Forum » Strojna oprema » CMOS/BIOS težave & external USB drive
CMOS/BIOS težave & external USB drive
slitkx ::
Takole je..
Že nekaj časa imam težave z zunanjim USB diskom, zato sem ga odprl (je izven garancije) ter preko SATA kabla priklopil na matično ploščo stacionarca.
Tam je disk zaznalo, a hkrati javilo tudi težave z BIOSom (tudi še stara težave, še izpred težav z diskom).
CMOS je po navodilih resetiran, kako zgleda po resetu, je videti s slike.
A kljub temu mi javlja, da je BIOS overclockan, nakar se comp ugasne po 15 sekundah.
Kaj lahko storim glede BIOSa? / Sedaj sem USB disk ponovno priklopil na prenosnik...tokrat ga zazna, a so še težave s prepoznavo. (No, vsaj vem, da disk ni mrtev.)
Anyway, slika pove dosti...
- Miška ni bila priklopljena, zato je javilo "00 USB...", USB zunanji disk je bil priklopljen na SATA3.
Že nekaj časa imam težave z zunanjim USB diskom, zato sem ga odprl (je izven garancije) ter preko SATA kabla priklopil na matično ploščo stacionarca.
Tam je disk zaznalo, a hkrati javilo tudi težave z BIOSom (tudi še stara težave, še izpred težav z diskom).
CMOS je po navodilih resetiran, kako zgleda po resetu, je videti s slike.
A kljub temu mi javlja, da je BIOS overclockan, nakar se comp ugasne po 15 sekundah.
Kaj lahko storim glede BIOSa? / Sedaj sem USB disk ponovno priklopil na prenosnik...tokrat ga zazna, a so še težave s prepoznavo. (No, vsaj vem, da disk ni mrtev.)
Anyway, slika pove dosti...
- Miška ni bila priklopljena, zato je javilo "00 USB...", USB zunanji disk je bil priklopljen na SATA3.
slitkx ::
V SETUP BIOSa naj bi vstopil s tiščanjem tipke Delete, a ni pomagalo.
Gre pa za tale disk: http://goo.gl/DWEZn - Transcend (TOSHIBA), 2.5 inčni.
Gre pa za tale disk: http://goo.gl/DWEZn - Transcend (TOSHIBA), 2.5 inčni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slitkx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Server 2008 R2Oddelek: Operacijski sistemi | 1524 (962) | slitkx |
» | disk problem + nakup novegaOddelek: Kaj kupiti | 739 (558) | Isotropic |
» | Računalnik za igre do 450€Oddelek: Kaj kupiti | 5642 (5003) | JC Denton |
» | Računalnik za 500€ - Bolj ali manj za igreOddelek: Kaj kupiti | 2527 (2125) | st0jko |
» | Datoteke ni mogoče odpreti zardi težav z vsebinoOddelek: Pomoč in nasveti | 2095 (2011) | povso |