» »

Še koga motijo generični odzivi na customer support-u

Še koga motijo generični odzivi na customer support-u

Sc0ut ::

Pozdravljeni.

Na gigabyte sem sem prejel dva generična odgovora, niti potrudili se niso natančneje odpisati.
Saj ne vem, ali jaz preveč zahtevam in je to stalna praksa ali pa je kdo že imel primer, da je dobil konkretnejše odgovore?

LP

1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
  • zavaroval slike: Gandalfar ()

2x'=2 ::

Sam sem jim zastavil podobno vprasanje glede podpore nekaterih procesorjev na maticni, (ene podpirajo druge z enakim cipsetom ne). So mi odgovorili, da ne podpira ter mi linkali Cpu support list.

Lp

RejZoR ::

Osebno se raje poslužujem Googla kot pa da bi se mučil z gnilim tech supportom. Sploh support namenjen za EMEA območje je pregovorno katastrofalen. Ko sem pred časom kontaktiral ACER EMEA sem skoraj fasal živčnega. Najprej je za vsak odgovor trajalo 3 dni in od tega sem rabil en teden, da sem bebotu na drugi strani dopovedal zakaj se gre ker je imel očitno probleme z razumevanjem osnovne angleščine. Bolj kot sem mu razlagal, bolj je tupil kar eno bedarijo oz mi dajal podatke, ki sem jih že itaq poznal in tud navedel. In angleška slovnica je bila 10x slabša kot pa moja, pa sicer znam kar solidno angleško, vseeno pa ne briljantno ko se gre v fine detajle. Kako si lahko kaj takega privoščijo mi ni jasno.

Je pa pri tem zabavni del. Preden sem se šel zajebavat z ACER EMEA sem kontaktiral ACER US. Po podanem vprašanju so me kontaktirali nazaj v slabe pol ure. Vsak naslednji odgovor je sledil v manj kot 20 minutah. Pa sem jim pošiljal mislim da sredi dneva (kar pomeni, da je bila v US verjetno neka čudna ura).
Tip me je v nulo zastopil kaj mislim ampak je prosil, da kontaktiram EMEA podporo, ker imajo striktno razdeljeno komu lahko pomagajo in kao US support ne more pomagat EMEA strankam.

Dokaz koliko cenijo stranke v določenih državah. Sploh vzhodna evropa je totalno gnila in nas seveda veselo tlačijo tja. Generični odgovori ali ne, tip za EMEA območje je očitno znal limat neke prednastavljene odgovore, ki niso imeli nobene veze s problemom. Skratka škod aživcev, z mal Googlanja običajno hitreje rešiš stvar. Al pa vprašaš lokalne štručkote.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Sc0ut ::

RejZoR, ja, točno takšen občutek imam tudi jaz. Odnos čisto takšen, niti trudil se ni.

Na žalost znam premalo o hardwareu, da bi lahko podal onemu na drugi strani kakšen bolj strokoven odgovor in zakaj po mojem mnenju ne bi bilo težko biosa malo prilagoditi.

Sem tudi iskal na internetu, če se najde kakšen beta, alfa, "black market" bios, pa nisem našel nič. Da pa bi znam sam bios spremeniti pa je itak science fiction. Očitno se bom moral sprijazniti, da posedujem matično ploščo z napačnim audio hardwerom... Ko bi vsaj podali kakšen bolj strokoven odgovor, v smislu da so signifikantno spremenjeni koendenzatorji, potek tiskanega vezja zaradi razlik pri ploščah, tako pa se počutim konkretno podcenjenega.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Reycis ::

Hahahahahahahahaha genericni odgovori.... Pomoje nimajo osebja da bi properly odgovarjal. Sem ze bil zrtev in to v online igrah kjer sem imel specificna vprasanja glede placevanja. Dobil 3x povsem nerelevanten genericni odgovor :). Za zjokat hehe.

mihec87 ::

Hej in kaj naj bi dobil v odgovor če dejansko hočeš človeka prepričat v nekaj za kar je jasno navedeno da ne gre,mislim da če bi bilo tako preprosto kot govoriš(ob enem govoriš da se premalo spoznaš) bi to že sami popravli...

Saj ti je povedal da je different hardware layout in spremenjen bios verjetno nebi zadostoval...

Sorry hočes z glavo skozi zid..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Sc0ut ::

Different hardware layout - če je razlika v tem da imajo drugačen audio chip in en COMB priklop. Chipset je enak. Na mestu kjer je prilotan audio chip sta pac dva različna čipa, kaj je to drugega. Meni se to ne zdi nekam hudo različno.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Sc0ut ::

No ja, če grem gledat slike obeh m61sme-s2 in m61sme-s2l ima ene občutno več beline kot druga, ampak to je zato ker ima s2 več teksta pri vseh malenkostih napisanega, s2l pa ne. Je pa razlika v kondenzatorjih levo od cpu-ja (črno, kvadratno, položno), s2l ima 3 manj.

Druge azlike na pogled ni videt.

Škoda da se ne spoznam na elektroniko, očitno kmečka pamet tu ni dovolj.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

mihec87 ::

Si 100% da je razlika samo v tem drugačen audi chipset.....
Kmečka logika je ok samo pravilno mora delovati..

Seveda samo 3-je mosfet tranzistorji manj(kondenzatorji so tisto okroglo)..

Novejši procesor lahko zahteva drugačno napajanje močnejše npr..in ena plošča to zmore medtem ko druga ne..
Če je enak chipset še ne pomeni nič..

Verjemi da če bi zadeva delovala z enim malim tweakom v biosu bi to storili....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Sc0ut ::

Vredu, hvala za razlago.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

mihec87 ::

Res pa je da bi lahko uni na temu supportu razložil v čem je problem(samo ja ni ravno iz tech crew.)..

Sc0ut ::

Zdajh sem komaj videl - s2 (ki ne podpira) ima 3 mosfete več kot pa s2l (ki podpira nove CPU-je).
Torej sedaj še ta razlaga pade v vodo verjetno, da ne podpira zaradi premalo mosfetov?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Poldi112 ::

Meni pa ni jasno kaj pričakuješ? Da bodo razvijalce spraševali za tehnične podrobnosti, zakaj ne moreš početi tistega, česar ni v specifikaciji? Pa da potem pol dneva samo to delajo. Če ti piše da ne dela pač ne dela - ali se niso nikoli potrudili dodati, ali pa zgolj niso pretestirali, oz. imajo kakšen bug ki se jim ga ne da iskati in samo napišejo v specifikacijo, da določenega feature-ja ni. Big deal. Support imaš tam zato, da ti pomagajo, ko nekaj, kar bi moralo delati ne dela, ne da tebi razlagajo, zakaj tisto, kar ni podprto, ne dela.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AM2 osnovna plošča - težava

Oddelek: Pomoč in nasveti
11694 (484) Duhec
»

HP Slovenija

Oddelek: Kaj kupiti
113436 (3043) koyotee
»

Grafična kartica Gigabyte ATI 4550 HD HM (GV-R455HM-512I)

Oddelek: Pomoč in nasveti
151835 (1672) easyrider3
»

Windows 2008 R2 Problem

Oddelek: Operacijski sistemi
141465 (962) Pureforce
»

Najcenejša Am2 plata, DDR2 rami

Oddelek: Kaj kupiti
111713 (1531) Meizu

Več podobnih tem