Forum » Programska oprema » Windows Media Player playlist in library težave
Windows Media Player playlist in library težave
magical_L ::
Lepo pozdravljeni
1.)Pred nekaj dnevi se mi je pri programu WMP12 pojavila napaka. In sicer WMP imam pripet v taskbar in ko sem ga kliknil, se je ikonca posvetila nato pa ugasnila. Se pravi se ni hotel prižgat, tako da sedaj se prižge same še, če izberem Run as Administrator.
2.)In od takrat ko se je pojavila zgornja težava, od takrat naprej ne morem potegniti musk v playlist, niti levo v library, ko muske povlečem na območje playlista ali library-ja, se mi nariše prečrtan črni krog. Tako da lahko muske na playlist dajem zgolj z opcijo File -> Open, kar pa je zelo zamudno in štorasto.
3.)Imam pa še en library problem in sicer, tam kjer izbereš katere mape naj bodo v Library (File->Manage Libraries->Music) izberem dotične mape z glasbo, ampak jih zadeva nekako zgleda da ne predela, saj potem ko v search napišem določeno ime glasbe iz teh map, je ne najde.
Hvala za kakršenkoli nasvet.
LP
1.)Pred nekaj dnevi se mi je pri programu WMP12 pojavila napaka. In sicer WMP imam pripet v taskbar in ko sem ga kliknil, se je ikonca posvetila nato pa ugasnila. Se pravi se ni hotel prižgat, tako da sedaj se prižge same še, če izberem Run as Administrator.
2.)In od takrat ko se je pojavila zgornja težava, od takrat naprej ne morem potegniti musk v playlist, niti levo v library, ko muske povlečem na območje playlista ali library-ja, se mi nariše prečrtan črni krog. Tako da lahko muske na playlist dajem zgolj z opcijo File -> Open, kar pa je zelo zamudno in štorasto.
3.)Imam pa še en library problem in sicer, tam kjer izbereš katere mape naj bodo v Library (File->Manage Libraries->Music) izberem dotične mape z glasbo, ampak jih zadeva nekako zgleda da ne predela, saj potem ko v search napišem določeno ime glasbe iz teh map, je ne najde.
Hvala za kakršenkoli nasvet.
LP
- spremenil: magical_L ()
Cold1 ::
Najlažje bo, če uporabiš kar obnovitev sistema, in stanje povrneš na čas ko je WMP še deloval.
Odpri meni Start in vpiši "obnovitev", nato klikni na "Obnovitev sistema", ter v oknu, ki se odpre, klikni "Naprej" nato pa na seznamu izberi obnovitveno točko iz časa ko je WMP še deloval pravilno.
Odpri meni Start in vpiši "obnovitev", nato klikni na "Obnovitev sistema", ter v oknu, ki se odpre, klikni "Naprej" nato pa na seznamu izberi obnovitveno točko iz časa ko je WMP še deloval pravilno.
magical_L ::
Ja v svojem prvem postu sem pozabil napisat, da sem System Restore že probal, ampak nisem imel nastavljenega, zgleda da po defaultu v Windows 7 sploh ni nastavljen :/. Imaš mogoče še kakšno drugo rešitev na zalogi ?
Hvala
Hvala
Cold1 ::
...sem System Restore že probal, ampak nisem imel nastavljenega, zgleda da po defaultu v Windows 7 sploh ni nastavljen...
O, seveda je nastavljen, drugače sploh ne bi imelo smisla.
Igral si se z nastavitvami (ali pa kdo drug) ali pa si uporabil kak posebej bistroumno napisan program, ki ti je onemogočil obnovitev sistema - tipično to povzročajo razni programi, ki "optimizirajo" ali pa "čistijo" Okna, kaže se jim izogibati v širokem loku.
----------------------------------------------
Kar se tiče problemov št. 2. in 3. - po vsej verjetnosti ju povzroča dejstvo, da WMP poganjaš v administratorskem načinu.
Zakaj se ti WMP ne požene, če zgolj klikneš na ikono, iz napisanega ne morem razbrati.
Tvoje možnosti:
a. Lahko poskusiš pognati WMP neposredno:
Pojdi v mapo "C:\Program Files\Windows Media Player" in dvoklikni na "wmplayer.exe"; če se bo normalno zagnal (torej imaš zgolj poškodovano bližnjico) potem preprosto odpni ikono WMP-ja na opravilni vrstici in nato WMP ponovno pripni nanjo.
b. Če se WMP-ja nikakor ne da ponovno zagnati v navadnem načinu, pa ga lahko poskusiš odstraniti in ponovno namestiti:
Nadzorna plošča > Programi > Programi in funkcije, klikni na povezavo Vklop ali izklop funkcij sistema Windows, v seznamu map razširi element Funkcije Predstavnosti, ter odstrani kljukico pri Windows Media Player ter potrdi.
WMP potem ponovno dodaš tako, da v taistem seznamu potrdiš kljukico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cold1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | win7 - problem z predogledomOddelek: Operacijski sistemi | 3081 (2783) | Cold1 |
» | Win 7 privzet audio/video predvajalnik!Oddelek: Programska oprema | 1019 (954) | s1m0n |
» | Windows Media Player 12Oddelek: Pomoč in nasveti | 946 (845) | Cold1 |
» | Windows Media Player 11Oddelek: Programska oprema | 2525 (2138) | joker16_7 |
» | IE 7 ali FF ne predvaja nekaterih video vsebin (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8479 (7560) | HitriPepe |