» »

Strogo zaupno - slovenska animirana serija

Strogo zaupno - slovenska animirana serija

Retro ::

Hej Slo-Tech. Snemam eno relativno geekovsko zadevo, mogoče vam bo všeč.

Gre za machinimo - animacijo narejeno s snemanjem dogajanja v igri. Uporabljena je igra The Movies, v kateri delaš svoj filmski studio, ima pa zelo veliko možnosti za "snemanje" svojih filmov. Igra je iz leta 2005 in mogoče bo bolj jasno, če povem, da sem igro opisal, ko sem še delal za revijo Joker (ocena 85, če koga zanima).

Zdelo se mi je da ima stvar velik potenciala in čeprav sem mogoče 6 let prepozen, sem se pred kratkim, po navdihu Dneva ljubezni in (500) Days of Summer spravil naredit nekaj konkretnega. Kar nekaj časa je trajalo, da sem se odločil, kako narest scenarij, da bom lahko mimogrede stvar posnel sam. Tako je nastala nekakšna monodrama, da lahko vse govori en lik, tematsko pa se malce spogleduje z In Treatment.

Ne pričakujte preveč, je le nekaj kar med vsem ostalim počnem v prostem času. Ravno danes sem končal četrti del. YouTube playlista je tukaj sicar pa prilagam spodaj.







popster ::

zanimivo..

Malajlo ::

Tegale z živimi igralci v SLO ne bi mogel posneti tako :D

donfilipo ::

Vsekakor ZELO zanimivo. Leta 2005 sem The Movies pač izpustil, ker je na trgu 50.000 solidnih movies, ki jih ne morem prekositi, pa če mi dajo miljon:) In vedno 100 igric, ki kar kričijo: 'ma instaliraj, igraj, to si vendar sanjal'. In pri nekaterih, sploh danes, ko se vsako igrico da pogledati na youtubu in kritike na 3 zakon site-ih, torej danes, ko jih pravilneje lahko izberem, razočaranje ni veliko. Nasprotno:)

Ampak tole je nekaj drugega. Tole je sicer nerodna in zastarela reč (prvo kar opazim grafika rabi novo generacijo!), pa vseeno. Z malo domišljije si lahko predstavljamo, kam in kaj vse to lahko vodi. Bojim se le, The Movies ni bila uspešnica. Pomeni v svetu kapitala, še dolgo ne bo The Movies 2.

Kako je s tem?

Da pa preizkusim kaj dejansko nudi in zahteva, pa si lahko preberem tvoj članek (J149:) in nato sprobam zadevo. Ampak seveda le, če ima perpsketivo. Sicer raje čakam na čudež:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

pijavka ::

Zanimivo!

terryww ::

+1
taki max payne/sin city dark style... ful dobro izpade :)

če si zrihtaš http://flattr.com/ te dodam.

edit: flattr
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: terryww ()

Retro ::

O, ful hvala vsem!

donfilipo: Mas prav. The Movies ni bil prodajna uspesnica. Naredili so se en dodatek (Stunts & Effects, ki sem ga kupil preden sem zacel to delat, da sem dobil vec scen), ampak ni slo v kaksne Simovske razseznosti. Od takrat naprej Lionhead (Peter Molyneuxov studio, bivsi Bullfrog) dela skoraj samo Fable (1, 2, 3 ... kdo ve, kdaj/ce se bodo vrnil v kreativne case ko so delal Populous, Theme Park/Hospital, Dungeon Keeper ...)

terryww: Za flattr sem ze slisal in se mi je zdela ful dobra ideja, ce bi se prijelo, potem sem pa pozabu na vse skupi. Nisem zasledil v neki sirsi uporabi tega, se motim? No, evo, sem si vseeno naredu profil. Mogoce bom uporabu se za kaksne druge stranske projekte (ponavadi to objavljam na FB pagu). Thanks!

