Forum » Programska oprema » Zaznano sumljivo gibanje - PC se prižge
Zaznano sumljivo gibanje - PC se prižge
Omnian ::
Pozdrav
Zanima me, če bi bilo mogoče izdelati sistem tako, da kamera, ko zazna gibanje (npr. okoli hiše) vžge PC, ta nato posname to »sumljivo« dogajanje in se po nekem času npr. eni minuti ponovno ugasne. Na ta način delujejo tudi mobilne kamere (LTL ACORN) za spremljanje divjadi v gozdu, ko pride kaka žival pred kamere, senzorje toplote se snemanje prične in po nekem času ugasne, tako da naj bi 4 baterijski vložki AA zadostovali za 3 mesece, skratka kamera se vklaplja in izklaplja.
Zadevo sem si zamislil tako, da PC in neko IR kamero povežem enostavno preko USB kabla, ter nato preko kakega programa, kot je npr. Zone Trigger, WebcamXP ... sistem sam avtomatsko spremlja dogajanje preko detektorja gibanja in posname vse premike.
Do tu nebi smelo biti problemov, sedaj pa pride težji del, kako bi ves ta nadzor izvedel tako, da ne bi bil računalnik cele noči prižgan, ampak bi se prižgal le po potrebi, ko bi se pred kamero kaj dogajalo in se nato po nekem minimalnem času snemanja, slikanja spet izklopil. Tu sploh ni bistveno v kakem stanju je PC, lahko je v stanju pripravljenosti, Sleep, Hibernate bilo kaj samo, da ni v obratovanju ves čas.
Ključno vprašanje torej je kako PC zbudit, ko ti nekdo šari okrog hiše, ali bi se dalo to kako izvesti?
Zanima me, če bi bilo mogoče izdelati sistem tako, da kamera, ko zazna gibanje (npr. okoli hiše) vžge PC, ta nato posname to »sumljivo« dogajanje in se po nekem času npr. eni minuti ponovno ugasne. Na ta način delujejo tudi mobilne kamere (LTL ACORN) za spremljanje divjadi v gozdu, ko pride kaka žival pred kamere, senzorje toplote se snemanje prične in po nekem času ugasne, tako da naj bi 4 baterijski vložki AA zadostovali za 3 mesece, skratka kamera se vklaplja in izklaplja.
Zadevo sem si zamislil tako, da PC in neko IR kamero povežem enostavno preko USB kabla, ter nato preko kakega programa, kot je npr. Zone Trigger, WebcamXP ... sistem sam avtomatsko spremlja dogajanje preko detektorja gibanja in posname vse premike.
Do tu nebi smelo biti problemov, sedaj pa pride težji del, kako bi ves ta nadzor izvedel tako, da ne bi bil računalnik cele noči prižgan, ampak bi se prižgal le po potrebi, ko bi se pred kamero kaj dogajalo in se nato po nekem minimalnem času snemanja, slikanja spet izklopil. Tu sploh ni bistveno v kakem stanju je PC, lahko je v stanju pripravljenosti, Sleep, Hibernate bilo kaj samo, da ni v obratovanju ves čas.
Ključno vprašanje torej je kako PC zbudit, ko ti nekdo šari okrog hiše, ali bi se dalo to kako izvesti?
Furbo ::
Preden se bo računalnik zbudil, bo še vse mimo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Ma ni tu toliko važna hitrost, tipi si vzamejo čas in nam občasno ponoči postrižejo en kup gartrož na vrtu ne samo eno =)
Pšenični ::
"Ma ni tu toliko važna hitrost, tipi si vzamejo čas in nam občasno ponoči postrižejo en kup gartrož na vrtu ne samo eno =)"
Sej to sploh ne vem če je zakonito. Da snemaš. Bolje bo, da posnameš renčanje kakšnega psa in to vežeš na kakšen senzor gibanja, ter se naj predvaja, ko pridejo...... Za začetek zna biti dovolj.
