» »

Napajalnik

Napajalnik

wondy ::

jazbec ::

rajši povej koliko daš za njega pa dobiš link

wondy ::

okoli 70€

Sssaga ::

CORSAIR CMPSU-600CXV2 600W za 65€ je vreden svojega denarja.

mktg ::

a ni ANTEC HCG-620 620W boljši, vsaj po specifikacijah?

Rippy ::

Oba sta odlična, ta Antec je na Seasonic OEM-u in Corsair CMPSU je na CWT. Sicer načeloma priporočam Corsair-a (ker ne moreš zgrešit) ampak v tem primeru je ta Antec HCG razred višje po zmogljivosti in v enakem cenovnem razredu.

wondy ::

Neki sem včeraj bral po netu in pravijo da je ta Corsair vstopni model, raje XT verzijo, ki je pa dražja.
Tako ja Anatec naj bi bil na Seasonic kar naj bi bilo dobro. Glede na to da nisem poznavalec in nimam pojma kaj se sploh gleda pri napajalnikih bom vzel Anatec, ker pravite da je boljša izbira. Imam namen tudi malo naviti comp pa ne bi rad imel izpade zaradi napajalnika.

floyd1 ::

Antec je nekaj let nazaj imel katastrofalno kavaliteto napajalnikov (pobrskaj po forumih), kako je danes pa žal ne vem. Vsaj pri meni razlog za previdnost. Tista napajalnika, ki sva jih kupila s kolegom, sta crknila v roku nekaj mesecev, kolegov prav spektakularno ("eksplozija" in vse črno v compu). Oba pa malo po izteku enoletne garancije. Na srečo sta računalnika (ostale komponente) ostala cela... Forumi so bili takrat polni podobnih opisov napak, problem pa je bil največkrat v slabih kondenzatorjih.

mr1two ::

floyd1- kateri modeli pa so bili to? Jaz imam menda neo-power 500, pa vredu dela, edino še ventilator moram zamenjat, ker je postal najglasnejša komponenta v PCju...
Sam bi se najverjetneje odločil za tega anteca, bi pa še prej pogledal kakšen test, da vidiš kaj drugi pravijo o njem.
LP

wondy ::

Kaj pa glede performaca?
Je velika razlika med njima? Zanima me predvsem za navijanje i5 procesorja..

nekaj sem zasledil da naj bi tudi Corsair imel probleme s to serijo..oz da ni to to....

http://www.techpowerup.com/reviews/Ante...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wondy ()

floyd1 ::

Mislim, da je bil Truepower 450. Kot sem rekel, je bilo to že leta nazaj, a jaz Antecu več ne zaupam. Na forumih pa sem našel ogromno identičnih problemov. Res glasno piskanje, eksplozije, napihnjeni kondiči... Jezilo me je še to, da sem imel ta napajalnik na HTPC-ju, ki ga takrat skoraj leto dni nisem uporabljal (najprej je bil ful preglasen za v dnevno, pa TV-out probleme sem imel), ko sem si pa ga porihtal je odletel napajalnik. Ne vem, če je imel 100-200 ur obratovanja, le garancije ni bilo več.

Tu govori o teh serijah, ki so imele probleme. Do zdaj je to verjetno že itak vse popokalo ;).

thebaloh ::

Problem pri nekaterih Corsairih je ne kompatibilnost z nekaterimi matičnimi ploščami vir Avtera!

batista ::

Zdravo, rabil bi zamenjavo za pokvarjeni corsair VX550. Kolega mi ponuja rabljeni corsair GS600 600w. Imam pa navit 2500k (4.6ghz) in pa gtx470 ki jo občasno navijem (brez dviga voltaže) ostali je 2x4gb ram, 2 diska in pa dvd.
Bo GS600 dovolj za moj sistem, ker kolikor sem na netu bral naj ta napajalnik nebi bil dobra izbira za navite sisteme oz kaj menite?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: batista ()

BALAST ::

GS600 ima neke probleme z ASUS matičnimi, lahko pa tudi z drugimi.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

batista ::

plato mam asrock...

Izi ::

600 wattov bo več kot dovolj, imel boš še kar nekaj rezerve. Edino, če bi hotel v računalnik dati 2 grafični kartici, pa bi bilo verjetno že premalo.
Corsair so odlični napajalniki, tudi sam ga imam. Po mojem mnenju celo najboljši napajalniki sploh glede na ceno in kvaliteto.
In če kupuješ od prijatelja ti bo sigurno dal napajalnik na probo in mu plačaš šele ko bo oziroma če bo vse delalo v redu ;)

batista ::

600wattov bo dovolj, u bistvu me bolj zanima na dolgi rok kajti tale GS serija je bol casual naravnana, torej naj nebi bila tolko kvalitetna za navijanje kot recimo VX/TX/HX.

Izi ::

Napajalnik nima nobene veze z navijanjem. Saj vendar ne navijaš napajalnika. Če naviješ CPU in GPU, bo računalnik porabljal samo več wattov elektrike in to je vse. Napajalnik nič ne ve ali je računalnik navit ali ne, ve samo koliko wattov elektrike mora dostavljati matični plošči.
Corsair GS600 ima na 12 Voltni liniji kar 48 Amperov, povsem dovolj za tvojo grafično kartico pa je že 35 Amperov. To je vse kar moraš gledati pri napajalnikih.

Tvoj računalnik NENAVIT rabi v idle 200 wattov, pod obremenitvijo pa 400 do 450 wattov.
Če torej CPU in GPU navijaš nekje do maksimalno za 40% bi zadeva morala zdržati. Če pa si esktremen navijalec, ki komponente goni za več kot polovico čez njihove normalne nastavitve, pa zna biti 600 wattov res premalo.

RejZoR ::

Rippy je izjavil:

Oba sta odlična, ta Antec je na Seasonic OEM-u in Corsair CMPSU je na CWT. Sicer načeloma priporočam Corsair-a (ker ne moreš zgrešit) ampak v tem primeru je ta Antec HCG razred višje po zmogljivosti in v enakem cenovnem razredu.


Moraš tud vedit, da kljub temu, da je CWT OEM za večino Corsair napajalnikov, uporablja Corsair custom designe vezja in elektronike. Zato ne moreš primerjat nekih cheap ass no name napajalnikov narejenih iz strani CWT-ja proti Corsairovim lastnim designom. Večina sicer priporoča Seasonic ampak roko na srce, vsaj prejšnja serija HX in TX napajalnikov je imela v testih odlične rezultate čez celotni range testov.
Najnovešji AX modeli pa sploh. Tako da s Corsairom res nimaš kaj zgrešit.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

batista ::

hmm glede na to da imam plato za SLI malo razmišljam da bi si nabavil močnejši napajalnik 850-950W ali več, če si bom kdaj omislil 2 grafični, zaenkrat pa bi eno grafo fural še kako leto potem mogoče dodam še eno.
na tem forumu sem pa enkrat bral da naj bi bilo u bistvu slabo za napajalnik če je izkoriščen polovično, torej kako je s tem, so kake slabe strani?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: batista ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43183480 (3433) OK.d
»

Kateri napajalnik mi priporočate (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19733798 (25634) denis9
»

Nov napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
366570 (6058) Brias
»

Nov PSU

Oddelek: Kaj kupiti
152186 (1873) PugPlug
»

Napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
222738 (2218) stock

Več podobnih tem