» »

Linux - splošno

Linux - splošno

root987 ::

odločil sem se da med temi počitnicami poskusim linux. zanimajo pa me nasledne stvari:
-> kako poteka tisti sestavljanje kode?
-> kje se lahko naložijo razne igre oz. knjižice za linux
-> kakšne probleme lahko pričakujem kot začetnik?
-> ali obstaja internet explorer za linux??? če ne, kje se dobi VMware s katerim lahko na v linuxu poganjam windows 98

glede na odgovore pa dodam (po potrebi) še kako vprašanje.

Hvala za vso pomoč!
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

gumby ::

internet explorer za linux?? tega ne v javnosti spraševat, ker bi te znali linčati...:D

Gandalfar ::

IE5.5 lahko poganjas skozi crossover office, ce si ga ze ravno tako zelo zelis.

Vecina uporablja Mozillo, Konquerer, Opero ali Phoenixa.

VmWare dobis na www.vmware.com

Dost lustna zadevca je pa tudi winex.

t.g:
ne smej se, mama je pac grozi z odpovedjo interneta ce nebo mogva poloznic placvat prek abaneta al ka je kej za boga. in tisto NE podpira mozille. ka mislis da jst osebno ljubim IE??? lol, big lol...
gandalf: ke se dobi tale tvoji cross office??? pa thank you za vmware.
--- George Orwell

borchi ::

crossover-office stane 50$ (se mi zdi). tk da "zastonjskega" linka ti ne moremo dat ;-) so pa ljudje skozi wine že poganjali ie. bo treba mal pogledat po:

http://www.frankscorner.org/wine/, http://www.winehq.com/, http://www.codeweavers.com/home/.

l'jga

Ikarus ::

Jaz plačujem položnice preko abaneta vsak mesec v mozilli...sicer v winsih, ampak po moje ni z linuxom nič posebej drugače...

Gandalfar ::

stalin: skozi vmware ji nastavi tiste win98 pa najboljs .. bo se najmanj jebe. Pa se tisti image lahko potem med racunalniki premikas.

Z temi cert. od banke je lahk velka jeba ce ne ves kaj tocno delas tako da bi bil vmware mogoce za linux zacetnika najboljsa resitev.

Phoebus ::

Ce se spravljas na Linux, ti priporocam, da najprej sploh spoznas, kam se spravljas. Priporocam ti Kiberpipino solo linuxa, ki je brezplacna, ponovljena bo pa v februarju. Novica pred pricetkom nove runde bo objavljena tudi na Slo-techu.
Prav tako bo tu tudi reklama za delavnico, na kateri se bodo udelezenci naucili instalirati Debian linux. Vse to je in bo free of charge, tako da me admini ne lincat, ni advertisment :>

perci ::

Phoebus: Kaj zdej, bomo gledali filme v ASCII ARTU al ne? >:D

schurda ::

Začetnikom prpioročam knjigo z naslovom "Kako se naučiti linux v 24 urah". Če je nimajo več pri založbi DESK (na Vilharjevi v Lj), potem si jo izposodite. Sicer pa je literature ogromno. Recimo http://www.linuxdoc.org. Veliko je prevedenega v slovenščino. Vse to se najde tudi na straneh društva Lugos www.lugos.si

Phoebus, dokler reklamiraš zastonj pa še koristne zadeve, ti kar. Mislim, da je to pametno
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: schurda ()

Phoebus ::

Perci: filme se da gledati *tudi* v ascii artu. Drugace pa ima mplayer cel kup output driverjev, ki jih bos spoznal cez dva tedna; podpira tudi geforce in ati pospesevanje. Me veseli, da sledis predavanjem 8-)

heh. sej sm brav literaturo. bom kr tste z vmware naredo. najbol zanesljivo. z mozillo sm probo samo onga gumba ko je za poloznice ne nardi. mavo literature sm z prebrav, vem kk v osnovi dela, poleg tega bom pa dajo na sistem skupi z win98plus al SE(sej je tk enako kejkr vem) tk da ce kej zajebem bom po neto pogledo ce pa ne najdem... slo-tech is 24 hours up-time :D :D :D
--- George Orwell

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux

Oddelek: Operacijski sistemi
202370 (1960) G-man
»

Poganjanje DOS in WIN programov v Linux-u ?

61284 (1232) borchi
»

Igre na linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
503800 (3122) CCfly
»

Windows ali Linux? (strani: 1 2 )

554852 (4090) moj_nick
»

linux v pisarni