira zgolj odraz stanja stvari v RL.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Jap, včasih me vedenje o stanju stvari v svetu preprosto prehiti, pa se zgodi kak brezvezen knee jerk.
1. It's always smart to doublecheck.
2. Če te ulovijo na kiksu in popravi (pa magari tko da te med rebra štoknejo)... je pametno rečt "ups, sori" pa ne se pametnega delat naprej.
A lahko malo manj pokroviteljsko, mami?
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Ne. Knee jerk (pa tvoja naslednja reakcija) je bil le konkretno hud.
Pa včasih paše koga malo med rebri pošlatat... tud če je na mojem bregu.
Pa včasih paše koga malo med rebri pošlatat... tud če je na mojem bregu.
No no, pretiravat pa ni treba. Brez problema se lahko vsak od nas zaščiti pred okužbo s HIV ne glede na to ali je obvezno cepljenje ali ne.
ja pa jade, če ti baba na skrivaj skače v postlo z biseksualcem, boš pa kaj?
to sva pa zmenjena da ne sme