Novice » Znanost in tehnologija » Japonski superračunalnik prvi presegel 10 petaflops
MrStein ::
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
MrStein ::
Oh, đipsi se spet dela pametnega...
Motiti se je človeško.
jype ::
Ni nobene potrebe po "delanju", torej, pretvarjanju.
Operacijski sistem Linux se uporablja za HPC predvsem zato, ker je na voljo zelo prenosljivo jedro, nad njim pa celoten sklad tehnologij, ki jih v HPC svetu potrebuješ.
Ko sem se zanimal za eno zaposlitev sem preštudiral danes že precej stara NEC SX-8 in SX-9 superračunalnika, na katera se naj bi takrat prenašal Linux jedro. Seveda je večina tega, čemur strokovno rečemo "userspace", odvisna od nalog, ki jim bo računalnik namenjen, a osnova so tudi v HPC še vedno orodja GNU, ki si ta uspeh z Linuxom na tem področju deli ravno zaradi prenosljivosti jedra.
Torej: OS.
Operacijski sistem Linux se uporablja za HPC predvsem zato, ker je na voljo zelo prenosljivo jedro, nad njim pa celoten sklad tehnologij, ki jih v HPC svetu potrebuješ.
Ko sem se zanimal za eno zaposlitev sem preštudiral danes že precej stara NEC SX-8 in SX-9 superračunalnika, na katera se naj bi takrat prenašal Linux jedro. Seveda je večina tega, čemur strokovno rečemo "userspace", odvisna od nalog, ki jim bo računalnik namenjen, a osnova so tudi v HPC še vedno orodja GNU, ki si ta uspeh z Linuxom na tem področju deli ravno zaradi prenosljivosti jedra.
Torej: OS.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
nekikr ::
Sem pa že mislil, da si prestar in prepameten, da bi spet frustracijo iz otroštva pogreval v vsaki možni temi. Oh well, bom pa počakal še nekaj let, da se umiriš.
Poldi112 ::
Z drugimi besedami, nimaš argumentov, pameten pa ne moreš da ne bi bil?
Kaj sploh lahko narediš zgolj s kernel-om? A je kje kakšna uporabna naprava, ki fura zgolj in samo kernel?
Kaj sploh lahko narediš zgolj s kernel-om? A je kje kakšna uporabna naprava, ki fura zgolj in samo kernel?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
imagodei ::
Preveč, da bi se mi zdelo vredno dokončat tisto simulacijo.
Čez pet do deset let bo itak taka moč na voljo na namiznih računalnikih, pa bom takrat.
Sem mislil, da je že šlo v pozabo. We're waiting, then.
- Hoc est qui sumus -
T-h-o-r ::
samozavedanje pa še nowhere to be seen
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
Fave ::
Preveč, da bi se mi zdelo vredno dokončat tisto simulacijo.
Čez pet do deset let bo itak taka moč na voljo na namiznih računalnikih, pa bom takrat.
Sem mislil, da je že šlo v pozabo. We're waiting, then.
Se mi je zdelo, da sem enkrat nekaj takega bral v Z&T, pa se ne morem spomniti teme.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
jype ::
Pa saj ni nič posebnega, samo malo manj naivno je bilo od štefan-bolcmana, ki ga je napisal Thomas (in ni mogla pojasnit, zakaj je površje Venere tako vroče).
imagodei ::
Se mi je zdelo, da sem enkrat nekaj takega bral v Z&T, pa se ne morem spomniti teme.
Famozna Global Warming
- Hoc est qui sumus -
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Na novi lestvici superračunalnikov ZDA na 1. in 3. mestuOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6025 (4378) | pegasus |
» | Nov najhitrejši superračunalnik zmore 20 petaflops (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12678 (10350) | Isotropic |
» | Rusija gradi drugi najhitrejši superračunalnik na svetuOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7712 (5889) | Bistri007 |
» | Prva deseterica superračunalnikov brez spremembOddelek: Novice / Procesorji | 4027 (3053) | SuperVeloce |
» | Najzmogljivejši superračunalnik na svetu postavlja rekorde (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 14930 (12109) | SavoKovac |