Sej to sploh ne vem če je zakonito. Da snemaš. Bolje bo, da posnameš renčanje kakšnega psa in to vežeš na kakšen senzor gibanja, ter se naj predvaja, ko pridejo...... Za začetek zna biti dovolj.
Verjetno, da je zakonito, svoje posestvo, dvorišče pa ja lahko nadzoruješ. Ne vem no, če se bi dalo to stvar kako usposobit, da se preko detektorja gibanja zbudi, bi bilo super, vendar ne vem če je kaka enostavna varianta. Če ne bo druge variante je za razmislit za nakup tiste kamere za nadzor divjadi LTL ACORN, ki deluje povsem samodejno (vprašanje je tudi kako se ta kamera in PC v njej prižge, ko zazna gibanje?), res pa je da so cene kar zasoljene, na Bolhi so okrog 250-300 €.
Pyr0Beast ::
Ma ni tu toliko važna hitrost, tipi si vzamejo čas in nam občasno ponoči postrižejo en kup gartrož na vrtu ne samo eno =)
Ziher da niso kakšne srne ? :)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
WarpedGone ::
Tu sploh ni bistveno v kakem stanju je PC, lahko je v stanju pripravljenosti, Sleep, Hibernate bilo kaj samo, da ni v obratovanju ves čas.
Zakaj ne sme obratovat ves čas?
Zbogom in hvala za vse ribe
Ma ne saj ni problema, če ti enkrat ene dve poreže za presaditev ni problema, vendar se to prepogosto dogaja, mati je potem vsa obupana, pes je pri 14 letih že malo gluh tako, da me edino kamera reši =) Drugače pa je ziher en zlikavc na delu, odrez stebla je gladek s škarjami, to pa naredi ene 3X poleti, ko vse skupaj najbolj cveti. Zdaj je sicer konec sezone vendar se moram na drugo leto malo bolje pripravit :)
"Zakaj ne sme obratovat ves čas?"
Ma načeloma bi lahko, vendar imam večino čas že tako ali tako prižgan PC, naj se vsaj malo ohladi =)
Ma načeloma bi lahko, vendar imam večino čas že tako ali tako prižgan PC, naj se vsaj malo ohladi =)
jype ::
Prepričan sem, da na dealextreme lahko kupiš razmeroma poceni ir kamero, ki na spominsko kartico beleži samo gibanje.
Pšenični ::
"Prepričan sem, da na dealextreme lahko kupiš razmeroma poceni ir kamero, ki na spominsko kartico beleži samo gibanje."
Na koncu ugotoviš, da ima omenjena oseba med akcijo na glavi "larfo" ali kaj podobnega...in je vse zastojn.
Na koncu ugotoviš, da ima omenjena oseba med akcijo na glavi "larfo" ali kaj podobnega...in je vse zastojn.
lonz ::
Kupiš senzor gibanja in ga povežeš na 2-3 močne reflektorje. Če to lopove ne nažene...
...arrrrrr, shiver me timbers...
Dragi ::
Ma ne saj ni problema, če ti enkrat ene dve poreže za presaditev ni problema, vendar se to prepogosto dogaja, mati je potem vsa obupana, pes je pri 14 letih že malo gluh tako, da me edino kamera reši =) Drugače pa je ziher en zlikavc na delu, odrez stebla je gladek s škarjami, to pa naredi ene 3X poleti, ko vse skupaj najbolj cveti. Zdaj je sicer konec sezone vendar se moram na drugo leto malo bolje pripravit :)
Načeloma preveč kompliciraš.
Pc se nima kaj ohlajat, so narejeni za to da delujejo 24/7.
Pusti prižganega in snemaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wi fi kamere in wifi anteneOddelek: Omrežja in internet | 968 (704) | fikus_ |
» | Prihodnost za okna?Oddelek: Loža | 1311 (976) | Ales |
» | Kinect za zapestje: DigitsOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5455 (3978) | tigrr |
» | video nadzorOddelek: Zvok in slika | 1748 (1522) | innerspace |
» | video nadzorna kamera??Oddelek: Zvok in slika | 3037 (2842) | matrix2 |