Golden eye ::

Dobr si tole ustvaru, kr tko naprej. Kdaj bo pa 5. del? :)

Retro ::

Thnx! Na začetku sem skoz napisal, da nič ne obljubim, da sploh bo kaj naprej. Vedno je bil samo test, ampak potem me je kar držalo k ustvarjanju. Tako da bo, ampak nič ne obljubim kdaj, ker delam po inspiraciji, kar se mi da tisto noč ustvarjat. Zadnji čas je bolj pixel art, vmes pa je bilo tudi eno obdobje pisanja. Če rad bereš, so te kratke zgodbe tematsko podobne (punce, ljubezen in to ... 2. knjiga (zaenkrat 1/3 delov), pa še 1. knjiga, ki je bolj lighthearted, ker govori o otroštvu/najstništvu).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Retro ()

Fave ::

Meni je všeč. Sploh tretji in četrti del.

Me pa firbec matra, koliko časa porabiš za en del?
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Retro ::

Hvala, to je super slisat, ker pomeni, da gre na boljs. :D

Tekst je napisan v kaksni uri, odvisno tudi od dolzine in inspiracije. En vecer gre za sestavljanje muske (GarageBand) in snemanje govora (Blue Snowflake USB mic), se en vecer + pozno v noc za posnet vse scene v The Movies. Vcasih ostane se kaj za naslednji dan. Na koncu je meni najboljsi del montiranje (iMovie), kar je spet en vecer, ampak hitro mine (razen drugi del, kjer se mi je na polovici pokvaru projekt in sem moral se 1x). Tko da okol 15-20 ur dela za teh 5 minut recimo.

Ko sem gledal Dan Ljubezni, se mi je zdelo, fak, kako so tako kratki deli, tistih 5-10 minut (ker si navajen gledat serije k so vsaj 20min pa do 1h na del). Potem, ko sam probas neki takega narest, ti je hitro jasno, da je ze tolk vsak del sproti en mejhn projektic za par dni prostga casa.

Terryww: Ful hvala, I'm flattrd! :))

Fave ::

Še mal mojga firbca...kolk si star, če ni skrivnost?
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Retro ::

Ni, 27. :)

Ice-Heki ::

Meni je všeč. :) Čakam nadaljevanje ...

Shegevara ::

meni je kar vredu skup sestavljeni, samo za moj okus se preveč angleških fraz sliši. Sleng je čisto na mestu, samo na kakšnih mestih bi bilo pa lepše slišat čisto lep slovenski ekvivalent, no, mogoče pa samo nisem navajen.

Retro ::

True. Se strinjam s tabo in tudi načeloma, ko pišem kakšne druge stvari, vedno poskušam slovenske izraze uporabljat. Edino zaradi raznolikost, potem ko enkrat porabiš jebeno, daš drugič fucking. :) Je pa res, da v živo sem precej poangležen, tako da tudi temu liku malo bolj na ta stil gre. Ampak ja, ko gledam recimo Misija Evrovizija, in kar ne najdejo iz ust drugega kot angleške izraze, se tudi meni zdi, da bi bilo treba se malo bolj potrudit. Tako da bom naslednjič bolj pozoren. Dober komentar.

Ice-Heki, hvala tudi tebi, bom objavil tu, ko bo. V bistvu sem zelo pozitivno presenečen nad vašim odzivom, ste mi kar dali energijo za naprej.

terryww ::

@retro
mislim, js dobim občutek, da dam materialni +1, avtorjem se pa mogoče celo nabere, da lahko več časa investirajo. zakaj nimajo avtorji zraven "like" gumbov še flattr na youtubu, twiterju ipd. mi je pa sploh neznanka...
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Half-Life in Portal (film)

Oddelek: Sedem umetnosti
447870 (2203) oo7
»

Ready Player One (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5810004 (3599) oo7
»

A Good Day to Die Hard - Die Hard 5

Oddelek: Sedem umetnosti
293266 (1301) oo7
»

Pisci Stuxneta bodisi površni bodisi nevešči

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3710727 (7499) Jst
»

Filmi po računalniških igrah (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
639516 (6030) mesoreznica

Več podobnih tem